Bebek arabası ile ilerlerken önünüze atlayanı ezmek isteyen varmı ? Ben gibi :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Avmlerde yürüyen merdiven-asansör konusunda da, Eskişehir’de görmedim maalesef ama Antalya’da birçok avmde yürüyen merdivenler basamaksızdır, alışveriş arabası da engelli bebek arabası da güvenle kullanabilir. Şeritlerinin tırtıklarını da öyle bir yapmışlar ki arabayı itseniz bile ilerlemiyor merdivende. Asansörler de bomboş dolayısıyla 3-4 katı hızlıca çıkmak isteyen insanlar kullanıyor sadece. Keşke yaygınlaşsa bu şerit merdiven tipi.

Biraz da şuraya kusayım topiği olmuş bu hayırlı olsun
Herkes herkesten şikayetçiyse bu kadar eziyeti çektiren kim?
Herkes herkesten şikayetçi, yılıp durumu düzeltmeye çalışmaktan bıkıp ayak uyduruyorlar. Önlerine atlayanları haklı çıkarmaya çalışmıyorum ama mesela insanlar bir bebek arabalının önüne atlıyor o da onları ezip geçme karar alıyor, alakasız insanları da eziyor. O alakasız insanlar bu sefer benim gibi bebek arabalı anne düşmanı oluyor yardım etmemeye, yer vermemeye başlıyor, alakasız, herkese saygılı annelere denk geliyor bu negatif durumlar bu sefer onlar da insanları ezip geçmeye başlıyor... kısır döngüye giriyor hepsi

Siz su pazarlarda falan ambulans gibi yol hakkı istemek icin bebek arabasıyla milletin ayağına vuran kafadansiniz farkiniz ne görende altinizda bmw var sancak

Ezmeye başlayacağım demenizden çıkarmıştım saygı duymadığınızı ama asansör vs beklerken sizin girebileceğiniz kadar bir yer olduğu halde sağınızdan solunuzdan dalanları ezmekte haklısınız gerçekten. Çoğu üyenin ve benim yazdıklarımız aslında tam olarak size değil, konusu açılmışken yapılan yorumlar.

1. Beni tanımıyorsun. 2. Burda herkes neden bu duruma geldi uzun uzadıya anlatamıyor kimse o kadar uzun yazıyı okumaz. Bütün yorumlara saygım var çünkü sıkıntılarını herkes kısa anlatmaya çalışıyor. Ama yapıcaksın ediceksin zorundasın yorumlarına tahammülüm yok. Ben gaddar bi insan değilim. Herşeyden önce çocuklarıma örnek olmaya çalışıyorum. Savaşa gider gibi hayıııırrr o asansör benim diye de koşturmuyorum. Yeri geldi 4 asansör beklediğim oldu hiç kimseyede trip atmadım. Ama daha ergen yaşta beni ite kaka geçerlerse kızarım. Şahsen ben bebeğim olmadan önce hiç asansör kullanmadım. Öncelik denen bişey var. Ayrıca burda hepimiz kadınız. Ve eminim çocuk arabasını eline alan ben anayım çocuğum var diz çökün saygın duyun diye çıkmıyor kimse sokağa. İnsanın insana saygısızlığı insanları bu duruma getiriyor.
Ve gerçekten umarım size ve sizin gibilere rastlamam. Hayatım gayet güzel çünkü.

Son düzenleme:
Merdiven yerine hep bundan yapsalar keşke ama çok yer kaplıyor sanırım veya başka bir nedenle tercih edilmiyor.

marifetmiş gibi yaptığınızı anlatıyorsunuz.
daha yeni sizin gibi bir kadın elinde puset biçerdöver gibi pazarda ilerliyor. ne şimdi bu?
önüne baksana dememle, bütün çirkinliğiyle sen dikkat et diye çemkirdi. ben de dahil ezdiği bütün ayakların sahibi olanlar hem yüzüne hem arkasına söyledik. anladı mı sanmam, nato mermer nato kafa.
biraz nezaketten kimseye zarar gelmez. kimse bebekli kadınlardan rahatsız olmaz, çoğu zaman yardımcı da olur. ama kocaman bebek arabasıyla insanları ite kaka ezen bir pardonu bile demeyen annişlerden çok rahatsızım.

Yazdığına katılıyorum. Ben hiç bir yerde öyle sürmedim çocuk arabasını. Az önce birinede aynı şeyi söyledim. Bakın burda hepimiz kısa anlatmaya çalışıyoruz bişeyler. Neden bu duruma geldim diye ben sana burda 4 senemi anlatsam okur musun? Hayır. Ben savaşa gider gibi asla kullanmam. Ama asansör beklerken ve vaktim kısıtlıyken ergen ergen tipler benden önce asansöre atlarsa kızarım. Ayrıca pazarda sinirlendiğin kadının acısını benden çıkaramazsın. Ben pazara gitmiyorum bebeklerimle orda yolu kaplıcam diye. Hep eşim gider. Yani birine çemkirirken ya da kızarken tek bir yoruma bakıp yapmayın. Beni tanımıyorsun bile. Otobüse bile binmem ben bebeklerimle rahatsızlık vermeyim çocuklarımda rahatsız olmasın diye. Bi avm ye gittiğimdede lütfen bi asansör önceliğim olsun. Kapısında bile yazıyor.

yoo yasak değil gayette biniyorlar kurala uyan yok maalesef.

