Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Sen vatanımızı ezansız bırakma Allah'ım...
Kayıtlı Üye
elifcim sana ne kadar tesekkur etsem az vallahi tarhanayi dedigin gibi yaptim kizim severek yedi.
bir de kendi kendime dedim herseyin tarifini istiyorum ne farkedecek herkes ayni yapiyodur dedim ama sormakta gercekten fayda var al tarhana yemeyen nefret eden kizim senin tarifinle bir kaseyi bitirdi. tesekkur.........
benim kız da yemezdi tarhanayı ben de biraz tereyağı ve kıymayla yaptım çok beğendi ve yedi. ayrıca kurban bayramında kemik ayırmıştım onu kaynattım geçen gün içinin iliğini de ezdim o suya ve artık çorbalarını o suyla yapacam kızlar
Kayıtlı Üye
biz ne zaman sofraya otursak mutlaka kızımı da oturtur ağzına birşeyler veririm hem bizimle güzel yiyo hem de sofra kültürünü öğrensin :)
Sen bana yangin ol efendim, ben sana ruzgar....
Kayıtlı Üye
Ben kahvaltida
Peynir
Cici bebe
Pekmez
Yumurta sarisi
Ama badem de koymayi dusunuyorum artik bahar gibi
Bu arada muz kiymuyorum kabizlik yapiyo
Biraz daha gecsin kiyma koymaya bnde baslayacam ins.
Bu aradaaaaa kizlatrrrrrrrr hayrunnisammmmm
Disssss cikardiiii cooooooooookkk mutluyumm ya darisi sizin kizlara ins.
Kayıtlı Üye
Ben kahvaltida
Peynir
Cici bebe
Pekmez
Yumurta sarisi
Ama badem de koymayi dusunuyorum artik bahar gibi
Bu arada muz kiymuyorum kabizlik yapiyo
Biraz daha gecsin kiyma koymaya bnde baslayacam ins.
Bu aradaaaaa kizlatrrrrrrrr hayrunnisammmmm
Disssss cikardiiii cooooooooookkk mutluyumm ya darisi sizin kizlara ins.
Kayıtlı Üye
hadi gözün aydın darısı bizim kızlara :)
Kayıtlı Üye
bu arada tatlım muz kabızlık yapar diye vermemezlik yapma bağırsakların ona da alışması gerekiyo hergün düzenli yerse sıkıntı yok bizim kız çok seviyo muzu görünce deli oluyo. iki günde bir de gün kurusu kayısısını haşlayıp aç karnına veriyorum uzerine de su. o bağırsaklarını yumuşatıyo
Kayıtlı Üye
Saol canim ins.
Yok vrmemezlik de yapmiyorum kahvaltida vermessem meyvesine koyuyorm zaten
Kayıtlı Üye
çok ağladı mı diş çıkarırken canım
Moon lovers;scarlet heart:ryeo(muhteşem kore dizi)
Kayıtlı Üye
ayyyy çok sevindim elifcim ya darısı bizim kızlara inşallah..
benim kız muza deli oluyo ama maalesef hep kabız hep kabız bir kere kendiliğinden yaptığını gmrmedim bir de taksit taksit yapıyor kakasını.sabah biraz akşam biraz hep sert hep sert bıktım yaa...
muzu asla veremiyorum bir kere iki defa arka arkaya verdim. aglama krizlerine girdi. ben bile onu öyle görünce agladım.
bir daha da tövbe ettim vermeye.
bende kemik kaynatıp suyunu çorbalara vermeyi düşünüyorum daha başlamadım.
Kayıtlı Üye
bu arada bende hergün kayısı ve kuru üzümü kaynatıp yoğurtla karıştırıp veriyorum ama kızım bugün ishal olmuş
Kayıtlı Üye
Ben peynir olarak tuzsuz lor peyniri veriyorum ama 3-4 günde bozulmaya başlıyor bende tuzsuz labne peyniri alayım dedim o uzun süre gider çünkü az yiyor siz ne peyniri veriyorsunuz?
