Bebek bakımı görev paylaşımı

gecelerı uyandıgında da yatagından alıp sakınlestırmeye calısabılır veya gece sız emzırdıkten sonra gazını cıkartıp gerı

benim oğlum mu çok usluymuş bilemiyorum

yani gece uyandığında sakinleştirmek gibi bir şey hiç yaşamadık

mıkırdanır alır emzirirdim koyardım uyurdu

gazını vs de uyumadan önce çıkarmazdık

kendisi alttan hallederdi

yani yeni doğduğunda da daha büyükken de

ben 3,5 aylıkken işe döndüm ama o zaman da eşime bu uyandığında sen kalk demedim ne yapabilecek ki o kalkınca

ben emzirip koyuyorum yatağına evde fazladan bir hareket bebeğin daha fazla uyanmasına sebebiyet verir

mama yiyen bebek olsa evet onun mamasını kalkıp hazırlar belki de meme emen bebekte cidden gece baba ne yapıyor

akşam işten gelince bakar uyutur vs de gece 4 te kalkınca ne yapacak da ben uyumuyorsam o da uyumasın diye onu kaldırıp bana destek olsun tribine girelim ki

gece kalkmasın ama daha fazla ev işi yapsın mesela

ben 3,5 aylıkken işe döndüm ama o zaman da eşime bu uyandığında sen kalk demedim ne yapabilecek ki o kalkınca

ben emzirip koyuyorum yatağına evde fazladan bir hareket bebeğin daha fazla uyanmasına sebebiyet verir

mama yiyen bebek olsa evet onun mamasını kalkıp hazırlar belki de meme emen bebekte cidden gece baba ne yapıyor

akşam işten gelince bakar uyutur vs de gece 4 te kalkınca ne yapacak da ben uyumuyorsam o da uyumasın diye onu kaldırıp bana destek olsun tribine girelim ki

sızın sansınız olmus ne ne guzel masallah dıyelım darısı da tum annelerın basına :D
benım kızım hem bebek reflusu hem kolıktı o kadar cok gaz sancısı cektı kı aglamaktan ve gazdan gobek fıtıgı oldu 25 gun gobegınden kan geldı
o reflusu de cok gazdan oldu
emzırdıkten sonra yarım saat kucagımda gazını cıkartırdım her 2 saatde bır 20 dk emzır en az 15 dk da kucakta dık tut gazını cıkart demıstı doktorum. ben oyle yorgun olurdum kı tek basımaydım gecelerı esıme devrederdım mesaım esım gelınce bıterdı :D o gelınce ben hemen yemek yer yatardım onun uykusu gelene kadar . bazen de gece fazla sutumu sagardım esım benı uyandırmadan onu ısıtır kızıma ıcırırdı dınleneyım dıye hafta sonları veya cok yorgun oldugumda boyle yapardık

bebekde bu tarz atraksıyonlar olunca esın yardımı ekstra onemlı zaten yardımı destegı lazım ama bebek zor olunca farz oluyor :)

gece uykusu daha cok sut yapıyor gecelerı hep anne uyanmak zorunda degıl baba da arada kalkıp bakabılır anlamında soyledım trıbe gırmeye gerek kalmadan baba zaten bunu dusunebılecek kapasıtede olmalı :)

Bu isin bir kurali yoktur bence sen yaptin ben yaptim,hadi senin siran geldi vs denmez ki? Bebegin memeye ihtiyaci vardir elbet anne bakar,mama yiyen bebektir gece aglamasina kim once uyanirsa o kalkar halleder,annede gazi cikmiyordur baba sansini dener. Camasir makinesi isini bitirmistir kime denk gelirse o cikarir. Pantolonunu utuleyen esek degilse birkac parca da beraberinde utuler. Yemegi biri yapar,sofrayi digeri toplar. Bunlari esinize aynen bu sekilde soyleyin. Uykusuzluksa herkes uykusuz kalabilir. Zekasinda bir noksanlik yoksa 10 defa ust uste bezi yanlis baglayamaz bir insan evladi. Bu kadar abartmaya gerek yok

yani meme bebeğinde yapabileceği sınırlı alır kucağında gezdirir bir de altını değiştirir
Valla yukardaki yorumlarda eşim şunu yapar bunu yapar demişler ben de çok şaşırdım. 2 aylık bebekte eşime yaptırabileceğim bir şey bulamıyordum ihtiyaçlarını ben karşıladıktan sonra başında beklemesi dışında.

