Bebek!!!! Bebek !!!! Bebek!!!

arsecn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2013
138
26
53
arkadaşlar 4 aylık evliyim kayınvalidem sürekli bebek var mı bekliyoruz çok istiyoruz diyip duruyor. dün de istersen bir dr a gitsen birşey mi var da hala olmadı acaba diyince ben çok sinirlendim ya daha 22 yaşındayım benim bir acelem yok anne allah ne zaman verirse o zaman olsun bunda da vardır bir hayır dedim ama biz de torun sevmek istiyoruz artık HERKES SORUYOR NEDEN HALA BEBEK YOK DİYE diyor. PCOS olduğu için rutin kontrollerime gidiyorum zaten arkadaşlar ama bebek konusunu her görüşmemizde açmasından çok sıkıldım ben

Herkes soruyor diye bebek yapmanız mı gerekiyormuş?
Kusura bakmayın ama çok kızıyorum böyle düşünenlere.
Daha 4 aylık evlisiniz sanki senelerdir bebeğiniz olmuyormuş gibi neden baskı yapıyor ki.
Bu arada eşinize henüz bebek istemediğinizi güzel bir dille anlatın.
Yoksa kayınvalideniz sizden önce davranıp eşinizin aklını çelebilir.

PCOS olduğu için zaten ilaç kullanmam gerekiyor bu süre için de çocuk olması çok zor dr um öyle dedi zaten ben çocuk düşünmüyorum.. kayınvalideme pcos olduğunu falan söylemedim. normal kontrollerime gidiyorum bir sıkıntım yok dedim. pcos un ne olduğunu dr um anlattı. eşimde annesine açıklama yapmak istemedi annem anlamaz ve büyütür önemli bir kadın hastalığı falan sanar şimdi dedi. ama ikimiz de her görüştüğümüzde çok sıkıldık özellikle de ben..

eşin konuşsun annesi ile olmadı sen topu eşine at kaynanaya sanki sen de istiyomuşsunda oğlu istemiyomuş gibi davran ay düşünemiyorum kv'nin bana şöyle muhabbetler açtığını heralde ben kocama doyana kadar çocuk yok derdim

Banada kaynanam aynı baskıyı yapıyordu bizde yedinci ayda denedik allahta İlkayda nasıp etti hamile kaldım ama bebek olayı çok ciddi bsey kendini hazır hissetmen önemli benim bütün hayatimm deisti işten çıkarildim psikolojim.deisti bebegin ihtyclri azimsanacak gbi deil konusurlar öyle bosver ama çöp almadılar daha kaynanam bi yelek almış bebeğe smdye kdr oda annem üç tane yelek ordu kiskancliktan aman hazırlar daha güzel demek için.hiç takma kafanı daha dusunmuoruz evlilgmzn tadını ckartcaz de :) onlar konuşur ama maddi boyutu var işin bide.Allah gonlne göre versin cnm pcos insallah sorunsuz biseklde duzelir.

Canim takilma onu soruyor die. Bizde bekara ne zaman sevgili bulcan, sevgilisi olana nisan ne zman, nisanliya düğün ne zmaan, evliye bebek ne zman, bebekliye ikinci ne zmaan diye sorarlar. O sorunca biz istediğimizde anne de gec be gülüm :-D

Ne ayıp yahu.
Gelsin aranızda yatsınlar oldu olacak.
İki insanın kararlarına katışılmaz ki bu mahremdit bana göre.
Sanane bizim bebegimizden yahu?
4 aylık evlisiniz daha ne bu acele.
Tamam bütün aileler heves eder ama bu bence kırıcı bi durum.
Ya olmuyorsa?
Allah korusun ama ya böyle bişey varsa ve sürekli bu söleniyorsa insan kırılmaz mı?
Ne düşüncesizler var.

Eşinde sıkıldıysa bu konusmalardan eşin versin cevabını.

