Bebeğinizi Emzirmek İçin Uyandırıyor musunuz?

sgselçuk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2008
390
0
96
İstanbul
kızlar benim kızım bazen uyudumu uyanmak bilmiyo.bazende hiç uyumuyo.2 saatte bir emzirmek gerektiğinden uyurken saati doldumu uyandırıyorum.doktorlar kaldırın diyo ama uykusu bölünüyo.annemlerde çok kızıyo bana acıkınca uyanır diyo.siz napıyosunuz bu durumda

canım benim oğlum 49 günlük oldu maş.ama ben hiç uyandrmıyorum acıkınca uyanır merak etme yazık uykuda lazım bebişlere hem öyle uzun uyuyupta uyandında yüzüne bak hem çok rahatlamış hemde büyümüş gibi görüyosun canım bence hiç elleme uyusun.ilk doğdunda hastanede banada öyle dediler birinci günü hep kaldırdım emzirddim ama hep huysuzlandı 2 ci gün hemşire doktor gelip sordunda ne zaman emzirdin diye 15 dak.oldu diyodum halbuki oğlum 3 saattir uyuyodu hiç de uyandrmadım acıktında uyandı maş.sarılık bile olmadı düşün hani emzirmessen sarılık olur dediler ya çok şükür bişe olmadı yazık ya ben kıyamıyorum uyandrmaya yinede sen bilirsin canım:nazar:

bende kıyamıyorum ama bazen uyandırmıyım diyorum 3 saat oluyo uyanmassa alıyorum memeye nasıl saldırıyo çok acıkmış oluyo.öyle emiyoki genzine sıçratıyo.uyku ağır geliyo uyanamıyo aç kalıyo sanıyorum.bide bi proğramda bebekler açlıktanda uyur saatini geçirmeyin diye duymuştum

evet bende ertuga katılıyorum benim kızımda 1,5 aylık ve bende hiç kaldırmadım ama benimkızımda kurulu saat gibidir kkaltıgı ve yatıgı vakitler çok düzenli hiç degişmedi bence bebegine bırak ne zaman uyanırsa ozaman emzir ilk zamanlar bebeklr çok uyuyolarda sonraları degişiyo merek etme daha az uyuyolarr

ılk haftalarında 2 saatı doldurunca uyandırıp emzırmek gerekıyordu
ama sımdı uyusun dıye gozune bakıyorken uyandırmamk lazım dıye dusunuyor cunku uykusu bolunuyor ve huysuz oluyor
zatne acıkınca kendı uyanıyor
ben sımdı kendı uyanana kadar hıc dokunmuyorum gercı bugune dek daha hıc 2,5 saat den fazla uyudugunu gormedım de o baska konu tabııı
....:)))

ben kaldırmadan bebeqımı memeyı verıyorum hem uykusuna devam edıor hemde karnı doyuyor .cunku onun uyanmasını beklersem ac kalır herhalde

YEŞİLÖZEN.DİLOŞUM ertuğda öyle bellidir saati acıkınca hemen uyanır pek nadir özellikle banyo yapınca 4 saati bulur kalkması ama uyanır yani kilosuda ilk ay çok iyiydi maş.dedi dr amcası iyi beslemişsin ded 1.200 gr almıştı ben aslaaaaa uayndrmam şahsen canlarım

ben ilk zamanlar uyandiriyordum fakat simdi bazen uyandiriyorum bazen degil ornegin goguslerim sizladigi zaman ve cok uyuduysa uyandirip hemen emziriyorum...

kızlar benim bebeğim 1 ay bir haftalık.bu zamanlardadamı uyandırmıyodunuz.ay napcamı şaşırdım.uyudumu tam uyuyo uyumazsada hiç uyumuyo

kızlar benim bebeğim 1 ay bir haftalık.bu zamanlardadamı uyandırmıyodunuz.ay napcamı şaşırdım.uyudumu tam uyuyo uyumazsada hiç uyumuyo

benden tavsiye sana özellikle ilk 2-3 ay maksimum 2-3 saatte bir uyandır ve emzir.zaten çoğu uyanmaz bile.gözleri kapalı bir şekilde uyumaya devam eder,bir yandanda emer.
bu zamanlarda uykusu bölünen çocuk ilerde uyku problemi yaşar,uyandırılmayan çocuk her zaman mışıl mışıl uyur diye bişeyde yok.
ben böyle yaptım.
sana da tavsiye ederim.
bol şans.

Benimde aynı problemim var, 3 saatte bir uyandırın diyor doktorum, ama ben uyandırdığımda, bir daha uyuması gazı mazı derken 1,5 saati buluyor tam uykuya dalıyor bu sefer mama saati geldi diye ben gene uyandırmak durumunda kalıyorum yani 1 saat anca uyuyor, çok huysuzlanıyor böyle olunca, uykusunu alamıyor, ama kan şekeri düşer diye 3,5 saati geçirmiyorum.Kısır döngü gibi bişey bu onun için, uykusunu almadan uyandıran bir annesi var.Napıcağımı şaşırdım, bazen bırakayım uyanacakmı diyorum arada uyanıyor ama bazen 4,5 saat ellemesem uyuyacak çocuk.Arada kaldım,millet elleme uyusun diyor ama doktorlar uyandıracaksınız diyor:bbo:.

