- 13 Kasım 2022
- 2.078
- 4.453
- 63
Ben 3 aylık çocuğumu bırakıp işe başladım, bu da bebeğe travma yaratır mı? İlk haftam ama işten gelmeme yakın iyice huzursuz olup beni arıyor. Cidden bebeğime kötülük mü ediyorum?Lohusa depresyonu çok zor cidden. Ama o ayda çocuk anne tuvalete bile gitse ağlar. Ağlama nedeni terkedildiğini annenin yokolduğunu sanması. Algısı o şekilde. Bebekte terkedilen travması olur. Şimdi anlamaz konusahibi ama çocuk on besine falan gelip ergen olduğunda günyüzüne çıkar nerde hata yaptım derler. Muhtemelen burada hata yapmış olacaklar. Ya da çocukken bağımlı bir çocuk olur annesine. Sebebi yine bu olur. Velhasıl değmez bu yıpratmaya
Sağlık bu iptal etmeyin, bebekle birlikte gidin bence de. Sizin için de bir deneyim olur. Babası size destek oluyorsa daha kolay geçer süreç. Bebeğim 3 aylık ve ben bu şekilde yapardım. Onsuz bir plan yapmak içimden gelmiyor ama her planıma da dahil etmeye çalışıyorum.Bende zaten travma hissetmesinden ve beni unutmasından korktuğum için iptal etmeyi düşünüyorum. Sormak istedim sadece.
Benim aşırı şiddetli baş ağrılarım var ve bunun tedavisi için bebekten öncede 3-6 ayda bir istanbulda tms ve botox tedavisi için geliyordum.
Hamilelik ve doğumdan sonra gelemedim ve son dönemde baş ağrılarım aşırı arttı. Eşimde hem o tedaviyi yaptırırız hemde bir kaç gün biraz dinlenirim diye almış bileti.
Sırf keyfi gezmek için değil sadece.
Ama benim içim asla rahat değil direk dün zaten bebeğimide ekledim thy uygulamasından bilete.
Ama işte otel odasında hastanede hastalanırmı dururmu vs onun streside var. Evimiz yok istanbulda.
İki arada bi derede kaldım yani.
Muhtemelen tamamen iptal edeceğim çünkü gün yaklaştıkça içim aşırı huzursuz ve korkuyorum.
Lütfen bu safsatalara inanmayın. Bebeğinizi işe gitmek için bırakmanız travma yaratmaz.Ben 3 aylık çocuğumu bırakıp işe başladım, bu da bebeğe travma yaratır mı? İlk haftam ama işten gelmeme yakın iyice huzursuz olup beni arıyor. Cidden bebeğime kötülük mü ediyorum?
Benim bildiğim bebeklerin zaman algıları şu an için çok gelişmiş değil, sizden ne kadar süre ayrı kaldığının farkında olmayacaktır sizi unutması pek mümkün değil yaniSelam kızlar,
Nasılsınız?
Şimdiden anneler gününüzü kutluyorum
Diğer konumdan bilenler bilir. Uzun tedavi süreci sonrası anne oldum. Bebeğim 21 hafta + 3 gün. Yani yarın 5 aylık olacak.
Doğumdan sonra ağır lohusa depresyonuna girdim ve yeni yeni kendime geliyorum.
Eşim hem check up yaptırmak hemde bir kaç gün kafa dinlemek için türkiyeye sürpriz bilet almış.
Pazartesi akşam gidip en geç perşembe dönüyoruz. 3 gece yani en fazla.
Bebeğe annemler bakacak. Ablam ve yengemde burda. Onlarda bakabilir.
Ama ben çok korkuyorum ve içim huzursuz.
Ya bebeğim beni unutursa? Döndüğümde bambaşka bi bebek olursa? 5 aylık bebek anneyi unuturmu?
Ben 3 aylık çocuğumu bırakıp işe başladım, bu da bebeğe travma yaratır mı? İlk haftam ama işten gelmeme yakın iyice huzursuz olup beni arıyor. Cidden bebeğime kötülük mü ediyorum?
Gidin iptal etmeyin sakın. Artık bebiş hayatımızın bir parçası onunla beraber yaşamaya devam edeceğiz. Ben de sizin gibi zorunlu haller dışında yanımdan ayırmıyorum; pazara, hastaneye, avmye giderken bile yanımda götürüyorum. Hatta çok özlüyorum onu. İş dışında neredeyse sürekli yanımda. Ne bileyim bebeğe travma yaratırlar dendi ama ben onu çok seviyorum ve sevdiğimi de sürekli hissettiriyorum. Eşimle ne yapıyorsak onunla ve onun için yapıyoruz. Siz de gidin bence giderken de götürün onu. O hiç hatırlamasa da bu günleri siz unutmayacaksınız bence sizin için de enfes bir deneyim olacak.Kendinizi böyle strese sokmayın lütfen.