Benimle evlenen jenarasyonun hep bebekleri oldu, büyüyorlar. Aynı ortama gelince bi benim kucagım boş e herkes soruyor tabi.
Hayırlısı olsun, kısmetse olur diyorum.
İlk zamanlar aile büyükleri sorduklarında kayınvalidem söylerdi buna biz mi karar vericez ikisi bilir diye.
Şimdi farkediyorum bebekleri sevmesinden, bebek kıyafetleri bakmasından vs. çok istiyorlar fakat bi kez söylemedi allah razı olsun.

Bencede..

Bende olsam bende böyle derdim..

Oğlunun istemediğini duyunca bu konuda ki ısrarcı tavırlarından vazgeçerler..

Korunuyor musunuz peki? Şu an erken olduğunu düşünüyoruz ve korunuyoruz diyin geçin. Ya da sen neden muahatap oluyorsun eşin karşılığını vermiyor mu?

teşekkürler yorumunuz için. benim henüz cesaretim yok iyiyiz şu anda böyle diyorum. ben on yedi yaşında anne oldum ne var da yaşında diyor. biz her şeyini yaparız torunun maddiyatı merak etme diyor. nişanlıykende evlenince biz arkanızdayız maddi sorununuz olmaz hiç diyordu. şimdi kendisi eşimden para istiyor...

Ayy ne uzun uzun cevap veriyorsun, düşünmüyoruz şu an de geç.

'Yok ben torun sevecem' derse; 'Kusura bakma anne, bekleyeceksiniz maalesef.' de.

O torun sevecek diye siz hazır olmadan anne-baba olmak zorunda değilsiniz. Artık onlardan bağımsız bir ailesiniz ve bebek gibi ciddi bir kararı sadece kendiniz alabilirsiniz.

allahım hayırlısını nasip etsin inşallah size de. benim annem evlendikten 14 yıl sonra abimi almış kucağına ondan 3 yıl sonrada beni almış onlarda iyi sabır varmış diyorum bazen.

Korunuyor musunuz peki? Şu an erken olduğunu düşünüyoruz ve korunuyoruz diyin geçin. Ya da sen neden muahatap oluyorsun eşin karşılığını vermiyor mu?

eşime de bana da yalnızken soruyor yani artık eşime soramadığından bana soruyor. pcos için verdiği ilaç doğum kontrol olarak da geçerli o yüzden korunmuş oluyoruz. ama ilaç kullanmasam da çok zor olacağını söyledi dr 3 yıldır var bu pcos ve çok fazla yaygın durumda.

hayret bişey ya ona neymişki ?? madem anne çok istiyosun doğur bi tane daha de olsun bitsin. bu insanların soruları hiç bitmez bekarken biri yok mu derler. istemeye gelirler nişan ne zaman derler nişanlanırsın düğn ne zaman evlenirsin bebek yok mu 1.yi doğurursun 2. ne zaman derler yeter ya yeteeeer soyu tükensin istiyorum böyle insanlarıııın:123::123::123:

Kayinpederim goya bize ev alicakti nisanlyken evlenince kumar borcunu bizden istedi bırak yardım etmeyi hala bizden ne koparsak derdindeler inanma bole şeylere siz hazır olunca yapın

Canım o zaman iş eşinde bitiyor. Diyeceksin anneni kırmak istemiyorum ama benim de durumum malum. Artık daha fazla sormasını istemiyorum. Sen uygun bir dille söylersen sevinirim çünkü duygusal bir anıma gelir ters bir şey söylerim sen arada kalırsın de.

Ağzını kapamak için şimdilik düşünmüyoruz de
Bana da soranlar çok oluyordu, düşünmüyoruz daha dedim, pek sorulmuyor. Biz daha deneme bile yapmadık gerçekten düşünmüyoruz.
Ama sizin sağlık sorununuz var galiba, Allah şifasını versin Takma kafana en etkili cümle düşünmüyoruz, hatta eşin desin bunu daha etkili olur

kv rahatsızlığını duyarsa var ya sen o zaman seyret cümbüşü

Bende nısanlıydım dugun ne zaman dedıler...
Evlendım cocuk ne zaman dedıler...
Hamıleyım suan ıkıncıyı ne zaman dusunursun dıyorlar...
Hıc kımseyı memnun edemezsın ve etmek zorunda da degılsın...
Daha yenı evlıyız,daha erken de gec bosver sen susmaz onlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…