- 12 Mart 2016
- 1.250
- 1.036
- 133
- 39
- Konu Sahibi rrrapunzelll
-
Trafik ışıgı yok , yoksa trafik ışıgınıda yazardim.. Gectigim yerde istanbulun sokaklari, 5~6 adimlık yer.. Kesinlikle bir araba gelmedigini ve gecerken tam yolun ortasında sağından arkanda duran araba.. . Bos yere korna calmasinlar.. Saga sola döneceklerinde sinyalarini versinler ki , ilerdeki insan anlasın... Yayalarda bilsinlerki yolun ortasında cocuklarla salana salana yurumesinler.. Benimde eyletim var ama herkes kurala uysun..Yarı yola gelmişim korna çalıyor geçmemi beklemiyor diyorsunuz araba yolun ortasında mı durmuş anlayamadım ben caddeyi yarılamışım diyen sizdiniz. Zaten ışık varsa durmuştur orada geçecekken de siz geçmişsinizdir ki çok var arabalara yeşil yandığı halde aman benim beenim bebek arabam var deyip geçen bizde çok yaşıyoruz bebeğinizin arabada ya da sizinle yürümesi farketmez.
Dikkatli okusaydın öğrencilerin tümüe değil kendi anlayışsızlığını empati eksikliğini ve saygısızlığını yanında taşıyarak gelen kuru kalabalık dedim sen bunlardan değilsen boşuna alınma hem sadece öğrenci değil eskişehir son zamanlarda yoğun şekilde göç alan bir şehire dönüştü belki onları kastetmiş olamaz mıyım?
He bu arada bu kadar öğrenci yoğunluğu olmadan öncede eskişehir aynıydı tek başına koca şehri verdiğin kirayla birde adalar veya bağlarda içtiğin kahveyle sen geçindirmiyorsun sakin
Çocuksuz zamanlarımda yurtdışı deneyimim oldu. Dönünce pek arayış içinde oldum denemez. Laylaylom kafayla yaşayıp gidiyosun işte... İdare edebiliyorsun yani,bazı şeyleri görmezden gelip,katlanıyorsun.Herkes birbirine sallamış da asıl mesele ülke şartları. Kaldırımlar kaldırım değil yollar yol değil. Yaya geçidi sadece görüntü. Alt geçitler güvensiz tam adam doğramalık yer. Üst geçitler 200 basamak merdiven asansörleri her daim bozuk.
6 aydır yurtdışındayım 5 ay sonra döneceğim. Bazen keşke gelmeseydim diyorum en azından kendi şartlarımdan ötesini görmemiş olurdum. İnsana verilen değer, muntazam şehir planlamaları, insanlardaki ahlak, nezaket, güleryüz vs artık benim için güzel bir rüya bir ütopya olarak kalacak.
Aynen öyle. Çocuk oldu mu iş başkalaşıyor. Ama ne yalan söyleyeyim insan gibi yaşamak bambaşka.Çocuksuz zamanlarımda yurtdışı deneyimim oldu. Dönünce pek arayış içinde oldum denemez. Laylaylom kafayla yaşayıp gidiyosun işte... İdare edebiliyorsun yani,bazı şeyleri görmezden gelip,katlanıyorsun.
Ama şimdi gitsem bambaşka hisler duyarım,çünkü çocuklarım var. Büyüyebilecekleri ortamlarda aklım kalır. Kendi ülkemde yaşadığım zorluklara sırf çocuklarım adına üzülürüm.
Herkes içinde bulunduğu durumun zorluklarını anlatmış, hayır kimse de geri adım atmıyor sen de haklısın kardeşim diye. Herkes hayır ben haklıyım çabasına girmiş. Antalya’da yaşıyorum. Bebek arabası ile otobüse binmek yasaklandı çünkü; bebek arabalı bir anne otobüse binmiş ve sabitlememiş arabayı bebek içinde ve otobüs ani fren yapmış bebek arabası öne fırlamış anne ortalığı ayağa kaldırmış. Bunun üzerine alınan karar ile bebek arabasını toplamadan binmek yasaklandı tüm anneler isyanlardA. Arkadaşlarım pazara gidecek taksi ile dönüyorlar. Zira hem poşetler hem bebek hem araba mümkünatı yok. Ayrıca hadi bebeğim uyuyor hiç bir güç bana bebeğimi uyandırma pahasına arabasından al katla diyemez. Gelelim Eskişehir’e Allah insanı Eskişehir’de tramvaya mecbur etmesin. Bir hafta Eskişehir’de bulundum. Çok kilolu hızlı hareket edemeyen annem ve zihinsel engelli bir abim var. Anneme dedim ki anne önce inenlere yol ver herkes insin sonra biz bineriz annem en önde ortamızda abim en arkada ben. Kapılar açıldı sözde kural ya medeniyet ya inenleri beklemesek binmeye çalışsak biri çıkar bağırır biz insinler diye beklerken arkamızdakiler bizi yara yara inenleri falan beklemeden daldılar e tabi öğrenmişler raconu çat kapı kapandı gitti arkasından baktık kaldık. Derken diğeri de derken diğeri de hani demişsiniz ya bir sonrakini beklesin 3 tramvay bekledik hepsi ağzına kadar dolu annem binene kadar itekleyip biniyorlar son tramvayda artık sinirlendim herkesin üstüne üstüne abimi çekiştirerek binebildik heee ne oldu biri çıktı sizin gibi yaaa önce bi inmemizi bekleyin yaaa bu ne yaaa dedi görgüsüz olduk. Almanya’da bulundum asla asla bebek arabası sorunu yaşamadım hiç bir yerde toplamak zorunda değilsin, eğer bize ayrılan yer doluysa hemen boşaltılıyor. Arabamız olmasına rağmen heryere dolmuşla gittik daha kolaydı bebek arabada uyuyor hiç uykusu bölünmeden gittik geldik. Olaylara itiraz etmeden önce karşı tarafı da dinleyip anlamaya çalışsak uzlaşabiliriz aslında.Antalya’da doğdum ama annem Eskişehirli. 4 yıldır aralıksız yaşıyorum Eskişehir’de, toplamda 7-8 yılım burada geçti. Evet o alan bebek arabalılara ayrılmış ama ben de adım atacak yer yokken insan orayı boşalttıramaz dedim. Bir sonraki tramvayı beklersin her insan gibi, tek kişilik yere koskaca arabayı tıkıştıra tıkıştıra zorla bindirmezsin. İnenleri beklemeden de dalmazsın yer kapayım diye mesela. Boşken elbette ki insanlar başka yerlere yönelmeli, o alanı boşaltmalı ama bebek arabası geldi diye ben ineyim bi sonrakine binerim diye bir zorunluluğum da yok. En çok çarşıya giderken yaşanıyor bu durumlar, hastaneye giderken insanları eze eze zorla binen bebek arabalı görmedim.Espark-İsmet İnönü- Çarşı duraklarından biniyorlar genelde ssk istikametinin tersinde.
