Bebek Beslenmesi bebek bakim anneler yardim:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Guzl tavsiyelrin icin sagol canim.uygulamaya caliscam.file olayina bibel aticam :) tebrik ederim eminim ikiz bebek bakmak cok zordur allah yardimcin olsun canim

7 aylık olması bebegin yaptıgınız ek gıdayı bizler gibi bir anda yiyip bitirecegi anlamına gelmez
bugün 1 kaşık yarın iki kaşık diyerek çogalır
bende çok üzülüyordum yemiyor diye ama hata bizde
bir anda fazla fazla yemesini bekliyoruz
aynı gıdayı bir hafta ver
deneme süresi 2.farklı bi besin verme ki alerji varmı anlarsın kolaylıkla
Et ürünlerine geçmemiş bebekler için:

1. örnek menü (Başlangıç)

Sabah:
-
1 yumurta sarısından bir nohut kadar vererek başlayabilirsiniz, yanında bir tatlı kaşığı kadar labne peyniriverebilirsiniz

-Bir kaç gün içinde yumurta sarısı ve peynir miktarı iki katına
çıkabilir, bir hafta 10 gün içinde bir tam yumurta sarısı, bir küçük paket labne peyniri (8′li satılan paketle) biraz ekmek içi ve zeytin
yağı ilavesiyle verilebilir, bir çay kaşığı kadar da pekmez
verebilirsiniz.
-İçecek olarak ıhlamur, rezene çayı verebilirsiniz ama sıvıyı fazla verirseniz öğüne yer kalmaz, çay
kaşığı ile az az yutmasını kolaylaştırması adına verebilirsiniz

Öğlen:

Pirinç unlu balkabağı püresi

İkindi:
Sütsüz Gün Kurusu Kayısı Muhallabisi
Akşam:
Pirinç unlu balkabağı püresi (öğlen verdiğinizi sevdiyse akşam
yine verebilirsiniz)

2. Örnek menü:
Sabah: Bir önceki günün öğünüyle aynı

Öğlen: Karışık sebze çorbası

İkindi: Pirinç unlu elma tatlısı

Akşam: Yoğurt ve bezelye püresi

3. Örnek menü:

Sabah: Bir önceki günün öğünüyle aynı

Öğlen: Tatlı patates ve havuç püresi

İkindi: Yoğurt

Akşam: Tarhana çorbası

4. Örnek menü:

Sabah: Tarhana çorbası

Öğlen: Pirinç unlu kabak, elma, havuç püresi

İkindi: Yarım muz

Akşam: Pirinç unla kabak, elma, havuç püresi

5. Örnek menü:

Sabah: 1 yumurta sarısı, yarım muz, bir küçük kutu labne peyniri ya da
pastörize sütten yapılmış lor peyniri, ev yapımı bebek bisküvisi
(ıhlamurla ıslatıp yumuşatabilirsiniz.)

Öğlen: Makarna püresi (iyi haşlanmış makarnayı, iki tatlı kaşığı
yoğurt ve makarnanın haşlama suyundan ekleyerek yaptığınız püre)

Akşam: Havuç, brokoli ve tatlı patates ya da normal patates ile yaptığınız püre

Gece: Pirinç unlu muhallebi

Etle tanışan bebek için 7. aydan sonra verilecek ilk etli örnek ek öğünler:
-Kıymalı Tarhana çorbası

-Rondodan geçirilmiş tavuklu şehriye çorbası

-Bebeğiniz için hazırladığınız 1 küçük köfte (Kıyma,yumurta
sarısı,ekmek içi, sarımsak ve çok az baharat-tuz ile), bebeğinizin
çiğneme durumuna göre küçük küçük elinizle kopararak ya da rondodan
geçirerek verebilirsiniz

-1 yemek kaşığı kadar haşlanmış tavuk, tavuk suyu ile blenderdan geçirerek

-Ayvalı Balkabağı ezmesi ve tavuk

-Izgara balık, 1 köfte kadar. Çiğneyip yutabiliyorsa direk elinizle
verebilirsiniz, yutamıyorsa, sevdiği sebzelerle beraber püre yapıp
yedirebilirsiniz

-Kıymalı sebze püresi

-Kıymalı semizotlu sebze yemeği

-Haşlanmış tavuk ve tavuk suyu ile hazırlanmış sebze püresi

alıntıdır

Guzl tavsiyelrin icin sagol canim.uygulamaya caliscam.file olayina bibel aticam :) tebrik ederim eminim ikiz bebek bakmak cok zordur allah yardimcin olsun canim
sağol canım , tabiki ikiz olunca güzelliğide iki kat zorluğuda iki kat oluyor.
ek gıda sevdirmek için atmadığımız takla kalmamıştı halen de yemekleri en sevidikleri şekilde hazırlama çabası devam ediyor:)
Allah sizinde yardımcınız olsun:)

