Bebek Beslenmesi bebek beslenmesi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Yaptigin sey cok mantikli canim bende deneyim bunu.
Ayni senin dedigini yapiyorum onu destekleyici konusuyorum hic sozunu kesmiyorum bu konuda coook dikkatliyim zaten

Ama genelde ortada bisey yokken konusuyo o zaman ne tepki verecegimi bilemiyorum ne demek istiyon annem yada aa oyle mi olmus falan gibi biseyler soyliyorum

Evet öyle yap ben de öyle yapardım allah allaaaahhh töbeee töbeee ne olmuuuusss diyordum şimdi aynısıni hayrunnisa da bana söylüyo allaaak allaaak töbeee töbeee diyo :)
Kızlar bizimki oyun havasına bi oynuyo görmeniz lazım erik dalı diye bi oyun havası vr onu çok seviyo bize elüüüükk diyo onu söyleyin diyo poposunu bi sallıyo varya gülmekten ölüyorum.
Mesela taklit oyunları oynayabilirsiniz kızlar biz hayrunnisayla oynuyoruz bir oyunumuz varda burda nasıl anlatsam bilemedim

Bizimki de bu ara oyuna merak saldi normalde hic oynamazdi tv de falan biraz muzik calsin hemen sofradaysa ayaga kalkiyo popo sallamayi bilmiyo ama kendini bi garip yapio kollarini falan sallio ucak gibi yapio kendini bi tuhaf yapio esimle oluyoz gulmekten.

Nasil bi oyun anlat bakam cnm?

Ewet mantikli aslinda ne yapsan anliyolar bende baslayimm artik renkelre zeka oyunlari aldik hafta sonu renk uzerine yapbozz varya kizlar onlardan bulamadim bulsaydim oyle alacakdim yildiz kare ucgen kaliplar oluyo kendin yerlestiriyon onalrdan aldim yapiyoruz daha tam yapamiyo nisa bira detayli kendini zprluyo bakalim artik yaza kadar baya b8se ogrenirler ins.

Bizdede var cnm ondan ama sadece yuvarlagi takabilio digerlerini bilemiyo ya 3 yasina kadar bu seyleri zaten ogrenecekler biraz daha buyumeleri lazim

Doğru aslinda erken deilmi ama suan tam ogrenme vakitleri ne verirdeb aliyolar

Evet cnm aliyolar tabiki ama 7 yasina kadar aliyolar. Bizde bu dedigim oyuncak nerdeyse 1 senedir var ama takamayinca takamiyo iste cocuk elbet birgun takacak. Yapmiyo dedigim seyleri hep 3 4 ay sonra yapti. Her konuda bu boyle olacak ama 4 5 yasina gelince farki kapatacak bunu kabullendim artik.
Kirmizi rengi ogrendi bayagi bayagi.

Baharcim sen renkleri sadece kalemde mi gosteriyon mesela kirmizi bi terligide anlayabili yo mu nasil ogretiyon?

Birtek kalemlerle değil tabi kuzum. Evdeki herşey bizim için öğrenme aracı aslında kıyafetleri havuz topları evdeki eşyalar vb. Herşeyde gösteriyo bildiği renkleri. Mesela önce kalemlerden veya havuz toplarından kırmızıyı gösteriyorum kırmızıyı diğer renklerden ayıt edene kadar öyle çok renk göstermiyorum mesela kırmızıyla birlikte en fazla iki renk daha ama yoğunluk öğretmek istediğim renkte oluyo. Sonra o rengi ayırt etmeye başlayınca o gün giydikletinde kırmızı varsa üzerindekilerden hangisi kırmızı diyorum gösteriyo veya evdeki nesnelerden kırmızıyı bul diyorum buluyo. Şimdi bildiği renkler mor, kırmızı, sihah, pembe,mavi bunları iyi biliyo ve herşeyde de gösteriyo
İlls öğrensin diye zorlamıyorum kızlar aslında biraz erken bu işlere ama oynarken gösteriyorum o da kapıyo hemen yani bu öğrenme işi bir oyun aslında oyunla istediğin herşeyi öğretebiliyosun çocuğa
Aynı şekilde sayıları da yemek yerken video izliyo açtığım videolar ya renklerle ilgili olur ya sayılarla gerçi artık benim açtıklarımı izlemiyo kendi beğenip açıyo :)
Bazen 5 e kadar şaşırmadan sayıyo ama karıştirdığı da var tabi sayılarla renklerle ilgili şarkilar söylüyoruz hem öğreniyo hem de eğleniyo işte :)

