- 15 Ağustos 2011
- 655
- 112
- 123
- Konu Sahibi Turunculamba
-
Ceviz ilk ne zaman versin cnmkahvaltıda 1 ceviz yada 3-4 adet badem çok iyi çekip katıyoprum doktorumuz önerdi bizim.
6.ayda kahvaltıya başladım önce 1çay kaşığı yumurta sarısı +1adt biskivi yada bebek ekmeği+1ç.k pekmez+1ç.k tuzu alınmış peynir varsa anne sütü benim yok mama ile yaptım bunu 1 hafta her gün yumurta ve peynirin ölçüsünü arttırarak verdim tam sarı ve kibrit kutusunun yarısundan biraz fazla 2 adt bisküvi ort. 25 ml mama ile bunu yedi sonra ceviz ilave ettim 1 gün 2-3 gün sonra badem koydum sonra bir gün birinden diğer gün diğerinden 8. aydada ikisini karıştırarak koymaya başladım.Ceviz ilk ne zaman versin cnm
Ceviz ilk ne zaman versin cnm[/Q
[QUOTE="
cnm6.ay yoğurt +kahvaltı+meyve 7.ayda çorba eklendi+8.ayda muhallebi
Ole tabii de bilemedim ki dur ben bunu bi sorayim doktora :) aslinda yogurduna robotta cekip versem fena olmaz gibi.cevizi
canım bunuda dahad önce bir arkadaş paylaşmıştı ben denemedim ama deneyen arkadaşlar memnun bebeğin kahvaltısıne rendeliyorlar evde yapım bebek bisküvisi.Ceviz ilk ne zaman versin cnm
canımyoğutta verme bence yoğurt sıvı oluyor onların pütürü rahatsız edip boğazınada kaçabilir kahvaltıda yumurta sarısı,peyniri çatalla ezdiğindne onlarla yoğun kıcamda rahatsız etmiyor.Ole tabii de bilemedim ki dur ben bunu bi sorayim doktora :) aslinda yogurduna robotta cekip versem fena olmaz gibi.cevizi
Bebeginin simdiki istahi nasil canim.valla eger dedigin gibiyse bende 2. Bebekte oyle yapabilirim ama once ilkini bi hallaedeyim de :) ben sadece anne sutu verdim 6 ayini doldurana kadar su bile vermemistim yemeyi gec suyu da icmiyo sipaveriyorum cogunu tukuruyo sulugunu sikica tuyup uazaklastiyo
Vanim peki disleri yok bwnimkinin disi olmadan da uapilip verilir ki bu biskuvicanım bunuda dahad önce bir arkadaş paylaşmıştı ben denemedim ama deneyen arkadaşlar memnun bebeğin kahvaltısıne rendeliyorlar evde yapım bebek bisküvisi.
40 gr taze tere yağı
3 yemek kaşığı yoğurt biraz sulu kısmından
1 adet yumuşamış olgun muz
50 gr kuru üzüm
1 çay bardağı irmik
2 çay bardağı pirinç unu
aldığı kadar tam buğday unu ( tahmini 2,5 çay bardağı ben öyle ölçtüm, 2 bardak kordum sonra biraz daha ekledim sanırım o kadar olmuştur)
tere yağını ( oda sıcaklığında olacak) , ve muzu yoğuruyoruz, sonra yoğurdu ekliyoruz, sonra kuru üzüm ( üzümü rondoda çektim, bir kaç defa, tam yutamaz diye) gerçi yapan kişide öyle dedi, sonra yavaş yavaş, pirinç unu irmik enson tam buğday ununu ekliyorsun sert bir hamur olacak eline yapışmıyacak
sonra istediğin gibi şekil ver ben parmaktan biraz büyük yaptım rahat tutsun diye, önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 15-20 dk pişiriyorsun, sonra 100 dereceye düşürüp 10-15 dk daha pişiriyorsun
canım sabah kahvaltısına katıyorsun eriyor içinde bende eline vermiyorum ama verenler var.Vanim peki disleri yok bwnimkinin disi olmadan da uapilip verilir ki bu biskuvi
cocugu zorlama ama devamli sun deyisik yiyecekleri.Hanimlar benim yedi aylik bir bebegim var.benim ilk bebegim tecrubesizim cevremde anneyi birakin arkadasim bile yok cunku yurt disindayim.onun icin yardim edin bana nolur.bebegimi ek gidaya gecirdim fakat neredeyse yemiyo cesitli yicekler yapiyorum ama bi tek yogurdu iyi yiyo belki bazen meyve veya sebze puresi o da nazla edayla azicikdiyorum ben ne bicim anneyim dogru durust yemek isini bile beceremiyorum sanki bebegime hic alistiramiycam bu isi sanki bebegim hic yemicek gibi.ben gibi olanlar var mi siz neler yapiyosunuz yada bu isi basariyla halletmis anneler nolur bana bi akil yol gosterin
Pardon ya canim demir degil d vitamini diycektim yanlis yazmisim :)neden verilmesin ki ??? ceviz beyin gelişimi için özellikle çok faydalı .demir konusuna gelince ona bakacak olursan demir ıspanak ve pırasa dada mevcut :)
Inssaallah cnm ya sizle yazismak iyi geldi bugun bu olaya sikica sarildim stres etmeden denemeye devam edicem.bugun daha rahat hissedederek yedirdim bebegime yiceni.hemde iki ogun yedi az yedi ama olsun.galiba ben rahat hissedince kendimi bebegime de yansidi gibi1 ay gunde 2-3 kasik yemek biraz yogur yiyordu cok zordu birdek elma ve armut duzgun yiyordu. Dr aradik napocaz diye denemeye devam mutlaka alisacak dedi ama 1 ay sonra falan yavas yavas yemeye baslamisti. Canini sikma mutlala alisacak zor ama maalesef boyle
Sebze puresini sen olsan yermisinElimde bi kitap var oradaki adimlari takip etmeye calisiyorum henuz corba tarifleri yok simdilik sebze meyve pureleri , devam sutune pirinc unlu mama yada bebek yulafli mama tarifleri var pure olarak da meyve sebzeleri haslayip pure yapip veriyorum ama yemiyo az yiyo yada yogurda hayir demiyo.fakat sutum com fazla gelisiminde eksigi yok fazlasi var aylik kilo alimlari gecen ay 250 gr daha fazlaydi mesela fakat diyorum acaba benden fazlasiyla doydugu icin olabilir mi sanki cocuk hic alisamicak gibi iyice umutsuzlastim
Bu blogu biliyorum canim tesekkurler yine de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?