Bebek Beslenmesi bebek beslenmesi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Bu arada bahar yapiyodu yanlis hatirlamiyosam ben pier cardin ve huncalife uye oldum katolugum daha gelmedi ama ins.yapabilirm
Arkadasim yapiyodu az bcuuk cevren var yaparsin dedi esimle konustum falan derken uye oldum iste

Aa hayirli olsun cnm.
Dikkat edin daha yaz gelmedi dondurma yemek icin daha erken ervada pek bi merakli yemeye.
Nasil cnm kizlariniz konusuyomu neler yapiyo gun icinde anlatsaniza

Kizlar ervaya ne zaman baksam surekli bana biseyler anlatmaya calisiyo konusuyoda konusuyo ama hicbirimiz bisey anlamiyo oyle sesler cikariyo arka arkaya konusur gibi..
Bu arada anlamli anne baba demeye basladi elimde yemek gorurse cok nadir mama diyor. Telefonu kulagina tutup alo diyor.
Yigitin yarenin adini soylemeye calisiyor. Kardesimin adi rabia ona abiya abiya diyor ama anlamsiz soyluyor ona bakarak hic demedi.
Onun disinda kopek nasil ses cikarir diye sorunca hav diyor:))
Kedi diyor miyav diyor git git git diyor:))
Atti diyor arada gidenin arkasindan by by yapabiliyor.
Hiz muhaciriz mari kelimesini cok kullaniriz bisey olsun mari diyeyim o da yayi diyor:)) bide ben of ya diyim o da o yaaa diyor:)) bayagi bayagi dillendi kizlar. Yakinda konusacak gibime geliyor.

Sabah kalksin hemen coraplarini yelegini bana getiriyor giydireyin diye. Esim isten gelip coraplarini cikariyor o da coraplari alip esimin ayaginin ustune koyuyor:))
Ayagindan pandufunun biri ciksin bana anlatmaya calisiyor.

Dun annemlerde dustu bana dustugunu anlatmaya calisiyor. Simdilik bunlar yani kizlar nasil?

Oooo kuzum masalah yaaa hemen bizdede ayni duurmlar tatlim ama baya ilerleme var yani cok guzel.

Nisa atik baya baya konsuuyo anlatiyo sikintisini yani biryeri agridiginda agridi diyo ne bilim sofra serer serince oturur basina
Aslinda suan da aklimda cok bisi yok.

Canim ben ne yersem yer yani ben 40 defa sofra sereyim oturur benimle yer ogun arasi cok fazla nisanin cerez yer meyve yer meyveli sut icer ne bilim istahi iyiydi biliyosun bazen duragan olur yemez bazende normale biner yani

Aksamlari babamizla muhakkak yeriz yani
Onun dsindada birsey yok zaten ben nisaya ozel corbaydi yemekdi yapmam biz ne yiyorsak onu yedigi icin ayri yapmam yani bamyeye kadarda yer o yusden bulgur pilavini faln cok sewer mesela bazen yogurt cikartirm petegin uzeirne koyarim gelip gidip bakar yogurt hadi yedir diyee cok seviyo yani yemeyi ayirt eddigide yok cok sukur bizim boyle tatlim :)

Merhaba kızlaaaaarrrr ben geldiiiimmm elifcim geçmiş olsun ve yeni işin de hayırlı olsun :). Şengülcüm maşallah ervaya bsk nasıl açıldı çocuk. Bizimkinin söylemediği hiçbirşey yok kendini çok güzel ifade ediyor. Boya kalemlerimiz var renkleri gösteriyorum kırmızı mor siyah bunları iyi biliyo çok seviyo renk oyununu

Masallah cnm nisaya bizimde boya kalemlerimiz var ama daha renk sormuyorum. Ama soyluyorum renkleri.
Elifcim masallah istahi cok iyi senin kizin ne guzel.
Erva kitaplari cok seviyo bi tane kopek hikaye kitabi var onu bana getirip hav hav diyo okuyayim istiyo sayfalarini o ceviriyo. Oyuncaklarla isi yok pek.
Bazen bebegine mama yediriyomis gibi yapiyo bebeginin cisi var mi deyince etegini kaldirip bakiyo:))

Agzini burnunu dilini disini gozunu kulagini sacini ellerini ayaklarini ve en son ogrettigim karnini yerlerini sorunca gosteriyo eskiden bilemezdi karistirirdi.
Pepenin de adini soylemeye calisiyo bebe bibi gibi biseyler diyo masallah kizlarimiza.
Baharcim kizin 3 kelimeli cumle kullanabiliyo mu?

