Bebek bakmak

Kız yaşım geldı dıye ıstedı bebegı.O yuzden hıc korunmadı Bebege bakar bır selkılde ama aılesı kzıını bekar bılıyo.Basına bela actı

Bu konulara basta cok sinir oluyorum ama diyorum ki herhalde iradesizlik, basitlik... kazayla oldu. Allah islah etsin diyorum. Kinamak istemiyorum.

Sonra bir bakiyorum ki evli adamdan bile isteye hamile kalanlar
Tedavi olup hamile kalanlar...

Saka gibi yahu.

Bir kadin nasil gelecek saglayamayacagi, bir aile ortamina sahip olmayacak cocugu sirf yasim geldi diye dogurur?
Hem de 1 haftalik logusalikta ise donmek zorunda kalacak sartlarda...

Neyse belli ki logusaligi bilmiyor. Zaten 1 haftada pek de bir sey yapamaz. Calisamayacagini anlar. Bosuna 1500 tl nin hayalini kurmasin.

7 8 ay bakıcam ama.Hıc bebek bakmadım
Gece uykusunu unut. Yedir temizle ile olmuyor. Battaniyeyi agzına mı cekti. Kustu, bogulacak mı. Bunları ilk zamanlar hep takip etmek gerek. Valla gerekirse cocugum toparlanana kadar oruc tutarım karanlıkta oturur tasarruf ederim ama 1 haftalık bebeğimi bırakıp calışmak istemem. Nasıl bir ihtiyactır bu kadar erken işe başlatacak? Hamileyken nasıl geçindiler? Son güne kadar çalıştı mı? Yasal doğum zni var onu kullansın. 1 hafralık bebeği bırakmak istemesini çok yadırgadım. Geceleri mi çalışacak? Ne iş yapacak? Kocası yok mu?

Arkadasımın ıslerı bıraz karısıkta.Gece calıscakmıs.Aılesınden gızlı evlendı.Annesı bılmıyo esını cocugunu .onun hıkayesı cok karısık.Basta bana kolay geldı de yok bakamam sanırım
Zaten kabul etsen bile 1 hafta bile dayanamazsın kendin bırakırsın. Kolay mı zannediyorsun 1 haftalık bebeğe bakmak. 6-7 aylık bebek değil ki yedir uyut. Hadi üstesinden gelemediniz elzem bir durum oldu gece vakti. Bebeğe bişey olsa ne yapacaksınız. Ki yenidoğanlarda boğulma riski cok fazla. Mamasımı içerken annesini emerken bile boğulma tehlikesi atlatıyorlar. 1500 TL size vereceğine çocuğuna sahip çıksın. Rabbim doğru yola iletsin bu anneyi. Bebeğin de bahtını güzel etsin. Zira ben pek iyi görmedim çocuğun geleceğini.

Gizli yaptı.Aralarında nıkah yok ama aynı evde yasıycaklar.Bayaa karısık.Ailesi de onu kız arkadaslarıyla kalıyo bılıyo.Yok bakmıycam kı.Dogursun kaşmıycam onlarda da
Iste boyleleri altindn kalkamayinca cocugu biyerlere birakip sır oluyolarlar.bebege uzuldum yavrum dogmadan sorumsuz yalanci bir anneye sahip.birsuru korunma yontemi var ne die sahip cikmazlar uckurularina anlam veremiyorum nasil bir vicdana sahipki tecrubesiz ogrenci birine gece emanet edebilicek cocugu.hepimiz ilk cocugumuza tecrubesiz oluruz ama anne icgudusu diye bir sey var anne gbi kimse bakamaz cocuga o bebek dogdugunda sadece anneyi biliyor taniyor sadece ona muhtac yaziklar olsn boylelerine onlarn yerine Allahim yurekten isteyenlere nasip etsn

Yaa cok zor o zaman.Anneye ıhtıyacı var onun.Sütünü sagarım mamasını alırım gecelerı uyur.Uyanırsa sütünü verırsın susar dıyor.Kıyafetını bırakcakmıs kokısunu bebek hıssedıp sussun dıye
Daha doğurmadan atıp tutmasın. O işler öyle olsaydı biz yeni anneler uyumaktan gözlerimiz şişerdi oysa şimdi uykusuzluktan şişiyor. Hem bakalım doğumdan bir hafta sonra çalışabilecek mi? Daha başına gelmeden yaparım ederim demesin. Öyle kolay değil. 45 gün oldu hala dikişlerim ağrıyor. Ayrıca o kadar saat emzirmezse sütü kesilir. Zaten o annenin de işine gelir. Mamayla büyütecek bebeğini. Onun hakkı olan anne sütünden bile isteye mahrum bırakacak. Offf sinirlerim zıpladı gece gece.

Haklısın.Bi de bızde kal dıyor.Part ıs egırdım dıcem gıtmıycem onun yanına
Yalan söyleme. Dürüst olmak bu kadar mı zor. Sizden istediği şey bu kadar absürtken hayır demek neden bu kadar zor geliyor. Küserse küssün. Zaten böyle bir arkadaşı nereden tanıdın. Nasıl bu kadar samimi oldun. Bir de hakkında hiçbir şey bilmiyorsun ama geceleri kocası ile aynı evde yalnız kalacaksın. Şaka mısın sen?

Konuna inanmadım

1. Hiçkimse evladını 1 haftalıkken bebek bakmamış birine emanet etmez.

2. Gece yapılabilecek işler vardır evet ama hangi erkek yollar eşini?

3. Nasıl bir iştir ki 1500 bakıcı ücreti verebiliyor?

4. O biçim bir iş desek bu kadının dikişleri de var malum...

5. Velev ki doğru hangi kadın bir başka kadını gece kocasının olduğu eve yollar?!!

6. Velev ki doğru bu kız sana para mara vermez zaten hayır da diyemiyormuşsun.

Ne mi yapardım, sosyal hizmetleri arardım. Zira annesinin haline bakınca o yavrunun da geleceği maalesef pek parlak görünmüyor.

