Bebeğinizin Hareketleri

TheSweetWitch

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2022
2.044
1.638
63
Kızlarrr öncelikle hayırlı bayramlar
Tabi ki her gebelik kendine özeldir ve belirtler, gelişim süreci falan farklıdır, bunun bilincindeyim. Asla kıyaslamak için sormuyorum fakat daha ileri haftalarda olanlarınız varsa ya da daha önce gebelik yaşayanlarınız cevaplarsa sevinirim.
Bugün sata göre 21+1 ve ultrason ölçümüne göre 21+6 günlük olduk.
19+1'de (sata göre) çok net bir şekilde göbek deliğimde sanki kalp atışı gibi bir his vardı. Kordona olan kan akışını hissediyormuşum artık. Sonrasında ilk net hareketini 19+6'da hissettim. En başta emin olamadım fakat gün içinde tekrarlayan hareketlerinde fark ettim ki daha önce hissettiğim hiçbir şeye benzemiyor Gaz ya da kan akışı olmadığı çok bariz.. O günden beri de minik minik hareketlerini hissediyorum. Her geçen gün şiddetlendiğinin de farkındayım artık.
Şimdi gelelim soruma. Dün çok sıcak olduğu için pek uyuyamadım. Yatakta sürekli dönüp durdum ve yatar pozisyondayken çok daha net hissediyorum. Belki ben uyuyamadığım için belki de olması gereken bu şekilde bilmiyorum ama gece boyu kıpır kıpırdı Rahatsız eden ya da uykumdan uyandıracak boyutta olmamasına rağmen elbette hareketlerine odaklanmaktan iyice uykum kaçtı. Asla şikayet etmiyorum, tam tersine bu süreçten keyif alıyorum. Ancak merak ettiğim şey şu; bundan sonra ne kadar sık hareket eder? Sürekli böyle kıpır kıpır mı olması gerekiyor?
 
Bazen durduğu bile oluyor. Son 8 hafta baya kıpır kıpır olacak. Günde 10 kere hareket ideal 26.haftadan sonra. Hayırlısı ile kucağınıza alırsınız inşallah
 
Her bebek farklı benim kız hiç hareket etmezdi arkadaşımın hiç durmazdı hareket ediyorsa ne güzel
 
Bazen durduğu bile oluyor. Son 8 hafta baya kıpır kıpır olacak. Günde 10 kere hareket ideal 26.haftadan sonra. Hayırlısı ile kucağınıza alırsınız inşallah

Amin inşallah
Zaten öyle dışarıdan falan belli olacak kadar güçlü hareketleri yok henüz. Ama minik minik de olsa hissettiriyor kendini baya
 
Ilk basta minik minik tekmeler, sonra gucleniyor oynar ziplar kivrilir biraz da bebege gore. Sut icip sirt ustu yattigimda ileriki haftalarda karnimin hareket ettigini gorurdum. Cok kafaya takmayin, surekli saymaya gerek yok ama iste gun icerisinde aralikli da olsa hareketleri hissedince icim rahatlardi
 

Ahh yok hiç takmıyorum. Sadece güçlenip eşimin de hissetmesi için sabırsızlanıyorum
Bir de tabi hep böyle kıpır kıpır mı olacak, bütün gün "ben buradayım" diye kendini belli edecek mi falan merak ediyorum ister istemez.
 
Edecek insallah her dakika degil ama varkigini hissettirecek. Bazen uyuyorlar sessiz oluyorlar. Mesela ben gece uyurken bebisim beni tekmeliyormus, babasi fark ediyormus. Hayirlisiyla dogsun bebeginiz.
 
Edecek insallah her dakika degil ama varkigini hissettirecek. Bazen uyuyorlar sessiz oluyorlar. Mesela ben gece uyurken bebisim beni tekmeliyormus, babasi fark ediyormus. Hayirlisiyla dogsun bebeginiz.

Amin inşallah
Gerçekten çok heyecanlı süreçler. Allah önce isteyen herkese nasip etsin. Bizlere sağlıkla kavuşmayı, bebişine kavuşanlara da sağlıklı, mutlu, huzurlu bir ömür nasip etsin
 
Endişe etmeyin çünkü benim okuduğum bir kitapta gece hareketler yüzünden uyumakta bile zorlanabilirsiniz yazıyordu yani çok hareket etmesi normal bir şey.
 
Endişe etmeyin çünkü benim okuduğum bir kitapta gece hareketler yüzünden uyumakta bile zorlanabilirsiniz yazıyordu yani çok hareket etmesi normal bir şey.

Daha yeni yeni hissetmeye başladığım için biraz tuhaf geliyor Zaten bayram sonrası kontrolüm var inşallah. Görüp her şeyin yolunda olduğunu duyduğumda eminim daha rahat olacağım
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…