Bilgim olmadan fikrim var değil, kapalı haldeyken tekerlerini kapatan bir klips vardı ailemin 1996’da aldığı bebek arabasında. Ayakta tek başına bir yere de yaslanmadan durabiliyor araba. Amcamın oğlu da bindi şimdi kızı biniyor daha bu tatilde gördüm arabayı. Ki bu şehirde de gayet kapatanlarda görüyorum kilitli olanlarını, insanlar arabayı kapatıyor kenara koyuyor, araba desteksiz bir yere dayanmadan tutulmadan duruyor, insanlar da çocuklarıyla gidip oturuyor. @GangstaWalk da yazmış kapalıyken ayakta desteksiz durabilen arabalardan seçtim diye, benimki baston da değildi gayet gemi gibi büyük bir araba.
Ben change.org’ta yapılan kampanyayı hatırlıyorum açık arabayla binilmesin diye, o olay üzerine de başlatılmış olabilir ama baya bebek arabasıyla binenlerden şikayetçi olunduğunu hatırlıyorum. Bir mesajımda ben de demiştim, küçük/uyuyan çocuk dışında araba kapatılmalı diye uyuyan çocuğu zorla uyandırıp arabayı kapatsınlar demedim.Herkes içinde bulunduğu durumun zorluklarını anlatmış, hayır kimse de geri adım atmıyor sen de haklısın kardeşim diye. Herkes hayır ben haklıyım çabasına girmiş. Antalya’da yaşıyorum. Bebek arabası ile otobüse binmek yasaklandı çünkü; bebek arabalı bir anne otobüse binmiş ve sabitlememiş arabayı bebek içinde ve otobüs ani fren yapmış bebek arabası öne fırlamış anne ortalığı ayağa kaldırmış. Bunun üzerine alınan karar ile bebek arabasını toplamadan binmek yasaklandı tüm anneler isyanlardA. Arkadaşlarım pazara gidecek taksi ile dönüyorlar. Zira hem poşetler hem bebek hem araba mümkünatı yok. Ayrıca hadi bebeğim uyuyor hiç bir güç bana bebeğimi uyandırma pahasına arabasından al katla diyemez. Gelelim Eskişehir’e Allah insanı Eskişehir’de tramvaya mecbur etmesin. Bir hafta Eskişehir’de bulundum. Çok kilolu hızlı hareket edemeyen annem ve zihinsel engelli bir abim var. Anneme dedim ki anne önce inenlere yol ver herkes insin sonra biz bineriz annem en önde ortamızda abim en arkada ben. Kapılar açıldı sözde kural ya medeniyet ya inenleri beklemesek binmeye çalışsak biri çıkar bağırır biz insinler diye beklerken arkamızdakiler bizi yara yara inenleri falan beklemeden daldılar e tabi öğrenmişler raconu çat kapı kapandı gitti arkasından baktık kaldık. Derken diğeri de derken diğeri de hani demişsiniz ya bir sonrakini beklesin 3 tramvay bekledik hepsi ağzına kadar dolu annem binene kadar itekleyip biniyorlar son tramvayda artık sinirlendim herkesin üstüne üstüne abimi çekiştirerek binebildik heee ne oldu biri çıktı sizin gibi yaaa önce bi inmemizi bekleyin yaaa bu ne yaaa dedi görgüsüz olduk. Almanya’da bulundum asla asla bebek arabası sorunu yaşamadım hiç bir yerde toplamak zorunda değilsin, eğer bize ayrılan yer doluysa hemen boşaltılıyor. Arabamız olmasına rağmen heryere dolmuşla gittik daha kolaydı bebek arabada uyuyor hiç uykusu bölünmeden gittik geldik. Olaylara itiraz etmeden önce karşı tarafı da dinleyip anlamaya çalışsak uzlaşabiliriz aslında.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?