• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek bakarken yardımınıza kimse geldi mi ?

Ben zaten kendimden başka kimseye bu emeği verebileceğimi hissetmediğim için çocuk yapmayı istemiyorum. Kimseden takdir beklemeye de niyetim yok. Kurduğunuz cümle şu "size el uzatabilecek biri olması marifet" , siz sanırım "marifet" kelimesinin anlamını bilmiyorsunuz.

Bkz. TDK.
1. isim Ustalık, hüner, uzmanlık

Yani yanlış cümle kurdunuz, ben de bunun üstünde konuşuyordum. Yukarıda yazdığınız destanla ilgili hiçbir tecrübem olmadığı gibi fikrim de olamaz. Benim amacım kimseye annelikle ilgili nasihat vermek değil. Yalnızca anne olmak gibi bir yükün altına giren birinin kendine %100 güvenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Çocuğunu tek başına büyüten kadınlara salak demeniz de çok hoş. Seviye yerlerde. Yazmayın. İyi günler.

hanmadi
özünde ne demek istediğini anlıyorum ama şu noktada yanılıyorsun.
Anne olmak için evet bir kadın kendinden emin olmalı ama yola çıktıktan sonra yorulabilirsin, dinlenmek isteyebilirsin,
ummadığın kadar zorlanabilirsin, bunalabilirsin.
Bunların hepsi çok doğal.
Bir insanın annesi yada kardeşi gibi 1. derece yakın ailesinden olan insanlardan birazda olsa destek beklemesi
Onun anneliğini kıyaslama yada tanımlama hakkı vermez hiç birimize.
Herkesin dayanma eşiği farklı olabilir. Bazı bebekler ciddi anlamda sorunsuzdur, emer uyur falan..
Ama bazı bebekler aşırı zorlar.
Bu bebek ve anne yapısı ile birbirine bağlı reaksiyon getirir.

Ha konu sahibinin yerinde ben olsam senin de dediğin gibi destek olmayan aileme para yardımı yapacağıma
veririm bir kadına gel yardım et derim.

Madem bakiminda zorlanacaktiniz neden cocuk yaptınız farzedin ki hickimseniz yok boyle soylenerek mi cocuga bakacaksiniz...gozunuz kimseyi aramasin herkes hayatinda isinde.19 yasinda anne oldum bebegime tek basima baktim buyuttum yardima gelecegiz dediklerinde moralim bozuluyordu ustelik bebegim asiri der3ce huysuz aglayan huzursuz bir bebekti.esimde yardim etmiyordu ben 2 cocugumu oyle zor sartlarda buyuttum ki rabbim bir daha yasatmasin hickimsenin yardimi.olmadan simdi ben basa kalkiyorum bakin kimse yardim etmeden buyuttum diye.
Madem zorlanacaktınız neden çocuk yaptınız cümlesi bence doğru değil sizde kendi çocuğunuza mecbursunuz bakmaya başa kakmaya ne hacet ilginç bir yorum hayatta zorluklar var ve bazen bir ara vermek ister insan .
Kimse millete güvenerek çocuk yapmaz bakınca da başa kakmaz.

Annem ve kız kardesim bana çok yardımcı olmuştur yıkayacağım zaman bebeği gelir kendi yıkardı misafir geleceği zaman temizliğe hazırlığa yardım ederdi Allah ondan razı olsun

hanmadi
özünde ne demek istediğini anlıyorum ama şu noktada yanılıyorsun.
Anne olmak için evet bir kadın kendinden emin olmalı ama yola çıktıktan sonra yorulabilirsin, dinlenmek isteyebilirsin,
ummadığın kadar zorlanabilirsin, bunalabilirsin.
Bunların hepsi çok doğal.
Bir insanın annesi yada kardeşi gibi 1. derece yakın ailesinden olan insanlardan birazda olsa destek beklemesi
Onun anneliğini kıyaslama yada tanımlama hakkı vermez hiç birimize.
Herkesin dayanma eşiği farklı olabilir. Bazı bebekler ciddi anlamda sorunsuzdur, emer uyur falan..
Ama bazı bebekler aşırı zorlar.
Bu bebek ve anne yapısı ile birbirine bağlı reaksiyon getirir.