Tüp bebek sıralarında nice insan varken lütfen bakamayacagınız çocuğu doğurmayın diyin o arkadaşa da benden.

Ay biraz yorumlara bakinca niyeyse aklima soyle bisey geldi;
Ailesinden gizli erkek arkadasla ayni evde yasayio bide cocuk yapip daha iyilesmeden gece ise baslicak bu ana madde !:
Sonrasi icinde kadin bence senide yanina alip her hangi ailesinin duymasina karsi cocuk arkadasimin bu adamda kocasi bende yanlarinda kaliyorum diye seninle yer degisicek.. ben sadece bebeg cok uzuldum yaa okurken aglayasim geldi. Kadinda nasil birisi neden bu kadar tekinsiz isler pesinde hayat mi onu o raddeye getirdi? sen nasil tanistin? Aman diyim herkes zaten uyarmis ama bence gorusme o arkadasinla he naparsin diyelimki kadin bebege bakmiyor sende ZTen sakinnn bakma o zaman devlet korumasina birakmasi icin ikna edersin.bebegin gunahi ne ya 1 haftalikken bide gecee birakilir mi? Ne hayatlar var allahim sen koru bizleri ne zor gercekten.. siz kendinize dikkat edin !!

Tam emın degılım ama bence o kons falan dıyolar ya masalara oturup ıckı falan ıcırıyorlar erkeklere.O ısı yapıyor.Cunku baya makyajlı gıdıyor ıse.Adamda ızın verıyor buna.Ben rahat edemem kı koca adamla nasıl kalayım

Sen delimisin ? Okuyosun bide boyle insanlarla oturma konusma bi bakmissin sende pislige batmissin! Ya neler duyuyoruz. Okuyoruz. Lutfen dikkat edin ..

İçim sızladı bebeğe :( bakamazsınız emin olun benim iki cocuğum varken ablam gündüz bebegini bıraktı sütünü sağmıştı bebek kaşıkla almadı,biberonla hiç almadı düşün ben anneyim cocuk ağlamaktan çatlayacaktı susturamadım mecburen emzirdim sustu uyudu hiç unutamam :(

O hayatını çocuğu için bile değistirmezken sen geleceğine bi tekme mi atmak istiyorsun??
Ne kurs kalır ne kitap ne ders..
Akıllı ol.
Illa para lazimsa temizlige git,gece dinlenirsin 2 gun ara verirsin,kafan rahat olur.:KK53:

O değil de konu sahibi sen böyle saf temiz aile kızı gibi konuşuyosun ya... bir de hani burada bize soruyosun ya gidip arkadaşımda kalsam mı bebeğine bakmak için... senin ailen yok mu, diyelim ki bakmaya karar verdin nasıl izin alacaksın 7 8 ay başka evde kalmak için? Evli barklı halimle kocamdan önce babam izin vermez orda burda kalmama, nasıl aileleriniz var anlamıyorum ki.! Biri kons olmuş geceleri çalışıyor evli adamdan çocuk yapmış ailesinin dünyadan gaberi yok. Lafta da duysalar kalpten gidermiş. O kadar çocuğunu düşünen aile olsa çocuğunun naptığından ne yaşadığından haberi olur. Senin ailen ayrı alem. Bi çocuğuna konsluk teklif ediliyor, diğerine gel bizle yaşa deniliyor, sen bi de bu teklifi düşünebiliyosun, yani demek ki senin ailen de başıboş bi aile.

Yalan söyleme. Dürüst olmak bu kadar mı zor. Sizden istediği şey bu kadar absürtken hayır demek neden bu kadar zor geliyor. Küserse küssün. Zaten böyle bir arkadaşı nereden tanıdın. Nasıl bu kadar samimi oldun. Bir de hakkında hiçbir şey bilmiyorsun ama geceleri kocası ile aynı evde yalnız kalacaksın. Şaka mısın sen?
Bana basta mantıklı geldı.Cunku aldıgım parayla kursa gıdıcektı.Basta kadına ben bakarım dedım.O da aksam 7 den sabah 4 e kadar dedı.Sen dızınde uyutursun al elıne kıtabını calıs dedı.Sımdı evet dedım ya nasıl hayır dıcem kadına :( 1 2 gune dogar bebek dıyo bı de

O değil de konu sahibi sen böyle saf temiz aile kızı gibi konuşuyosun ya... bir de hani burada bize soruyosun ya gidip arkadaşımda kalsam mı bebeğine bakmak için... senin ailen yok mu, diyelim ki bakmaya karar verdin nasıl izin alacaksın 7 8 ay başka evde kalmak için? Evli barklı halimle kocamdan önce babam izin vermez orda burda kalmama, nasıl aileleriniz var anlamıyorum ki.! Biri kons olmuş geceleri çalışıyor evli adamdan çocuk yapmış ailesinin dünyadan gaberi yok. Lafta da duysalar kalpten gidermiş. O kadar çocuğunu düşünen aile olsa çocuğunun naptığından ne yaşadığından haberi olur. Senin ailen ayrı alem. Bi çocuğuna konsluk teklif ediliyor, diğerine gel bizle yaşa deniliyor, sen bi de bu teklifi düşünebiliyosun, yani demek ki senin ailen de başıboş bi aile.

Ayri sehirde okuyodur. Arkadas cevresi bozuktur. Yani konu sahibide b.k yoluna gitmeden bencede kurtulmalk ve ailesine herseyini anlatmali.

Back
X