- 18 Aralık 2009
- 6.401
- 7.657
- 773
Bırakacağım yer yok kimse destek olmuyor hasetimden tırnak yiyerek ağlıyorum deseneBen dümdüz yazacağım.Olur mu böyle saçmalık.Mecburiyetler dışında bu kadar küçük bebek bırakılır mı ?
Bu da yeni moda oldu.Tamam kafa dinlenir, bebeksiz zaman geçirilir de 3 gün de 5 Aylik bebek bırakılmaz.Hic mi vicdani yok bazılarının ben anlamıyorum
Çalışan kadın 24 saat mi yok? İş zorunluluk. Parayı da çocuk için kazanıyoruz ya. Evde otur demiyoruz gayet beraber gidilir tatile. Keşke herkes keyfi çalışıp bıraksa bebeğini bi çok insan mecbur buna.Çalışan kadınlara da aynısını söylüyorsanız benim açımdan haklı bir eleştiri. Demiyorsanız eğer sizin gözünüzde para > mutluluk/ huzur oluyor bu denklemde. İkisi eşit bile değil üstelik süre olarak.
Çalışan kadın 24 saat mi yok? İş zorunluluk. Parayı da çocuk için kazanıyoruz ya. Evde otur demiyoruz gayet beraber gidilir tatile. Keşke herkes keyfi çalışıp bıraksa bebeğini bi çok insan mecbur buna.
Kadınlarımızın dünyaya bakış açısı anne olduktan sonra sadece çocuk oluyor, bu konu da güzel bir örnek. Depresyona girmiş kadın için 3 günlük tatile bile çok deniyor ya bir şey yazmıyorum artık. Resmen insanüstü performans isteniyor annelerden ve bu normalleştiriliyor hemcinsleri tarafından zorbalanılarak. Ben de bunu kınıyorum.
Hiç çocuğunu var mı?
Çocuk sahibi olmak zor bir karar. Ha deyince yapayım kendi kendine büyür gibi bir şey değil. Gerçekten insanüstü bir şey bence.
Ben ilk kez oğlumdan 3 yaşında bir gece ayrıldım keyfi tamamen. Aşırı iyi geldi. 1 yaş sonrası yapılabilirmiş evet ama 1 yaş öncesi bebek için uzmanlar da zorunlu haller dışında nooo diyor.
Anne depresyondan bebeğiyle çıkacak ayrılık anneye de iyi gelmez 5 aylık bebekle. Birlikte gidebilirler ek gıdaya başlamamış bebekle yolculuk yapmak çok kolay oluyor. Bunu yapabilmek anneye daha iyi gelecektir.
Ben sizin kadar kaygıli bir anneydim, unutma konusunda değilde acaba bir şey olurmu acaba acaba...Bende zaten travma hissetmesinden ve beni unutmasından korktuğum için iptal etmeyi düşünüyorum. Sormak istedim sadece.
Benim aşırı şiddetli baş ağrılarım var ve bunun tedavisi için bebekten öncede 3-6 ayda bir istanbulda tms ve botox tedavisi için geliyordum.
Hamilelik ve doğumdan sonra gelemedim ve son dönemde baş ağrılarım aşırı arttı. Eşimde hem o tedaviyi yaptırırız hemde bir kaç gün biraz dinlenirim diye almış bileti.
Sırf keyfi gezmek için değil sadece.
Ama benim içim asla rahat değil direk dün zaten bebeğimide ekledim thy uygulamasından bilete.
Ama işte otel odasında hastanede hastalanırmı dururmu vs onun streside var. Evimiz yok istanbulda.
İki arada bi derede kaldım yani.
Muhtemelen tamamen iptal edeceğim çünkü gün yaklaştıkça içim aşırı huzursuz ve korkuyorum.
Bence ha bebekle çıkmış ha evde oturmuş bir fark yok. Hatta bebekle çıktığı tatilde evdekinden daha gergin bile olabilir.
Çocuğum yok hayır.
Dediğiniz şeyi biliyorum ben kendim doktorum, çocuk gelişimi ve bunun psikoloji üzerine olan etkisinin ne kadar önemli olduğunu biliyorum, eleştirinizde haklısınız ama mevcut ihtiyaç para olunca herkes okay, sadece 72 saat hava almak olunca no no. Çifte standart bu. Neden kadınlarımıza nefes almaları için bir alan oluşturmuyoruz diye soruyorum ben de. Vicdanını sorgulamak ne demektir mesela böyle bir konuda ? Bir anneyi vicdanından vurmaya çalışmak zorbalık değil midir ?
Ben çoğunluğun aksine ''kafa tatili''nin keyfi değil bir ''zorunluluk/ihtiyaç'' olduğunu düşünüyorum. İnsanlar uzun süre ulaşamayınca mental olarak yorulup zora düşüyorlar, bunun örneklerini bizim toplumda çok buluyoruz halbuki, neden kimse bunun öneminin farkında değil ?
Mecburi koşullar başka. Sonuçta onun da iyi yaşaması için çalışmanız gerek hem geceleri yanındasınız. Tabiki keşke imkan olsa da her ebeveyn iki sene beraber kalsa bebeği ile. Ama tatile gidiyorum diye bebeği birine bırakmak çok yanlışBen 3 aylık çocuğumu bırakıp işe başladım, bu da bebeğe travma yaratır mı? İlk haftam ama işten gelmeme yakın iyice huzursuz olup beni arıyor. Cidden bebeğime kötülük mü ediyorum?
Mecburi koşullar başka. Sonuçta onun da iyi yaşaması için çalışmanız gerek hem geceleri yanındasınız. Tabiki keşke imkan olsa da her ebeveyn iki sene beraber kalsa bebeği ile. Ama tatile gidiyorum diye bebeği birine bırakmak çok yanlışBen 3 aylık çocuğumu bırakıp işe başladım, bu da bebeğe travma yaratır mı? İlk haftam ama işten gelmeme yakın iyice huzursuz olup beni arıyor. Cidden bebeğime kötülük mü ediyorum?
Durur yaa en kolay dört beş aylık bebekle gezmek zaten. Yemek derdi yok mama ya da emme zaten . Tuvalet derdi yok beze yapıyor. Yürüdü sıkıldı derdi de yok.Bende zaten travma hissetmesinden ve beni unutmasından korktuğum için iptal etmeyi düşünüyorum. Sormak istedim sadece.
Benim aşırı şiddetli baş ağrılarım var ve bunun tedavisi için bebekten öncede 3-6 ayda bir istanbulda tms ve botox tedavisi için geliyordum.
Hamilelik ve doğumdan sonra gelemedim ve son dönemde baş ağrılarım aşırı arttı. Eşimde hem o tedaviyi yaptırırız hemde bir kaç gün biraz dinlenirim diye almış bileti.
Sırf keyfi gezmek için değil sadece.
Ama benim içim asla rahat değil direk dün zaten bebeğimide ekledim thy uygulamasından bilete.
Ama işte otel odasında hastanede hastalanırmı dururmu vs onun streside var. Evimiz yok istanbulda.
İki arada bi derede kaldım yani.
Muhtemelen tamamen iptal edeceğim çünkü gün yaklaştıkça içim aşırı huzursuz ve korkuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?