• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Arabası

Nedense sadece adamın tepkisi için söylediğim kısmı dikkate almış. Muhtemeldir ki, "benim bebeğim var. Bebek benim. Herkes bebeğimin olduğunu bilmeli. Bakınız bu bebek. Bebeğime saygı duyun. Bebek ve bebek arabası her yere girer. Çünkü benim bebeğim, benim!" diyen annelerden biri. Ülkemdeki birçok anne böyle ne yazık ki. Ben anlamıyorum bende mi sorun var. Bebek arabası ile bir yere gidince ip cambazı gibi yürüyorum. Aman kimseye zararım olmasın, aman bir şeye çarpıp döküp kırmayayım. Aman insanların alanına müdahale etmeyeyim diye. Bugüne kadar da hiç tepki veren olmadı. Aksine yardım eder, çıkmama destek olur merdivenlerde arabayı tutarlar.
Hayır ben o dediğiniz annelerden değilim. Aksine müsaade eder misiniz der müsade edene mutlaka teşekkür edip öyle geçen bi insanım. Çekilin bebek arabam önceliğim var kafasında birisi değilim …

cok abartmissiniz.
2 cocugum var, bebek arabasi kullanirim ama zuccaciye gibi dar alana sokmam. esim disarda bekler ben alir cikarim. adam yasli ve kendi kendine soylenmis girdiysem de o dukkana duymamazliktan gelir yoluma devam ederim.

mahkemeye vermek, uyari aldirmak falan komik geldi kusura bakmayin. sizin hassas olup kalabalik olan kucuk dukkana sokmamaniz gerekirdi. en kotu ihtimal esinizle dolasmak istiyorsaniz bebegi kucaginiza alir arabayi kapi girisine koyardiniz.

adam hatali evet ama sadece uslubundan dolayi. kibarca da uyarabilirdi. yoksa soylediginde bu kadar sinirlenecek birsey yok resmen cemkirmissiniz adama.

tuketıcı hakem heyetıne bunun ıcın gıdemezsınız
tek yapabılecegınız sey ordan bırsey almamak ve bu yasadıgınız mevzuyu etrafa anlatmak
yapacak baska bırsey yok malesef terbıyesız cok

siniriniz bozulmus haklı olarak gecmıs olsun dıyeyım

bebek arabalı değilim, kızım 7 yaşında ve küçükken de yürüyüşler dışında bebek arabası kullanmadık.
buna rağmen kapısında bebek arabası giremez uyarısı olan hiçbir mağaza ve restorana girmiyorum.
açık alan restoranlarında evcil hayvan giremez uyarısı varsa oraya da girmiyorum (gezdirebileceğim evcilim olmadığı halde)
benim için fasist turnusolu bunlar. keşke bu zihiyetteki herkes uyarı işaretlerini kullansa da kime para kazandırmayacağımızı kolayca seçebilsek.

Bir sürü bebek arabası varmış, neden üstünüze alindiniz ?

DuymamazLıktan gelip çıkmanız gerekirdi bence

Nedense sadece adamın tepkisi için söylediğim kısmı dikkate almış. Muhtemeldir ki, "benim bebeğim var. Bebek benim. Herkes bebeğimin olduğunu bilmeli. Bakınız bu bebek. Bebeğime saygı duyun. Bebek ve bebek arabası her yere girer. Çünkü benim bebeğim, benim!" diyen annelerden biri. Ülkemdeki birçok anne böyle ne yazık ki. Ben anlamıyorum bende mi sorun var. Bebek arabası ile bir yere gidince ip cambazı gibi yürüyorum. Aman kimseye zararım olmasın, aman bir şeye çarpıp döküp kırmayayım. Aman insanların alanına müdahale etmeyeyim diye. Bugüne kadar da hiç tepki veren olmadı. Aksine yardım eder, çıkmama destek olur merdivenlerde arabayı tutarlar.

Bebeğe beklenen saygının bir kısmını da karşıya göstermek gerekiyor işte.
Konu Benin içim züccaciye dükkanını gördüğümde bitmişti zaten :) benimkiler hareketli diye sanırım; ben giremem. Büyük cesaret :))
Avm ve hastane asansörlerinde öncelik beklemek dışında bir beklentim de Yok kimseden. Bunu da gitmeyerek çözdük :))

Eşin haklı canım. Bencede bişey çıkmaz.

Malesef bebek arabaları ne kadar kolaylık olsada, bi taraftan zorluğu da oluyor. Bebek araban kaba mı ?

Baston tarzı arabalar daha kullanışlı oluyor. Amcaya da diyecek kelimeler var ama yeri değil. :olamaz:

Bebeğe beklenen saygının bir kısmını da karşıya göstermek gerekiyor işte.
Konu Benin içim züccaciye dükkanını gördüğümde bitmişti zaten :) benimkiler hareketli diye sanırım; ben giremem. Büyük cesaret :))
Avm ve hastane asansörlerinde öncelik beklemek dışında bir beklentim de Yok kimseden. Bunu da gitmeyerek çözdük :))

Ahshsh ben de aynı durumdayım. Aylardır bir avize almak için bekliyorum. Oğlanın durumu belli, yok yere almadığım kırılan ürünlerin parasını vermeye gerek yok. Geçen markette cam salça kavanozunu kırdı. Parasını ödemek istediğim halde ödetmediler olur öyle şeyler diye. Düşün ki markette bile sorun çıkıyor.

