• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi yanlış yapıyorum yardımm

Miskaly

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2022
3
1
36
31
Merhaba 5 yıllık evliyim 1.5 yıllık da anneyim normalde çalışıyorum ama 1.5 yıldır evdeyim bebeğime bakıyorum bebek konusunda her anne gibi kurallarım var .. Ama şu ara kendimi tükenmiş hissediyorum. Eşim sadece çoçukla ilgileniyor yemek yiyor yatıyor . Kendisi yemek yeme hastası yani evde yemek olmayınca suratı yerlerş süpürür yada yemeğin tadını begenmeyince aynı şekilde surat 5 karış oturur.evde herşeye söylenir çoçukla ilgilenirken evi haliyle yapamıyorum oda başak burcu sürekli söylenmesinden o kadar yoruldum ki çamaşıra bulaşığa durmadan söyleniyor çoçuk uyuyor 10 da bi saat uyutmak için çabalıyorum geliyorum salona çayını içiyor elinde kumanda video izliyor ama yediğimiz yemeğin bulaşığı duruyor mutfak göçüyor bi bardak çay içsem oturup gece yarısına kadar mutfak topluyorum yemek yaparken aşırı dagılıyor çünkü çoçuk yanımda her yeri dagıtıyor . Bu böyle sürekli bi döngü halinde devam ediyor . Ev desen bi gün toplu bi gün dağınık ... ben çok yorgun hissediyorum bitmiş tükenmiş hissediyorum çoçuk yemek yemiyor peşimden koşuyorum hop akşam yemeği vakti geliyor . Gündüz 45 dk uyuyor ortalama ondada gerçekten oturuyorum ve kahve içiyorum . Ama ben kendimi aşırı mutsuz hissediyorum. Benim gibi olan hisseden var mu :( sesimi duyan var mı

O kadar haklısın kii. Benim de kızım 1.5 yasında. Bende de durum aynı. Merak etme. Yalnız değilsin yetememekte… burada anormal olan tek kişi kocan. Bebekli ev neden her seyi senden bekler veya dağınık diye söylenir o kısmı sadece beni rahatsız etti. Benim de evim dağılır, yemek bazen olur bazen olmaz. Ama eşim söylenmez veya benden beklemez yani. Çok yorgun değilse kendi yapar çok yorgunsa dışarıdan söyler. Misafir kabul etmiyoruz, bize bugun kimse gelmesin falan der gülüşürüz öyle. Problem sende değil yani hepimizde durum aynı. Ama eşin için aynı şeyi söyleyemeyeğim. Ya kalkıp kendi yapacak ya da söylenmeyecek. Çocuklu kadınsın senden dört dörtlük olmanı beklemesin

Merhaba 5 yıllık evliyim 1.5 yıllık da anneyim normalde çalışıyorum ama 1.5 yıldır evdeyim bebeğime bakıyorum bebek konusunda her anne gibi kurallarım var .. Ama şu ara kendimi tükenmiş hissediyorum. Eşim sadece çoçukla ilgileniyor yemek yiyor yatıyor . Kendisi yemek yeme hastası yani evde yemek olmayınca suratı yerlerş süpürür yada yemeğin tadını begenmeyince aynı şekilde surat 5 karış oturur.evde herşeye söylenir çoçukla ilgilenirken evi haliyle yapamıyorum oda başak burcu sürekli söylenmesinden o kadar yoruldum ki çamaşıra bulaşığa durmadan söyleniyor çoçuk uyuyor 10 da bi saat uyutmak için çabalıyorum geliyorum salona çayını içiyor elinde kumanda video izliyor ama yediğimiz yemeğin bulaşığı duruyor mutfak göçüyor bi bardak çay içsem oturup gece yarısına kadar mutfak topluyorum yemek yaparken aşırı dagılıyor çünkü çoçuk yanımda her yeri dagıtıyor . Bu böyle sürekli bi döngü halinde devam ediyor . Ev desen bi gün toplu bi gün dağınık ... ben çok yorgun hissediyorum bitmiş tükenmiş hissediyorum çoçuk yemek yemiyor peşimden koşuyorum hop akşam yemeği vakti geliyor . Gündüz 45 dk uyuyor ortalama ondada gerçekten oturuyorum ve kahve içiyorum . Ama ben kendimi aşırı mutsuz hissediyorum. Benim gibi olan hisseden var mu :( sesimi duyan var mı
sorun sende değil eşinde sen de farkındasın. Eşine ses çıkarmanın zamanı gelmiş .düzenli ev istiyorsa yaydığı götü kanepeden kaldırıp sana yardım edecek, etmiyorsa yardım etmesi için yardımcıya bütçe ayıracak ikisini de yapamıyorsa yaptığın kadarını öpüp başına koyacak sen ona tahammül ettiğin için el pençe divan kesip sesini oturacak.

