• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğiniz olmuyor mu soruları.Bıktım!

Canım öyle sorduklarında ayıp mayıp demeyip direk utanacakları şekilde konuşacaksın. Mesela bana ne diyorsun anne oğluna söyle prezervatifi takan o gibi :) oğlun yanında ona söyle benle alakası yok gibi şeyler söyle.
bizde 4 yıl olacak evliyiz yeni hamile kaldım ben öyle söylüyordum. Birde şey söyliyim öyle yok çocuğunuz olmaz çok ara vermeyin bla bla gibi sözlerede inanma ben inandım gerçi pişman değilim ama epey bi zaman geçer diye bekliyorduk yanıldık:D

Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 4 yıllık evliyim ve 30 yaşındayım.Maddi ve manevi sebeplerden bu zamana kadar çocuk düşünmedik, şu an aslında şartların hepsi lehimize ama hala çocuk konusunda tereddütlerim var neyse.Mevzu şu ki, klasik iki aileden de çocuk ne zaman soruları geliyor, istemiyoruz şu budur diye geçiştiriyorduk, ama eşimin ailesi artık iyice saçmalamaya başladı bence. Kayınvalidem iyidir hoştur ama bir iki ay önce bebek mevzusu açıldı yine her zamanki gibi şunu ye bunu ye o zaman olur gibi bir şeyler dedi, dedim ne alaka e olmuyor ya dedi,anne ne alakası var istemiyoruz biz dedim , a sen de sorun yok mu doktora gitsene artık dedi, usulünce tartışmadan lafımı söyledim geçtim,iki üç gün önce onlardaydık sanki anlatmamışım bak enfeksiyon kapma, benim de iki yıl olmadı vs diyince patladım artık tartıştık.Bunun üzerine eşimin teyzesi de kayınvalideme eşim için çocuğu olmuyor mu yazık doktora gitsin diyip annesi de bunu bizimle paylaşınca iyice eşimle çileden çıktık, eşim annesini azarladı,gerildik vs. Bilmiyorum ne yapmamız lazım, güzelce konuştuk olmadı,azarladık olmadı.Çok yoruldum artık bebek mevzusundan, daha denemedik bile olmaya da bilir sonuçta ama insanların diline düşmesinden çok sıkıldım.
Ayni durumdan ben de şikayetciyim . Saniyorlar ki biz doktora falan gitmiyoruz . Bi de akil veriyorlar doktora gitsenize gorunsenize . Neden olmuyor cocugunuz yoksa kisir misiniz ? Ogrenseler ne degisecek hayatlarinda .. onlara dert olmuş.. sanki onlar bakicak sanki onlar buyutecek bebegi olsa da .. ben kendi ailemden duymadim .. ama esimin ailesi tarafindan cok duydum ve duyuyorum da .. 1 yillik evliyim ve ilk gunden beri bikmadan soruyorlar .. grceelrri agliyorum onlarun yzuuden cahilee laf da anlatamiyorsun .. karsindaki zaten akli basinda bi insan olsa sormaz ama yok .. uzulevegimizi dusunmuyorlar .. sadece kendi meraklarini gidermek pesindeler .. etrafa nasil yayicam derdndeler .. dedikodu malzemesi ariyorlar .. hani cozum yolu bulduklari da yok .. gercekten cahil insana laf anlatmak coz zor sadece kendini tatmin etme pesindeler

Kısırım
Kurak çölüm
Gebe kalmam imkansızmış
Vs.
Eskiler ancak bu laflardan anlıyolar ne yazıkki

Bizim toplum su bebek yok mu sorusunu evde fazla domatesin var mi sorusu gibi rahat soruyor. Aslinda cok buyuk hadsizlik. Ve daha cocuk istemiyoruz cevabini da yav hehe kesin oyledir tarzinda karsiliyorlar. Napsak televizyonlara kamu spotu mu versek insanlarin ozel hayatina, yatak odasina bari karismayin diye !

