canım bende 1 ay önce doğum yaptım.aynı sorular benimde kafamdaydı.ama inan onu kucağına aldığın an sanki yıllardır annelik yapmışsın yılların deneyimini üzerinde taşıyormuşsun gibi herşeye hakim oluyorsun.ama tıkandığın anlarda oluyor tabi.benden ilk tavsiye eğer bebeğin baharda yada yazın doğacaksa bebek arabası için hiç acele etme ve yaza doğru al.kışın zaten dışarı çıkmak istemiyorsun bebek üşür diye.bak biz 1 aydır hastane haricinde hiç çıkmadık.arabayı aldım kenarda bekliyor.baharda kullanabiliriz inş:))
3-6 ay arası kıyafet çok az al.ilk etapta bolca 0-3 ay al.bebekler çabuk büyüyor az al derler inanma.evet çabuk büyüyor ama aynı zamanda sık sık kusuyor altına yaptığında bez sızdırabiliyor yani oldukça fazla kıyafet değiştiriyorsun.yada habire yıkamakla uğraşacaksın.senin tercihin.listeye burun aspiraörünü koy kış bebeklerinde özellikle kaloriferden tıkanıklık oluyor ama onuda hortumlu ağızdan çekmelilerden al.ben chicconun pompalı aldım iyi olmadı.doktoda hortumlu tavsiye etti.
gaz sancısı olsuğunda bebek bacaklarını karnına çekerek ağlıyor.o zaman anlıyorsunki gazı var.sırtına masaj yap.kendini üşütürsen bebeğe gaz olur.ve bolca rezene çayı içki sendeki gaz olayı çözülsün bebeğe geçmesin.ilk etapta süt az gelir.benim gibi oturup ağlama sütüm bebeğe yetmiyor diye:)) zamanla bebek büyüdükçe sütte artıyor.:)etrafındanda ayy sütün az mama ver diyeceklerdir hemen. benim gibide inatlaş mama vermeki sütün artsın.emdikçe artıyor.tulum daha hiç kullanmadık bak büyük oluyorlar o yüzden sen ilk etapta hastane çıkışı,zıbın takımları,eldiven şapka çorap al.battaniyesi 3-4 tane olsun.kundak yine olsun.sıkı sarmasanda bolca yine sar bebeğini.bak ben uzunn uzun liste yapmıştım hem kendim için heme bebek için.istersen göndereyim sana.göğüs ucu çıkaran pompalar var.onlardan kullanabilirsin. şimdilik bu kadar aklıma gelenler.sağlıkla kucağına al bebeğini.