• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Bebeğinizde gaz sorunu olmasın istiyorsanız,doğar doğmaz bunu yapın!!!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Bende inşAllah narsuyunu denemeyi düşünüyorum. Demet arkadaşım sağolasın deneyimini paylaştığın için.. çünkü ilk okuduğumda "acaba yapsam mı, yapmasam mı?" diye düşünüken senin ikinci çocuğunda mukayese ederek tecrübeni paylaşman tereddüttümü ortadan kaldırdı.

Ama şimdi başka bir sorun var kaydirigubbakcemile3 : Ben inşAllah eylül sonu ekim başı gibi doğum yapacağım kısmetse. Peki ben narı nereden bulacağım? CADIARZU hangi mevsimde istanbul'da nar bulabilirim? doğumuma yetişir mi?

canım o zamana sanki nar çıkar gibime geliyor ama bizim temmuz anneleri topiğinden kibele arkadaşım amerikada orada çok aramış bulamamış ve %100 doğal olan bir hazır nar suyundan vermiş kızına sonuç onda da aynı maşallahh...

ben çok çektiğim için bu gaz probleminden her gördüğüme tavsiye ediyorum çok sağolsun bu konuyu açıp bize bilgi veren arkadaş hep duacısıyım vallaaaaopuyorumnanaktan:içelim:

Doğuma Hazırlık ve Doğum | Kıbrıs'a Bakış
Burada da nar suyu damlatırsanız çocuk süratli ve güzel konuşur deniyor.Aynı zamanda kadının yanına, tarak ve makas konur. Makas loğusayı albasmasını, altın ise çocuğun sarılık olmasını önler,diye kabul edilir. de diyor :)

.:NevvalSevindi.com:.
Burada da
"ıran’da kutsal sayılan nar Zerdüşt rahipleri için ölüm ve doğumu simgelerdi. Nar ağacının dallarından yapılan kutsal süpürge yeni doğan bebenin yanına getirilir ve bir dal bırakılırdı. Üstüne de nar serperlerdi. Ölürken de ölünün ağzına bir damla nar suyu akıtırlardı. ıranlı su ve bereket tanrıçasının simgesi olduğu gibi nar bütün tanrıçaların simgesi Ortadoğu ve Mezopotamya’da. Hıristiyanlıkta da Hz. Meryem’in temsilidir. Hıristiyanlıkta din şehitlerinin kanı da nar suyu ile temsil edilirdi. "
deniyor.

Nar suyu her derde deva
Burada da Narın vücudu ve kalbi kuvvetlendirme, ishali kesme, şerit düşürme, burun poliplerine faydalı olma gibi yararları bulunmaktadır. Ancak içerdiği bazı kimyevi maddeler yüzünden mide ve bağırsak hastalığı olanların, küçük çocukların ve hamilelerin fazla kullanmamaları tavsiye edilir. "
Tatlı nar midede çabuk çözüldüğü için hazmı kolaydır. Ancak zaman zaman midede şişkinlik ve gaz meydana getirdiği için ateşli hastalığı olanlara iyi gelmeyeceği belirtilmiştir.

Dilden dile dolaşa dolaşa değişen bir söylenti bence böyle birşey olsaydı tıp bunu bunca yıldır keşfeder ve herkese önerirdi.Kullanan arkadaşlar için tesadüf olmuş bence.Son yazıda özellikle midede şişkinlik ve gaz yapar diyor.Bir de yeni doğan bebeğimiz muayene ediliyor ama bilmediğimiz mide ya da bağırsakla ilgili bir hastalığı varsa bunu doğar doğmaz bilemeyiz ve gazsız yapıcaz çocuğu diye daha büyük sorunlara yol açabiliriz. Kendi bebeklerinde bir hastalık olmayanlar bir sorun yaşamamış olanların bunu diğer bebeklerin sağlık durumunu bilmeden önermeleri doğru olmayabilir.Bas bas bağırıyor doktorlar 6 ay su bile yok diye ilk olarak verilen anne sütü ağız sütü bebeğin ilk aşısı gibidir.Bebeğin midesi zaten yumruğu kadar 1 damla bize göre az bir miktar olabilir ama bebek için fazla 1 çay kaşığı sütü bile 10 saniyede içiyorlar eme eme.Yine de herkesin kendi kararıdır.