Ha konu sahibinin yerinde ben olsam senin de dediğin gibi destek olmayan aileme para yardımı yapacağıma
veririm bir kadına gel yardım et derim.
En başta kurduğum cümle çok ucu açık ve basit bir cümleydi. İnsanların tepkisini anlayabiliyorum yani hakaret edene bile cevap vermedim.
Annelik yorulmamaktır isyan etmemektir demek asla ve asla demiyorum. Demek istediğim, anne yardım etse çok güzel olur ama yardım etmiyor diye de hayata küsülmez çünkü ona güvenerek doğurmuyorsun ya. Başka bir yol bulunur yani. Annenin zaten ilgisizliği yeni ortaya çıkmamıştır. Burada ne konular okuduk annesi babasına gece gündüz torun baktırıp hala beğenmeyen vs.

Böyle bir anneden beklentiye girilmez ki, baksanıza kız kardeşini bile yanında tutmuyormuş. En iyisi yardımcı.

Marifet seni zor zamanında düşünen ve el uzatan insanlara sahip olmak.

bunu da siz demişsiniz, buna mı nobel ödülü veriyolar?

Evet çünkü güçlü sosyal ilişkiler kurabilmek bir ustalık gerektirir.Bir birikim gerektirir bugün okullarda bile eğitim verilen bir konudur kendisi.Okuldayken iletişim becerileri diye dersimiz vardı mesela.Kimisinin etrafında onlarca insan pervane olur kimisinin de yüzüne bakan olmaz.

Mesela bir şirkette satış müdürünün özelliklerine bakın binlerce kişiyi tanır ve herkesle iyi ilişkileri vardır.Böyle olamayan bir sürü insan da olduğuna göre demek ki marifet.

Yahu bayılıyorum bu ajitasyona. Öncelikle bu benim fikrim. Ayrıca annesi ilk kez böyle davranmıyordur değil mi? Belli ki kadın ilgisiz vurdumduymaz biri. Daha neyin beklentisi bu? Sizin nasıl anneler olduğunuzun konu sahibinin kişiliğiyle hiçbir ilgisi yok.
Konu sahibesi çalışan bir kadınmış, tutsun bir bakıcı olmaz mı? Alıntılamayın beni artık şu konuda
Sizde söylediğiniz cümle bencilce bir bakış açısı bu hayatta yalnız bu değil yeri gelir tanımadığınız birine bile ufak bir yardımınız dokunabilir kimse kimseye güvenmiyor

ben ailemden uzakta kalıyorum bir bebeğim var sürekli ben giderim annelerin olduğu yere ama bebeğim büyüyor ve ben artık aşırı yoruluyorum eve bazen yardımcı alıyorum ama yinede bebeğe en azından yarım saat bakacak birini arıyor gözüm artık , eşim çalışıyor yardımcı olur onunla da hiç zamanımız olmuyor kendimiz için . Ailemin arada bir gelmesini gözüm arıyor ama hiç gelmiyorlar sürekli kendi işleri güçleri var bende şaka yollu bir kaç sefer söyledim ama annem hemen sen gel istersen ben gelemem dedi. Ben çalışıyorum normalde aileme maddi olarak da yardımım dokunur aramızda bir problem Yok sözde ama bu durum beni üzüyor .
Kv ise aynı şehirdeyiz onlara gidince yardım eder bakar vs ki zaten ondan öyle bir beklentim Yok yinede fena sayılmaz .
Bir sorunum var mı Yok mu sormazlar eleştirici tavırla yaklaşır sürekli beni yoruyor bu durum üzüyor da aynı şekilde ve ben elimden geleni yaparım maddi manevi Ayda bir sefer muhakkak uğrarım.
Kızkardeşim bize geldi annem hemen eve yolla dedi gelen gidenim var işimi yapsın diye . Belki de ben abartıyorum bilemiyorum.
Bilmiyorum sizde nasıl durumlar ?