Amin cnm bu arda kac yasindalar

canim bak ben kres ogretmeniyim ve biz bebeklere ek gida verirken doyle yapiyoruz sabahlari eger tek tek yemiyorsa yumurta sarisi bebe buskivisi cok az sut veya cay labne peynir koy bu karisimdan yedir boyle bi deneyebilirsin birde çorbalara baharat koyma baharatsiz ver ve elinden geldigi kadar tatli gidalar verme ki ona alisirsa yemek yemesi seni daha zorlayabilir ve genelde belirli saatlerde yedir yogurt saati oglen yemegi saati gibi zamnlari olsun nesela daha rahat aliskanlik ediniyor ozamn

Evet benimkide yogurda nazlansa da biraz hayir demiyo:) canim corba tarifini cektim telefona.peki jangi ayda verdin bu corbayi benomkine daha erkwn degil mi.yedinci ayini yeni doldurcak daha
8. Ayda başladım ben vermeye. Ilk bu çorbayı yediği içinmi bilmem mercimek çorbası na bayılıyor. Birde yoğurdu çok Sever ama çorbasını içmezdi. Çorbayı yaparken gittikçe malzemeleri arttırabilirsin kereviz karnabahar brokoli gibi evde ne varsa eklerdim. Hatta çok oluyordu. Parçalar halinde öğlen ve akşam için dondurucuya atıyordum 2 günlük. Eğer tencerede kalan olursa tuz ve üzerine sos dökerek kendimizde yiyorduk. Bebek ekmeğini de açtıktan sonra dondurucu da muhafaza ediyordum

Ne yaparsan yap ama sakın zorlama yemesi için sakın. Bu hatayı ben yaptım tüm zorlama diyenlere kulağımı kapattım beslenemiyor diye kızımı zorladım sonuç olarak 2 yaşında hala iştahsız bir kızım var yemiyor diye sakın ısrar etme teklif var ısrar yok yani şimdi tüm bebeği yemeyen annelere bunu ben söylüyorum

Son düzenleme:
bu isin puf noktasi zorlamamak, ben çok gordum bi çocugun yemesi annenin umrunda deilse o çocuk tas olsa yiyor ..
emzirin uzerinede istediginizi tattirin, simdi reddediyor diye buyuydugunde yemek yemiycek anlamaina asla gelmiyor ..
kitabi bosverin, kitaplara kalirsak kara kara gunlere kaldik demekdri : )

sabah kahvaltida vermek istediklerini bulamaç yapabilirsin, yumurtaui rendelemek,içine pynir ezmek gibi
size yaptigin yemekden ( aci ve tuzlu olmuycak ) verebilirisn, patates yemgini meesela çatalla ez suyunca ver tatdir
uzulme yemediginde sok agzina memeyi emsin : )

bak simdi biz kaç yasinda insalariz, bizim yemek yemdigimizi dusunebiliyormusun, onlarda buyycek eriskin olucak insallah , seninde uzuldun yanina kâr kalicak

Canım hiç üzülme benim bebeğim 13 aylık hala yemek yemeğe itiraz ediyor 7/24 A...mil devam sütü versem bunu biye veriyorsun demez içer.
Anca alışır meraklanma Benim kızım da 7 ayda bir şey yemiyordu en fazla 3-5 kaşık yiyip A...mil istiyordu zamanla alışır
Ama ne yap ne et pütürlü yedirmeye alıştır. 2 kaşıkta yese pütürlü yutabilsin.

yavaş yavaş yedirin.hemen bi kase çorba içmesini beklemeyin.zaten bebekte hazımsızlık oluyo birden verince.ayrıca yemek seçiyolar.bizde de ikizler var.biri yoğurdu sever çok yer, sebze çorbası verince mızırdanır.biri sebze çorbası sever.abur cubura hele saldırıyolar biz yerken.vermemeye çalışıyoruz tabi.yani kendinizi üzmeyin.ağlayana kadar zorlayın biraz çorbalara falan az da olsa yesin.endişelenmeyin.

Canim cok sordum kusura bakma da bisibdaha sorcamBen ingilterefeyim bebek ekmegi yok birda kendin hic ekmek yaptinmi benege ozel.tarif varsa alabilirim:) ekmek de ki yiuo sen bebis ne guzel

Ca
nIm yedinci ayini yeni doldurdu benimki et simdiden erken degil mi.sekizi bekliyorum

Di
Dogru valla canim:) omur boyu sut mu emicwk tamm fazla uzulup cocigu da bogmuycamgercekten cocuk annrsi ne kdr ustune dusrrsr o kadar nazli sorunlu oluyo galiba ornek cok

Yok
Canim cok sordum kusura bakma da daha sorcamBen ingilterefeyim bebek ekmegi yok birda kendin hic ekmek yaptinmi benege ozel.tarif varsa alabilirim:) ekmek de ki yiuo sen bebis ne guzel
Estağfurullah ne istersen sorabilirsin . Bende tek büyüttüm bebeğimi internetle o yüzden anloyorum seni. canım ben ekmek yapmadım. Hazır Paket bebek ekmekleri vardı. Onlardan alıyordum çorbsına koymak için. Büyük marketlerde vardır sanıyorum. Ama evde yapamayacaksan da tam tahıllı tuzsuz ekmeklerden öneririm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…