Bebek anneyi unuturmu?

Cherry92

Aktif Üye
Pro Üye
18 Aralık 2023
4.347
9.371
78
Selam kızlar,

Nasılsınız?

Şimdiden anneler gününüzü kutluyorum

Diğer konumdan bilenler bilir. Uzun tedavi süreci sonrası anne oldum. Bebeğim 21 hafta + 3 gün. Yani yarın 5 aylık olacak.

Doğumdan sonra ağır lohusa depresyonuna girdim ve yeni yeni kendime geliyorum.

Eşim hem check up yaptırmak hemde bir kaç gün kafa dinlemek için türkiyeye sürpriz bilet almış.

Pazartesi akşam gidip en geç perşembe dönüyoruz. 3 gece yani en fazla.

Bebeğe annemler bakacak. Ablam ve yengemde burda. Onlarda bakabilir.

Ama ben çok korkuyorum ve içim huzursuz.

Ya bebeğim beni unutursa? Döndüğümde bambaşka bi bebek olursa? 5 aylık bebek anneyi unuturmu?

5 ay bırakıp tatile gitmek hele ki ülke degistirmek icin cok kisa bir zaman dilimi. esin sana sormadan böyle bir bilet alip bir de "surpriz" mi dedi? cok ilginc geldi.
annesini unutmaz tabii ama 5 aydir hergun alistigi kokuyu (emiyorsa memeyi) , hergu duydugu sesi duymamak ona kendini kötü hissettirir tabii ki.
ama unutmaz, unutsa da hatirlar - eger tek dert ettiginiz buysa

Depresyonun ağırlığını tam bilemiyorum çok ağırsa; ben de sizi unutacağını hiç sanmıyorum, bu 3 gün depresyondan çıkmanıza ve size iyi gelecekse, sizin ruh halinizdeki değişim bebeğinize de iyi gelir. Ayrı kalması zor özellikle bebek için ama belki bu kısa süre, ikinize de iyi gelebilir.

Unutmaz ama bebekten bu kadar küçükken mecburiyet dışı ayrı kalmak doğru bir plan değil.
Keşke böyle demeseniz,

Mecburiyet dışı diyorsunuz da ağır lohusa depresyonu geçirdim diyor. Yeni annelerin çektiği baskı ve stres yetmiyor, bir de kendine her vakit ayırdığında suçlu hissettiriliyor.

Konu sahibesi, siz iyi bir annesiniz ve unutmaz, bebeğe güzel bakacak insanlar çevrenizde olduğu için çok şanslısınız, gidin biraz kafa dağıtın

Bebek anneden ayrı duramaz o yaşta travma olur. Bebeği niye götürmüyorsunuz.

Lohusa depresyonu çok zor cidden. Ama o ayda çocuk anne tuvalete bile gitse ağlar. Ağlama nedeni terkedildiğini annenin yokolduğunu sanması. Algısı o şekilde. Bebekte terkedilen travması olur. Şimdi anlamaz konusahibi ama çocuk on besine falan gelip ergen olduğunda günyüzüne çıkar nerde hata yaptım derler. Muhtemelen burada hata yapmış olacaklar. Ya da çocukken bağımlı bir çocuk olur annesine. Sebebi yine bu olur. Velhasıl değmez bu yıpratmaya

Başka ülke şart mı? Bebek çok küçük bunun için. Kimse kafa dinleme demiyor kendisine ama çok mantıksız iş yapıyorlar.

Bende zaten travma hissetmesinden ve beni unutmasından korktuğum için iptal etmeyi düşünüyorum. Sormak istedim sadece.

Benim aşırı şiddetli baş ağrılarım var ve bunun tedavisi için bebekten öncede 3-6 ayda bir istanbulda tms ve botox tedavisi için geliyordum.

Hamilelik ve doğumdan sonra gelemedim ve son dönemde baş ağrılarım aşırı arttı. Eşimde hem o tedaviyi yaptırırız hemde bir kaç gün biraz dinlenirim diye almış bileti.

Sırf keyfi gezmek için değil sadece.

Ama benim içim asla rahat değil direk dün zaten bebeğimide ekledim thy uygulamasından bilete.

Ama işte otel odasında hastanede hastalanırmı dururmu vs onun streside var. Evimiz yok istanbulda.

İki arada bi derede kaldım yani.

Muhtemelen tamamen iptal edeceğim çünkü gün yaklaştıkça içim aşırı huzursuz ve korkuyorum.

Başka ülke şart mı? Bebek çok küçük bunun için. Kimse kafa dinleme demiyor kendisine ama çok mantıksız iş yapıyorlar.

Sadece kafa dinlemek için ülke değiştirmiyorum.

Bebekten öncede 3-6 ayda bir istanbula sırf tms ve migren botoxu için geliyordum. Hamilelik ve doğum derken 1,5 senedir yaptıramadım.

Temel sebep aslında o. Eşimde hem biraz dinlenirsin hemde tedaviyi yaptırırız diye böyle birşey düşünmüş.

Bende işte asla kıyamıyorum bırakıp gitmeye. O yüzdende sormak istedim sadece benzer bi durum yaşayan varmı diye.

O kadar küçük bebek bırakılmaz depresyon geçirmişsiniz anlıyorum ama çocuğa da yazık yani beraber gitmek zor mu?

Ne bileyim uçakta otelde rahat edemez ağlar diye korkuyorum veya hava değişimi olur hastalanır diye.

Sadece kafa dinlemek için gelmiyorum. Tedaviyede gideceğim.

aynen öyle. bir de bizim ulkede her türlü felaket yaşanabiliyor. birsey olsa ucaklar kalkmiyor. en basiti 6 subatta deprem oldu tüm havalimanlari normal ucuslari kapatti deprem bolgesine karşılıklı seferler yapti, acil durum nedeniyle. ya da darbe oldu ucuslar durduruldu ulkeden kacis olur diye vs vs.
yani gelip de dönememek var.
madem amac kafa dinlemek akrabalardan uzakta bir yakin sehrin guzel yerine de gidilebilir 2 günlüğüne. en azindan bir sorun olsa kolayca dönersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…