Bebeğinizi capcup öpenlere tepki verebiliyor musunuz?Banada öğretin :(

şu an burdakiler senden nefret etti ahaha valla bende öyleydim kendi çocuğuma koşarak uzaklaş birazdan topa tutarlar seni
Ayyyy ne yapayım yigenlerimi hep öyle sevdim şimdi onlarda benimkine yapacaklar hatta yapsinlar ben de yapacağım çünkü :) yabancı değil sonuçta

Bırak onu sigara içip geliyorlar birde o pis kokuyla bebecikleri öpüyorlar...

Benim annem bebekleri hep giysinin üstünden kolundan öperdi. Bize de öyle ögretti, sapur supur yüzünden öpülmez bebekler derdi. Simdi ben de kendi kizlarima ögrettim. Görümcemin bebegi oldu, 6 yasindaki cocuk bebegi öpmek isteyenlere izin vermedi.

Bunun bagisiklikla bir ilgisi yok aman cocugum hic hasta olmasin kimse öpmesinden ziyade, izin almadan sormadan her önüne gelen ne hakla bebegi yüzünden öpüyor? Annesine ya da babasina sormadan izin almadan kimse kücük bebekleri ne kucagina alsin ne de yüzünden öpsün. Illa öpücem diye tutturan da kolunu elini öpsün.

Hanimlar bir de ek bilgi vereyim. Benim yasadigim yerde soguk havalar icin kis kremi satiliyor. Bebegin cocuklarin yanagina sürüyorlar disari cikinca. Kuruyup kizarip pul pul dökülmemesi icin. Ben Türkiye'de yasarken hic görmemistim 7-8 sene önce. Burada orman oyun grubu oluyor. Yani karda ormana götürüyorlar cocuklari ve ben bilmedigim icin sürmemistim. Kadin cantasindan cikartip bildiginiz klasik yagli arko gibi bir krem sürdtü bu da olur bir seferlik diye.

aynen oyle ya allah kucagina almayi nasip etsin bebegini izin verme herkese kirilirlarsa kirilsinlar ben gelene kapiyi acar ellerinizi yikayin.derdim

benim birde 16 aylık oğlum var ve aynen eve gelene el yıkatıyorum başta kırılanlar oldu ama alıştılar. Dışardan eve gelince kendi oğlumun bile ellerini sabunla yıkarım. Biz tedbiri alalım da hasta olacaksa oluyorlar zaten..Benim işim daha zor hemde hamileyim, eşim uzakta valla bakanımızda olmaz kusura bakmayın diyrum

Kesinlikle katiliyorum.

vallahi bende artık sevmem ne kadar çok karşı olan varmış ya

Sevmek demek ille kucagina alip öpmek demek degil. Giysinin üstünden kolundan veya corabi varken ayagindan öpmek varken niye ille de yüzünden öpmek isteniyor?

Sakinan göze cöp batar olayi da degil. Benim iki kizim da emeklerken masanin altinda düsmüs yemek ekmek kirintilarini yerdi. Veya yere düsen oyuncagi biberonu aman diyip kosup kaynatmazdim. Hijyen de hijyen diyen anne olmadim. Ne tabak kasik biberonu kaynattim ne de giysilerini ütüledim mikrop kirilsin diye. Hatta yelek bile giydirmedim. Kayinvalidemlerin evinde köpek vardi. Yok tüyü yok salyasi demedim cocuklarla beraber büyüdü. Köpek önde bunlar arkada emeklerdi pesinden. Hic solunum yolu hastaligina yakalanmadilar hatta hafif nezle grip disinda kronik hastaliklari bile olmadi.

Annelerin tek istedigi sorulmadan bebekler kucaga alinmasin öpülmesin. Afedersiniz ... da boncuk mu buldunuz cocugunuzun olayi degil. Benim annemle babam hamile oldugumu ögrendikleri gün sigarayi biraktilar, babam gitti biyiklarini kesti sanki cocuk ertesi gün dogacakmis gibi. Ablam isten gelir makyajini siler öyle severdi, erkek kardeslerim bile örtüsüyle kucaklarina alirdi. Yine esimin ailesi de yapmadi. Görümcem doktor oldugu icin benim yerime ilk günden görmeye gelenlere ilan etmisti öpmek yok diye.

Izin almis sormus sevebilirmiyim diye. Saygi göstermis ve onayinizi istemis, olmasi gereken bu iste. Anneye danisilmali. Size sormadan bebek arabasinda veya kucaginizdayken sap diye öpsün istemezdiniz.

Izin almis sormus sevebilirmiyim diye. Saygi göstermis ve onayinizi istemis, olmasi gereken bu iste. Anneye danisilmali. Size sormadan bebek arabasinda veya kucaginizdayken sap diye öpsün istemezdiniz.
Tabi ki istememem. Ama bazen bir çocuğa gülümsüyorsunuz,dokunmadan seviyorsunuz anne buz gibi suratınıza bakıyor. Çocuğu sevesi gelmiyor insanın.

