bebeğini yalnız büyüten anneler

Benim annem iki bina yanımda oturuyor.Kayınvaldem her hafta sonu bebeği görmeye geliyor.Ama ilk günden beri kimsenin kalmasına izin vermedim bebeğimin tüm bakımı ben yapıyorum çok iyi oldu yoruldum ama içim rahat.Anneme kalsa ilk günden mamaya başlatacaktı birde rezene takıntısı var iyi uyurmuş çocuk vermedim.Sonuçta bence gazın ilacı olmaz.Birde tutturmuştu sen bu çocuğu doyuramıyorsun diye oysa oğlum 2600kg eve geldiğinde şimdi 3.ayımızı doldurduk 6500kg çokta iyi gelişmiş.banyosunuda kendim yaptırıyorum herşey artık daha bir yoluna girdi.En iyisi zaten kimseyi karıştırmamak.

bende gurbetteyim,yanlızım oğluma kendim bakıyorum ilk başlarda çok zorlandım oğlumun gaz problemi yüzünden sürekli ağladığı zamanlar oldu kafayı yiycemi zannettim ama ALLAH ŞÜKÜR azaldı artık sağolsun eşimde çok yardımcı oldu gurbette olmak çok zor gerçekten........senağlama

ben şunu anlamıyorum:izin vermedim diyosunuz.nasıl yani yaaa????????nasıl oluyo bu banada öğretin.yalnızım ama yinede bebekle ilgili bazen gerekiyo..

15 güne kadar görümcem kaldı sağolsun her işimi yaptı.Onun yardımcı olması çok güzeldi. ama sonra anneanne babaanne geldi. İkiside yaşlı olduklarından zaten bir iş yapmalarını beklemedim. Ama oturdukları yerden herşeye çok karıştılar. yok altını değiştirdinmi yok bu çocuk aç,yok çok giydirmişsin,ağlatma çocuğu emzir bu bebek çok zayıf mama ver vs.. ayyyyy fenalık gelmişti bana. Görümcem ikisinede kızıyodu sağolsun.Annem 4 gün kaldı gitti İstanbulda oturuyo ben evlenip buraya yerleştim.kayınvalidem zaten alt katta.onada her sölediğine cevap verince oda artık gelmedi. Annem bebeği yıkamaya korktu bizi nasıl büyüttüyse artık kayınvalidemede ben yıkatmadım kendini zor taşıyo düşürür diye yıkatmamamada çok kızmış.Sonradan öğrendimki bebeğe dokunmaya korkuyorum demiş :) Ay ama napiyyymm benim stresim zaten bana yetiyodu.. sonra yalnız kaldım. Eşimde bende çok rahtladık. Annem gidince çok ağlamıştım ben tek başıma naparım diye ama inanın yalnız kalınca herşey çok daha kolay oluyo.. Tek zor tarafı bi yere gdince bırakacak kimsenin olmaması. görümcem edirnede bizimkiler istanbulda babaanne malum..

Benim annemde benim yanımda sadece 11 gün falan durdu annem gidince kayınvalidede bahaneler uydurup kaçtı..Halbuki evi çok yakın..Annemede "gerekirse evime götürüp bakarım" falan demiş ama hikaye..Oğluşum şu an iki aylık ve iyiki kendim büyütüyorum..Çünkü kayınvalideme KPSS sınavı için bir gün emanet ettim bebek bütün gün kustu..Kendi annemden başka kimseye güvenemiyorum. O da uzakta..Ama Allah sabrını ve kolaylığını veriyor..Uyuduğu zamanlarda ev işi yapmaya çalışıyorum..Akşama doğru yemek yapmaya çalışıyorum..Bence bir bebeğe en iyi kendi annesi bakar..:emir_bebek: En çok bir yere çıkacağım zaman yanımda kimsenin olmaması zorluyor beni..Birde başlarda banyo yaptırmaktan korkuyordum ama bir gün cesaret edip yaptırdım o günden beri gün aşırı yıkıyorum

Son düzenleme:
ben doğum yaptığımda babam kaza geçirmişti ve annem şehir dışında oldukları için gelememişti kayıvalidemlerde iki gün gelip gittiler işte sonra hep yalnız başımızaydık tek başıma herşeyini yaptım ilk bebeğimdi banyosunu bile tek başıma yaptım hergün şimdi bebeğim 14 gün sonra 1 yaşına girecek...

3 aylık bie kızım var :)))

bende yalnız büyütmekten yanayım ama, 40. günde gaz sancıları başladı , 2 aylık olana kadar devam etti... çok şiddetli idi. 15- 20 gün çok zordu....yardım aldımm....

