- 15 Ağustos 2011
- 655
- 112
- 123
- Konu Sahibi Turunculamba
-
ek gıdaya alışması bir süreçtir.Hanimlar benim yedi aylik bir bebegim var.benim ilk bebegim tecrubesizim cevremde anneyi birakin arkadasim bile yok cunku yurt disindayim.onun icin yardim edin bana nolur.bebegimi ek gidaya gecirdim fakat neredeyse yemiyo cesitli yicekler yapiyorum ama bi tek yogurdu iyi yiyo belki bazen meyve veya sebze puresi o da nazla edayla azicikdiyorum ben ne bicim anneyim dogru durust yemek isini bile beceremiyorum sanki bebegime hic alistiramiycam bu isi sanki bebegim hic yemicek gibi.ben gibi olanlar var mi siz neler yapiyosunuz yada bu isi basariyla halletmis anneler nolur bana bi akil yol gosterin
sanırım anne sütünü kastettiniz bebeklere 1 yaşına kadar inek sütü yasak yanıltmayalım konu sahibinimerhaba. 7 aylık olmuşsa artık yavaş yavaş alıştırmak lazım.
sabah kalktığında küçük bir kase sütün içine birkaç bebek bisküvisi (bebek bisküvisini evde yapmanı tavsiye ediyorum.bisküviyi yaparken tuzsuz tereyağ veya kaymak kullanabilirsin, bisküviye pekmez katma, pişerken kanserojen olur.), az tuzlu peynir, yumurta sarısı ve tatlandırmak için bir kaşık kendi yaptığın reçelden katabilirsin. (pekmez katma çünkü pekmez sütün kalsiyumunu, süt de pekmezin vitaminini bağlıyormuş)
Kahvaltıda bunu hazırlasın, yediği kadar yesin zorlama.
bebek istedikçe istediği kadar emzir. benim bebeğim yemeyen ama emen bir çocuk olduğu için ben yemeklerden sonra emziriyordum. zaten sütüm azdı.
öğlen güzel bir çorbayapabilirsin yayla çorbası hafif oluyor. bebekler seviyor. pütürünü yutamazsa suyunu içirebilirsin. bunun dışında sebze çorbaları olur.(çorbalarına çok az kemik suyu katabilirsin. vitamini alacak ama ağır olmayacak şekilde)
arada bir meyveyi ezip verebilirsin.
akşamda kıymalı bir sebze yemeği verebilirsin. kıymalarını 3-4 defa çektir ki yutabilsin. sebzeleri çatalla ezersin. hem et hem sebze yemiş olur.
böyle yazınca çok gibi oldu. ama tabi koca adam gibi tabak tabak yemeyecek. birkaç kaşık bile yese yavaş yavaş alışacak.
bebeğinle mutluluklar...
sanırım anne sütünü kastettiniz bebeklere 1 yaşına kadar inek sütü yasak yanıltmayalım konu sahibini
anne sütü büyük nimet tabi ama yoksada üzülme öylede büyüyor böyledeevet canım iyi ki hatırlattın. konu sahibi sütüm çok fazla demiş. anne sütü koyabilir sanırım.
ben sütüm çok az olduğu için malesef aptamilden yapıyordum.
canim evet balkabagini bende denedim sevdi onu hatta buzluga stok yaptim ama gunluk bir cay bardagi bile yemiyoEk gıda sabır ister biraz. Umutsuzluğa kapılmayın. Zaten 7. Ayda maksimum 2 çay bardağı ek gıda verilir. Yoğurt yiyormuş zaten meyve püresi verin onuda öğün olarak sayın. Havuç , kabak , patates haşlayın ilk olarak sonra ayına göre sebzeleri değiştirirsiniz. Ben bal kabağıda veriyorum kızıma çok faydalıymış.
