Bebek arabası ile ilerlerken önünüze atlayanı ezmek isteyen varmı ? Ben gibi :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eyvahhh ki ne eyvahhhh, aman diyeyim kurban olayım, valla bakın kıyım olur yazık olur, halay çekerken gidiverirsiniz, taşlarken taş duvarlı mapuslara düşersiniz, sakin sakin yazın, evren içinizde, derin nefes alın, 20'ye kadar sayıp nefes verin, fonda kuş sesleri olsun yorum yazarken.

Ben bu tartışmayı çok duyuyorum da hiç denk gelmedi böyle bir şey şu ana kadar nerde oluyor bütün bunlar yahu.

Beğenilerimden de anlaşılacağı üzere iki tarafa da hak verdim, tarafımı seçemedim

Kimsenin birbirine saygısı kalmamış anlaşılan.
Bir sene önce bebek arabasını bıraktım,üstelik ikiz arabası idi.
Biraz kibardı,her yere sığardı,zorlanmadım o konuda.
Çoğunlukla eşim kullandı,kontrol edebildiğimizi düşünüyordum.
Kimsenin üstüne üstüne sürmedik,buraların ağası biziz dercesine kullanmadık yani.
Toplu taşıma hiç kullanmadım.
Ama avm asansörlerinde genç genç insanların ellerinde yük olmadığı halde asansör işgal etmelerine çok sinir olurdum.

Hatırlamaz mıyım?
Bebeğin altı pişsin umurunda mı kibarcığın?
İnsanlar onların üstüne boca ettiği parfümü, vasıtaya binmeden hemen önce içip attıkları sigara kokusunu koklamak zorunda ama..

Bilmeyen ve anlayamayanlar için not;
Bir anne toplu taşımaya binerken (özellikle metro, tramvay, metrobüs gibi) binme süresi kısıtlı olan vasıtalarda tedirgin olur. Bebek arabasını kontrol edip hemen binmenin telaşındadırlar.. Kapı kapanır araba dolayısıyla bebek sıkışır diye..
Zaten bilinçli yardımsever insanlar el atar yardım için

Ben yalnızken de çok yürürüm ama hiç ayağım ezilmedi.
Ezilirse de çok büyük sorun etmem. Sanki 1 tonluk araba geçiyor narin ayaklardan. Hey Allahım..

Radyo açık..

Hayır, internette bir site var yasal olarak vatandaşın girip imza kampanyası açtığı, oradan toplanan imzalarla yasaklandı. Benim de kuzenlerim yengelerim var saygısızlık yapıp ezmiyorlar insanları, sözüm arabanın önüne atlayanlara değil. Arabayı da kapatıyor çocuğu yürüyorsa elinden tutuyor yürümüyorsa kucağında tutuyor. İnsanlar da yardım ediyor zaten arabayı kapatmasına da çocuğa hakim olmasına da, hem bebekli hem elinde araba görünce insanlar yer de veriyor zaten. Kalabalıksa binmiyorlar, bir sonrakini bekliyorlar vs. Boşken elbette o ayrılmış alanda duran insanlardan rica etmekte sakınca yok ancak ben bu şehirde daha tramvaya biner binmez ‘çekilin ordan orası bebek arabası yeri’ diye bağıran insan gördüm adım atacak yer yokken. İnsanlar ayakta duracak yer bulamazken nefes alamazken aman orası bebek arabası yeri, boş dursun biz binmeyelim ya da gidelim öbür insanların üstüne çıkalım demeyecekler herhalde. Daha geçen hafta tramvaydaydım bebek arabalı birisi zar zor tıklım tıkış tramvaya arabayla girmeye çalıştı insanları ezdi. Seslendim inicek var diye, rica ettim duymadı sesimi yükselttim bön bön bakıp biraz daha içeri girmeye çalışıyordu. Onun yüzünden inmem gereken durakta inemedim, astım hastasıyım zaten, zor duruma düştüm ve dersime yetişemedim. 1 saat ara vermelerini beklemek zorunda kaldım.
Bir de kapalıyken desteksiz duramayan arabayı nasıl tutsun demişsiniz, benim bebekliğimde bile arabamda vardı kapalıyken desteksiz ayakta duracağı kilit, kuzenlerimde yengelerimde falan da hep var. Teknoloji geliştiği için daha da yaygınlaşmıştır diye düşünüyorum.