Gayette haklısın konu sahibi bebeklilere,yaşlılara ve hamilelere maalesef saygı yok hayatım.

Kesinlikle haklısınız..Bende aynı durumla karşılıyorum, gecenlerde metrbüse bineceğim, şoförün kapıyı açması ile kapatması bir oldu..Saygılı davranan, yardımcı olan da çok onu da es gecemem..
Biraz mantalite lütfenn, bizde bebeksiz çok zamanlar dolaştık, hep yer vererek yada yardımcı olarak geçiş yaptık o dönemden...
Bebek arabasını katlayın diyenler, o zaman bebek arabasını niye kullanıcagız ki!

Bu konuyla alakalı değil ama bi önceki konunuz dikkatimi çekti lohusayken aldatılıyor muyum diye o konunuza açıklık getirmemiş misiniz o olayın sonucu ne oldu?? Merak ettim

Çok sinir oluyorum öyle tiplere şahsen çocuğumun sevilmesi yüzüne gulunmesi istemsizce gülümsetir beni

Çok zor insanlara gülümsemek sanki

*Gülümsemek sadakadır....

2 yıl kesintisiz bebek arabasıyla gezdim. Asansörde önceliğin benim olduğu yanılgısınada hiç kapılmadım. Önce kim geldiyse sıra onundur.

Sizin veya benim ne düşündüğümüz önemli değil.Dikkat ederseniz avmlerdeki asansörlerin önündeki tabelada öncelik hamile,bebek arabaları ve engellilere aittir diye tabela yer alır.Yani önce kim geldiyse sıra onun olmuyor.

Tabelalarda ne yazdığı beni ilgilendirmiyor. Kimsenin hakkına girmemek adına sırayı önce gelene veriyorum. Vicdani birşey bu. Herkes dilediği gibi davranır.

2 yıl kesintisiz bebek arabasıyla gezdim. Asansörde önceliğin benim olduğu yanılgısınada hiç kapılmadım. Önce kim geldiyse sıra onundur.
Buna katılıyorum, önce kim gittiyse onundur(öncelikliler resminde bebek arabalı anne olduğu halde böyle düşünüyorum).
Ben sıramı beklerim, ama daha asansör beklerken kıyın kıyın bebek arabasının önüne geçmeye çalışan olursa ben de ezerim, sadece bir kez karşılaştım bu durumla.

Ben asansör falan beklemiyorum aslında, eşşek kadar uyarı olmasına rağmen ben de merdiveni kullanıyor(d)um, azıcık aklımı da asansör beklerken kaybetmeyeyim.
Duracağım 1 saat, en az 15 dakikası asansör muhabbetine gidiyor.

Bebekle dışarı çıkmayın, arabayla dışarı çıkmayın diyenlerde; bebegim var diye her yerde öncelik benim olmali diyenlerde , lütfen saçmalamayın .
Bebeği olanda gezecek hakları yok mu çıkmaya ama bebeği var diye her yerde öncelik beklenmez .
Benimde bebegim var arabasıyla fırsat buldukça çıkıp gezerim hiç kimse bu hakkıma laf edemez kimsedende öncelik beklemiyorum kimsenin minnetine ihtiyacım yok mesela .
Insanlar elinde olsa bebekli insanları uçağa bile aldırmayacak , neden bu kadar tahammülsüzlük?

Bebek arabası kullandığımda bende bir çok konuda sıkıntı yaşıyorum.

Her defasında aklıma yürüme engelli kardeşlerim geliyor.

Bu arabayı kullanmak bile zorken tekerlekli sandalyeyi idare etmek neredeyse imkansız.

Saygıyı bilen kadar bilmeyende çok.
....

Bebek arabasını katlayıp arabaya binmek zordur. Bebek , çanta , yük, denge hepsi bir arada imkansız. Bunu bekleyenler haksızlık yapıyorlar.

Son olarak engelli , hamile ve bebekli aileler için asansör onceliklidir evet. Çoğu yerde üstünde yazar da.

ANCAK , özellikle bebek arabalı aileler bu konuyu çok suistimal ediyor.

Serbestse aile boyu serbest değil.
Sen bin, eşin ve diğer ekip eğer sağlıklıysa merdivenle yetişsin sana.

Ve unutmayın ki her yaya giden yüksüz kişiler sağlıklı değildir.

Merdivene binemeyen onlarca kişi tanıyorum korku yahut tansiyondan ya da adım attıkça ağrıları olan.

Bu yüzden asansöre doluşan o kişilerden herkesi aynı kefeye koymayın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…