Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Sen vatanımızı ezansız bırakma Allah'ım...
Kayıtlı Üye
Ne güzel maşallah bebeklerinize benim kizim da 5 buçuk aylik bu zamana kadar hep emdi arada bireylerin tadina baktirdim iki haftadir da bi hevesle ek gida olayina başlamaya calisiyorum ilk zamanlar yoğurdu meyve püresini çok az yiyordu ama simdi hic agzini bile acmiyo kasik değdiği anda kapatiyo agzini şubatta da ise baslamayi düşünüyorum napcam bilmiyorum su an düzelir di mi
valla benim kızım da ayni sizinki gibiydi o kadar güzel yiyordu ki ama şimdi çok zor yiyo oyunla yedirmeye çalışıyorum. inşallah düzelir :)
Sen bana yangin ol efendim, ben sana ruzgar....
Kayıtlı Üye
Duzelir canim ins. Aramiza hosgeldin
Bnde yaklasik olarak 5bucuk da basladim ek.gidaya bizim kiz biraz baba tarafina cekmis ymeek olarak acida versem yer galiba
Esimde cok duskundur yemege
Esimin komple aileside galiba bziim kizda cok duskun olacak
Moon lovers;scarlet heart:ryeo(muhteşem kore dizi)
Kayıtlı Üye
bebeklerinize benim kizim da 5 buçuk aylik bu zamana kadar hep emdi arada bireylerin tadina baktirdim iki haftadir da bi hevesle ek gida olayina başlamaya calisiyorum ilk zamanlar yoğurdu meyve püresini çok az yiyordu ama simdi hic agzini bile acmiyo kasik değdiği anda kapatiyo agzini şubatta da ise baslamayi düşünüyorum napcam bilmiyorum su an düzelir di mi[/QUOTE]
ayni durumu benim kizimdada yasasim ama cok sukur cozdum. pure uerine corba yaptim ve tatli sebzeler verdim sorun cozuldu
Kayıtlı Üye
Elifcim ne olayi???
yogurt corbasini nasil yapiyorsun canim?
valla benim kiz bi tuhaf yutamiyor diyorum ama bu aksam sofrada caniniz cekmesin tavuk dolmasi yaptim. İlk bas vermedim yutama diye sonra verdim lop lop yuttu masallah...
Bu sabah ceviz vermeye basladim bir cevizi yiyor.
Bu araa hepinizin yilbasini kutlarim canlar....
Kayıtlı Üye
A
Ne güzel maşallah bebeklerinize benim kizim da 5 buçuk aylik bu zamana kadar hep emdi arada bireylerin tadina baktirdim iki haftadir da bi hevesle ek gida olayina başlamaya calisiyorum ilk zamanlar yoğurdu meyve püresini çok az yiyordu ama simdi hic agzini bile acmiyo kasik değdiği anda kapatiyo agzini şubatta da ise baslamayi düşünüyorum napcam bilmiyorum su an düzelir di mi
Aramiza hosgeldin canim alisir zamanla ayni sorunu daha yeni atlattim coj zor oluyor..
Kayıtlı Üye
Canim hani biz kendimize yapiyoruz ya bn grnelde dovme koyuyorum(dugur de deniyor)
Oyle yapiyorum blendr kullnmiuorum suzekde eziyorum iyice osekilde begenerek yiyo bakalim
Ama canim bnde once weriyodum cewiz sakincaliymis baharda soyluyodu hatta biraktim yani wermiyorum sen bilirsin genedr tatlimm
Kayıtlı Üye
Elma dilimi ile diyorum olaylar ortam gerilmis baya ona dedim..
Kayıtlı Üye
hmm anladim canim ewt oyle oldu.
neden ceviz sakincaliymis ki? bende mi vermesem acaba
Kayıtlı Üye
benim kizim yurutecte hala ilerleyemiyo15 gun oldu normalmi acaba??