Sonuçta siz onun daha iyi bi hayatı olması için çalışıyorsunuz.
Ben Hollandada yaşıyorum ve burda bazen daha erken bile başlıyorlar işe.
Hatta haftada belirli bi gün bebekler anneanne dede veya başka akrabada yatılı kalıyor keyfi.
Kendilerine vakit ayırmaya çok düşkünler ve bebeksiz tatil onlar için çok normal.
Mutlu dinlenmiş anne mutlu bebek kafasındalar.
Bebeklere bakıncada maşallah gayet cıvıl cıvıllar ve ailelerini seviyorlar.
Ama bende öyleyim yani. Sanırım bizim duygusallığımız merhametimiz vicdanımız çok farklı. Yani ben şimdiye kadar bebeğimi hiçkimseye bırakmadım hastaneye heryere beraber götürdüm.
Baş ağrılarım dayanılmaz olunca eşim gitmek istemiş ama muhtemelen gidemeyeceğim. Ona bakıp bakıp ağlıyorum
Bebek için harika olur. Gidin beraber gezin, görsün o da. Otel temizse neden durmasın hasta olsun ki?Bende zaten travma hissetmesinden ve beni unutmasından korktuğum için iptal etmeyi düşünüyorum. Sormak istedim sadece.
Benim aşırı şiddetli baş ağrılarım var ve bunun tedavisi için bebekten öncede 3-6 ayda bir istanbulda tms ve botox tedavisi için geliyordum.
Hamilelik ve doğumdan sonra gelemedim ve son dönemde baş ağrılarım aşırı arttı. Eşimde hem o tedaviyi yaptırırız hemde bir kaç gün biraz dinlenirim diye almış bileti.
Sırf keyfi gezmek için değil sadece.
Ama benim içim asla rahat değil direk dün zaten bebeğimide ekledim thy uygulamasından bilete.
Ama işte otel odasında hastanede hastalanırmı dururmu vs onun streside var. Evimiz yok istanbulda.
İki arada bi derede kaldım yani.
Muhtemelen tamamen iptal edeceğim çünkü gün yaklaştıkça içim aşırı huzursuz ve korkuyorum.
Sizden ayırmayın bence ağlasa da annesi ve babası yanında yinede siz bilirsiniz tabi, migren tedavisi oluyormuşsunuz iyi sonuç alıyor musunuz çok geçmiş olsun şimdidenNe bileyim uçakta otelde rahat edemez ağlar diye korkuyorum veya hava değişimi olur hastalanır diye.
Sadece kafa dinlemek için gelmiyorum. Tedaviyede gideceğim.
Ben 3 aylık çocuğumu bırakıp işe başladım, bu da bebeğe travma yaratır mı? İlk haftam ama işten gelmeme yakın iyice huzursuz olup beni arıyor. Cidden bebeğime kötülük mü ediyorum?
Hollanda da yok mu o tedavi ?Kendinizi böyle strese sokmayın lütfen.
Sonuçta siz onun daha iyi bi hayatı olması için çalışıyorsunuz.
Ben Hollandada yaşıyorum ve burda bazen daha erken bile başlıyorlar işe.
Hatta haftada belirli bi gün bebekler anneanne dede veya başka akrabada yatılı kalıyor keyfi.
Kendilerine vakit ayırmaya çok düşkünler ve bebeksiz tatil onlar için çok normal.
Mutlu dinlenmiş anne mutlu bebek kafasındalar.
Bebeklere bakıncada maşallah gayet cıvıl cıvıllar ve ailelerini seviyorlar.
Ama bende öyleyim yani. Sanırım bizim duygusallığımız merhametimiz vicdanımız çok farklı. Yani ben şimdiye kadar bebeğimi hiçkimseye bırakmadım hastaneye heryere beraber götürdüm.
Baş ağrılarım dayanılmaz olunca eşim gitmek istemiş ama muhtemelen gidemeyeceğim. Ona bakıp bakıp ağlıyorum
Anne dile gelip derdini anlatabiliyor. Bebeğin annesiz kalınca gireceği stresi düşünmeyelim mi? Huysuzlansa anne de üzülecek. Ki bence huysuzlanmasa usluca dursa daha çok üzülmesi gerekir.Keşke böyle demeseniz,
Mecburiyet dışı diyorsunuz da ağır lohusa depresyonu geçirdim diyor. Yeni annelerin çektiği baskı ve stres yetmiyor, bir de kendine her vakit ayırdığında suçlu hissettiriliyor.
Konu sahibesi, siz iyi bir annesiniz ve unutmaz, bebeğe güzel bakacak insanlar çevrenizde olduğu için çok şanslısınız, gidin biraz kafa dağıtın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?