Benim işim varsa babası bakar ama genel olarak ben ilgilenirim oğlumla. 2, 3 aylıkken ilginin çoğu bendeydi çünkü anneye daha çok ihtiyacı oluyor .. mama yerken babaya veriyordum veya uyuyacağı zaman baba alıyordu
. Şimdi 7 aylık yannda birisi olmadan durmuyor ben yannda duramıyorsam baba durup ilgileniyor. Şuan beraber sofraya oturamıyoruz çünkü durmuyor tabaklara el atıyor ağlıyor falan ben bakıyorum babası yiyor sonra babası alıyor yıkıyor ben yemeğimi yiyorum mutfağı toplayıp oğlumu yediriyorum.. biraz oynayıp uyutuyorum
Uyuttuktan sonra hemen uyanrsa babası gider uyutur acktığını düşününce yine ben gidiyorum yanına ama toksa baba uyutur.. ama hiç bezini değiştirtmedim.. Bezini ben değiştiririm.. o konuda biraz titizim poposunda mantar olduğu için temizliğine özen gösteriyorum çünkü birdaha olmasın diye.. Biz de böyle. Ama çoğunluk ben de tabi sabah çalışıp geliyor yine de yormak istemiyorum çünkü tehlikeli iş statusünde calışıyor evde biraz dinlensin istiyorum. Ama buna rağmen her konuda yardımını esirgemez şükürler olsun.. 😍

Cok gazliydi benim oglum. Emzirip yataga koymak mumkun degildi. Kusuyordu cok bir de emzirdikten sonra 30 dk dik kucakta pispislamak lazimdi. Doktor reflu olmasin diye tavsiye etmisti. 2 saatte bir emiyordu. 30 dk kucak 20 dk emzirme. Kalan 1 saatte de uykuya dalip tekrar uyanmak ve dermanli olmak cok zordu. Annem vardi sagolsun ama annem olmasaydi mecburen esim bakacakti. Aksi halde hic uykusuz kac gun idare edilir ki? Her bebek de farkli.

Merhaba. Benim iki aylık bebeğim var. Bebeğim doğduğu günden beri eşimle ikimiz bakıyoruz. Bize yardımcı olacak kimse yok.

Eşim de aslında çok bakıyor sayılmaz. Bu durum normal mi babalar bebek bakımına ne kadar dahil olur sizde nasıl onu merak ediyorum aslında.

Mesela eşim on onbeş günde bir yanımızda yatıyor. Biz bebeğimle yatak odasında yatıyoruz. Gece uyandığımız için eşim salonda yatıyor. Sabahları da hiç uyuyamadım diyor. Gün içinde uykusuzum diyor.

Emzirdiğim için günün çoğunu benimle geçiriyor bebeğim. Gün içinde bir ker uyutursa eşim iyi. Bazen onu da yapmıyor. Akşam uyutmak için bazen bir iki saat çabalıyorum. Ama eşim o sırada ya tv izliyor ya kitap okuyor ya yürüyüşe çıkmış oluyor.

Bebeğimiz uyuyunca da film filan izliyoruz. Yemek yapma işi bende. Bebeğimiz ağlarsa ben onunla ilgileniyorum eşim masayı topluyor. Ama muhakkak arkasından işi bitirmem gerekiyor. Tam olarak yapamıyor.

Mesela bebeğimizin altını değiştirme işini de yapamıyor. Açıyor temizliyor ama bağlama işini beceremiyor.

Elinden çok iş gelmiyor ve çok istekli de değil öğrenmeye. Ben yemek hazırlarken bebeğimiz ağlarsa eğer susturmaya çalışıyor. Baktı ki susmuyor emzir diye bana getiriyor. İşim bitene kadar oyala diyorum. Yemek filan istemiyorum boşver sen emzir sussun ağlatmayalım diyor.

