Bebek Beslenmesi bebek beslenmesi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Size sonuna kadar katiliyorum kizlar.
Her anne evladinin iyiligini dusunur.
Bizi cok yanlis anlamis arkadas...

Kesinlikle kzuucum sana katiluyorum
Soz konusu cocuksa kendim yemem en iyisimi alirim ona ama arkadad sanki biz herseyde hazir kullaniyoruz gibi yansitmis

Oysa tam tersii neyse boswerelim....

Bu arada kzilar aksm uykusuna bebeklerinizi nasil geciriyosunuz?
Aykda salayarak mi?
Yoksa besikdemi
Yada yanindami yatiyosunuz?
Merak eeittim paylasirsaniz mutlu olurum kizlarr

Ben sadece yatiriyorum karanlik oldugu icin kendi kendine uyuyor masallah...

Sen nasil yapiyosun?
bu arada kizlar size bir sorum var bebeklerimiz artik 7 aylik besinlerine ne gibi eklemeler yapacksiniz?
ben artik yarim yu.urta sarisindan tam sariya gecmeyi dusunuyorum ve ekmek vermek istiyorum ama neyine katatak verebilirim bilmiyorum.

Canim bende yanina yatiyorun ninni soyluyorum bana sarilip uyuyo aynen isiklari kapatiyorum.
O sekilde geciyo uykuya
Ben bazrn corbalarinin icine koyuyorum basladim yani
Yumurtayida dis cikRma seruveninden sonra vucundunda kizariklik olinca kestim zTen yeni baslamistim oyusdne yarim wermee dewam

Ama tam olarak ne eklemeliyim bilmiyorumm acikcasiiii:-$

Canim bende yanina yatiyorun ninni soyluyorum bana sarilip uyuyo aynen isiklari kapatiyorum.
O sekilde geciyo uykuya
Ben bazrn corbalarinin icine koyuyorum basladim yani
Yumurtayida dis cikRma seruveninden sonra vucundunda kizariklik olinca kestim zTen yeni baslamistim oyusdne yarim wermee dewam

Ama tam olarak ne eklemeliyim bilmiyorumm acikcasiiii:-$

Nasil sana sariliyor?
Sanirim artik kiyma et suyu falanda vermemiz gerekir ama kiymayi benim kizim asla yutamaz bazen yaptigim corbalar puturlu oluyor ve hemen oguruyor asla yutamiyor kusuyor bu durumda kiymayi nasil veririm bilemiyorum.
siz beslerken ne pozisyonda besliyorsunuz? ben arkasina iki yastik koyuyorum yerde yediriyorum.

Aptamilin sutlu biakuvili kasik mamasini almis esim yeni yediriyorum iki gundur cok begendi ne kadar sagliklidir bilmiyorum..

Canim kabizlik icin onerdigin herseyi yaptim.
Zeytinyagi, kuru kayisi kuru uzum puresi, keci boynuzu ozu her sabah ama yok yok yok...
Hergun kabiz hergun fitil veriyorum sadece o anlik geciriyor herzaman da veremem ki alttan poposuna zeytinyagi enjekte ediyorum ama yine ayni.

Bir de benin kizim taksit taksit kakasini yapiyor 24 saat boyunca 3-4 kere azar azar kakasini yapiyor ve sert oluyor ne yapacagimi sasirdim boyle giderse doktora goturucem.
Ama sanirim sma mama boyle yapiyor bebelac aldigimda boyle olmuyor bir anda yapiyor kakasini ve sari oluyor.
Sma mamada hem koyu yesil hemde sert oluyor 3-4 kerede anca yapiyor..

Afedersiniz bu arada ama durumu anlatmak icin yazdim..

Baharcim el yapimi biskuvini yazar misin bakalim swninki nasil oluyor? bir de nerede sakliyorsun ve nw kadar surede??

Canim emzigini weriyorum kendime donduruyorum elini bana atiyo o sekilde geciyo uyku ya yani canim

Himmmm anladim canim yok bizde o tarz sikintilar yok ben hafif yuksek yapiyorum yastigini yatirir gibi o srkilde yediriyorum

Blendirdan gecirip vermeeyo denesen mesela sehriye corbasi yap ona koy
Tarhanayada koyabilirsin
Benim kizim tarhamnayi cok seviyo ona koyup verneyi dusunuyorum mesala

Tavuk suyu ve tabuklu sehriyeyide dusunuuyorum bakalim yaparsam yazarim

Ama bazen benim kizimda cok puturlu vr kati olursa kusar gibi oluyo aynen

Oyle yani canim

Canim emzigini weriyorum kendime donduruyorum elini bana atiyo o sekilde geciyo uyku ya yani canim