Bebekli kadınlardan rahatsız değilim. Kocaman bebek arabasıyla binip insanları ezen yolu tıkayan insanlardan rahatsızım.

Buna yaw, herkes bir birine taş göndermiş Ben de pazarda bebek arabası+ 2 yakını birlikte gezenlere selam yollayayım bari
Neden ki ? Bunda ne var ki? Ya da yuruyenlere ne zarari var ki?

Bunu bende yaparim acik alan annemle kv ile gezdigimiz olur. Ee cocuk yuruyemiyor yoruluyor diye bebek arabasi da oluyor. Tamam sıkışık alan ama cogunluk pazarda secerek gezerek dolasir zaten kivrilir gecer yandan.

Buna yaw, herkes bir birine taş göndermiş Ben de pazarda bebek arabası+ 2 yakını birlikte gezenlere selam yollayayım bari

Hakaret edilmese sorun yok bence herkes kendi derdini söylesin yoksa. Memnun değiliz diye çevremizde bebek yok, biz hiç araba görmemişiz, yardım etmeye kalkmamışız gibi davranılması...

Havalar ısındi malum...bende bebegimle hiç toplu tasima aracına binmedik henüz eşim götürdü bizi hep istedigimiz yere

Bende kendi kendime düşünüyodum bebek arabasiyla kendim çıkıp gidebilirmiyim acaba diye

Ama simdi burayı okunca korktum açıkçası otobüse binemezsem .biri yardım etmezse .10 aylık bebek hem kucagima alip hem arabayı katlayamam . Hızlı hareket etmedigim için otobüsün içindeki bakışlar beni rahatsiz ederse......

En iyisi evde oturmak mı acaba ?

Çık gez doyasıya ablacım, diğerlerinin de insan olduğunu unutmadığın müddetçe herkes seferber oluyor toplu taşımalarda arabayı katlamak için, içeri almak için ya da anne arabayı kapatırken bebeği tutmak için, yer vermek için. İki tarafın da yanlış anlaşıldığını düşünüyorum yorumlar geldikçe. :)

Bence çok talihsiz bir karar olmuş..
Yaşamayan bilemez bebekle seyahat etmenin zorluğunu.
Bakın diyorsunuz ki insanlar yardım eder. Yok kardeşim İstanbul'da kucağında bebekle bin kalkan olmaz.
Belki denk gelirseniz merhametli birine. Herkes kendi mabadını kıymetli görüyor.

Haklisin tabi ki dogum yapmadan önce herkese yardim edip yer verirdim ben

Denemek lazım :)))

Hamileligim de otobüs çok kalabalik olmasina ragmen hic kimse yer vermemisti

Bide yetmiyo gibi tepeme çıkacaklardı
Anlayışlı insanları bulmak güç...

Yahu her konuda hemen bölünmek zorunda mıyız? Çok tahammulsuzlestik çok. Ey yayalar bebek arabasının hemen önüne çıkmayın. Ey bebek arabalilar milletin ayağını ezmeyin ve yine ey yayalar arabayı bozuk yollarda sürmek çok zor bir müsade edin de biz önce geçelim yoksa çocukların balonu patlıyor aramızda sıkışıp

İşin esprisi ya... ama Pendik pazarında hakketen ne yürünüyor ne alışveriş mümkün. Belki sizin semt daha iyidir, insanlar özenlidir.

Ne kadar uzucu. Kendi saglik problemi vs olmadikca, yasliya cocuklu kadina yer vermek niye zor gelio ki insanlara anlayamiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…