Bebeğinizi capcup öpenlere tepki verebiliyor musunuz?Banada öğretin :(

aile dışından kimsenin öpmesine asla izin verme gerekirse kır kimse senin çocuğunun sağlığından daha önemli değil onları kıramıyorsun diye çocuğun hastalandığında ne olacak?

Yengem biz öpmüyoruz siz de öpmeyin diyor mesela. Ellerine dokunun sevmek istiyosaniz diyor.
Benim bebegim de yüzüne biri yaklasinca daraliyodu, biz de sevmiyo dokunulmayi diyoduk, gercektende bebek mebek ama elledinmi kiziyodu:)
Bebekler genelde öpülmeyi pek sevmiyorlar istemiyorlar ama gelde anlat anlatabilirsen millete

Kırkı daha çıkmadan şap şup öpüodu benimkini babaannesi içim alev alıodu sanki o zamanlar bide lohusayım afakanlar basıodu başka odaya geçip ağlıyordum ama ses çıkartamıyordum öpmeyin die .. Cahillik çok kötü bişey nefret ediyorum böyle insanlarla uğraşmaktan. Senin yavrunu yine 3 aylığına kadar beklemişler öpmeye bizde oda yoktu işte. Sabırlar diliyorum

En nefret ettiğim şey. Hiç unutmam birgün eşimle yürüyoruz avmde,kızım 5-6 aylık,yüzü dışa dönük şekilde kucağımda tutuyorum,derken karşıdan bir kız gülümseyerek geldi,pat diye öptü kızımı ben daha ne olduğunu anlamadan,birde eşimmi tanıyor diye düşündüm icimden ama kal geldi birşey diyemedim o şokla,öptü ve gitti biz eşimle birbirimize bakakaldık,tanıdık biri mi diyoruz birbirimize yok değil yani.
O günden sonra çok temkinli hareket ettim,resmen tik oluştu bende, biri uzaktan fazla yaklaşınca yol değiştirmeye başladım ama farkında olmadan yapıyordum yani o kadar sinir olmuştum ki. Uzunca bir süre böyle dolandım ortalarda
Yani niye öpüyorsun elalemin bebeğini,öpme uzaktan sev illaki seveceksen. Kimsenin bebeğini öpmedim,öpmem,kizıma soruyorum öpebilirmiyim?diye izin verirse öpüyorum. Yiğenimi bile hala mıncırmam,öpmem güzel güzel severim dikkat ederim.
Böyle minicik bebekleri şapur şupur öpenlere sinir oluyorum. İsilik oluyorlar en basidinden,hasta olmayada çok müsaitler ayrıca.

Ben rahatsız olmuyorum, uçuk yoksa sorun olmaz. Gripli birinin gelip de öpmeyecegini varsayarak dert etmiyorum. Çocuklarımı sevmeleri, öpmeleri aksine hoşuma gider. Sakallı, biyiklilar ve sigara kokanlar haric

seninki gene üç aylık olmuş.ben doğum yaptığımın ertesi günü gecenin onikisinde kimse bana sormadan hiç tanımadığım insanlar çağrılmış eve.ameliyatlı uzanıyordum öyle bir kapı açıldı üç tane hiç tanımadığım kız kahkahalarla içeri doluştu.bebeği filan almak öpmek istediler bende izin vermedim daha dün doğdu diye.amannn bir kıyamet evde.eşimin ailesi demediğini bırakmadı.çok mahçup olmuşlar benim söylediğim şeyden.bebeği kucağımdan kapıp sen anne olmaya layık değilsin deyip kovmalar bağırışlar çağırışlar .kabus gibiydi inan.millet izinsizce öpsün diye dokuz ay karnımızda taşıyıp onca zorlukla doğuruyoruz sanırım.

valla aynen oyle benim esimde sehir disina cikar isi geregi ben cekicem sonucta hastaligida sagligida cocugumun insanlar ikinci planda kalmali

Islak mendil taşıyın, tabii bebek için özel üretilmiş kokusuz alkolsüz ph değeri ona göre olan, biri öpünce çıkartıp silin.
Kendi yeğenimi öpmedim öyle, öpsem ablam ejderha gibi ağzından ateş çıkartıp beni yakardı.

kendini bu kadar harap edecek ne var? söyle o zaman açıkça. yazdıklarını okurken ben üzüldüm yaşadığın duruma. bence bu kadar dert ediyorsan kendini milletin zevki için üzme bu kadar.
kibar dille, öpmeye kalkanlara "ay canım doktor öpülmesin dedi, cildi çok hassasmış. hemen yara oluyor" deyiver. ne olacak yani. sonuçta zorla öpmeye kalkan olursa da tepkini koyarsın.

Vallahi bu yazanları okudukça Bebek sevmeye korkar oldum.
Valla ben bakmıyorum bile.
Çünkü bi arkadaşım var,çocuğunun ayağı takılıp düşse "bilmem kim nazar değdirdi" diyor.
O yüzden çok tatlı dünya güzeli çocuğu da görmezden geliyorum.
Nazar konusunda eşeğin kulağına su kaçıranlar var.

sakınan göze çöp batar süzünü çocuk büyütürken anladım çocuğun bağışıklığı kuvvetlenir dudağında uçuk olmadıktan sonra bir şey olmaz
yanlis hatirlamiyosam gecen gun haberlerde ucuk yuzunden bir cocuk oldu diye hatirliyorum

Bmm bebegmde 4 aylik olucak bu hafta sonu. Birak opmeyi kesinlikle evime gelmeyn diyorm mikrop getirirsiniz.nisan ayinda beklerm:) senin cocugundan daha onemli kimse olamaz cnm bu hayatta. Bn mevlut yaptim kisenin kucagina vermedm ana kucagina oturttum kmsede elleyemedi zaten :) opecek olan hani ani bir hareketle optu dielim emin ol bir daha opemez hastada biraz lutfen yanlis anlamayin o da kendini sevdirtmeyi cok sevior ama yeni grip atlattik falan de ama bana sorarsan aaa oomeyin bebek o bn opmuorm de :)

aslinda gecen gun bi yerde okumuştum bu COCUK TACIZI hakkinda orda cocuklarinizi ozellikle anne baba haric akraba dahi olsa opmesine izin vermeyin. cocuklarinizi dudaktan opmeyin opturmeyin. baskasi optugu zaman o opturmek istemesse cocuguza kizmayin diyordu. aslimda kisaca anne baba haric kimsenin opmesine alistirmayin diyordu. YANLISIM VARSA KUSURA BAKMAYIN

ya ben birinin kucağında bebek görünce bile ya bir yeri inciniliirse düşerse diye gerim gerim geriliyorum insanlardaki cesarete bak yardımcı bir konu olmuş muhtemmelen bende ne diceğimi bilemezdimm

esin ne yapti bu durumda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…