• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek alışverişi

Hatike

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2023
304
120
33
26
Selam anneler. Bende anne adayıyım. İlk hamileliğim kısmetse Şubat'ın ortalarında kızımı kucağıma alicam. Köy yerinde kalıyorum ve yaşadığım yerde fazlasıyla soğuk yapıyor. Sorum şu yeni doğacak olan bebeğime neler kaç adet almam gerekiyor tecrübelerinize ihtiyacım var 🌷🌷

Selam anneler. Bende anne adayıyım. İlk hamileliğim kısmetse Şubat'ın ortalarında kızımı kucağıma alicam. Köy yerinde kalıyorum ve yaşadığım yerde fazlasıyla soğuk yapıyor. Sorum şu yeni doğacak olan bebeğime neler kaç adet almam gerekiyor tecrübelerinize ihtiyacım var 🌷🌷
Eğer eviniz sobalıysa kesinlikle uyku tulumu alın tog değerlerine internetten evin derecesine göre bakabilirsiniz
Yeni doğan takımları tulumları alın bolca çorap ve tulum alın
Yelek ve hırka da soğuk yerlerde Kesinlikle lazım
Şapka zaten yeni doğanda ve özellikle kışsa lâzım zaten takımlarda oluyor genelde
Yeni doğan takımı alırken aşırıya kaçmayın derim çünkü hemencecik büyüyolar 😍
Battaniye de 3-4 adet olsun
Kundak da öneririm çünkü ilk zamanlarda sıçramayı engellemek için lazım😍
Aklıma gelenler bunlar, sağlıkla büyüsün ❤

Eğer eviniz sobalıysa kesinlikle uyku tulumu alın tog değerlerine internetten evin derecesine göre bakabilirsiniz
Yeni doğan takımları tulumları alın bolca çorap ve tulum alın
Yelek ve hırka da soğuk yerlerde Kesinlikle lazım
Şapka zaten yeni doğanda ve özellikle kışsa lâzım zaten takımlarda oluyor genelde
Yeni doğan takımı alırken aşırıya kaçmayın derim çünkü hemencecik büyüyolar 😍
Battaniye de 3-4 adet olsun
Kundak da öneririm çünkü ilk zamanlarda sıçramayı engellemek için lazım😍
Aklıma gelenler bunlar, sağlıkla büyüsün ❤
Çok teşekkür ederim yardımınız için 🥰 evet evim sobalı ama küçük çabuk ısınıyor. 🌷

Köyde yaşadığınız için bebeğiniz varken gidip gelmesi zor olabilir o yüzden kıyafet dışında bunları bence mutlaka ekleyin
-serum fizyolojik ve burun aspiratör
-tırnak makası ya da törpüsü (ben makasla kesemiyorum sadece torpu kullanabiliyorum)
-battaniyeler (bence biraz geniş olanlardan alın bir dahaki kış da kullanırsınız)
-pamuk
-Pişik kremi (biz 1 tane almıştık çok az kullandik ama Pişik olursa çok zorlanirsiniz)
-mastit olma ihtimalinize karşılık süt pompası (ben almadım, olmadım da ama çoğu kadın süt terbiye olduğu zaman yaşıyor ve çok ağrı yapıyormuş)
Bence bebeğin ihtiyaçları bir şekilde hallolur zaten yemesi içmesini sizden karşılıyor, o yüzden önemli olan sizin ihtiyaçlarınız. Kendinize depend alın, eğer tek olacaksanız bebekle iş yapabilmek için sling alın rahat büyük beden pijama, kullanacaksanız korse. Şimdilik aklıma bunlar geldi. Kıyafet konusunda hem çok hediye geliyor hem de çabuk büyüyorlar o yüzden yıkayıp yıkayıp kullanmak daha mantıklı. Kış ayı olacak ama sobanın yanında hızlıca kururlar. Birde enerjinizin olduğu günler buzlugunuza yiyecek atin bebekten sonra yemek yapmak vs zor olabiliyor ve emzirirken süt üretmek için iyi beslenmek şart. Çıkarıp yiyebileceğiniz yiyecekler olsun. Siz iyi olursanız bebeğiniz de iyi olur 🫶

