Bebek banyosu

• Konu Sahibi Konu Sahibi 1g2s
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Terlemek hormonlarla ilgili bişey bunu da deri dışına uyvulayacağınız tuzla etkileyemezsiniz...

Pekmezle ilgili yorum bile yapmak istemiyorum....

Siz internet çağı annesisiniz. Böyle sorular beni umutsuzluğa sürüklüyor. Doktor gerekli görse söylerdi. Sadece su kullanin

Kullanacağınız sabun, şampuan ve özellikle suyun bile en saf olanlarından tercih edilmesi gerekirken, pekmez nedir yahu?
Temizlik maddesi de ben mi bilmiyorum?
Bu arada bebeğini şehir suyuna bile güvenmeyip, pet şişe suları kaynatıp soğuttuktan sonra yıkamış bir anneyim.
Biri bana böyle bir şey teklif etseydi, pekmezi kavanozuyla ağzına tıkardım herhalde!

Olsaydı şimdiye kadar olurdu heralde bidaha böyle şeylere riayet etmeyin bebeğinize yazık ben bişey olacağını sanmiyorum genede dikkatli olun

Ne sacma seyler bunlar ya. Tuz, seker, bal, un, pekmez... Yemek mi yapiyorsunuz, bebek mi yikiyorsunuz? Dogru duzgun bebek temizleme urunleri var. Hic birsey olmazsa suyla yika. Pekmez ne ya, akillara zarar.

Terlemek hormonlarla ilgili bişey bunu da deri dışına uyvulayacağınız tuzla etkileyemezsiniz...

Pekmezle ilgili yorum bile yapmak istemiyorum....

Tobe bismillah neden ya.bebek rahatsiz olur ya ben dalin surmeye korkardim kizima kaldiki pekmez tuz bi yasima daha girdim cok yaslandim coookk

İyi akşamlar yenidoğan bebeğimi pekmezle yıkayın tuzlayın diyorlar tuzlamak zararlıymış ama pekmezle yıkamk zarar verir mi bebeğime o hatayı bi kere yaptım ilk banyosunda pekmezle yıkattılar korkuyorum
bende pekmezi hiç duymadım ben bebegimin yikanma suyuna biraz tuz atmistim adet yerini bulsun diye

İyi akşamlar yenidoğan bebeğimi pekmezle yıkayın tuzlayın diyorlar tuzlamak zararlıymış ama pekmezle yıkamk zarar verir mi bebeğime o hatayı bi kere yaptım ilk banyosunda pekmezle yıkattılar korkuyorum
Lütfen inanmayın bunlara. Bebeğinizin nekadarcık canı ne tuzu ne pekmezi ne balı. Şu tuzlama işini hiç anlamıyorum zaten. Kimileri bebeklerin ağzına kadar tuzla ovuyo. Hiç kendilerini o bebeklerin yerine koyuyolarmı acaba. Sen bildiğin gibi duru suyla yıka.

sanıldığı gibi bir avuç tuz bir kilo pekmez ile olmaz tuzlamak burada hanımlar biraz abartmış.
kırkı çıkmış bebeğe ve yirmisi çıkmış bebeğin banyo suyuna bir çimdik su bir tatlı kaşığı kadar pekmez bal yada şeker konur hangisi evde var ise işte bütün mesele budur.
o suyla bebek yıkanır durulanır yani bir çimdik su banyo suyunda bulunması ne kadar zararlı görülmüş.

Öf kendiniz tuz veya pekmezle mi yikaniyorsunuz da yeni doğmuş cildi sertleşmemis her türlü alerjene, hastaliga ve reaksiyona açık olan, gözlerini bile acamayan bir bebeği tuzlayacaaamm pekmezleyeceemm diye düşünüyorsunuz.

Lütfen mahalle kadınlarına değil tıbba güvenin. Ben Bebeğimi saf şu dışında hicbirsey ile yikamadim misler gibi de kokar hala.

Bir cimdik suyun banyo suyunda bulunmasının ne faydası varmış? Gözleri tahriş edebilir mi mesela, cildi tahriş edip atopik dermatiti tetikleyebilir mi ki? Bal 1 yaşından önce alerjik reaksiyona neden oluyor oldukça zararlı.
Saf su kadar güzeli var mı? Hayır böyle alengirli işler yapılıyor sonra cildi duzeltmek için bir ton krem kullanıyor bebeler. Yazıktir yapmayın.

Tuzlamak bebeği tuzla ovmak değil tabi ki yıkıyacağın suya biraz tuz atmak pekmezi duymadım

Offf saçmalamayın lütfen, her duyduğunuzu uygulamayın. Yıkayın temiz duru suyla ya da yenidoğan şampuanıyla bitti. güzelce de nemlendirici yağını sürün missss ... nedir o öyle tuz pekmez..

Tuza yatirip bir gün bekletin bari de tam olsun.

Ben bir kere bile tuzla yikamadim bebegimi yok oyle bir sey çünkü.

Dindeki 40 i cikmak ta kadini kapsar bebegi degil.

Az arastirin okuyun küçücük cocuga yapilmaz bunlar

Arkadaslar burda yeri gelmisken soleyim. Bebe yaglari da hic masum degil, oglumun banyo suyuna damlatmistim dun suyla oynarken biraz yuttu cok korkup arastirdim hemen cope attim.
İyi ki arastirmisim. Mineral yag diye gecrn bildigimiz petrol yagindan elde edilen zararli maddelermis. İcine de parfum ekliymis tabi.
Nemlendirme icin en guzeli zeytin yagi belki yeni dogdugunda degil asidik oldugu icin ama sonrasinda.
Konuyla alakasi yok ama paylasmak istedim..

Bende ekleyeyim şuracığa;

Hamileliğin son haftaları, zeytinyağını Bi tıkırdayacak şekilde kaynattım, amaç içinde uçucu zararlı bir madde varsa buhar olup uçsun,

Sonra o zeytinyağını temiz bir fısfıs şişesine koydum ve her alt temizliğin de , her banyo da kullandım. Oğlum hiç pişik olmadı, çok gazlı kolik bir bebekti, gaz tahriş etse de pişiğe dönmedi.

Şimdi 25 aylık banyodan sonra ve büyük tuvaletini yaptığında kullanıyorum.

Ama buna bile çocuk bitlenecek, vıcık vıcık olur mu öyle, aman Zeytinyağını bol buldun yemeğe koy, bilmem ne diyen de oldu. Yani o bebe yağı ile üç aşağı - beş yukarı fiyatlar da aynı.

Herkes birşeyler söyler, kimse susmaz, iyi yaptın demez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…