Kayıtlı Üye
kızlar kavrulmamış badem dövüp kahvaltısını koyun bir de antepfıstığı beyin gelişimi için çok faydalıymış diye duydum ben bu sabah antep fıstığı koydum hoş yemedi o da ayrı mesele :)
Kayıtlı Üye
kızlar kavrulmamış badem dövüp kahvaltısını koyun bir de antepfıstığı beyin gelişimi için çok faydalıymış diye duydum ben bu sabah antep fıstığı koydum hoş yemedi o da ayrı mesele :)
canım yurutec konusunda bişey demedin? ceviz sakıncalı mı?
Kayıtlı Üye
Ayy canim bn bunu biyrrden daha duymistum ewet denemeyi dusunuyorum
Sengul canim verme bnce biraktim bmde
Bak.bahar bize daaha guzel bi onerise bulundu bile
Ben dedenemeyi dusunuyorum
Kayıtlı Üye
Canim bekle bekle zmanla alisir merak etme bizimkide oyleydi cunku
Kayıtlı Üye
o zaman ne zaman olacak acaba heves ediyorum. ben bu ceviz konusunu araştırıcam kızlar aklım almıyo neden sakıncalı olsun ki asıl ceviz veerilmeli ki beyinleri gelişsin. araştırdıktan sonra size bilgi veririm çok kafama takıldı. yanlış anşamayın he sizden ötürü değil cevizin beyine yararlı olduğunu bildiğim için şaşırdım doğrusu...
benden cvp bekleeyin:)
Kayıtlı Üye
kızlar araştırdım ama bununla ilgili pek site yoktu. bir kaç sitede yazanları yazıyorum size...
Bebekler dokuzuncu ay tamamlanıp onuncu aydan gün almaya başladıklarında kahvaltıya katılan cevizi yemeye başlarlar.
Dokuzuncu aydan ufak bebeklerin cevize alerjik tepki gösterme ihtimalleri yüksek olduğundan, cevize başlamak için bebeğin dokuzuncu ayını tamamlaması beklenmelidir.
ceviz omega-3 içerdiğinde bebeklerin ceviz olmadan büyümeleri mümkün değildir.
Böyle yazıyor kızlar ne düşünüyorsunuz?????
Kayıtlı Üye
Himmm enterasannn
Bnde nerak etmistim dogrusu bilgilenditdigin icin saol canim
Kayıtlı Üye
canım yurutec konusunda bişey demedin? ceviz sakıncalı mı?
yürütece alışır canım acele etme bizimki hala halıda zor gidiyo. cevizi de verme
Kayıtlı Üye
kızlar araştırdım ama bununla ilgili pek site yoktu. bir kaç sitede yazanları yazıyorum size...
Bebekler dokuzuncu ay tamamlanıp onuncu aydan gün almaya başladıklarında kahvaltıya katılan cevizi yemeye başlarlar.
Dokuzuncu aydan ufak bebeklerin cevize alerjik tepki gösterme ihtimalleri yüksek olduğundan, cevize başlamak için bebeğin dokuzuncu ayını tamamlaması beklenmelidir.
ceviz omega-3 içerdiğinde bebeklerin ceviz olmadan büyümeleri mümkün değildir.
Böyle yazıyor kızlar ne düşünüyorsunuz?????
bak gördün mü işte bu yüzden yağ oranı yüksek ya cevizde :)
Kayıtlı Üye
bisey degil canim bende 2 ay sonra veririm artik ne yapalim baharcim kizina kahvaltida neler veriyorsun?
kizlar bu arada bu aksam kizima ilk defa balik yedirdim nedense sofrada bizimleyken bisey verince yiyor sizinkide oyle yapiyor mu?
Kayıtlı Üye
elifcim sana ne kadar tesekkur etsem az vallahi tarhanayi dedigin gibi yaptim kizim severek yedi.
bir de kendi kendime dedim herseyin tarifini istiyorum ne farkedecek herkes ayni yapiyodur dedim ama sormakta gercekten fayda var al tarhana yemeyen nefret eden kizim senin tarifinle bir kaseyi bitirdi. tesekkur.........