Doğuma Hazırlık Bebek arabası-lohusa pijaması-kısacası merak ettiğim herşey

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Dumadumadum

Verdiğim değer kadarsın..
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2010
5.342
39
108
İstanbul
Bebek arabası araştırıyorum ama almakla almamak konusunda kararsız kaldım.
Arabamız var acaba bebek arabası kullanılmaz mı dye tereddütlerim de var açıkçası.
İlk zamanlar bebeğimi hastaneye felan götürürken hani şu sepet gibi taşıma gereçleri var ya onlarla mı götürsem yoksa direk port bebe mi kullanılıyor bu amaçla.
Eğer bebek arabası al mutlaka kullanırsın diyenler varsa hangi markayı tavsiye ederler acaba bana?

Bi de lohusa pijaması olarak bir takım yeterli olur mu?

Bebeğime oda takımı aldık.Ayrıyeten yatak odasına da ufak bi beşik istiyorum.
Nasıl birşey önerirsiniz.Ben tek çocuk düşünüyoruz o yüzden şu oyun parklarından almak istemiyorum.
Hasır sepet beşikleri tavsiye edermisiniz?

Bebeklerinizi ne zamandan sonra kendi odasına aldınız ?

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.Siz tecrübeli annelerimizden yardım ve öneri istiyorum :26:

Bebek arabası almadan olmaz.Bizim de arabamız var ama alışveriş merkezine gittiğinde kucağında mı taşıyacaksın çocuğu en basiti,kolay değil öyle.Bebe confort kullanıyorum ben çok memnunum 2 parçalı olarak aldım.creatıs oto koltuğu(ana kucağı) ve loola puset joker mağazasının internet sitesine girersen bulabilirsin.

Hasır sepetlerin kullanım süresi çok kısa.Park yatak daha kullanışlı tabii bu benim düşüncem aynı zamanda da park yatak kullanıyorum.Ah ah bende tek çocuk düşünüyordum da 15 yıl sonra hiç beklemediğim zamanda 2.çocuğum oldu.Büyük konuşmaya gelmiyormuş.2.ye hamile kalanlara hiç aklınız yok derken akılsız olan ben oldum gerçi pişmanmıyım doğurduğuma aslaaaaaaaaaaaaaaa

Bebek arabası almadan olmaz.Bizim de arabamız var ama alışveriş merkezine gittiğinde kucağında mı taşıyacaksın çocuğu en basiti,kolay değil öyle.Bebe confort kullanıyorum ben çok memnunum 2 parçalı olarak aldım.creatıs oto koltuğu(ana kucağı) ve loola puset joker mağazasının internet sitesine girersen bulabilirsin.

Hasır sepetlerin kullanım süresi çok kısa.Park yatak daha kullanışlı tabii bu benim düşüncem aynı zamanda da park yatak kullanıyorum.Ah ah bende tek çocuk düşünüyordum da 15 yıl sonra hiç beklemediğim zamanda 2.çocuğum oldu.Büyük konuşmaya gelmiyormuş.2.ye hamile kalanlara hiç aklınız yok derken akılsız olan ben oldum gerçi pişmanmıyım doğurduğuma aslaaaaaaaaaaaaaaa

Jokerin internet mağazasını inceliycem teşekkür ederim.
Evet dediğiniz doğru o bakımdan.Bi alışveriş mağazasına yada başka bi yere gitmeye kalksam arabadan inince kucağımda mı gezdircem çocuğu.Almam lazım evet.
Ben de büyük konuşmak istemiyorum herşeyin hayırlısı veren de Allah alan da.2.çocuğu verse ben de hayır demem.
Bakalım kısmet.
Oyun parkını yatak odama sığdıramam ki .Sepet yataklar hiç değilse ufak ya yatağımın başına koyarım hiç değilse.
1yaşına kadar yatar sanırım o sepette.Sonra odasına koyarım artık .

İkisini toplam kaça almıştınız siz?

Merbaba 12 seneden sonra değerlim kızın aramıza katıldı süpriz yaptı.Oğlunda maclaren almıştım 12 sene geçti hala aynı araba sadece renk ve fiyat değişmiş biraz yenilik alt komşum graco kulanıyor set olarak 4 modeli var set almak mantıklı anakucağı ve araba koltuğu olarak kulanıyorsun interneten araştırdım 450 den 1150 ye kadar farklı modeleri var.ensonunda simbio modelinde karar verdim ayhancocukdan 1050 aldım memmunum 1050 bu kalite çok iyi arkadaşımın kızı concord araba almıştı 1400 kumaşları tiftiklendi ve arka tekerleğin birleştiği ota kasada sispansiyon yok 3 defa arızada gösterişli araba ama 1 seneden sonra her tarafından ses geliyor. maxsi cosilerde fena değil 1 den fazla vereceksem ouny alırım kumaşları süper.
:72:

arabanız olsa bile bebek arabası çok lazım oluyor,hastanede,markette alışveriş merkezinde,dışarda yemek yerken içinde uyuyor.mesela ben doğumdan araba seçme işini doğumdan sonraya bıraktığıma çok pişman olmuştum.
benim oğlum 1yaşında oldu,hala yatak odamızda beşiğinde uyuyor.ayrı odası da yok ama olsa da ayıramam.mesela geceleri o uyuduğunda televizyon izlerken uyuyakalırım da ağlarsa geç duyarım diye ödüm kopuyor.sabaha kadar babası da bende onlarca kez kontrol ediyoruz,üzerini açmış mı,örtüyü yüzüne çekmiş mi diye.
lohusa pijamasına gelince hastane için 1takım yetebilir belki,bir de gecelik olsa iyi olur.ama doğumdan sonra evde kullanmak için soruyorsan yetmez.zaten çok çok terliyorsun lohusayken.benim yastığım bile su dökülmüş gibi olurdu.lohusa pijamalarında çok çeşit yok,ayrıca da pahalılar.ben altıma normalde evde kullandığım pijama,beli rahat eşofman ne varsa onları giydim.üstüm içinde evdeki birkaç penyenin iki göğüs arasını makasla kestim kendime lohusa bluzu yaptım:1:o eviniz sıcaksa kısa kollu penye ya da atleti de kesebilirsiniz.kesilmiş penyenin üstüne de normalde yatarken ne giyiyorsam onu giydim.emzirmeye kalkınca sadece en üste giydiğimi sıyırıp içimdeki lohusa bluzumun kesik yerinden emzirdim.hem sırtım karnım açılmamış oldu,üşümedim,hem illa önü düğmeli ne giysem diye aranmadım hemde pratik oldu.tavsiye ederim.küçük bir kesik yeter,kullanırken çok esniyor açılıyor

nede olsa hem benim hemde eşimin arabası var hiç araba almamıza gerek yok dedik.tek araba koltuğu aldık.ama çok pişman olduk.40 ı çıkar çıkmaz ilk işimiz araba olmak oldu.biz pierre cardinin arabasını aldık.çok memnunum.bebekler arabada çok rahat oluyor alışveriş yapıyorsun,yemek yiyorsun o içinde mışıl mışıl yatıyor.yatak işine gelince kesinlikle park yatak al.bende başta sepet istedim ama iyiki almamışım çünkü en fazla 4 ay sepette yatabiliyor ama park yatakta 3 yaşına kadar yatar ve sonra içinde oyun oynar.harika bir oda yaptık ona.gündüzleri orda geceleride biz yatana kadar odasında yatıyor sonra yanımıza alıyoruz.en az birbuçuk yaşına kadar yanımdan ayırmayı düşünmüyorum ve ayıramazsında gör bak.hastane için asla lohusa pijaması alma en rahatı gecelik.çok rahat edersin gecelikle.ve muhakkak emzirme sütyeni en az 3 tane al.ha bide unutmadan emzirme yastığıda al.çok rahat edersin.tecrübe konuşuyor:))

merhaba; iki aylık bir bebek annesi olarak yorum yazıyorum.
bebek arabası almaya karar vermişsinizdir sanırım.
biz ayhançocuktan hem arabasını hemde sepetini aldık. sepetin profili çok hafif ve kurulumu da çok kolay. biz geçen hafta şehir dışına çıktık. söktük sepetimizi bagajın en altına yerleştirdik götürdük. kesinlikle tavsiye ederim.
ben hastaneye giderken 3 gecelik ve 2 pijama takımı götürdüm. 2 gece kaldık ve hepsi kirlendi. hastaneler çok sıcak oluyor. çok terleyeceksin ve kadınsal kazalarda olabiliyor.
sana tavsiyem gecelik seçerken düğmeli veya çıtçıtlı alman. yırtmaçlı olan modeller biz acemilerin emzirebilmesini zorlaştırıyor. önden düğmeli gecelik piyasada pek yok. ben mahmutpaşadan almıştım. mahmutpaşada çok uygun fiyatlarla bulabilirsin.
Allah kurtarsın

Hastanede pijama giyilmiyor, önü düğmeli 2 adet gecelik(dagi de mevcut) ve 1tane mevsimine uygun sabahlık ve yine mevsimine uygun terlik (açık yada kapalı) işini gorecektir. Çorap alınmalı ayakları üşütmemek için ben doğuma bile çorapla girdim çok soğuk oluyor doğumhaneler. Ayrıca odaya geçipte geceliği giyince sonda halen takılı olduğu için ben yatakta yatarken geceliği yukarı sıyırırdım yatakta zaten hasta ortusu oldugu için herhangi bir kaza durumunda geceliğim lekelenmezdi. Emzirme sütyeni alınmalı mutlaka ten rengi,siyah ve beyaz. Göğüs pedi alınmalı. Bebek arabasını mother care 'den aynı marka almıştık baston denilen türlere benziyordu nerdeyse 3-4 yaşına kadar kullandı tek elle açıp kapatabiliyordum,hafif ve mükemmel bir bebek arabasıydı. aklıma geldikçe eklerim.
Sevgiler

Back
X