Bebek Beslenmesi bebek bakim anneler yardim:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
TE="supapatya88, post: 38409276, member: 576445"]kahvaltıda 1 ceviz yada 3-4 adet badem çok iyi çekip katıyoprum doktorumuz önerdi bizim.[/QUOTE]
Ilk ceviz kac aylikken verdin cnm

Ceviz ilk ne zaman versin cnm
6.ayda kahvaltıya başladım önce 1çay kaşığı yumurta sarısı +1adt biskivi yada bebek ekmeği+1ç.k pekmez+1ç.k tuzu alınmış peynir varsa anne sütü benim yok mama ile yaptım bunu 1 hafta her gün yumurta ve peynirin ölçüsünü arttırarak verdim tam sarı ve kibrit kutusunun yarısundan biraz fazla 2 adt bisküvi ort. 25 ml mama ile bunu yedi sonra ceviz ilave ettim 1 gün 2-3 gün sonra badem koydum sonra bir gün birinden diğer gün diğerinden 8. aydada ikisini karıştırarak koymaya başladım.

Ceviz ilk ne zaman versin cnm
canım bunuda dahad önce bir arkadaş paylaşmıştı ben denemedim ama deneyen arkadaşlar memnun bebeğin kahvaltısıne rendeliyorlar evde yapım bebek bisküvisi.
40 gr taze tere yağı
3 yemek kaşığı yoğurt biraz sulu kısmından
1 adet yumuşamış olgun muz
50 gr kuru üzüm
1 çay bardağı irmik
2 çay bardağı pirinç unu
aldığı kadar tam buğday unu ( tahmini 2,5 çay bardağı ben öyle ölçtüm, 2 bardak kordum sonra biraz daha ekledim sanırım o kadar olmuştur)

tere yağını ( oda sıcaklığında olacak) , ve muzu yoğuruyoruz, sonra yoğurdu ekliyoruz, sonra kuru üzüm ( üzümü rondoda çektim, bir kaç defa, tam yutamaz diye) gerçi yapan kişide öyle dedi, sonra yavaş yavaş, pirinç unu irmik enson tam buğday ununu ekliyorsun sert bir hamur olacak eline yapışmıyacak

sonra istediğin gibi şekil ver ben parmaktan biraz büyük yaptım rahat tutsun diye, önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 15-20 dk pişiriyorsun, sonra 100 dereceye düşürüp 10-15 dk daha pişiriyorsun

Ole tabii de bilemedim ki dur ben bunu bi sorayim doktora :) aslinda yogurduna robotta cekip versem fena olmaz gibi.cevizi
canımyoğutta verme bence yoğurt sıvı oluyor onların pütürü rahatsız edip boğazınada kaçabilir kahvaltıda yumurta sarısı,peyniri çatalla ezdiğindne onlarla yoğun kıcamda rahatsız etmiyor.

şu anki iştahı iyi çok şükür. ama çok çektim. bi ara kilosu yüzde 13 persentil olmuştu. doktor diyetisyene yönlendirdi. tamamen benim bilgisizliğim ve kitaplar yüzünden oldu. aman ekmek şu ay verilcek aman et için erken diye diye böyle oldu. ne varsa eskilerde var valla. kayınvaliden geldi durumu toparladı Allah razı olsun. kemik sulu çorbalar, köfteler yaptı yedirdi. ama dediğim gibi kitaplara bağlı kalarak çoğu gıdaya geç başladığım için çocuk tatlarına çok zor alıştı.

şimdi iyi maaşallah. özellikle et yedirmeye dikkat ediyorum. köfte yaparak pilavla veriyorum. her gün 1 öğün çorba içiyor. kahvaltıda hergün 1 yumurta mutlaka yiyor. kuru fasülye gibi bakliyatlara çok zor alıştırdım. oturup ağladığımı bilirim. şimdi yiyor. ıspanak kavurup yumurta kırıyorum seviyor. kısacası biz ne yersek o da yiyor artık 2 yaşını geçti.

benimki 8 aylıkken yanında pide yiyorduk. bebiş de istedi. ben daha küçük bilmem ne diye vermemiştim. annem çok kızmıştı. aman siz siz olun çocuk yemek istiyorsa çok alerjen bir şey olmadığı sürece verin. şimdiki aklım olsa pidenin yumuşak kısmından verirdim. neyse ikinci bebekte artık

Vanim peki disleri yok bwnimkinin disi olmadan da uapilip verilir ki bu biskuvi

1 ay gunde 2-3 kasik yemek biraz yogur yiyordu cok zordu birdek elma ve armut duzgun yiyordu. Dr aradik napocaz diye denemeye devam mutlaka alisacak dedi ama 1 ay sonra falan yavas yavas yemeye baslamisti. Canini sikma mutlala alisacak zor ama maalesef boyle

Yemeyen yemiyor istersen deve kes koy iştahı yoksa yemiyor
ben bu konuda çok muzdaribim artık pes ettim ettirdi kızım sağolsun
çok üstüne düşmek daha çok yemekten soğumasına neden oluyor
tatları çok karıştırmadan hazırlayın çorbalarını

cocugu zorlama ama devamli sun deyisik yiyecekleri.
Pes etme sakin.
Cocuklar bazen bir yiyecegi 15 denemeden sonra agizlarina aliyorlar.

Inssaallah cnm ya sizle yazismak iyi geldi bugun bu olaya sikica sarildim stres etmeden denemeye devam edicem.bugun daha rahat hissedederek yedirdim bebegime yiceni.hemde iki ogun yedi az yedi ama olsun.galiba ben rahat hissedince kendimi bebegime de yansidi gibi

Benim kizima annem bakiyor. Ilk zamanlarda oda panikle ne yedirecegim diye sasiyordu. Surekli birseyler yedirmeye calisiyordu ve bu hem bebegimde kafa karisikligi yaratiyordu ve tam acikmadigi icin yemiyordu. Sonra ogunlerin arasini biraz acik tutmaya basladi. Boylece iyice acikiyordu ve birazda olsa yiyordu. Bu metodda iyidir bence.

Sebze puresini sen olsan yermisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…