Çok çok üzülüyorum bu düşüncesiz adamların eşlerine,evlatlarına…

Herhalde evde bu şekilde koşturmaya devam edeceksiniz.

Allahım güç kuvvet versin inşallah.

Hem çalışıp hem her şeye yetişebilen kadınlar hariç bence çalışan biri için bir anda evde olup bebekle evi çekip çevirmek zor, alışık olmadığımız bir duruma daha zor seviyesinden adapte olmaya çalışıyoruz. Eşiniz de kalkıp diğer işleri halletsin ki siz iki üç günlük güzel yemekleri hazırlayabilin başka türlü oluru yok.

Yani ne yazsam size derman olur bilemiyorum sadece halinize çok üzüldüğümü belirtmek isterim. Bebişiniz erkekse onu böyle büyütmeyin sadece eşinize de her durumda senin annen prenses yetiştirmiş evde Maşallah deyin yani.. Benim eşim sağ olsun her şeye yardımcı biz o halde yetişemiyoruz hiçbir şeye iki tane de bebişimiz var, evimiz hep dağınık hep pis yemek deseniz öylesine çoğu zaman, hepsine beraber koşup beraber yoruluyoruz ama olmayınca da olmuyor. Kendinizi üzmeyin bi dışarı çıkın kafanızı dağıtın kendinize vakit ayırın çünkü bize en çok lazım olan şey bu. Sürekli evde yemek koca temizlik bebek etrafında insan huni takmaya yaklaşıyor. Sonra bi sakince düşünün oturun eşinizle konuşun yani, inanın tek siz değilsiniz böyle olan ama her şeyin sizin omzunuza bindiği bi ortamda bir süre sonra hiçbir şeye tahammül edemez hale gelip daha kötü sonuçlar doğuran kararlar verebilirsiniz kavgalar edebilirsiniz, o sebeple sadece anlatmaya çalışın yani ve etrafınızdaki herkesten de destek isteyin bu konuda..

Herkese cevapları için teşekkür ediyorum aslında durum burdakinden daha vahim annesi ne bahsettim bana yardım etmesimlazım vs ne olsa begenirsiniz gelip bizde kaldıgı günün ertesi çamaşırları sanki elinde mi yıkıyorsun niye makinaya atmıyosun bu çoçugun bezleri dolmuş çöpe götürmek bu kadar mı zor bilmem ne bende biraz bagırdım çünkü ben asla susup duracak biri değilim . Kendi oğluna bişey öğretmemiş bana laf. Etmesine . .. bakın ben mükemmelim demiyorum ben uzun yıllardır çalıştım tek hedefim kariyerdi iyi bir konumdı çok şükür işimde baya bi yere geldim ama ben ev hanımlığını yapamıyorum bana diyorki tek çoçuk sen mi bakıyorsun ne abartın vs . Çok yorgunum ki onun sözlerini dile getirmek bile istemiyorum. Gerekli tüm kavgaları ettik ilk başta çoçukla da çok zor oynuyordu yani ben artık son raddedeyim onada söyledim pek kendini değiştirir oralı olur gibi değil tek dediği şey haftada bi gün kadın çagır sende psikolog git .istersen bende yanında geleyim :D 😀 ben yetişemiyorum yapamıyorum dedikce problemli ilan edildim . Birde aşırı aileci yani asla laf ettirmez annesine kardeşlerine . Kavgalarımızın Yarısı onlar sebep çıkar ay ne bileyim diyorum yani şimdiki aklım olsa evlenmezdim ama oğlum aşırı babasına düşkün onun içinde bazı şeyleri susuyorum .Bırakacak kimse ypk bende aşırı pimpirikliyin ama bu ara o kadar saldım ki asla ekran vs yok derdim tüm gün onunla çizgi flim izliyorum en azından oturuyorum . Çünkü bedenim ağrıyor mağnezyımşarı alıyorum ama işe yaramıyor

Canım her anne aynı. Ama önemli olan eş. Al.karsina konuş. Yardım edeceksin de. Yardım etmezlerse olay çözülmüyor