Son düzenleme:
hic duymamistim boyle biseyi, ilk dogdugunda icecegi 1 cay kasigi nar suyunun ileriki aylarda nasil bir faydasi olur bana pek mantikli gelmedi ne yalan soyliim..bence tesaduf olmus.. hem bebege fazla gelebilir nar arkadaslar..
ben sahsen ilk dogdugunda dudaklarina zemzem suyu surdurucem annemlere ...sonra da anne sutu insallah

yapan arkadaşlar bir sorunla karşılaştınızmı böyle bir şey varsa çok güzel benim teyzem üç cocuğundada gaz problemi oldu çok kötü bişey denemeye değer diye düşünüyorum.

ben bu kış bır bardak nar suyu sıkıp ıcmısıtm normalde bayılırım nara. ama onu ıctıkten sonra 3 gun mıde agrısından kendıme gelemedım. oyle bır pişman oldum kı butun kıs bır daha nar alamadım eve. tesaduftu ya da mıde hassas oluyor ya dokundu o an. bebeklerde gaz sancısı ıcın işe yarıyordur belkı ama o agrıdan sonra kızıma da veremem. hadi ona da dokunursa??

bana da hic mantikli gelmedi,bir defalik vermeyle bebek kendi kendine gaz cikarir hale nasil gelir,bi de daha ilk defa disardan bir gida alacak,alerjik reaksiyon gosterme ihtimali var.Degil dogar dogmaz ilerleyen aylarda bile ek gidaya gecerken bir suru sorun oluyor.Bir arkadasim sut disinda ilk havuc suyu vermish,cocuk alerjik reaksiyon gosterince cok zor durumda kalmislar.Ise yaradigini soyleyen arkadaslarda belki tesadufen olmustur,yada inancin getirdigi bir sonuctur,biliyorusunuz bir seye inanirsak onun gucu gercektir.

Banada hiiic mantikli gelmedi yeni dogan bebege su bile vermiyorken nar suyu vermek risk tasiyabilir.. Bu $eye benzemi$ biraz;$u ilac bana iyi geldi sende al...Biz bu zihniyetten kurtulmaya cali$iyoruz..

b en denemeye değer diye düşünüyorum uykusuz gecelere huzursuzluğa değer.
sonuçta bi damla
bebek amniyon sıvısını yutuyor ilk doğduğunda ağzını burnunu temizxliyorlar ilaçlı sıvı ile.

deneyip faydasını görenler kesinliği konusunda bilgilendirsinler:)

benim arkadaşım yatı doğunca bir tane nar tanesini sıkmıslar bebeğin ağzına bebek şimdi 7.aya girmek üzere ve hiç gaz sorunu yaşamadı emzirirken daha cıkarıyor gazını bende deneyeceğm bebeğim oldugunda

bende burda okuyp hastaneye nar götürdüm dogar dogmaz verdim ama hiç bi işe yaramadı cokta gazlı bi bebek ilk 3 ay

Bende denemeyi düşünüyorum, denemeye fırsat bulup sonuçunuda buraya yazmak nasip olur inşallah.

peki narı doğuma kadar nasıl muhafaza edebilirim?dondurucuya bütün olarakmı yoksa taneleyerekmi koymak gerekir?

taneleyerek koymak daha mantıklı bi kaç nar tanesi bile yeterli diyorlar

ananemde oğluma bi kaç günlükken nar vermişti ağzına damlatmıstı ama gaz için değil şimdiden herşeyin tadını alsın demişti oğlumda gaz problemi yaşamadım hiç burda okuduktan sonra olabilr diyorum

Back
X