Bir gün tatilde arkadaşlarla yürüyoruz. Babasının kucağında bir melek gülümsüyor,oyunlar yapıyor bize. Biz de tepkisiz kalamadık uzaktan seviyoruz güldürüyoruz falan. Annesi oflayıp puflayarak maşallah deseler bari dedi irite oluyorum bu gibi durumlarda.

Ben de bir şey diyemiyorum.

Markette sokakta asansörde hop kızımı öpüyorlar ve ben şok oluyorum.

Ben sadece maşallah ne tarlı falan der gülümser göz kırpardım bebeklere. Nasıl öpüyorlar cesaret edip aklım almıyor.. Ben dışarıda gördüğüm bebeğe dokunamam bile korkarım..

Benim oğlunun cildi atopik. İki öpsem bile hemen kızarıyo . Artık pusetinin üstüne not yazıcam; lütfen beni dokunmadan seviniz diye

bayılıyorum böyle bebeklerini sakınmayan insanlara :) valla tuaf oluyorum ay opme ay dokunma ay kucagına alma dedikleri zaman ne kadar sakınırsan okdar dert buluyo bi arkadsım okadar sakındıki valla sevmedim bile cocugunu hic ne kadar sakındıysa cocuk okadar hasta oldu yavrum ikinci cocugunu hic sakınmadı doyasıya sevdik ettik masallah o cocuguda hic hasta olmadı bu kadar kasmamlı bence anne degilim ama insallah birgün olursam valla cevremdekiler istedigi gibi sevebilirler

Başkasının bebeğini de şap şup öpmelerini de anlamam ya !! maşallah de geç yani ,
Ben söylerdim açıkçası bebek iken,salya sümük öpülmesinden hoşlanmıyordum !
Yapacak birşey yok bu durumda alınan alınır küsen küser,
Kendi aileme bile madem kanınız kaynıyor elinden öpün diyordum illaki yüzünden öpen olur ise ılık nemli bir mendil ile hemen silerdim yüzünü

çocuk senin çocuğun arkadaşım ne demek bir şey diyemiyorum.. ben kendi anneme kv.ye bile tepki vermiş insanım..
hele dışarda tanımadğım insanlar kucaklarına almak istiyorlar vermiyoruz kusura bakmayın diyoruz tırıs tırıs gidiyorlar..
millet olarak el alemin çocuğunun öpülmemesi/ kucağa alınmaması gerektiğini öğrenmemiz gerekiyor o kadar net..
çemkir gitsin..

ben opmeyı gec dokunmaya kıyamıyorum ınsanlar nasıl rahatsız olmuyorlar.. Ustune onluk takın bencede arkadasların dedıgı gıbı..

baskasinin bebegi nasil sap sup opulur ben anlamiyorum
birakin hijyeni gectim el kadar bebegin bile mahremiyeti var ya,opturmeyin,acik acik soyleyin opulmesini istemiyorum diye.

Kimseye hatta akrabalara bile öptürmeyin . Gerekirse bağırın, carlayın, kavga edin.

Oğlumu 2 aylıkken şap şup öpen yengemden ( ondan başka öyle öpen olmadığı için o olduğunu düşünüyorum)

CMV citolamegolavirüs bulaştı oğluma aylarca uğraştık, hastanelerde yattık.

1yaşından sonra bağışıklığı daha güçlenince olabilir belki( sadece yakın akraba) ama daha çok küçük bebeğiniz

Kesinlikle öptürmeyin ne elini ne yüzünü.

valla darılan da darılsın allah korusun hasta olsa öpen mi bakacak çocuğunuza, mesajlı kıyafetler gerçekten işe yarıyor bende öptürmedim ve kimsenin bebeğini öpmedim, hatta kızıma da öptürmedim kimseleri aklı erdikten sonra karşılaştığımız bebeklerin ayaklarına dokundurdum sadece ellerine bile değil, elleri sürekli ağzında oluyor çünkü, ha kendim öptüm bol bol koklaya koklaya ve hala kızım benimle öpüşür de bir başkası yanaştımı kaçar. hele rujlu insalar öpmeye yeltenince "rujun va" dilerek özellikle uyardım uyarın bu sizin en doğal hakkınız

Bebeklerin yuzunun opulmesinden daha tehlikelisi ellerinin opulmesi/ellerine dokunulmasi. Cunku bebekler ellerini surekli agizlarina goturuyorlar ve mikrobu direk almis oluyorlar. Ellerine dokundurmayin, gerekirse disari cikarken eldiven giydirin.
Ben insanlara opmeyin lutfen bebegim hasta diyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…