Bebek arabası ile ilerlerken önünüze atlayanı ezmek isteyen varmı ? Ben gibi :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yol vermiyorum. Asansore binerken levhayi gosteriyorum. Oncelik benin diyorum. Hatta ogluma hamileyken kizim pusetteydi duble hak bende derdim.

Hali hazırda asansöre binmiş olan gençleri diğer insanlara sinirlenip hakaret ederek indirmeye çalışan anne(!)lerin sayısı da az değil. "Bilmemkaç saattir burada bekliyorum inin de biz binelim" minvalinde, daha hakaretlisi tabii.
Vapur sıralarında binebilmek için kendini, başkalarını ve çocuğunu hiçe sayan insanları saymıyorum bile, geçen o kalabalığın içinde ayağımı ezip geçmesi yetmemiş gibi hırsından arabayı devirip çocuğu yere düşürdü. Vapur hiç birimizi almayacak değildi halbuki. İlk de binse son da binse 10-15 dk bekleyecekti. Herkes birbirinden dertli sanırım ama kalabalık şehirlerde yaşıyoruz ve saygı duymayı öğrenmek gerek.

Her yerde saygı lazım ve çocuklar için güvenlik
Araba kullanırken caddede salınan bebek arabalarından
Anneleri yürürken caddede arabaların tarafında yürütülen çocuklardan korkuyorum
Daha dün virajı aldım ve kör bir noktadan bir bebek önüme fırladı, çok yavaştım, sokak arası olduğu için ayağım gazda değildi, durabildim, çocuk o kadar küçük ki resmen yeni yürüyor yavrum dokunsaydım bile ciddi şekilde yaralanabilirdi, annesi gülüyordu arkada, saklamayacağım camı açıp küfür ettim, geçirdiğim korkuyu ben bilirim, biraz ileride sağa çekip eşime verdim arabayı kalbimin çarpması ile baş edemedim, konu açılmışken bu da bir rica olarak dursun burada, Allah korusun bütün minikleri.

Allah’tan İzmir de yaşıyoruz dedirtti bana bu konu. Otobüslerde bebek arabası ve engelli için olan yeri, engelli arabası yoksa yine kullanırız. Hatta arabayla bindiğimizde orası doluysa hemen kenara çekilirler. Bebek arabası dante gibi otobüsün ortasında dursa insanların geçişini engeller bir kere.
Kimse de katlamamı bekleyemez, hem bebeğimi tutup hem arabayı katlayamam tek başıma. İki kişi olsak ayrı.
Arabayı ayrılan yere koyup bebeğimle de otururum.
Herkes de çok yardım eder, inip binerken de, kent kartımı bile mutlaka biri ben demeden uzatır.
Kimsenin ayağını da ezmedim, yanlışlıkla olursa da zaten özür dilenir.
Ama bence bebek canı önceliklidir, karşıdan Karşıya geçerken de mutlaka yol verilir. Hatta duran araç arkasındaki araçları da kendi durdurur..
Azcık hoşgörü kimseyi öldürmüyor işte..
Ha bu Arada bebek arabası var diye kimsenin önüne atlamak olmaz, tam tersi geri dururum, ne olur ne olmaz, bir araba kaza yapacak olsa diye hep temkinli olurum.

Kısacası çocuksuzlar çocuklulardan, çocuklular da çocuksuzlardan şikayetçi. Oysa herkes biraz karşı tarafı düşünerek hareket etse kimse kimseden rahatsız olmaz. :) Bebek arabalı birine yol veririm, eşyaları ve bebeği aynı anda idare edemiyorsa yardımcı olurum ama kayıtsızca yerimi gasp etmesini, tekerlekle ayaklarımı ezmesini hoş göremem.

Bir bebek arabası iki pazar arabasi icin ehliyet versinler... benim oğlum hic arabasina binmedi alismadi biraz da icime kaldi kafam karışık...

Ay oğlum doğsun da sağlıcakla ne gezerim ama kimseyi de düşünemem rahatsız olacaklar arabadan diye. Ama ben zaten iş saatleri ve haftasonları dışında ve kimseyi rahatsız etmeden gezerim hep. Hem araba da var. Öyle de kibar bir insanım

Geçen sene kaldırımda bebek arabası sürmek o kadar zordu ki..
Kaç park etmiş otomobilin sileceklerini kaldırdım, kaç henüz park etmek üzere olan sürücü ile buraya park edemezsiniz diye tartıştım sayısını hatırlamıyorum..

Kaldı ki bir de toplu taşımaya bineceğim. Hiç macera arayıp sinirlerimi yıpratmadım.
Bu sene zaten gerek kalmıyor bebek arabasına..

Otobuslerde vs bende kapatilmasi taraftariyim 2 kizim var ikiside bebek arabasi kullaniyor ama kisileri engelleyemem kapatir binerim otobuse..

Konuyu gormusken Allah askina avm asansorlerini rahat birakin . orasi engelli bebek arabali hamile yasli insanlar icin. Size yuruyen merdiven yapilmis. birakinda binebilelim. saglikli dinc insanlar asansorde. Yahu azcik yuruse hareket olur ama yok .

Çok saçma..
Bilmem kaç kiloluk bebeği ve ayrıca kapalıyken desteksiz duramayan arabayı nasıl taşısın insanlar? Kolay mı sanıyorsunuz?

Neden ben söyliyeyim. O kararı daha fazla yolcu almak isteyen şoförler çıkarıyorlar. Siz de faturayı bebekle seyahat etme özgürlüğü isteyen annelere kesiyorsunuz. Yazık..
Neden rahatsızsınız bu kadar bebekli kadınlardan?

Bunu soylemeye gelmistim,, isbu cumleleri saygiyla alintilar,aynisini dedigimi belirtirim.

Bebekli anneleri dusunmeden kaldirim onune park eden de , bebek arabasini insanlarin ustune suren de yapmayin kardesim bunu

Avm lerde asansöre doluşan arabasız hödüklere ne demeli..
Hiç biri de kapı açılınca rahatsız olmuyor..

Avm lerde asansöre doluşan arabasız hödüklere ne demeli..
Hiç biri de kapı açılınca rahatsız olmuyor..
Ahhaa iste ben onlari cok guzel ekarte ediyorum , sira beklerken onume atlayini eziyorum , hic acimiyorum
Bebegim yanimda degilken de onceligi bebek arabalilara veriyorum , azicik saygi duymak , kurallara uymak bu kadar zor olmamali

Ahhaa iste ben onlari cok guzel ekarte ediyorum , sira beklerken onume atlayini eziyorum , hic acimiyorum
Bebegim yanimda degilken de onceligi bebek arabalilara veriyorum , azicik saygi duymak , kurallara uymak bu kadar zor olmamali

Binmek üzere sıra bekleyenler tamam öncelik beklersin de asansörü bekle bekle dolu geliyor.
Kapı bir açılıyor içerisi metrobüs gibi. Bakış aynen önce biz bindik bakışı..
Yahu yürüsen en fazla 3 yürüyen merdiven yapacaksın zaten görgüsüz..

Bir de sey vardi hatırladın mi? Kadin 3 saatlik yolda bebeğin altini degistirmis de kokmus araba da vay hakki var miymis.
Cunku bebeği olanlar hapis gibi evde yasamali.
Sonra bebek buyuyup disarda gezmeye baslayinca da ' omo bonlorun cocokloro do sogo solo soldorop doroyor hoc gormomos gobo ' diye kinamalari lazim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…