Hayır ben o dediğiniz annelerden değilim. Aksine müsaade eder misiniz der müsade edene mutlaka teşekkür edip öyle geçen bi insanım. Çekilin bebek arabam önceliğim var kafasında birisi değilim …

O zaman o amcayı da babanız, dedeniz yerine koyun, yazıktır o kalabalıkta etrafta o kadar kırılacak şey varken öylesine bakınıp çıkan falan sanıp sizi söylenmiş.
Yaşlı insanların malları da kıymetli olur :)
Hiç duymayıp çıkadabilirdiniz
Ama hem siz hem eşiniz üstelemiş.

Ben yarın öbür gün çocuğumun da babası yaşında insanla
kapıyı geniş yap,
kapıya yazı as o zaman
şeklinde münakaşaya girmesini istemem.
O yüzden ben de yapmam.
Siz hala şikayet mercii arıyorsunuz :) aman işte yurdum yaşlısı.

Ahshsh ben de aynı durumdayım. Aylardır bir avize almak için bekliyorum. Oğlanın durumu belli, yok yere almadığım kırılan ürünlerin parasını vermeye gerek yok. Geçen markette cam salça kavanozunu kırdı. Parasını ödemek istediğim halde ödetmediler olur öyle şeyler diye. Düşün ki markette bile sorun çıkıyor.

Biz de en son bayramlık alalım çocuklara gafletine düştük (normalde internetten sipariş ile giyim alışverişi yapıyorum)
Bebek arabasında oturan (1) geçerken elinin uzandığı bütün rafları çekti.
Büyüğü de bizden kaçarken bütün kabinlerin perdelerini açıp ufak çaplı bir mahremiyet çığlığına sebep oldu :)
O yüzden bana çok uzak züccaciye dükkanı :))

Biz de en son bayramlık alalım çocuklara gafletine düştük (normalde internetten sipariş ile giyim alışverişi yapıyorum)
Bebek arabasında oturan (1) geçerken elinin uzandığı bütün rafları çekti.
Büyüğü de bizden kaçarken bütün kabinlerin perdelerini açıp ufak çaplı bir mahremiyet çığlığına sebep oldu :)
O yüzden bana çok uzak züccaciye dükkanı :))

Ya böyle biri anlatınca çok sevimli geliyor da yaşayınca dehşet dolu anlar oluyor işte :) ben artık öyle bir raddedeyim ki, eskiden annesinin yanındaki çocuğu uyaran yetişkinlere sinir olurdum. Annesi varken ne haddine diye. Şimdi gözlerinin içine bakıyorum "onu elleme yasak" desinler diye :)

O zaman o amcayı da babanız, dedeniz yerine koyun, yazıktır o kalabalıkta etrafta o kadar kırılacak şey varken öylesine bakınıp çıkan falan sanıp sizi söylenmiş.
Yaşlı insanların malları da kıymetli olur :)
Hiç duymayıp çıkadabilirdiniz
Ama hem siz hem eşiniz üstelemiş.

Ben yarın öbür gün çocuğumun da babası yaşında insanla
kapıyı geniş yap,
kapıya yazı as o zaman
şeklinde münakaşaya girmesini istemem.
O yüzden ben de yapmam.
Siz hala şikayet mercii arıyorsunuz :) aman işte yurdum yaşlısı.
Evet biraz fazla tepki vermiş olabilirim ama bir işyeri sahibi olarak sadece bundan dolayı saygı bekledim. Kaldı ki ben o adama da müsade eser misiniz deyip öyle geçtim . Çekiliin ben bebekkk arabalıyımmmm demedim yani. :)

Eşin haklı canım. Bencede bişey çıkmaz.

Malesef bebek arabaları ne kadar kolaylık olsada, bi taraftan zorluğu da oluyor. Bebek araban kaba mı ?

Baston tarzı arabalar daha kullanışlı oluyor. Amcaya da diyecek kelimeler var ama yeri değil. :olamaz:
Araba cidden büyük değil sadece müşterilerine engel olduğunu düşündüğümüz içindi bu söylenme … neyse Mune Mune konumu kapatır mısım?

Bazı bebek arabalı kadınlar gecmek icin musade isterken bile azarlayarak istiyor.

Yani sen beni fark etmedin, hatalısın , haddini bil çekil önümden tavrı takınıyorlar.

Acaba siz de kasanın önündeki kalabalıktan rahatsız oldunuz, rahat cikamayacaginizi düşünüp musade isterken uslubunuzu mu sertlestirdiniz?

Sakince kapidan cikan birine bu tepki verilir mi,bilemiyorum ,ben gözümde canlandıramadım.

Konu sahibi sizin icin demiyorum ama oyle carsiya pazara cikip kendini kaybedip bebek arabasini hunharca kullanan okadar cok insan varki. Kaptiriyorlar kendini. Belki cokca rastladigi bir durumdur. Belki daha once kirilan esyalari olmustur. Dolmustur adam artik icinden soylenmistir. Tuketici hakem heyeti boyle bir konuya bakmaz. Uzatmaya gerek yok bence. Bir daha ugramazsiniz.

Back
X