Canım öyle sorduklarında ayıp mayıp demeyip direk utanacakları şekilde konuşacaksın. Mesela bana ne diyorsun anne oğluna söyle prezervatifi takan o gibi :) oğlun yanında ona söyle benle alakası yok gibi şeyler söyle.
bizde 4 yıl olacak evliyiz yeni hamile kaldım ben öyle söylüyordum. Birde şey söyliyim öyle yok çocuğunuz olmaz çok ara vermeyin bla bla gibi sözlerede inanma ben inandım gerçi pişman değilim ama epey bi zaman geçer diye bekliyorduk yanıldık:KK70:
En iyisini yapmışsın aslında söylemek lazım demek ki.Ya şu ara verme meselesi yıldırdı zaten beni, çok beklediniz yok yaşın geçiyor , sanki 30'dan sonra nine oluyoruz tövbe yaa

Hadi bir sorundan kaynaklı olmuyor diyelim, bu sorun niye otomatikman sizde oluyormuş, belki sorun oğullarında? Ne acayip inanlar var yav.
Valla ben olsam ortalığı karıştırırım. Ben çok istiyorum ama oğlunuzun çocuğu olmuyor, bilmiyorum bu işin sonu ne olacak, filan diye sallayın da sallayın. Gerisini onlar düşünsün. :confused:
A yok bizimkiler eşime de bulaşıyor, çift taraflı, teyzesi de eşimde sorun bulmuş mesela, doktora gitmesi gerekiyormuş.

Eşimin arkadaşı sizin tam tersinizdi. Onların çocuğu olmuyormuş, gizli gizli tedavi görüyorlarmış. İnsanlar sorar moralleri bozulur diye söylememişler. Ben tanıştığımda 3 yıllık evliydiler, ya çok anaçsın aslında daha istemiyor musunuz dediğimde bana yok kesinlikle istemiyorum, ben bakamam çocuk, biz böyle iyiyiz dedi. Herkesi sindirmiş öyle, kv torun yüzü yok bize falan diyormuş. Sonra hamileyim deyince biz komple şok. Herkes ay kaza mı oldu, sakın aldırma falan dedi, o zaman anlattı kız yıllardır tedavi gördüğünü.

O sindirmişti mesela. O kadar normalleşmişti ki tamam onlar çocuksuz diyordu herkes. Kimsede laf etmiyordu artık. Demek ki emin bir şekilde sindirmek lazım insanları bu konuda.

Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 4 yıllık evliyim ve 30 yaşındayım.Maddi ve manevi sebeplerden bu zamana kadar çocuk düşünmedik, şu an aslında şartların hepsi lehimize ama hala çocuk konusunda tereddütlerim var neyse.Mevzu şu ki, klasik iki aileden de çocuk ne zaman soruları geliyor, istemiyoruz şu budur diye geçiştiriyorduk, ama eşimin ailesi artık iyice saçmalamaya başladı bence. Kayınvalidem iyidir hoştur ama bir iki ay önce bebek mevzusu açıldı yine her zamanki gibi şunu ye bunu ye o zaman olur gibi bir şeyler dedi, dedim ne alaka e olmuyor ya dedi,anne ne alakası var istemiyoruz biz dedim , a sen de sorun yok mu doktora gitsene artık dedi, usulünce tartışmadan lafımı söyledim geçtim,iki üç gün önce onlardaydık sanki anlatmamışım bak enfeksiyon kapma, benim de iki yıl olmadı vs diyince patladım artık tartıştık.Bunun üzerine eşimin teyzesi de kayınvalideme eşim için çocuğu olmuyor mu yazık doktora gitsin diyip annesi de bunu bizimle paylaşınca iyice eşimle çileden çıktık, eşim annesini azarladı,gerildik vs. Bilmiyorum ne yapmamız lazım, güzelce konuştuk olmadı,azarladık olmadı.Çok yoruldum artık bebek mevzusundan, daha denemedik bile olmaya da bilir sonuçta ama insanların diline düşmesinden çok sıkıldım.