Himmmm anladim canim yok bizde o tarz sikintilar yok ben hafif yuksek yapiyorum yastigini yatirir gibi o srkilde yediriyorum

Tarhanayada koyabilirsin

Oyle yani canim

Tarhanayada koyabilirsin

Oyle yani canim

şengülcüm lütfen herşeyi blendrdan geçirme bu ilerde sana çok büyük sorun olur yutmayı öğrenmesi gerekiyor. bir iki defa öğürür ama alışır onu öğretmelisin bence

2 çay bardağı tam buğday unu
yarım çay bardağı irmik
2 çay bardağı pirinç unu( koymak istemeyen sadece tam buğday unuyla da yapabilir)
3 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı ev yapımı yoğurt
175 derecede 20 dakika pişiriyorum hamura bazen meyve püresi de koyuyorum.

Dogru soyluyon baharcim ama gercwkten alisir mi dersin.
Yani soylemi yapayim hasladiktan sonra catalla mi ezeyim ama corba mecburen sulu olmak zorunda.
Sabh kahvaltisinda yumurta verirken kasikla eziyom ihlamurla karistiriyom puturlu oluyo hemen oguruyo verince arkasindan hemen cay veriyom o zaman yutabiliyor anca vermezsem kusacak yani korkuyom

Ben daha tarhana vermedim. ama vermeye baslicam daha once vrdigimde hic icmemisti.
Ay ne tatli uyur yavrum oyle.

Dogru soyluyon kiyma katip blendirsan gecirmek mantikli.

Ben daha senin gibi corbalar yapniyom sebze haslayip corbasini yapiyom hic tavuk suyu verdiniz mi?

Benim i tarhanayi seviyo canim bidagaki yapmama kiymali yapmayi dsunuyorum
Ewet bn bi defa wermistim
Sonra wermedim ama tavuk we tavuk sulu corbada dsunuyorum ben bakalim
Sebzeden biraz cikalim artik 8ay olduk canim ya oyle deil mi

Arkadaşlar ben mi sizi anlayamıyorum yoksa siz mi beni anlayamıyorsunuz bilmiyorum.

Ben size çocuğunuz emdiği halde formül süt verin demiyorum. Ya da markaların kaşık mamalarını, kavanoz mamalarını kullanın demiyorum. Benim çocuğum emiyor, bu nedenle mama vermiyorum. Ama eğer emmeseydi ya da sütüm olmasaydı, günde 500 ml mama(formül süt) hazırlayıp verirdim. Bunu sağlık bakanlığı söylüyor.

Sütüm olmadığı zaman ben de aptamil kullandım, ama sütüm artınca bıraktım. Çünkü doğalı varken yapayının kullanılması tabi ki mantıksız. Ama sütünüz yoksa da anne sütünün tek alternatifi bu formül mamalar...

Hiçbir çocuk doktoru da, anne sütü almayan bir bebek için ek gıdalar yeterli, mamayı kesin demez. Bundan eminim. Çünkü "cıvık bir muhallebi" de dahil hiçbir şey bu mamalarla eşdeğer değildir. Doyurur ama içeriği bambaşkadır..

Mama derken kastettiğim de bebeğin ilk 6 ayında da kullanılabilen, aslında mama değil formül süt /devam sütü diye adlandırılan aptamil, sma gibi şeylerdir.

Konu sahibinin bebeği geceleri belli bi miktar alıyorsa gündüz gerek olmayabilir. Ben gündüz de mutlaka versin demiyorum, gün içinde en az 500 ml anne sütü ya da devam sütü alınması gerek diyorum sadece.

Sizi yargılamak için değil, bebeklerinizin iyiliği için yazdım. Belki farkında olmadığınız şeyler vardır diye...

Tekrar söylüyorum. Ben size gündüz de mama verin demedim. Arkadaş mamayı kes demiş, ben de öyle şey olmaz, günde en az 500 ml anne sütü ya da devam sütü alması lazım dedim. Gece alıyorsa bi 500 de gündüz verin anlamına mı geliyor bu?

Benim bebeğim de 4 mayıs doğumlu. Devam sütü vermiyorum çünkü sütüm yeterli ve güzel emiyor. Ek gıdaya alışamadığı halde kilosu ve boyu gayet iyi.

Ben buraya kimseyi eleştirme amaçlı girmedim. Bebeğim iştahsız, değişik ne tarifler deneyebilirim diye bakmak için girdim. Hangi ayda neye başlayacağımızı, günde ne zaman ne yiyeceğimizi ne kadar yiyeceğimizi doktorumuz söylüyor zaten. Doktordan öğrenmem gereken şeyleri, kafama göre ya da internetten okuduklarıma göre uygulamıyorum. Ben de farklı tarifler var mı diye bakmak istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…