Kendimi çok yorulmuş hissediyorum bazen. Eşimden bişey isterken sanki istememem gerekiyormuş gibi hissediyorum. Hali tavrı bazen zorla yapıyormuş gibi geliyor bazen.

Sizde durumlar nedir? Normali nedir?

O dönemde eşim ev işlerini hallederdi, gazlı bi bebek olduğu için ayağında hafif hafif sallardı, elim ayağım gibi istediğimi hallederdi onu getir bunu götür vs diye ama istekliydi o zorla yapmazdı, o yüzden yüzde 50 paylaşım çok mümkün olmuyordu ama gözümün içine baktığı için batmazdı. Şimdi 19 aylık bebeğimiz çok daha fazla bakabiliyor , iki aylık bebeyle tam bi paylaşı olmayabiliyor. Genel tavrı önemli

Elimizde 2 aylık, meme emen bir bebek var.

Baba neler yapabilir:

- karnı tok, altı temiz ama huysuzlanan bebeği oyalayabilir
- gaz çıkarmasına yardımcı olabilir
- bebeğin altını temizleyip bağlayabilir
- biraz daha büyüdüğü zaman (ek gıda zamanı) yemeğini yedirebilir
- banyosunu yaptırırken size yardımcı olabilir

Bu bilgilerin hiç biri size doğum sırasında güncelleme ile gelmedi. Deneyerek öğrendiniz. Eşiniz de öğrenebilir. Öğrensin.

Diğer taraftan illa sizinle uyumak zorunda değil. Siz uyanıyorsunuz diye onun da uyanmasına gerek yok - tabi yapabileceği bir şey yoksa ya da sizin buna ihtiyacınız yoksa.

Bebek bakımından hariç, eşiniz ev işlerine el atmalı ama siz de eşinizin sizin yaptığınız gibi yapmayacağını kabullenmelisiniz.

Daha 2 aylık çok başındasıniz. Bakın lütfen bu dediğimi göz ardı etmeyin. Sorumluluklari verin. Beiz kötü mü bağlıyorum diyor olsun olduğu kadar de. Gün içinde akşam uyutması sende diyin. Yani çok keskin bir şekilde görevlerini verin. İnanın çocuğunuzla eşinız arasındaki bağ içinde çok iyi olacak. Yemek istemiyorum aglatmayalim diyorsa o zaman yemeği sen bitir çünkü ben istiyorum diyin bir tek ona mı yemek?

Valla yukardaki yorumlarda eşim şunu yapar bunu yapar demişler ben de çok şaşırdım. 2 aylık bebekte eşime yaptırabileceğim bir şey bulamıyordum ihtiyaçlarını ben karşıladıktan sonra başında beklemesi dışında.
Ben enzirirdim esim uyuturdu. Mesela gece 2 kalktiysa 3 e kadar emzirirdim. 3 ten sonra eşime verirdim o da önce altını değiştirir uyuturdu. Benim eşim şunu yapar bunu yapmaz meselesi değil aslında ilişki de kimin nerede ihtiyacı varsa orayı doldurmak gerekir. Bebek emsin yemek istemiyorum yapma demek yerine sen bebeği emzirirken ben yemeği yapayım demektir. Konu sahibinin sıkıntısı bu bence

