Bebek arabası ile ilerlerken önünüze atlayanı ezmek isteyen varmı ? Ben gibi :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

rrrapunzelll

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2015
482
430
103
35
Merhaba markete girerken, herhangi biyerden geçerken , asansöre binerken özellikle tramvaya bindigimde önde olmama rağmen kenardan kıvrılıp içeri atlayan,veya tramvaydan indigimde arabalı anneler ve engelliler için ayrılan gecite doluşup tek başına geçebilen insanlar için olan yerden geçmeyen ve beni bekleten ne bileyim bunun gibi bir suru ornek boyle insanları ezip geçmek istiyorum bazen ben mi sabirsizim ama az saygı degilmi yani tramvaydan kaplayacagin alan 50.60 cm bırak ben geceyim müsait bi köşeye sen her yere girersin zaten dolu ve hepimiz ayakata gidecegiz derdim oturmakta değil gezdigim her yerde önüme birilerinin atlaması ezip gececegim bir gün boyleleri azıcık saygı azıcık trafikte bile.öncelik yayanin olduğu halde yol vermeyen sıyırıp geçen leride unutmamak lazim tabi demiyorumki açılsın önümden herkez ben geceyim bu değil sıra bendeyken geçecek olan ben iken önüme atlanmasin yeter

Son düzenleme:
Eskişehir’de en çok yaşadığımız sorunlardan biri bu. Bebek arabası ve engellilere ayrılmış dediğiniz alan, öncelikli alan, tamamen size ait alan değil. Tramvaya binerken katlanabilir arabayı katlamak yerine -küçük/ uyuyan bebek dışında- insanları ezerek durdukları yerden kovmak çok büyük bir kabalık bence. Ayrıca karşı tarafa saygı duymazken saygı beklemeniz de ayrı bir ironi. Antalya’da toplu taşıma araçlarına açık, katlanmamış bebek arabasıyla binmek yasaklandı mesela neden acaba...

Ben de benim ayaklarımı arabayla ezen, eşyalarımı hunharca her şeyi kıran çocuklarına vermemizi bekleyen, paşa ve piremses annelerine tahammül edemiyorum, ne olacak şimdi?
Araya giriyorum ama neye sinirlendiniz?
Konu sahibi önüne atlayanlardan bahsederken siz niye üzerinize alınmış gibi bir yorum yaptınız?

Araya giriyorum ama neye sinirlendiniz?
Konu sahibi önüne atlayanlardan bahsederken siz niye üzerinize alınmış gibi bir yorum yaptınız?
Ben de araya giriyorum ama :)
Aynı yorumu yapmaya gelmiştim ama alıntıladığınız üye benden önce davranmış ki doğru söylüyor benim de çok başıma geldi.
Hayır yürüyorum önümdeki yavaşladı ya da durdu bunu fark etmeyen anne baba her seferinde sürdüğü bebek arabasıyla ayağımı ezdi yani benim suçum önümdekini ezmemek için yavaşlamam ve arabayla ayağımın hunharca ezilmesi :) demek ki çok kişi var böyle ki hemen sinirleniyoruz :)

Neredeyse hepsi öyle.. Elinde bebek arabası olan kendini öncelikli zannediyor. Evet bebeğin olabilir ama acil bir durum yok ki, sağına soluna önüne bakmayı engelleyen ne? Ay aklıma geldikçe sinirleniyorum bak

Valla bizde bebek arabalı insanlardan mağduruz. Bebek arabası ile ilerliyor diye etrafına bakmayan o kadar çok insan var ki arabayla köşeyi dönüyoruz ve görmemiz mümkün değil kör yerde kalıyor kadın kenara çekilme tevazunu bile göstermiyor caddeden gidiyor karşı karşıya kalıyoruz. Ya da yürüyoruz eşimle üstümüze geliyor kenardan gitmek yok.

Bir arkadaş Eskişehir'den bahsetmiş bende orada yaşıyorum tramvaya da biniyorum zaten dakikayla yarışıyoruz ancak yolcu alıp hemen kalkıyor ama önümüzde bebek arabalı biri koca arabayı tramvaya sokmaya çalışıyor sokamıyor çocuğu kucağına alıyor yine arabayı sürüyor ama hakim olamıyor ben bu nedenle kaç defa tramvaya binemedim. Arkadaki insanlarda haliyle siz orada uğraşırken kaçırmak istemedikleri için önünüze geçiyorlar. Bu toplu taşıma araçlarında en iyisi baston araba daha tramvay gelmeden katlayacaksın bekleyeceksin. Ya da bebek çok küçükse kanguru kullanacaksın.

Son düzenleme:
Ben çok eziyorum. İlk çok dikkat ederdim ay pardon ay özür dilerim diye. Sonra bi baktım saygı yerlerde. Asansöre binicem benden önce başkaları doluyor ben bebek arabasıyla bekliyorum. Çok sinir olmaya başladım şimdi bam güm ben dalıyorum heryere girmeye çalışanada az çekilde ben geçeyim diyorum. 1 kat aşağı inemiyor insanlarımız ya.

Bebek arabasıyla yarım saatte bitebilecek alışverişi 3 saatte bitirdiğim doğrudur,asansörün önünde 3 tur inip çıkmasını da sindirmişliğim çoktur, hatta önüne bakmadan yürüyen bir çok insana seslenip son anda bebeğimin üstüne kapaklanmasını engellediğim de çoktur...Saygı ise benden var bana neden yok....kimsenin ayağını ezmedim ama sanırım ehliyete ihtiyacı olan bebek arabası sürücü anneleri de mevcut...

Valla ben de bebek arabasını ayrıcalık aracı olarak gören, bebek arabası var diye kendini burjuvaziden falan sanan tuhaf "anniş" lere kıl oluyorum.

Ayrıca herkesin acelesi var, özellikle metropollerde. Kimse kimseyi beklemek zorunda değil. Ben de hızlıca yürür yoluma bakarım.

Nefret ediyorum bende ben yolda gidiyorum kadın yaya geçidi bile olmayan yerde bebek arabasını öne itiyor ki sırf durayım diye . 2 adım daha atıp ışıkları kullanmıyor . Siirtte sürekli yapılan şey kendilerini öne atmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…