Kayıtlı Üye
biz ne zaman sofraya otursak mutlaka kızımı da oturtur ağzına birşeyler veririm hem bizimle güzel yiyo hem de sofra kültürünü öğrensin :)
aynen bende canım sofrada bizimleyken ne veririsem yiyor ben 4 aylıkten beri hep sofraya oturtuyorum sofra kültürünü öğrensin bebeğim
en buyuk cezaevi cahil insanin kafasinin icidir..
Kayıtlı Üye
ya sen bunlari verebilion bn sadece gunde iki yemek kasigi corba werebiliom kaynanam daha fazlasina izin vermio emmio zaten kilo limida durdu of simdixe hasta annelik zor ya
en buyuk cezaevi cahil insanin kafasinin icidir..
Kayıtlı Üye
Arkadaslar merhaba yeni katildim araniza....
benim 6,5 aylik kizim var gunluk beslenme tablosu su sekilde
sabah ihlamur cayi ve bu cayla seyreltilmis yarim yumurta sarisi biraz tuzsuz lor peyniri ve keci boynuzu ozu hepsini ayri sekilde cay ile seyreltilmis olarak.
Oglen sebze puresi brokoli karnabahar havuc kabak patates kereviz vb
ikindide yogurt
bazi gunlerde yogurt yerine muhallebi yapiyorum yogurtun icine kendi elimde yaptigim bebe biskuvisi katiyorum..
isteyenlere tarifi verebilirim cok saglikli
gec aciktigi icin butun bi gunu bunlarla bolusturebiliyorum sizce nasil?
Ve de bu kis ayinda ne meyva verecegimi bilemiyorum mandalina portakal greyfurt kivi bunlar asitli oldugu icin 8. 9 aya kadar vermeyin diyorlar. Kizima 2 haftadir meyva puresi veremiyorum bu yuzden armut veriyordum en son o da kalmadi.....
Kayıtlı Üye
Yok canim gecen bi baya aglamisti ya bi hafta cok hastaydi oo iste sonrada cikti
Bn bidaha aglar diye dusunuyodum coksukur ya atlatik
Ust de de gorunuyo suan bide yamda bakalim onlar ne zamn cikacak belli zaten cikacak gibi izi va yani
Kizlar bakin kizlariniza bilirsiniz zaten yeri cizgu gibi belli olur dikkali olursaniz
Kayıtlı Üye
ya sen bunlari verebilion bn sadece gunde iki yemek kasigi corba werebiliom kaynanam daha fazlasina izin vermio emmio zaten kilo limida durdu of simdixe hasta annelik zor ya
canım kaynanan ne karışıyo sana
Kayıtlı Üye
Yok canim gecen bi baya aglamisti ya bi hafta cok hastaydi oo iste sonrada cikti
Bn bidaha aglar diye dusunuyodum coksukur ya atlatik
Ust de de gorunuyo suan bide yamda bakalim onlar ne zamn cikacak belli zaten cikacak gibi izi va yani
Kizlar bakin kizlariniza bilirsiniz zaten yeri cizgu gibi belli olur dikkali olursaniz
damaklarda belli dişler elifcim çizgi gibi üzeri de ama patlayamıyo
Kayıtlı Üye
Ben peynir olarak tuzsuz lor peyniri veriyorum ama 3-4 günde bozulmaya başlıyor bende tuzsuz labne peyniri alayım dedim o uzun süre gider çünkü az yiyor siz ne peyniri veriyorsunuz?
ben peyniri kendim yaptım evde azcık ondan veriyordum
Kayıtlı Üye
ne
neden istahsiz mi bebegin?
Kayıtlı Üye
zaten ben anlamistim elifcim kizinin bir daha aglamayacagini. cunku o aglama krizlerini yasadi herseyi gecirdi geriye disi cikarmak kalmisti o da oldu. senin adina cok mutluyum dogrusu... bu surec ne kadar surdu?????