bunun bir sonu yok. sen küfretsen de üzerine kızılcık sopasıyla dövsen de o kişiler ağızlarını tutamayıp o soruları soracaklar. neden?? çünkü Türk milleti elalemin uçkuruna kendininkinden daha fazla meraklı çünkü.
halbuki "çocuk yapma" mevzusu mümkün mertebe mahrem kalmalı..
okul biter ne zaman evleniyorsun?? evlenirsin, ne zaman çocuk yapıyorsun?? çocuk yaparsın, haydi ikinci ne zaman??
evlenmeden sevişince taşlayan sevgili halkım evlenince milleti seviştirmeye aşşırı meraklı çünkü.
benim bir oğlum var, 2. ne zaman sorularından yıldım usandım.. gidip kukumu aldıracağım artık o kadar.. yani üreyebiliyorum tamam ama neden daha fazla değil?? bu dert milleti geriyor..
o sebeple sallama..

31 yaşındayım. 3 yıllık evliyim ben de hiç denemedim önümüzdeki yıla kadar da düşünmüyorum. Bize de soran oluyor istemiyoruz deyince de yaşın geçiyorlar başlıyor. Bitmiyorlar yani :sinirli:

bunun bir sonu yok. sen küfretsen de üzerine kızılcık sopasıyla dövsen de o kişiler ağızlarını tutamayıp o soruları soracaklar. neden?? çünkü Türk milleti elalemin uçkuruna kendininkinden daha fazla meraklı çünkü.
halbuki "çocuk yapma" mevzusu mümkün mertebe mahrem kalmalı..
okul biter ne zaman evleniyorsun?? evlenirsin, ne zaman çocuk yapıyorsun?? çocuk yaparsın, haydi ikinci ne zaman??
evlenmeden sevişince taşlayan sevgili halkım evlenince milleti seviştirmeye aşşırı meraklı çünkü.
benim bir oğlum var, 2. ne zaman sorularından yıldım usandım.. gidip kukumu aldıracağım artık o kadar.. yani üreyebiliyorum tamam ama neden daha fazla değil?? bu dert milleti geriyor..
o sebeple sallama..

Kuku aldırmak iyi fikir olmakla beraber nasıl sevişiciiiz?

Olmuyor çocuğumuz tüplerim bağlıymış asla da olmayacak diyip kestirip atın

Benim de iki sene olmadı, taa başka şehirden akrabalar arayıp çalışın bak her gün çalışın diyorlardı gülüyorlardı.
Şimdi çok şükür hamileyim arayıp kaç aylık, daha doğurmadın mı diyolar 😒

Allah hayırlısıyla çocuk nasip etsin.benim de ilk evliliğimde 16 sene gezmediğim doktor kalmadı ilk sonraları eşimin ailesi bir taraftan baskı laf sokmalar neler neler eşime bana yansıdı ve eşim benim yanımda olmadı hiç bir zaman nihayetinde boşandık fakat aileler evladının mürüvvetini göreyim torun sahibi olayım gibi geleneksel kafayla ortalığı karıştırabiliyor ve bahsettiğiniz hoş olmayan tartışmalar yaşanabiliyor siz de tedavi planlayın artık baya olmuş vakit kaybetmeden doktora gidin çözümünü deneyin size destek olacak kişi eşiniz o sizin yanınızda olduktan sonra bu sorunu rahatlıkla aşabilirsiniz

Allah hayırlısıyla çocuk nasip etsin.benim de ilk evliliğimde 16 sene gezmediğim doktor kalmadı ilk sonraları eşimin ailesi bir taraftan baskı laf sokmalar neler neler eşime bana yansıdı ve eşim benim yanımda olmadı hiç bir zaman nihayetinde boşandık fakat aileler evladının mürüvvetini göreyim torun sahibi olayım gibi geleneksel kafayla ortalığı karıştırabiliyor ve bahsettiğiniz hoş olmayan tartışmalar yaşanabiliyor siz de tedavi planlayın artık baya olmuş vakit kaybetmeden doktora gidin çözümünü deneyin size destek olacak kişi eşiniz o sizin yanınızda olduktan sonra bu sorunu rahatlıkla aşabilirsiniz
Sanırım okumadınız bir sorunları yok istemiyorlar bebek

Back
X