Merhaba,
Sizi çok iyi anlıyorum.
Yorgunluğunuzu, uykusuzluğunuzu, yalnızlığınızı.
Benim fikrim şu, işe ihtiyacı olan öğrenciler var ve oyun ablası olarak çalışabiliyorlar, üniversitelerin çocuk gelişimi ya da okul öncesi öğretmenliğinde okuyan öğrenciler bunlar.
Bence biriyle saatlik anlaşıp 2 saat gibi bir süre bebeğinizle oynamasını isteyebilirsiniz.
Siz de dinlenirsiniz, bebeğiniz de gelişimine uygun etkinlikler yapar, oyunlar oynar.

Kimsenin h
En başta kurduğum cümle çok ucu açık ve basit bir cümleydi. İnsanların tepkisini anlayabiliyorum yani hakaret edene bile cevap vermedim.
Annelik yorulmamaktır isyan etmemektir demek asla ve asla demiyorum. Demek istediğim, anne yardım etse çok güzel olur ama yardım etmiyor diye de hayata küsülmez çünkü ona güvenerek doğurmuyorsun ya. Başka bir yol bulunur yani. Annenin zaten ilgisizliği yeni ortaya çıkmamıştır. Burada ne konular okuduk annesi babasına gece gündüz torun baktırıp hala beğenmeyen vs.

Böyle bir anneden beklentiye girilmez ki, baksanıza kız kardeşini bile yanında tutmuyormuş. En iyisi yardımcı.
Kimsenin hayata küstüğü yok olsa iyi olur derdindeyiz

Ne demek istediğinizi anlayamadım..?
Çocuğu başkasına güvenerek yapmadık arada bir bir el atan olsa iyi olur olmayınca yapıyoruz . Tanımadığınız insana bile yer geliyor yardımımız dokunuyor bir yaşlıyı mesela karşıdan karşıya geçiriyoruz yada yol bilmeyene yol tarif ediyoruz onlar bize güvenerek yola çıkmadı ama ufak yardım onların işlerini daha kolaylaştırdı gibi

Çok ilginç geldi buradaki muhabbet. çocuk büyüttüm zor ama kimse yardım etmedi.. yardım etmek zorunda değil vs...

Kendi tecrübemi yazayım. Oğlum tüp bebekti. zaten 1 ay erken doğdu. hamilelik problemliydi. doğduktan sonra k.valide ayrı problem oldu. hiç girmiyeceğim o konuya. annem yardım etti. sezeryanlıydım 10 gün yerimden kalkamadım. alerjilerim sebebiyle etkili ağrı kesici yapamadılar. neyse hep annem yardım etti sağolsun... sonra kardeşimin düğünü, ananenim hastalığı derken annem yardım edemez hale geldi. oğluma baya bi tek başıma yetmeye çalıştım...

benim gibi manyak olunca işiniz normal olarak artıyor. sebepleri. yediği hiç birşey hazır olmasın diye kendim yaptım. ee birde blw ile besleyeceğim derken mutfak süper oldu. o zararlı bu katkılı vs diye diye zorladım... 58 kilodan 48 kiloya geri düştüm. işe başlamasaydım muhtemelen 40 kiloyu görürdüm. işte yemek yiyebiliyorum şu an :KK53:. evde oğlan doysun diye yemek yiyemiyorum.

işe döndüğümde 16 aylıktı oğlum. konu sahibi yardım istemeniz gayet doğal. hatta söylediniz mi bilmiyorum ama çağırın. gelmiyorlarsa eve bayan alın. hiç yorulmaya değmez. çocuğunuz bu aylara geri dönmeyecek. kanguru edinin çıkıp çıkıp gezin. havada güzel. oturmayın evde. ayaklanınca daha da zor oluyor dışarı çıkmak.

