• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek bakarken yardımınıza kimse geldi mi ?

Benimde gözümün aradığı ihtiyaç duyduğum çok zaman oldu. Ama kimseyi bulamadım yanında herkes kendi derdinde. Anlamadim gitti. Yarın onların ihtiyacı olunca benden beklerler ama. 2. Çocuktan sonra ümidimi kestim alıştım artık çocuklar öyle böyle büyüyor düzene giriyor .Allah sizi de yardımcınız olsun.

2kızımm var 1bebeğim de yolda bakan dersen çok acil durumda yani hastaneye yatma gibi durumda bakarlar. Geçen kv ye bak bigün dedik aman seninkiler şımarık durmaz falan tamam dedim. Ama eşime söyledim ben evlatlarıma herkezden iyi bakarım varsın kendime zaman ayıramayayım önemli değil ama gün gelir annem hasta şu bu bak deme bana dedim insan torununa şımarık deyip bakmaz mı diye kızdım oda kızdı zaten haklısın dedi. Benim çocuklarım benim ailemi sevdiğini söyleyince ben utanıyorum kırılırlar diye e çocuklar da ilgi görmeyince haklıdır yani

Boşver kimse senden daha iyi bakamaz dert etme

Madem bakiminda zorlanacaktiniz neden cocuk yaptınız farzedin ki hickimseniz yok boyle soylenerek mi cocuga bakacaksiniz...gozunuz kimseyi aramasin herkes hayatinda isinde.19 yasinda anne oldum bebegime tek basima baktim buyuttum yardima gelecegiz dediklerinde moralim bozuluyordu ustelik bebegim asiri der3ce huysuz aglayan huzursuz bir bebekti.esimde yardim etmiyordu ben 2 cocugumu oyle zor sartlarda buyuttum ki rabbim bir daha yasatmasin hickimsenin yardimi.olmadan simdi ben basa kalkiyorum bakin kimse yardim etmeden buyuttum diye.
Ne kadar da empatiden uzak ve sığ bir dusunce yapiniz var.
Ya o ne demek ya ? Cocuk oldu diye zorlanmasin mi ? Bi gun de yoruldum ah anne azicik bi gelsen de bi yardim ediversen demek cok mu ayip yasak ?
Her cocuk bir degil bu arada. Ilk cocugum da 19 yasindaydim bende ve kv saolsun lgilenirdi bi dolaş gel sen diyodu. Ben cocuk dogurmasamiydim yani ? 2. Bebisim o kadar uslu ki7 aylik oldu hala kendi halinde cok uyumlu bir cocuk ihtiyac duymadim hic birakmak icin. Hangi cocugu yapmamaliydim sizce.

Son düzenleme:
Siz bu işi böyle yapmışsınız yaparken de yoruldunuz yorulmadınız size zor geldi veya gelmedi bu sizin tercihiniz böyle söylüyorum çünkü halinizden memnunmuşsunuz.Fakat konu sahibi halinden memnun değil o zaman niye kendinizi kıyaslıyosunuz.Uzmanlar doktorlar bile en ufak yardım talebini bile reddetmeyin kendinizi çok yormamaya çalışın yıpranmayın diyolar.Yani mesele bunları yapmak değil ki yapıyosun zaten de mesele ruh halini koruyabilmek.Bu zamanlar herkesin hayatından geçiyo da nası geçiyo yani sırtına bebeği takıp ev temizliği yapmak iş mi he ben yapmadım mı yaptım ama yorgunluktan ağladığım günler oldu.Bu iyi mi yani.Kahramanlık mı.İyi anne veya ev kadını olma göstergesi mi.Bunlar bence marifet değil kadının düştüğü en acınası hal.
Ben yardim almasin demedim ki, yardim beklemesin dedim, annesi geip ona yardim etmiyor diye dert edinip buraya konu acmis, neden beklenti icine giriyor? Beklentisi olmazsa mutsuz da olmaz

Hak verdim size insan bekliyor gözü arıyor kimse kimseye guvenerek çocuk dogurmuyor arkadaşlar yanlış anlamışlar galiba 1 saatlik bile olsa o kadar iyi gelir ki

Dogdugundan beri kendim bakiyorum. Kimse yardima gelmedi. Zaten gelecek kadar yakin mesafede degiller.
Ben de cok yoruluyorum ama kimsenin gelmesini beklemiyorum yine de.

K Kirmizikafa 19 yaşında anne oldum. zorlandım vs. neden yaptınız çocuğu demişsiniz. konu sahibi değilim. 19 yaşındaki bana göre çocuktur. ki nasıl büyüttünüz bu süreçte. bebe bisküvisi verdiniz mi mesela? minicikken eline çikolata tuturdunuz mu? yoksa şimdiki araştıran anneler gibi mi büyüttünüz evladınızı? amacım anneliğinizi sorgulamak değil. her annenin annelik anlayışı çok farklı. siz rahatsınızdır. başkası değil... bu rahat olmayan anne diğer annelere göre daha çok yorulur...
Bem cocuguma oyle bir bakıp oyle bir banyosunu yapiyordumki allah yardim ediyordu.ayrica bebeğim kolikti asiri huzursuz bir bebekti.ben bebeğime kasik mamasi.bile vermedim hepsini kendim evde kendim yaptim kizima suan cikolata uzatin asla yemez cunku daha bebekken tatlidan uzak tuttum tadini bilmez

Ne kadar da empatiden uzak ve sığ bir dusunce yapiniz var.
Ya o ne demek ya ? Cocuk oldu diye zorlanmasin mi ? Bi gun de yoruldum ah anne azicik bi gelsen de bi yardim ediversen demek cok mu ayip yasak ?
Her cocuk bir degil bu arada. Ilk cocugum da 19 yasindaydim bende ve kv saolsun lgilenirdi bi dolaş gel sen diyodu. Ben cocuk dogurmasamiydim yani ? 2. Bebisim o kadar uslu ki7 aylik oldu hala kendi halinde cok uyumlu bir cocuk ihtiyac duymadim hic birakmak icin. Hangi cocugu yapmamaliydim sizce.
Empati kurmama gerek yok zTen ayni durumu fazlasiyla yasadim benim bebeğimde aşırı huzursuzdu 1 yil resmen cocuguma adadim kimseye agiz acmadim simdi hepsi aaa kirmizikafa tek basina oyle idare ettiki hic yakinmasini duymadik diyorlar..benden kac yas buyukler araip akil aliyor bebege nasil yapsak diye..

Dogdugundan beri kendim bakiyorum. Kimse yardima gelmedi. Zaten gelecek kadar yakin mesafede degiller.
Ben de cok yoruluyorum ama kimsenin gelmesini beklemiyorum yine de.
Emin ol gelmemeleri daha iyi insanlarımız o kadar tuhaf ki 5 yil sonra.bunu ben buyuttum derler

Back
X