Bebek Bakımı-Eşimin Davranış Değişimi

akademikanne

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2014
122
39
Merhabalar. Ben 23 Ocak ta doğum yaptım. O günden beri annem de biz de kalıyor ve bebek bakımına yardımcı oluyor. Eşim bebek bakımına pek yardımcı olamıyor haliyle. Biz iki kadın geceli gündüzlü delice uğraşıyoruz bebekle. Ne var ki, eşim anneme takılmış vaziyette. Evhamlı olduğunu vb söylüyor sürekli her konuda yalan yanlış fikir yürütüyor. Ben örneğin doğum öncesi bebek bakım kitapları okudum. Kendisi okumadı, bu nedenle ör. Bebeği srt üstü yatıralım vb diyor. Genel itibariyle hal ve tavurları sert. Sanki ben değil de o lohusa depresyonuna girmiş gibi. Bir garip, yardım ve görüşleri bekliyorum. Bebekle ilgilenmeyi fazla buluyor, halbuki o bir yenidoğan. Anlayamıyorum gerçekten...

Merhabalar. Ben 23 Ocak ta doğum yaptım. O günden beri annem de biz de kalıyor ve bebek bakımına yardımcı oluyor. Eşim bebek bakımına pek yardımcı olamıyor haliyle. Biz iki kadın geceli gündüzlü delice uğraşıyoruz bebekle. Ne var ki, eşim anneme takılmış vaziyette. Evhamlı olduğunu vb söylüyor sürekli her konuda yalan yanlış fikir yürütüyor. Ben örneğin doğum öncesi bebek bakım kitapları okudum. Kendisi okumadı, bu nedenle ör. Bebeği srt üstü yatıralım vb diyor. Genel itibariyle hal ve tavurları sert. Sanki ben değil de o lohusa depresyonuna girmiş gibi. Bir garip, yardım ve görüşleri bekliyorum. Bebekle ilgilenmeyi fazla buluyor, halbuki o bir yenidoğan. Anlayamıyorum gerçekten...
Aynı benim 1. Çocuktaki halim.daha doğrusu eşimin hali. Ben eşimi sonradan anlayabilmistim kendisi tüm ilgi odaginin bebekte olmasini cekememisti. Bu yogun ilginin sürekli olmasından korkmustu sanırım. Çünkü o ncesinde yalnızca onunla ilgileniyordum. Erkekler bazen çocuk gibi olabiliyorlar onun korkularını geçirmeye bu durumun geçici olduğunu ona anlatmaya çalışın. Ve ona da biraz Ilgi tabii. Peki sizi kim teselli edip size ilgi gosterecek? işte bunu düşünmeyin .inancınız varsa karşılığını allahtan bekleyin sonuçtan memnun olacağınıza eminim

Öncelikle Allah bağışlasın, Analı babalı büyütsün.

Bebeğin bakımını artık tamamen siz üstlenin. Anneniz size destek kuvvet olsun. Mesela, yemeğinizi yapsın sofranızı kursun, toplasın. Çamaşırlarınızı yıkasın assın vs. Bebişiniz uyurken siz de uyuyun anneniz de evi derlesin toplasın. Ne kadar süreyle yanınızda olacak bilmiyorum ama ben 2 haftadan sonra bebeğime yalnız bakmıştım. hatta anneme çok kızmıştım beni yalnız bıraktı diye ama, biz eşimle başbaşa kalınca iyi bir ekip olmuştuk. onu da bebeğimin bakım işine katmıştım. bebeğimizi beraber yıkıyorduk. benden detaylı sofralar beklemedi mesela. sofra da topladı, yeri geldi evi de süpürdü. ben emzirirken bana bol bol su getirdi, bitki çayı getirdi. ilk 3 ay böyle geçti.
hamilelik, doğum vs yoruldunuz, yıprandınız, bebek doğunca afalladınız, hayatınız alt üst oldu. ama siz annenizle teselli bulurken eşinizi dışlamış olabilirsiniz.
bir de rahat olun. yenidoğanın bakımında belli başlı şeylere dikkat etmeniz gerekiyor. bunun dışında içgüdülerinize güvenin. bebeğinizi en iyi siz anlayacaksınız. ne kadar kitap okursanız okuyun, doğruyu yaşayarak da buluyorsunuz.
bebeğimin aç olduğu için uyumadığını doymadığını mama vermem gerektiğini ısrarla söylediler.
oysa bebeğimin tek isteği kucağımda, göğsümde sakinleşmekti. Doyduğunu biliyordum. kilo alımı gayet güzeldi çünkü.
ben gelen gideni ağırlama derdine düştüğümden yavrumu yeterince kucağıma alamıyordum. bunu bildiğim için kimseyi dinlemedim.

Kesinlikle karılıyorum ben de 9 ocakda doğum yaptım annem bir hafta yanımda kaldı. Daha sonra kaynanam geldi üç hafta da o kaldı ben ikisini de daha çok ev işlerine yönlendirdim. Kendim de eşimle bebekle ilgilendik hem böylelikle eşim de bebeğin huylarını daha rahat anlayabilmiş oldu. Şimdi iki gündür yalnızız, ve eğer ben çocukla ilgileniyorsam o evle ilgileniyo ya da tam tersi.bu şekilde ikimiz de eşit oranda yoruluyoruz. Bence sen annenle fazla kaptıp eşini dışlamışsın canım sonuçta birdenbire adamın da hayatı değişti bir de onun gözünden bak :KK66:

X