• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Arabası

_Bayankus_

26.07.2017 ♡
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2017
2.316
5.352
108
Merhabalar herkese.

Yaklaşık 1 saat önce başıma geken bir olayı paylaşmak istiyorum.
Küçük bir ilde yaşıyoruz. Eşimle alışverişe çıktık. Bu arada 1 yaşında bebeğim var ve yeni yürümeye başladı. Kanguruya taktık ağlamaya başladı bizde bebek arabasına aldık.
Yol üstünde bi züccaciye vardı oraya girdik istediğimiz şeyi bulamayınca geri çıkışa yöneldik. Okul alışverişi falan yapan insanlar çıkışta kasanın olduğu yerde sıra oluşturmuşlar. Bizde müsaade istedik çıkıyoruz . Yaşlı bi adam '' bu kalabalıkta bir de bebek arabasıyla gelmişler hey allahım ya '' diye söylenmeye başladı. (İşyeri sahibi bu adam)
Eşim önden gittiği için duymadı , ben duyunca çok sinirlendim. " sizi ilgilendirmez neyle geldiğimiz , bebeği evde mi bıraksaydım ? Sana neee. Buraya 10 çocuğuyla gelen insanlara karışmıyorsanız bana da karışamazsınız " dedim .

Bu sefer eşim duydu oda konuya müdahil olup adama kıızmaya başladı. "Küçücük kapı koyacağınıza biraz kapınızı büyütün de insanlar da rahat girip çıksın, madem istemiyorsunuz ki öyle bi hakkınız yok, o zaman kapıya bebek arabası giremez uyarısı asın" dedi.

Adam aslında bizim duymadığımızı varsayarak söyleniyordu. Bu sefer iyice üste çıkmaya çalıştı. "Tabi tabi haklısınız bundan sonra kapıya o yazıyı asıcam . Terbiyesizler babanız yaşında adamım doğru düzgün konuşun benimle " diye hâlâ bağırarak üste çıkmaya çalışıyor. Çünkü müşterilerede rezil oldu içeride bi sürü bebek arabalı anne vardı.

O kadar sinirliyim ki. Kapının önünde ciğeri beş para etmez , babamız yaşında olmasyla üste çıkmaya çalışan bi pislik yüzünden tüm sinirlerimz alt üst oldu.

Şimdi ben tüketici hakem heyetine başvurmak istiyorum. Eşim ise bi şey çıkmaz istediğin yere başvur diyor. Sizce bu olay böyle kapanmalı mı?
Bi uyarı bile alsa benim için kâr dır. Orda bebek arabalı bir ben değil, engelli bi insanda olabilirdi. Sırf mağazayı işgal ediyor diye onada böyle çemkirebilecek miydi ?

Eşiniz haklı bişey çıkmaz böylesi insanlar nasıl esnaflık yapıyor Hale’n anlamış değilim... Sıkmayın canınızı malasef gün içinde böyle dengesiz insanlarla karşılaşıyoruz
Aynen öyle , hayır yeni yürüyor bıraksam bu sefer kucağına alsa ya küçücük çocuğu diyecek. Her kafadan bi ses.

Burda da çok var canım bebek arabasıyla çarşıya , pazara çıkmayın diyen ...
Sanki çocuklar yok ol diyince yok oluyor, geri gel diyince geliyor .
Napalim yani çocukları evde bırakıp mi işimizi yapmaya çıkalım .
Insanımız anlayissiz .
Ama tabi suda var bebegim var diye öncelik benim olmalı diyenlerde hatalı .

Aynen öyle , hayır yeni yürüyor bıraksam bu sefer kucağına alsa ya küçücük çocuğu diyecek. Her kafadan bi ses.
Tüketici hakem heyetine başvuramazsınız,oraya başvuru için oradan ürün alıp o ürünü iade etmek istersen başvurursun eğer karşı taraf iadeyi almak istemezse .

Mecburmuydunuz birsey demeye? Sanki cok büyük hakaret, küfür etmis gibi. Adam kendi basina söyleniyorsa söylensin. Bence sadece o adam degil, sizde rezil oldunuz. Sanki bebek arabasi olmak cok ayricakli bir statüymüs gibi. Bide tüketici mahkemeye gitmek istiyorsunuz. Kusura bakmada ben güldüm, hakimde güler bence.

Tüketici hakem heyeti böyle şeylerle ilgilenmez. Bu yüzden boşuna uğraşmayın. Bunlara vereceğiniz en büyük ceza, oradan alışveriş yapmamaktır.

Dükkan küçük ve kalabalık ise, eşiniz de yanınızdaysa bebek arabası ile dışarıda bekleyebilirdi. Siz alacağınıza bakıp çıkabilirdiniz. Tek başına olsanız başka çare yok ama kalabalık bir dükkana bebek arabası ile girmeme şansı varsa, girmemek daha makbul.