Madem bakiminda zorlanacaktiniz neden cocuk yaptınız farzedin ki hickimseniz yok boyle soylenerek mi cocuga bakacaksiniz...gozunuz kimseyi aramasin herkes hayatinda isinde.19 yasinda anne oldum bebegime tek basima baktim buyuttum yardima gelecegiz dediklerinde moralim bozuluyordu ustelik bebegim asiri der3ce huysuz aglayan huzursuz bir bebekti.esimde yardim etmiyordu ben 2 cocugumu oyle zor sartlarda buyuttum ki rabbim bir daha yasatmasin hickimsenin yardimi.olmadan simdi ben basa kalkiyorum bakin kimse yardim etmeden buyuttum diye.
Neden öyle bişey farzedelim ki Allah’a şükür birilerimiz var.

Çocuğu başkasına güvenerek yapmadık arada bir bir el atan olsa iyi olur olmayınca yapıyoruz . Tanımadığınız insana bile yer geliyor yardımımız dokunuyor bir yaşlıyı mesela karşıdan karşıya geçiriyoruz yada yol bilmeyene yol tarif ediyoruz onlar bize güvenerek yola çıkmadı ama ufak yardım onların işlerini daha kolaylaştırdı gibi
Öncelikle konunun başında kalbinizi kırdıysam gerçekten özür dilerim, kurduğum cümlenin basitliğinden ben de çok rahatsız oldum.
Onun haricinde, yardımlaşmak iyidir ama annenizi ilk kez tanımıyorsunuz değil mi? Daha önce çok yardımcıydı da birden mi çekti yardımını?

Öncelikle konunun başında kalbinizi kırdıysam gerçekten özür dilerim, kurduğum cümlenin basitliğinden ben de çok rahatsız oldum.
Onun haricinde, yardımlaşmak iyidir ama annenizi ilk kez tanımıyorsunuz değil mi? Daha önce çok yardımcıydı da birden mi çekti yardımını?
Kalbimin kırılmasından Ziyade bu forumu hergün binlerce kişi okuyor ve içinde çoğunluk anneler kimse kimseye güvenerek bir yola çıkmıyor . Yardımcı çağırıyorum ev işleri için arada sırada ama emanet edemiyorum yabancıya bunun için arada sırada gelip gitmesini isterdim ama o benim gelmemden taraftar , elinden gelen konularda yardımcı olur ama kendi evinden başka yerde kalmama huyu var ben her zaman çıkamadığım için zorlanıyorum çağırmama rağmen gelmiyor

K Kirmizikafa 19 yaşında anne oldum. zorlandım vs. neden yaptınız çocuğu demişsiniz. konu sahibi değilim. 19 yaşındaki bana göre çocuktur. ki nasıl büyüttünüz bu süreçte. bebe bisküvisi verdiniz mi mesela? minicikken eline çikolata tuturdunuz mu? yoksa şimdiki araştıran anneler gibi mi büyüttünüz evladınızı? amacım anneliğinizi sorgulamak değil. her annenin annelik anlayışı çok farklı. siz rahatsınızdır. başkası değil... bu rahat olmayan anne diğer annelere göre daha çok yorulur...

Evet çünkü güçlü sosyal ilişkiler kurabilmek bir ustalık gerektirir.Bir birikim gerektirir bugün okullarda bile eğitim verilen bir konudur kendisi.Okuldayken iletişim becerileri diye dersimiz vardı mesela.Kimisinin etrafında onlarca insan pervane olur kimisinin de yüzüne bakan olmaz.

Mesela bir şirkette satış müdürünün özelliklerine bakın binlerce kişiyi tanır ve herkesle iyi ilişkileri vardır.Böyle olamayan bir sürü insan da olduğuna göre demek ki marifet.

yani nobel mi veriyolar?

Back
X