Evet cnm kullanıyo dün yattı benim telefonla uğraşıyordu babasının resmini gördü babacııım deell datalıııımm otuuuyyyy dedi. Sonrada anne baaaakkk baba göödün müüüü dedi . baya ilerletti konuşmayı. Güneşli günde, anne gunes çabuk montum paaka diyo. Montumu getir parka gidelim diyo güya :)

Ah cnm masallah ya cok sevindim valla. Peki erva ne zaman konusur sence daha once yazmistim ona ne zaman bakip goz goze gelsem biseyler anlatmaya calisiyo sessiz bisekilde elindeki seyi gosteriyo yada baska seyler yaparak surekli soyleniyo. Sanki konusacak gibi bende merakla bekliyorum.
Bu arada getir goturumuz tamamdir. Eline bisey vereyim bunu babaya yada anneanneye gotur falan diyim cok guzel anliyor. Artik acildi bu konuda

Saol baharcim tesekkur ederim huncalife kozmetik
Temizlik
Falan iceriyo vede bitkisel tamemn katolplugum gelemdi bende tam bilmiyorum neler var daha bildikelrim bunlar
Masalh kizalriniza bende renklere gecemdik daha erken diye dusunuyodum ben demekki deiomis aslinda bende ogrwteyim renkleri
5 kadar saymaya caliyoruz ama uzerinde cok durmuyoruz.
3 kelime kuruyo anne su detiy diyo mesela daha baska da var telefondan anne niloya acilmiyomu diyo yani ben acmiyorum acilmiyo diyorum oda soruyo bana :)
Anne pepe acilmiyomu diyo bunu kendi silinde soyluyo ben boyle soyluyorum ama :))).
Artik derdini aanlatiyo yani kizlar
Ama sizinkilerede masalh ya cok guzel
Bende renkleri göstereyim bari artik erken deil aslinda

Sengul senin kiza masalhh ozellikle ne kadar geriydi bizim kizkardan suan bence ayni seviyede bana göre cok yol katetmis

Cok tesekkur ederim canimin ici. Sizin kizlar bayagi bayagi konusuyo artik. Ervanin da iste 10 15 kelime haznesi var. Belki 2.5 yasina kadar cumle kurup konusmya baslar. Bugunlerime cok sukur. Artik cogu seyi anliyo.
Bu arada baharin yazisini okuyunca bende birazrenk calismasi yaptim ama benim kiz kalemleri alip gidiyo yada yazmak istiyo. Ama kirmizi rengi biraz anladi sanirim.

Şengülcüm birşeyler anlatmaya çalışıyorsa sana sen de ne demek istediğini anlıyorsan evet kızım bu böyle şöyle diye onun sana anlatmaya çalıştığı şeyi sen tekrarla. Örn. Yere kaşığın düştüğünü sana anlatmaya çalışıyorsa sen de evet kızım yere kaşık düşmüş alıp yerine koyalım hadi sen koy kızım diye altını destekle yani onun dile getirmeye çalıştığı şeyi sen dile getirerek ona yardımcı ol ama sakın sôzünü yarıda kesme önce onu dinle sonra evet kızım böyle diye ona tercüman ol böyle böyle kısa sürede konuşur merak etme
Biz hayrunnisayla hem sayılar hem de renklere çalışıyoruz renklerle ilgili sayılarla ilgili videolar izliyo ve bundan çok keyif alıyo faydası da var bence videoyla birlikte o da tekrar ediyo. İlle de öğrensin diye paralamıyorum kendimi gösteriyorum sadece oynadığımız oyunlar renkleri sayıları kapsayabiliyo oyunla keşfetmiş oluyo :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…