- 25 Mart 2012
- 18.080
- 43.186
- 798
- Konu Sahibi rrrapunzelll
-
Bir de sey vardi hatırladın mi? Kadin 3 saatlik yolda bebeğin altini degistirmis de kokmus araba da vay hakki var miymis.
Cunku bebeği olanlar hapis gibi evde yasamali.
Sonra bebek buyuyup disarda gezmeye baslayinca da ' omo bonlorun cocokloro do sogo solo soldorop doroyor hoc gormomos gobo ' diye kinamalari lazim.
Eyvahhh ki ne eyvahhhh, aman diyeyim kurban olayım, valla bakın kıyım olur yazık olur, halay çekerken gidiverirsiniz, taşlarken taş duvarlı mapuslara düşersiniz, sakin sakin yazın, evren içinizde, derin nefes alın, 20'ye kadar sayıp nefes verin, fonda kuş sesleri olsun yorum yazarken.
Çok saçma..
Bilmem kaç kiloluk bebeği ve ayrıca kapalıyken desteksiz duramayan arabayı nasıl taşısın insanlar? Kolay mı sanıyorsunuz?
Neden ben söyliyeyim. O kararı daha fazla yolcu almak isteyen şoförler çıkarıyorlar. Siz de faturayı bebekle seyahat etme özgürlüğü isteyen annelere kesiyorsunuz. Yazık..
Neden rahatsızsınız bu kadar bebekli kadınlardan?
Neden ki ? Bunda ne var ki? Ya da yuruyenlere ne zarari var ki?Buna yaw, herkes bir birine taş göndermişBen de pazarda bebek arabası+ 2 yakını birlikte gezenlere selam yollayayım bari
Buna yaw, herkes bir birine taş göndermişBen de pazarda bebek arabası+ 2 yakını birlikte gezenlere selam yollayayım bari
Havalar ısındi malum...bende bebegimle hiç toplu tasima aracına binmedik henüz eşim götürdü bizi hep istedigimiz yere
Bende kendi kendime düşünüyodum bebek arabasiyla kendim çıkıp gidebilirmiyim acaba diye
Ama simdi burayı okunca korktum açıkçası otobüse binemezsem .biri yardım etmezse .10 aylık bebek hem kucagima alip hem arabayı katlayamam . Hızlı hareket etmedigim için otobüsün içindeki bakışlar beni rahatsiz ederse......
En iyisi evde oturmak mı acaba ?
Hayır, internette bir site var yasal olarak vatandaşın girip imza kampanyası açtığı, oradan toplanan imzalarla yasaklandı. Benim de kuzenlerim yengelerim var saygısızlık yapıp ezmiyorlar insanları, sözüm arabanın önüne atlayanlara değil. Arabayı da kapatıyor çocuğu yürüyorsa elinden tutuyor yürümüyorsa kucağında tutuyor. İnsanlar da yardım ediyor zaten arabayı kapatmasına da çocuğa hakim olmasına da, hem bebekli hem elinde araba görünce insanlar yer de veriyor zaten. Kalabalıksa binmiyorlar, bir sonrakini bekliyorlar vs. Boşken elbette o ayrılmış alanda duran insanlardan rica etmekte sakınca yok ancak ben bu şehirde daha tramvaya biner binmez ‘çekilin ordan orası bebek arabası yeri’ diye bağıran insan gördüm adım atacak yer yokken. İnsanlar ayakta duracak yer bulamazken nefes alamazken aman orası bebek arabası yeri, boş dursun biz binmeyelim ya da gidelim öbür insanların üstüne çıkalım demeyecekler herhalde. Daha geçen hafta tramvaydaydım bebek arabalı birisi zar zor tıklım tıkış tramvaya arabayla girmeye çalıştı insanları ezdi. Seslendim inicek var diye, rica ettim duymadı sesimi yükselttim bön bön bakıp biraz daha içeri girmeye çalışıyordu. Onun yüzünden inmem gereken durakta inemedim, astım hastasıyım zaten, zor duruma düştüm ve dersime yetişemedim. 1 saat ara vermelerini beklemek zorunda kaldım.
Bebekli kadınlardan rahatsız değilim. Kocaman bebek arabasıyla binip insanları ezen yolu tıkayan insanlardan rahatsızım.
Haklisin tabi ki dogum yapmadan önce herkese yardim edip yer verirdim benÇık gez doyasıya ablacım, diğerlerinin de insan olduğunu unutmadığın müddetçe herkes seferber oluyor toplu taşımalarda arabayı katlamak için, içeri almak için ya da anne arabayı kapatırken bebeği tutmak için, yer vermek için. İki tarafın da yanlış anlaşıldığını düşünüyorum yorumlar geldikçe. :)
Hamileligim de otobüs çok kalabalik olmasina ragmen hic kimse yer vermemistiBence çok talihsiz bir karar olmuş..
Yaşamayan bilemez bebekle seyahat etmenin zorluğunu.
Bakın diyorsunuz ki insanlar yardım eder. Yok kardeşim İstanbul'da kucağında bebekle bin kalkan olmaz.
Belki denk gelirseniz merhametli birine. Herkes kendi mabadını kıymetli görüyor.
İşin esprisi ya... ama Pendik pazarında hakketen ne yürünüyor ne alışveriş mümkün. Belki sizin semt daha iyidir, insanlar özenlidir.Neden ki ? Bunda ne var ki? Ya da yuruyenlere ne zarari var ki?
Bunu bende yaparim acik alan annemle kv ile gezdigimiz olur. Ee cocuk yuruyemiyor yoruluyor diye bebek arabasi da oluyor. Tamam sıkışık alan ama cogunluk pazarda secerek gezerek dolasir zaten kivrilir gecer yandan.
Ne kadar uzucu. Kendi saglik problemi vs olmadikca, yasliya cocuklu kadina yer vermek niye zor gelio ki insanlara anlayamiyorumBence çok talihsiz bir karar olmuş..
Yaşamayan bilemez bebekle seyahat etmenin zorluğunu.
Bakın diyorsunuz ki insanlar yardım eder. Yok kardeşim İstanbul'da kucağında bebekle bin kalkan olmaz.
Belki denk gelirseniz merhametli birine. Herkes kendi mabadını kıymetli görüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?