Ayrıca size direkt olarak bir şey söylenmemiş. Kendi kendine söylenen adama çemkirmişsiniz. Bebeğim ve bebek arabası var. Alışverişte mecburen yanıma alıyorum. Ancak kalabalık, bebek arabasının rahat hareket etmeyeceği, insanlara rahatsızlık vereceğim yerlere girmiyorum. Çok elzem bir durum yok ise. Anladığım kadarıyla züccaciyede de acil ihtiyaçlar satılmıyor. Ben olsam "içerisi çok kalabalık arabayla girmeyelim şimdi. Hayatım sen dışarıda bekle" derim. He bu tepkiyi otobüste alsanız, sonuna kadar hakkınızı savunun derim. Lakin mevzu züccaciye olunca, ortam da kalabalıksa adama hak verdim.

Bana abartmışsınız gibi geldi. Bebek arabanız çok büyük müydü? Ben öyle bir hata yapıp büyük almıştım ve her yerde sorun oluyordu ama dün gittim daha küçük tekerekli kullanışlı bir şey aldım.
Burdan da kamu spotu olsun yoyko bebek arabası pişmalıktır ben cybex aldım oh be diyorum :confused:

Burda da çok var canım bebek arabasıyla çarşıya , pazara çıkmayın diyen ...
Sanki çocuklar yok ol diyince yok oluyor, geri gel diyince geliyor .
Napalim yani çocukları evde bırakıp mi işimizi yapmaya çıkalım .
Insanımız anlayissiz .
Ama tabi suda var bebegim var diye öncelik benim olmalı diyenlerde hatalı .
Çok çelişkili ya hele ki kadınların bunu düşünmesi o kadar üzücü ki.

3 ve 1 yaşında iki küçük çocuk annesi olarak yazıyorum hani sonra demesin kimse anne değilsin ne anlarsın diye.

Çocukları ferah yerlerde gezdirmeye dikkat edin, kapısından bebek arabası geçmeyecek iç içe bir züccaciye dükkanına hem dükkanın güvenliği için hem çocuğunuzun bunalmaması için çocukla girmeyin.
Bu yüzden uzatacak bir şey olmadığını düşünüyorum.
Amca yaşlı imiş, her lafına alınacak gücenecek bir durum yok. Bebek arabasına ve çocuğunuza beklediğiniz anlayışı siz de yaşlı insanlar için gösterebilirsiniz.

Dükkanlara engelli ve çocuk arabalı erişim kurallarını belediye düzenler. Ama böyle bir erişim için mimari zorunluluk var mı emin değilim. Belediyeye danışabilirsiniz.

Bana abartmışsınız gibi geldi. Bebek arabanız çok büyük müydü? Ben öyle bir hata yapıp büyük almıştım ve her yerde sorun oluyordu ama dün gittim daha küçük tekerekli kullanışlı bir şey aldım.
Burdan da kamu spotu olsun yoyko bebek arabası pişmalıktır ben cybex aldım oh be diyorum :confused:
Hayır abarttığımızı düşünmüyorum.
Adam mağazada bana saydırırken haklısınız dizimi kırıp evde oturmalıydım mı demeliydim?:110:

Bencede esin dogru soylemis hicbisey cikmaz bosuna ugrasmayin.. bana kalirsada buyutulcek bi mesele de degil.. ben sizin yerinizde olsaydim donup soyleyecegim tek sey ozur dileriz rahatsizlik verdigimiz icin birdaha bu kapidan dahi gecmem bu sekilde davrandiginiz surece daha coook musteri kaybedersiniz siz der cikardim.. hem geri vericek cevabi da olmazdi morarir kalirdi insanlarin icinde.. siz buyukse sizden sanami sorucam sanane gibi konusarak haksiz konuma dusmussunuz esinizinde kapiya as ozaman bebek arabalilar girmesin demesi vs. adama soz hakki vermissiniz bu sekilde.. neyse bianlik sinirle insanlar neler diyor cok da kafaya takilcak bi mesele degil bikac gune unutursunuz bu meseleyi..

Dükkan küçük ve kalabalık ise, eşiniz de yanınızdaysa bebek arabası ile dışarıda bekleyebilirdi. Siz alacağınıza bakıp çıkabilirdiniz. Tek başına olsanız başka çare yok ama kalabalık bir dükkana bebek arabası ile girmeme şansı varsa, girmemek daha makbul.

Ayrıca size direkt olarak bir şey söylenmemiş. Kendi kendine söylenen adama çemkirmişsiniz. Bebeğim ve bebek arabası var. Alışverişte mecburen yanıma alıyorum. Ancak kalabalık, bebek arabasının rahat hareket etmeyeceği, insanlara rahatsızlık vereceğim yerlere girmiyorum. Çok elzem bir durum yok ise. Anladığım kadarıyla züccaciyede de acil ihtiyaçlar satılmıyor. Ben olsam "içerisi çok kalabalık arabayla girmeyelim şimdi. Hayatım sen dışarıda bekle" derim. He bu tepkiyi otobüste alsanız, sonuna kadar hakkınızı savunun derim. Lakin mevzu züccaciye olunca, ortam da kalabalıksa adama hak verdim.
İyi de adam yanından geçtiğimiz için direkt olarak bize dedi bu cümleyi biz alınmaduk.