KIZLAR UYANDIRIRKEN DÜRTÜP GÖZÜNÜ AÇMASINI ve GÖĞSÜNÜZÜ KAPMASIN BEKLEMEYiN.
ALIN KUCAĞINIZA GÖSÜNÜZDEN SÜT DAMLATIN DUDAKLARINA, SONRA
ELİNİZLE DUDAKLARIYLA, ÇENESiYLE OYNAYIN. İLK BAŞTA BİRAZ ZAMAN GEÇER AMA SONRA
HİÇ UYANMADAN EMER. BEBEK EMZİRMEK BiRAZ SABIR İŞİDİR.

KRONUN DEDİĞİ GİBİ 2 - 2,5 SAAT SONRA BEBEKLERİN KAN ŞEKERLERİ DÜŞER.

SEVGiYLE KALIN.

Hadi emerken uyuyor diyelim 10 dakika gazını çıkartırken uyanıyor bu seferde, hadi ondada uyudu diyelim, altını değiştirirken uyanıyor ve cin gibi oluveriyor.1,5 saat uyumuyor sonra uykuya daldığında ise bir sonraki yemek saatine 50 dk-1 saat kalmış oluyor...

Hadi emerken uyuyor diyelim 10 dakika gazını çıkartırken uyanıyor bu seferde, hadi ondada uyudu diyelim, altını değiştirirken uyanıyor ve cin gibi oluveriyor.1,5 saat uyumuyor sonra uykuya daldığında ise bir sonraki yemek saatine 50 dk-1 saat kalmış oluyor...

canım al bendende o kadar.uyanmadan emiyo ama gazını çıkardım altını değiştirdim derken uyanıyo.sonrada uğraşki uyusun.bizimki bide kucakcı.uyandımı kucakta duracak bide gezecek bizi oturtturmuyoda.bütün işlerim kalıyo sonra.gazını çıkarmadan yatırsam huysuzlanıyo.doktorlarda en geç 3 saatte bir emzir diyolar.o arada 2 saatte bir emzirmediğin göğsünü sağ sütün tazelensin çoğalsın diyo.aman ne zormuş bu işler

Sanırım herkeste aynı sorun var arkadaşlar .Benimde kızım akşam 9 da uyur ve ben uyandırmasam ertesi gün 6 ya kadar uyur.Ben de yatmadan önce yani 12 de emziriyorum.İlk zamanlar sabah 3 te kalkıp emziriyordum sonra uyuduğunda 6 da kend, uyanıyordu.Ama şu son bir hafta o kadar yorgunum ki 12den sonra uyandırmadım 6da kendi uyandı.Geçen gün netten bir doktorun kaydını dinledimde o da bebekler 1 aydan sonra kuvvetlenirler kilosu 3 kilodan fazla ise gece uykusunu bölmeyin dedi.Ben de bu hafta bölmedim ama vicdanım sızlıyor bu defada uyandığımda.Ne yapacağımı şaşırdım

Gece uyandırmıyorum kendisi uyanıyor 3 saatte bir...gündüz zaten emziriyorum sürekli..kıyamıyorum uyandırmayaa

ben geceleri saat tutuyorum 2 saatte bir uyanıyorum.önceki gece uyanamamışım 5 saat uyumuş kızım oturdum ağladdım.eşimde bana kızıyo nolmuş sanki diye.bende napıcamı şaşırıyorum.uyandımı uyusun diye gözünün içine bakıyorum uyudumuda uyansınki emziriyim diyorum

ben geceleri saat tutuyorum 2 saatte bir uyanıyorum.önceki gece uyanamamışım 5 saat uyumuş kızım oturdum ağladdım.eşimde bana kızıyo nolmuş sanki diye.bende napıcamı şaşırıyorum.uyandımı uyusun diye gözünün içine bakıyorum uyudumuda uyansınki emziriyim diyorum

canımm gündüz emziriyosundur sürekli gecede uyusun bebişin.acıkınca o uyanır zaten annesia.s

kızlar emzirmek cidden sabır işidir.öyle 3-5 ayda düzene girmesini beklemeyin.
ben ilk zamanlar(yaklaşık 5-6 ay) en geç 2-3 saatte bir emziriyor,emzirmediğim zamanda pompayla sağıyordum.resmen kendimi iki ayaklı süt danası gibi görmeye başlamıştım.çalışmaya başladığımdada işyerinde sağıyordum günde 2 kez.
herkes bebeği için en iyisini ister tabiki ama malesef bazı anneler daha sorumsuz.ben çocuğu 5 aylık olunca,artık çok yoruluyorum,geceleri uyanamıyorum,işe giderken sorlanıyorum diye bebeğini sütten kesen bi arkadaşa sahibim:mymeka:
yorulacaksınız,zorlanacaksınız,bunalacaksınız ama neticede onların iyiliği için bu.
uyanınca biraz kucağınızda sakinleştirdikten sonra yatağına yatırın.sizi kumanda etmesine izin vermeyin.uyku uyuması gereken saati anlasın.anlar bi müddet sonra zaten.
sabredin yeter kikaydirigubbakcemile5

Back
X