Herkese cevapları için teşekkür ediyorum aslında durum burdakinden daha vahim annesi ne bahsettim bana yardım etmesimlazım vs ne olsa begenirsiniz gelip bizde kaldıgı günün ertesi çamaşırları sanki elinde mi yıkıyorsun niye makinaya atmıyosun bu çoçugun bezleri dolmuş çöpe götürmek bu kadar mı zor bilmem ne bende biraz bagırdım çünkü ben asla susup duracak biri değilim . Kendi oğluna bişey öğretmemiş bana laf. Etmesine . .. bakın ben mükemmelim demiyorum ben uzun yıllardır çalıştım tek hedefim kariyerdi iyi bir konumdı çok şükür işimde baya bi yere geldim ama ben ev hanımlığını yapamıyorum bana diyorki tek çoçuk sen mi bakıyorsun ne abartın vs . Çok yorgunum ki onun sözlerini dile getirmek bile istemiyorum. Gerekli tüm kavgaları ettik ilk başta çoçukla da çok zor oynuyordu yani ben artık son raddedeyim onada söyledim pek kendini değiştirir oralı olur gibi değil tek dediği şey haftada bi gün kadın çagır sende psikolog git .istersen bende yanında geleyim :D 😀 ben yetişemiyorum yapamıyorum dedikce problemli ilan edildim . Birde aşırı aileci yani asla laf ettirmez annesine kardeşlerine . Kavgalarımızın Yarısı onlar sebep çıkar ay ne bileyim diyorum yani şimdiki aklım olsa evlenmezdim ama oğlum aşırı babasına düşkün onun içinde bazı şeyleri susuyorum .Bırakacak kimse ypk bende aşırı pimpirikliyin ama bu ara o kadar saldım ki asla ekran vs yok derdim tüm gün onunla çizgi flim izliyorum en azından oturuyorum . Çünkü bedenim ağrıyor mağnezyımşarı alıyorum ama işe yaramıyor
Hepsi mi aynı olur erkeklerin.valla bende kavga dövüş biraz insan haline getiridm. Ben çocuğu alıp gidersem o temizliyor. O çocuğu alıp ailesine giderse evi ben temizliyorum.

sorun sende değil eşinde sen de farkındasın. Eşine ses çıkarmanın zamanı gelmiş .düzenli ev istiyorsa yaydığı götü kanepeden kaldırıp sana yardım edecek, etmiyorsa yardım etmesi için yardımcıya bütçe ayıracak ikisini de yapamıyorsa yaptığın kadarını öpüp başına koyacak sen ona tahammül ettiğin için el pençe divan kesip sesini oturacak.
İste cevabı yanina bende ekleyim sende yatak mesaisi yapma 3 -5 gun cocugun yaninda yatiyomus gibi uyuyormuş gibi yap herif uyunca git yatağa bakalim seyini avuçlarında sen gelirsin aklina elbet.
Bu erkek ler hep ayni mööö ler

Bence çocuğun yemeği çamaşırı falan dışında evde hiç iş yapmayın. Böyle eşler bundan anlar çünkü. Benimki de ilk çocuk bebekken böyleydi. Bir kere boşanmakla tehdit ettim. Ailem de hep arkamdadır zaten bunu çok iyi biliyor. Aklı başına geldi. Şimdi iki kızımız var. Yeri gelir çocuklarla ilgilenir yeri gelir etrafı toplar mutfağı toplar. Evde yemek olmazsa dert etmez oturur peynir ekmek yer. Çöp at derim çöp atar şurayı siler misin derim kalkar siler. Evet onu bu hale getirene kadar uğraştım ama değdi.
Babam demişti ki ‘nasıl alıştırırsan öyle gider’
Siz her şeyi önüne koymaya, her istediğini yapmaya devam ettiğiniz sürece o da böyle gidecek.

Uzun yıllar çalışmamış olsanız bile, çalışmak yerine evde duran biri de olsaydınız yine durum aynı olacaktı. Kimsenin hem cocuk bakıp hemde kusursuz ev hanımı olacak hali yok. Birde yerde oldugu kadar deyip eşlerimizden destek almanız gerekiyor. Destek alamadığınız gibi birde suçlu hissettiriliyorsunuz. Hem ev işleirne hemde cocuk bakımına yardım etmeli eşiniz. Ortak bir yol bulunmalı diye düşünüyorum. Diğer türlü evde hizmet edilecek birine daha gerek yok gibi😅

Herkese cevapları için teşekkür ederim yazdıgımzdan beri hiç bişey değişmedi. İşten gelip iş mi yapıcamlar başladı . Ailesi zaten erkek o ne anlar havasında benim ailem sen hep yıkma taraftarısın biraz yapıcı ol edasında karşılıklı konuştuk oda yorulmuş eve gelmek istemiyormuş bilmem ne

Cinsellikle tehdit et diyen arkadaşıma sevgiler 😀 6 ay da bir aklına düşüyor adam sadece uyuyor onun en son aklına gelecek şey
Bilmiyorum bu yolun ucu nereye çıkacak sadece çoçuk çok küçük kimseye bırakıp çalışmak istemiyorum 😞

Back
X