Köyde yaşadığınız için bebeğiniz varken gidip gelmesi zor olabilir o yüzden kıyafet dışında bunları bence mutlaka ekleyin
-tırnak makası ya da törpüsü (ben makasla kesemiyorum sadece torpu kullanabiliyorum)
-battaniyeler (bence biraz geniş olanlardan alın bir dahaki kış da kullanırsınız)
-pamuk
-Pişik kremi (biz 1 tane almıştık çok az kullandik ama Pişik olursa çok zorlanirsiniz)
-mastit olma ihtimalinize karşılık süt pompası (ben almadım, olmadım da ama çoğu kadın süt terbiye olduğu zaman yaşıyor ve çok ağrı yapıyormuş)
Bence bebeğin ihtiyaçları bir şekilde hallolur zaten yemesi içmesini sizden karşılıyor, o yüzden önemli olan sizin ihtiyaçlarınız. Kendinize depend alın, eğer tek olacaksanız bebekle iş yapabilmek için sling alın rahat büyük beden pijama, kullanacaksanız korse. Şimdilik aklıma bunlar geldi. Kıyafet konusunda hem çok hediye geliyor hem de çabuk büyüyorlar o yüzden yıkayıp yıkayıp kullanmak daha mantıklı. Kış ayı olacak ama sobanın yanında hızlıca kururlar. Birde enerjinizin olduğu günler buzlugunuza yiyecek atin bebekten sonra yemek yapmak vs zor olabiliyor ve emzirirken süt üretmek için iyi beslenmek şart. Çıkarıp yiyebileceğiniz yiyecekler olsun. Siz iyi olursanız bebeğiniz de iyi olur 🫶
Bunlara ek olarak ateş ölçer,minik bir termometre alın bebeğin uyuyacağı odada dursun o odanın ısısına göre tog değerine bakarak uyku tulumu seçin,owli uylu gurusu kullandım ben ilk zamanlar yarım kundak işinide görüyor,2- 3 yaşına kadar kullanılıyor
Göğüs ucu kremi alın ilk günler belki lazım olabilir,siveno deterjan kullanıyorum kıyafetleri için stoklayabilirsiniz
Yani ilk zamanlar habire alış veriş derdine sizi düşürmeyecek ürünlere öncelik verin

-pamuk
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim annemde kayınvalidem de bana çok yakın o yüzden yemek konusunda sıkıntı yaşamam diğer söylediğiniz şeyleri dikkate alicam 🌷🥰

Bunlara ek olarak ateş ölçer,minik bir termometre alın bebeğin uyuyacağı odada dursun o odanın ısısına göre tog değerine bakarak uyku tulumu seçin,owli uylu gurusu kullandım ben ilk zamanlar yarım kundak işinide görüyor,2- 3 yaşına kadar kullanılıyor
Göğüs ucu kremi alın ilk günler belki lazım olabilir,siveno deterjan kullanıyorum kıyafetleri için stoklayabilirsiniz
Yani ilk zamanlar habire alış veriş derdine sizi düşürmeyecek ürünlere öncelik verin
Ne olur ne olmaz uyku tulumları alicaz çünkü ne kadarda olsa sobalı ev belkide üşür. Şahsen eşim üşüyen bir insan değil ama ben çok üşüyorum o yüzden battaniye olsun uyku tulumu olsun alacağım ilk seylerden olucak

Merhaba öncelikle zıbın çok lazım oluyor kurutma sıkıntısı olacaksa en az 15 tane olsun . Yarım kol sıfır kol askılı karışık. Uyku tulumu şart . Çoraba ilk etapta çok ihtiyaç olmuyor genelde 6 aya kadar çoraplı pijamalar oluyor

5 tane atlet zıbın
6 tane normal patikli uzun kollu tulum
6 tane de alt üst takım
Yelek
Hırka
Kışlık polarli mont gibi birsey
Çorap
Battaniye
Pişik kremi
Havlu
Bez
bunları aldım çabuk büyüdüğü için fazla birşey almak istemedim

Merhaba öncelikle zıbın çok lazım oluyor kurutma sıkıntısı olacaksa en az 15 tane olsun . Yarım kol sıfır kol askılı karışık. Uyku tulumu şart . Çoraba ilk etapta çok ihtiyaç olmuyor genelde 6 aya kadar çoraplı pijamalar oluyor
Cok teşekkür ederim. Uyku tulumu na benzer battaniye aldım geceleri battaniye ile örtmek yerine onun içine yattirirm diye düşündüm

5 tane atlet zıbın
6 tane normal patikli uzun kollu tulum
6 tane de alt üst takım
Yelek
Hırka
Kışlık polarli mont gibi birsey
Çorap
Battaniye
Pişik kremi
Havlu
Bez
bunları aldım çabuk büyüdüğü için fazla birşey almak istemedim
Mont yerine fermuarlı İspanyol battaniye aldım eğer işimi görmezse ozaman mont alırım diye düşünüyorum

Cok teşekkür ederim. Uyku tulumu na benzer battaniye aldım geceleri battaniye ile örtmek yerine onun içine yattirirm diye düşündüm
Battaniye tehlikeli boğulma riski var Allah korusun hiç başından beri battaniye işine girmeyin derim uyku tulumu güvenli

Bence çoğu kişi çok gereksiz kullanma ihtimalinin düşük olduğu şeyleri mecbur gibi yazmış ama bence kıyafet 6 7 takımı geçmemeli mümkün olduğunca tulumdan ve ayaklı altlardan az almaya çalış benim kızım 2960 doğdu şuan 2 yaşını gecti 10 kilo 300 gram falan yani zayıf olmasına rağmen 7 8 ay boyu her ay kıyafet almak zorunda kaldık tulumları sadece bı kere giyebildi ağız mendilini eldivenide çok abartmaya gerek yok 4 5 ay falan anca kullanicaksin oda en fazla zaten hediye olarak genelde kıyafet geliyor süt sağma makinesi biberon ve bence ihtiyaç duyulursa alınmalı ama ev sobalı değilse hava nemlendiricisi alabilirsin ekstra olarak Bonus bilgide hastane çantana ufak bi şişeye deterjan alabilirsin çünkü orda bebek kaka yaptiginda kanalı değilde yanında kalan kişi çeşmede yıkayıp öyle koyabilir poşete birde bı kaç poşet köy çantana kirlileri ayırmak için

Back
X