10 günlükden bu yana geziyor kızım... Amasra ya tatile gittik.. şimdi 3 aylık olacak... çok tatlı , mutlu bir bebek... ama hiç doğrudüzgün ev işi yapamıyorum. yemekte...
benim eşim yardım etmiyor... herkezin eşi yardım ediyor mu yahu ? :)))

cnm bende doğum yapalı 9 gün oldu annem yanımda şuan ama 20 si çıkınca gidicek oda ben şehirdışında yaşıyorum annem izmire dönücek mecburen şimdiden düşünmeye başladım napıcam diye allahj yardımcımız olsun wallahi kısa sürede alışırım inşallah...

arkadaslar bebekler duzene girdikce yalnız buyutmek dah aavantajli oluyor istedigin gibi istedigin duzeni kuruyorsun
saolsun annem bakıor ben calısırken ama simdi tatildeyim ve cok mutluyum yalnız bebisimle
ewet is yaapmak zor oluyor ama idare idare:)

yalnızım dostlarım yalnızım yalnızzzzzzzzzzzzzzzz
annemler yakınımda ama herzaman gelemiyorlar ve tabi bende gidemiyorum iş konusun da ve uyku yönünden zor oluyor...

bende yalnizlardanim kizimi gurbette tek basina buyutmek tabiki zor annem yanimda degildi kayinvalideminde bana faydasi yoktu biraz zorluk cektim ama galiba en iyisi yalniz buyutmek buyukle karisinca duzeni karisiyo ama yinede annemin faydasi cok olurdu eminim ALLAH izin verirse ikinci dogumumda annemi istek yapip getirecem yanima anne gibi olurmu hic canim annem babam cok ozledim sizi

ah ah bende uzaktayım ailemin yanında doğum yaptım 18 gün bir baktılar hiç bana kalmıyordu bebek.şimdi evime geldim iki gün oldu ben zırlamaya başladım hiç durmuyor hep kucak.işlerimi yapamıyorum ev temizlenecek iki aydır yoktum evin hali malum ama kızım yüzünden iş yapamıyorum çayımı bile içemiyorum keşke ailem yanımda olsaydı

Konu epey eskilerde kalmış. Yok mu aynı durumda olan anneler??

Olmaz mı:)
Ben de yalnızım hem de çok. Kızım 1.5 aylık çok az uyuyor. Hiçbir şey yapamıyorum sütüm de az geliyor. Bazen bebişle ilgilenmekten su bile içemiyorum. İnşallah bi düzene gireriz.

Ben varımm. Bebeğim 4 aylık ve ailem uzakta. Kayınvalideden hayır yok. Çok yalnızım. Akşama kadar evdeyiz kuzumla babayı bekliyoruz. Çok zor iş güç yemek yapamıyorum zaten. Ama düzen açısından çok iyi bence. Bebişim rahat büyüyor

ben de varım...kızım 3 aylık oldu. alıştık birbirimize.ama yemek, temizlik falan yapamıyorum.biraz gazlı ve pişikli bebeğim:( evde tek başıma olunca bir de bakmışım bebeğimle konuşuyorum.o anlamıyor dediklerimi ama olsun..kzım şimdiden dert ortağım oldu:) çoooook zor çocuk büyütmek.allahtan eşim merhametli bir kişi.akşamdan yemeğimi hazırlar. evimizin temizliğini yapar....tabi benim gibi olmuyor ama hiç yoktan iyi...ya hiç yapmasaydı...boşardım heralde:)

bnde varım kızlar..1ay sonra doğumum var ailem başka şehirde eşimin aileside .. doğumda olacaklar ama sonrası.. bebekle bi başıma kalcam üstelik ev işi yemek çocuk olsa sadece.. doğum iznim bitince hergün sabah 6.45de ewden bebekle çıkıcam kreşe bırakıp 7.30 -16.00 arası haftanın 5 günü çalışmak zorundayım sonra 17.30da ewde olcam dinleniym mi yemek mi iş mi yapıym yoksa çocuğa mı bakıym???üstelik eşim işinden dolayı ewe akşam 11de glecek :(( bilmiyorum nasıl geçer böyle günler..bakalım nerde tıkanacam

kızım 1,5 aylık. dogumdan sonra 1 hafta annem yanımda kaldı ve sonra yalnız buyutuyorum kızımı. vallahi böylesi daha iyi, kendi bildigimi yapıyorum ve cocugum da cok mutlu. anneme kalsa 3 doktora gösterdim cocugu, iyi dediler ama o hala doktorlar yanlıs söyluyor üşütüyosun sen o cocugu diyip duruyor. yalonız olunca cocugunuzu daha iyi takip edebiliyorsunuz kızlar. ayrıca cocugun ilk iki sene yaşayacagı baglanmayı bu sayede anneannesi, babannesi yahut bakıcısı yerine sizinle yaşamış oluyor..belki altından kalkmak biraz zor olur ama en saglıklısının bu oldugunu düşünüyorum.

Bende katilayim bu serüvene.herşeyi yanliz yaşadım bir asker eşi olarak. Hamileliğin yanlizdim. Doğum yaptim keza öyle. Oğlum 2 aylik herşeyin ustusenden geldim çok şükür .babamız görevlerden gelince oğlunu öpmesi ve koklamak kalıyor ona ve bende bu taployu izleyince dahada mutlu oluyorum.

Back
X