sıkmayın canınızı sabırlı olun hep öyle gitmiyor merak etmeyin. Şimdilik neyi sevdiyse onu verin. Benim kızım 9 aylık 6 buçuk aylıkken başladım ben oda öyleydi sadece meyve ve yoğurdu yiyordu. Şimdi daha iştahlıcanim evet balkabagini bende denedim sevdi onu hatta buzluga stok yaptim ama gunluk bir cay bardagi bile yemiyobi kac kasik belki.kasigi uzatiyorum hemen sikinti basiyo bebegime ya ensesini kasiyo ya onlugunu asiliyo :) stres altindaykende yedirmeyin diolar zormayin diolar napcam sasirdim valla mamalar falan hooop cope gidiyo
Senin kizinda mi oyle gunde bi kac kasik yiyodu canim.duzene girmesi baya zaman almis o zaman dert etmesem mi sanki bana hic yemicek alismicak gibi geliyo.bazi bebekler varmis ya yasini doldurmussa bile yemeyenMaalesef biraz zorlu bir surec duzene gecmesi aylar surebiliyor. Bizim kiz 2-3 ayda duzene girmisti. Sabir gerekiyor. Herseyi yemeye bilir. Zamanla alisacaktir
Canim cok sevindim inanki ben hatta dayanamayip 6. Ayinin bitmesine uc gun kala ek gidaya baslatmistim ama durum boyle her gun bi kac kasik birde gunduzleri daha iyi yiyo yani sabahlari ve aksamlari pek orali olmuyo .ne guzel istahlanmjs bebeginiz insaallah benimmk de duzene girersıkmayın canınızı sabırlı olun hep öyle gitmiyor merak etmeyin. Şimdilik neyi sevdiyse onu verin. Benim kızım 9 aylık 6 buçuk aylıkken başladım ben oda öyleydi sadece meyve ve yoğurdu yiyordu. Şimdi daha iştahlı
senin sütünle doyuyor demekki.Senin kizinda mi oyle gunde bi kac kasik yiyodu canim.duzene girmesi baya zaman almis o zaman dert etmesem mi sanki bana hic yemicek alismicak gibi geliyo.bazi bebekler varmis ya yasini doldurmussa bile yemeyen
Canim daha disleri cikmadi ama sakin olmaya calisicam1 yasina kadar sadece anne sutu alan bebekler biliyorum panik yapmayin ve emzirmeyi azaltmayi filan dusunmeyin.suan bol bol kalsiyuma ihtiyaci var bebeginizin,yogurdu seviyormus ne guzel iste.benim oglumda cok sever yogurdu ben icine minik minik ekmek ici atardim ki cignemeyi de ogrensin..bebekler tavuk aromasini da seviyor,ben corbalarinin icine hep bi parca tavuk atarim,dana etinide ayni sekilde tavukla karistirarak veriyorum mesela ozaman yiyor.tarhana seviyor oglum eger elinizde varsa yada olur da turkiyeye giderseniz acisiz tarhana alip deneyin.
eline bi parca salatalik dilip verin,havuc verin kemirsin.elma verin.eger isirmaya alistirmak istiyorsaniz bunlar ise yariyor.
ama ek gida konusunda panik yapmayin,herseyin zamani geliyor.kotu anne filan da degilsiniz.o melegin iki parca meyve sebze puresinden ziyade sizin sakinliginize ihtiyaci var.
Hanimlar benim yedi aylik bir bebegim var.benim ilk bebegim tecrubesizim cevremde anneyi birakin arkadasim bile yok cunku yurt disindayim.onun icin yardim edin bana nolur.bebegimi ek gidaya gecirdim fakat neredeyse yemiyo cesitli yicekler yapiyorum ama bi tek yogurdu iyi yiyo belki bazen meyve veya sebze puresi o da nazla edayla azicikdiyorum ben ne bicim anneyim dogru durust yemek isini bile beceremiyorum sanki bebegime hic alistiramiycam bu isi sanki bebegim hic yemicek gibi.ben gibi olanlar var mi siz neler yapiyosunuz yada bu isi basariyla halletmis anneler nolur bana bi akil yol gosterin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?