- 15 Ağustos 2011
- 655
- 112
- 123
- Konu Sahibi Turunculamba
-
Guzl tavsiyelrin icin sagol canim.uygulamaya caliscam.file olayina bibel aticam :) tebrik ederim eminim ikiz bebek bakmak cok zordur allah yardimcin olsun canimeyvaaaaahhhh en zor dönemlerinden biri ek gıdaya geçiş. sen beceriksiz anne değilsin bu tamamen bebeğinin kararı, benim ikizlerime ben baktım biri zorlanmadı yedi biri zorlandı. o yüzden tecrübeyle sabit bebekle ilgili.
ben şöyle yapmıştım. tatlarına alıştırabilmek için.
meyve püresine yada çorbaya azıcık aptamil yada kendi sütümden ilave ettim.
kendisi eline aldığı şeylerde daha mutlu oluyorlar mesela sebze püresi yada meyve püresine mama kaşığını daldırdım eline verdim kendisi biraz biraz yaladı.
meyve filesi aldım içini doldurdum verdim ellerine kendileri kemirdi onu. (emzik şeklinde olanlar daha kullanışlı)
bazen yumurta sarısını peyniri (blender yardımıyla) yada pekmezi biberondaki devam mamasına kattım.
illaki anne elindeki yada sofradaki yemek çocuklara cazip gelir hani karıştıracaklar ya, sanki onun maması değilmiş gibi davrandım kendisi merak edip elini uzattı.
birde kızım hiç tuzsuz yemedi o yüzden sofra tuzu kullandım (kaya tuzu yada deniz tuzu)
kahvaltı karışımı ikiside yemedi, tatlı grubu ayrı bir kaba tuzlu grubu ayrı bir kaba karıştırdım yada teker teker yediler.
bazende immunofirtisli aptamilin tahıllı kuş üzümlü mamasını kullandım. yenmesi çok hafif onu çok seviyorlardı o yüzden o tür hazır ek gıdalardan sadece onu kullandım.
meyve suyunu biberona koyup kendi ellerine verdim.
sağol canım , tabiki ikiz olunca güzelliğide iki kat zorluğuda iki kat oluyor.Guzl tavsiyelrin icin sagol canim.uygulamaya caliscam.file olayina bibel aticam :) tebrik ederim eminim ikiz bebek bakmak cok zordur allah yardimcin olsun canim
Amin cnm bu arda kac yasindalarsağol canım , tabiki ikiz olunca güzelliğide iki kat zorluğuda iki kat oluyor.
ek gıda sevdirmek için atmadığımız takla kalmamıştı halen de yemekleri en sevidikleri şekilde hazırlama çabası devam ediyor:)
Allah sizinde yardımcınız olsun:)
8. Ayda başladım ben vermeye. Ilk bu çorbayı yediği içinmi bilmem mercimek çorbası na bayılıyor. Birde yoğurdu çok Sever ama çorbasını içmezdi. Çorbayı yaparken gittikçe malzemeleri arttırabilirsin kereviz karnabahar brokoli gibi evde ne varsa eklerdim. Hatta çok oluyordu. Parçalar halinde öğlen ve akşam için dondurucuya atıyordum 2 günlük. Eğer tencerede kalan olursa tuz ve üzerine sos dökerek kendimizde yiyorduk. Bebek ekmeğini de açtıktan sonra dondurucu da muhafaza ediyordumEvet benimkide yogurda nazlansa da biraz hayir demiyo:) canim corba tarifini cektim telefona.peki jangi ayda verdin bu corbayi benomkine daha erkwn degil mi.yedinci ayini yeni doldurcak daha
3 yaşımız bitti:)Amin cnm bu arda kac yasindalar
Canim cok sordum kusura bakma da bisibdaha sorcam8. Ayda başladım ben vermeye. Ilk bu çorbayı yediği içinmi bilmem mercimek çorbası na bayılıyor. Birde yoğurdu çok Sever ama çorbasını içmezdi. Çorbayı yaparken gittikçe malzemeleri arttırabilirsin kereviz karnabahar brokoli gibi evde ne varsa eklerdim. Hatta çok oluyordu. Parçalar halinde öğlen ve akşam için dondurucuya atıyordum 2 günlük. Eğer tencerede kalan olursa tuz ve üzerine sos dökerek kendimizde yiyorduk. Bebek ekmeğini de açtıktan sonra dondurucu da muhafaza ediyordum
nIm yedinci ayini yeni doldurdu benimki et simdiden erken degil mi.sekizi bekliyorumCanım hiç üzülme benim bebeğim 13 aylık hala yemek yemeğe itiraz ediyor 7/24 A...mil devam sütü versem bunu biye veriyorsun demez içer.
Anca alışır meraklanma Benim kızım da 7 ayda bir şey yemiyordu en fazla 3-5 kaşık yiyip A...mil istiyordu zamanla alışır
Ama ne yap ne et pütürlü yedirmeye alıştır. 2 kaşıkta yese pütürlü yutabilsin.
Dogru valla canim:) omur boyu sut mu emicwk tamm fazla uzulup cocigu da bogmuycambu isin puf noktasi zorlamamak, ben çok gordum bi çocugun yemesi annenin umrunda deilse o çocuk tas olsa yiyor ..
emzirin uzerinede istediginizi tattirin, simdi reddediyor diye buyuydugunde yemek yemiycek anlamaina asla gelmiyor ..
kitabi bosverin, kitaplara kalirsak kara kara gunlere kaldik demekdri : )
sabah kahvaltida vermek istediklerini bulamaç yapabilirsin, yumurtaui rendelemek,içine pynir ezmek gibi
size yaptigin yemekden ( aci ve tuzlu olmuycak ) verebilirisn, patates yemgini meesela çatalla ez suyunca ver tatdir
uzulme yemediginde sok agzina memeyi emsin : )
bak simdi biz kaç yasinda insalariz, bizim yemek yemdigimizi dusunebiliyormusun, onlarda buyycek eriskin olucak insallah , seninde uzuldun yanina kâr kalicak
mayıs annleri formuna bak sana çok faydalı olacak emin olabilirsinCanim mayis yirmibirde dogdu.yarin ay donumu:)bi bakim ben o dedigin yerlere canim
Estağfurullah ne istersen sorabilirsin . Bende tek büyüttüm bebeğimi internetle o yüzden anloyorum seni. canım ben ekmek yapmadım. Hazır Paket bebek ekmekleri vardı. Onlardan alıyordum çorbsına koymak için. Büyük marketlerde vardır sanıyorum. Ama evde yapamayacaksan da tam tahıllı tuzsuz ekmeklerden öneririmCanim cok sordum kusura bakma da daha sorcamBen ingilterefeyim bebek ekmegi yok birda kendin hic ekmek yaptinmi benege ozel.tarif varsa alabilirim:) ekmek de ki yiuo sen bebis ne guzel
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?