Bencede esin dogru soylemis hicbisey cikmaz bosuna ugrasmayin.. bana kalirsada buyutulcek bi mesele de degil.. ben sizin yerinizde olsaydim donup soyleyecegim tek sey ozur dileriz rahatsizlik verdigimiz icin birdaha bu kapidan dahi gecmem bu sekilde davrandiginiz surece daha coook musteri kaybedersiniz siz der cikardim.. hem geri vericek cevabi da olmazdi morarir kalirdi insanlarin icinde.. siz buyukse sizden sanami sorucam sanane gibi konusarak haksiz konuma dusmussunuz esinizinde kapiya as ozaman bebek arabalilar girmesin demesi vs. adama soz hakki vermissiniz bu sekilde.. neyse bianlik sinirle insanlar neler diyor cok da kafaya takilcak bi mesele degil bikac gune unutursunuz bu meseleyi..
Çok haklısınız keşke o cümle o an aklıma gelseydi :KK43:

Bebek arabalarina karsi degilim. Zamaninda ben de kullandim ama baskalarini ezmemeye cok ozen gosterirdim.

Bebek arabasiyla , pazar arabasiyla dan dun diye uzerime yuruyen , ayakkabima toslayan , uzerinden gecen cok insan oluyor Turkiye'de. Ben de haliyle tepkimi koyuyorum.

Son iki paragrafi sizin disinizda yazdim konu sahibi. Bu konuya gelince daha fazla uzatmaya gerek yok cunku soylenenler soylenmis. Daha fazla uzatmaniz gerekecek degerde bir konu yok.

Son düzenleme:
Çok haklısınız keşke o cümle o an aklıma gelseydi :KK43:
Sikmayin caninizi bu tip insanlar okadar cokki hangi birini temizleyelim omrumuz yetmez bosuna denmemis girme cahille munakasaya ya sinirini ziplatir tavana yada yazik olur adabina diye.. cahil bi yasli iste ne soylediginden bihaber bos bos konusmus..

İyi de adam yanından geçtiğimiz için direkt olarak bize dedi bu cümleyi biz alınmaduk.

Mesajdaki öneriyi görmezden gelmeyin.
Züccaciye dükkanı gibi bir yere çocukla bebekle girmek hep bana riskli gelmiştir.
İki kişiyseniz girişte o kadar darsa eşiniz bebek arabası ile dışarıda bekleyebilirdi.
Çocuğu da o kalabalığa ve dar alana sokmamış olurdunuz.
Çocuk için de iyi değil zaten dar ve kalabalık mekanlar

Toplumda nezaket kuralı bilmeyen her insanın, özellikle yaşlı olanların her söylediklerine cevap versek ortalık savaş alanına döner. Bazen gülüp geçmek gerekiyor. Yaşlılar söylenir, kusur arar ve eleştirir :)

Daha önce yazdım mı bilmiyorum. Eşimle bir otobüs yolculuğunda bebek arabası ile ter kan içinde kalmış kadına, otobüs boş olmasına rağmen söylenen bir kadını rezil etmiştik. Çünkü insanların özel arabaları olmayabilir ve bir yere gitmek için otobüs kullanmak zorundalar. Bebek arabasının sığmayacağı otobüse zaten kimse binmez. Bu gibi durumlarda haklısınız ama dediğim gibi kalabalık ve küçük dükkanlara, etrafa rahatsızlık vermemek adına siz girmemelisiniz arabayla.

Mesajdaki öneriyi görmezden gelmeyin.
Züccaciye dükkanı gibi bir yere çocukla bebekle girmek hep bana riskli gelmiştir.
İki kişiyseniz girişte o kadar darsa eşiniz bebek arabası ile dışarıda bekleyebilirdi.
Çocuğu da o kalabalığa ve dar alana sokmamış olurdunuz.
Çocuk için de iyi değil zaten dar ve kalabalık mekanlar

Nedense sadece adamın tepkisi için söylediğim kısmı dikkate almış. Muhtemeldir ki, "benim bebeğim var. Bebek benim. Herkes bebeğimin olduğunu bilmeli. Bakınız bu bebek. Bebeğime saygı duyun. Bebek ve bebek arabası her yere girer. Çünkü benim bebeğim, benim!" diyen annelerden biri. Ülkemdeki birçok anne böyle ne yazık ki. Ben anlamıyorum bende mi sorun var. Bebek arabası ile bir yere gidince ip cambazı gibi yürüyorum. Aman kimseye zararım olmasın, aman bir şeye çarpıp döküp kırmayayım. Aman insanların alanına müdahale etmeyeyim diye. Bugüne kadar da hiç tepki veren olmadı. Aksine yardım eder, çıkmama destek olur merdivenlerde arabayı tutarlar.

Back
X