Benim de 2 aylık bebeğim var. Eğer sizin gibi bir düzende olsaydık ben çoktan kafayı yerdim heralde. Allah sabır versin gerçekten.
Bizde düzen şöyle. Zaten eşim çalışıyor olduğu için akşama kadar tamamen ben ilgileniyorum. Eğer eşimin gelmesine yakın bebek uyuduysa yemek yapıyorum. Ha olur da uyumazsa eşim gelince o bebekle ilgileniyor, ben yemek yapıyorum. Biz yedikten sonra bebek uyuyor zaten eşimde o görev. Daha doğrusu gece 3 e kadar falan olan tüm besleme ve ilgilenme işleri eşimde. 3 gibi uyuduğu için o son beslemesini yapıp yatıyor. 3 ten sonra da 5-7-9 civarlarında tekrar uyanıyor, onlar bende.
Çok ekstrem bir durum olmadığı sürece alt değiştirme tamamen bende. Kıyafetleriyle de ben ilgileniyorum ne giyeceğinden, yıkaması ütüsü falan.
Sizin düzeninizle olmaz. Eşinizin bakım işine dahil olması lazım. Bebekle bağ kurması açısından da bu çok önemli. Üstelik sizin de biraz dinlenmeniz için eşinizin daha aktif olması lazım. Sizin adınıza gerçekten çok üzüldüm. Çok yıpranırsınız bu şekilde.

2 aylıkken bizimki çok gazliydi eşim sıcak havlu ütüler ben havlu değişimi yapıp sallardim öyle uyurdu. Her akşam popoya zeytinyaglari gaz masajlari vs en az 6 haftamız bu şekilde geçti.
Bebek aglamasindan yemek yemeyi bile unuturduk, ben emzirip slinge baglardim eşim gerekirse Bebek sağ tarafimdaysa ağzıma yedirirdi:)
Ama ne güzel burdaki herkesin bebegi uslu ve gazsiz herhalde:)

sanki benim kocamdan bahsettiniz. ayni şeyleri yaşıyoruz inanın bebeğim yakında 5.ayina girecek ama eşim oyalayamaz uyutamaz böyle beni sinir eder.

Çocuğu veriyorum diyelim mutfağa yemek yapmaya gidiyorum aradan 5dk geçiyor eşim sesleniyor aaa bak bu gaz çıkarttı yok bu uşuttu yok altını pisletti gel değiştir diyor ama öyle bisey oldugu falan yok yani hemen bana vermek icin yapıyor.

Bazense bebek aglamadigi halde tamam kızım annen gelecek şimdi tamam sakin ol diyip bana duyurmaya çalışıyor. Benimde tepemin tası atıyor.

Neyseki yemek yapar bulaşıkları kaldırır çamaşırları yıkayıp asar bunları yapıyor şükür

Yalnız değilsiniz yani

Son düzenleme:
2 aylıkken bizimki çok gazliydi eşim sıcak havlu ütüler ben havlu değişimi yapıp sallardim öyle uyurdu. Her akşam popoya zeytinyaglari gaz masajlari vs en az 6 haftamız bu şekilde geçti.
Bebek aglamasindan yemek yemeyi bile unuturduk, ben emzirip slinge baglardim eşim gerekirse Bebek sağ tarafimdaysa ağzıma yedirirdi:)
Ama ne güzel burdaki herkesin bebegi uslu ve gazsiz herhalde:)
Sizinki mesai istiyormuş gerçekten zor günler geçirmişsiniz belli ki

Ağlamayana meme yok.
O yüzden siz söyleceksiniz kendisi anlayıp yardımcı olmuyorsa. Ve sakın gururlu konumuna geçmeyin yani isteyin. İstese bez de bağlar, yemek de yapar. Sorun istememesidir büyük ihtimal. Erkeklerin çocuk olduktan sonra kadını yalnız bırakmalarına sinir oluyorum.

Rahat vermeyin yani siz bebeğin altını değiştirirken bez isteyin ıslak mendil krem ama hepsini tek tek . Emzirirken su isteyin uyurken batteniye isteyin gibi . Büyük sorumluluklar değil ama yerinde keyif yapamadım siz anneyseniz o baba . Bebeğiyle en az sizin kadar ilgilenmek zorunda . Ama kızarak değil kibar kibar .siz ayağınızı uzatıp 1 saat dinlenemiyorsaniz o da dinlenmez . Erkekler beceremedim demeyi pek seviyor ama iş başa düşünce mecbur yapıyorlar . Bende esime öyle yaptım arada bir duygu sömürüsü iyidir. Baktınız olmuyor bir cinnet herşeyi halleder 😊

Back
X