Tebrik ederim seni cnm bende 2 gundur kirmizi uzerine calisiyorum. Masllah evdeki her rengi gosteriyo demek. Ne guzel erva konusabilse sayilari soyleyebilir diye dusunuyorum ama daha yok. Simdi bende dicem erva evdeki kirmizi rengi goster diye ama beni anlarmi bilmiyorum.
Bende sayi renk videosu izletiyorum ama bunlarin faydasi olurmu acaba cok merak ediyorum cnm ya

Ben nisaya telefonu gosterdigim an elimden aliyo you tube girip cizgi fipm aciyo
Bende sakliyom vala

Bahar masalah yaaa ewet aslinsa erken ama iste hemen kapiyolar varya
Oyuzden ne verirsen kar aslinda su durmda ogrenme kabiliyetkeri cok hizli sizi tebrik ederin kizlar

Evet canlar. Bende keceler var kare kare onlarda renk ogretmek super bence ervaya dunden beri gosteriyorum. Bugun erva kirmizi renk nerde annem dedim gitti kirmizi keceyi alip bana getirdi onun disinda kirmizi olan yerleri gosteriyorum ama sanki idrak edemiyor sadece kirmizi kecede var zannediyor tepkisiz kaliyor ama ben heryerde kirmizi rengi gostermeye devam edicem.
Artik benim her dedigimi anliyor kizlar yere elma dusurdu nereye dusurduysen getir diyorum bulup getiriyor. Al bunu cekmeceye koy diyorum hemen koyuyor eskiden anlamasi icin gozunun icine bakardim 2 3 kez tekrar ederdim simdi bunlari hic yapmiyorum agzimdan ciktigi gibi anliyor. Rabbime sukurler olsun.
Dustu bitti ve televizyon demeye calisiyor bunu yeni farkettimm.

Tabagini bitirince bitti diyorum bos tabagi alip bitti demeye calisiyor ama 5 harften 2 sini soyluyor mesela. Televizyona vizz diyor sanki ben de net anlayamiyorum ama bu ucunu soylemeye calisiyor.
Bi de kizlar by by yaparken gden kisinin yuzune yapmiyorda bn kapiyi kapatinca yapiyor cok moralim bozuluyor ya bazen yuzlerine karsi yapiyor neden boyle yapiyo bu deli:))

Videoların bence faydası var mesela zeemzoom diye bi sayı videosu var hayrunnisaya onu açıyirum önceleri sadece izliyordu sen dr onunla say diyorum onunla birlikte o da sayıyo
Seni tebrik ederim şengül valla çok hızlı atlattınız bu süreci kırmızıyı öğrendiyse sen önce göster evde kırmızı olanları bak bu da kırmızı bu da kırmızı diye sonra ona sor ilk sormanda cevap vermesini bekleme bunlar zamanla olacak şeyler tatlım kimi çocuk iki günde öğrenir kimi beş günde kimi bir ayda önemli olan kararlı olup sabırlı olmak

Elifcim bizimki de youtube dan açıyo pek çizgi film izlemez ya niloya ya da can izler o da her bölümünü değil bazılarını

Ervada izlemez. Tesekkur edeerim cnm kirmizi kalemini getir dedim demin mor kalemide vardi ama kizmizi kalemini aldi getirdi kalemde ve kecede ogrendi kizmiziyi ama herseyde gosteriyom bu da kirmizi diye. Artik algilari acildi cnm. Zeem zoom buldum bende dun ve bugun izledi dikkatle bakiyo belki kulagina asina da geliyo cunku ben bayagi zamandir soyluyorum bi konisabilse saymayada basla ins. Baska hangi videolari izletiyon? Bi de ben kirmizi renk var sadce onu izletiyorum kirmizi denizyildizi ve pepe diye onunda etkii oldu.

Bizim ewde net olmadigi icin acamiyorum zaten nisada hemn niloya aciyo bende baslayim bari artik renkelere falan zeka oyunlarini pek sevmiyo sengul dedigin dogru aslinda videoyu merak ettim netuk az wifi olan biyerden indirip izletim bari bende sayi üzerine galiba deilmi renk uzerine de video varsa soyleyin kizlar bende indirip izletim

Canim bak bizimkilerin anlayacagi sekilde video buldum 2 tane. 1 den 5 e kadar bi video zaten hepsini bir anda ogreetmek iyi degil o yuzden tam bize gore zeem zoom sayilari ogrenme yaz cikiyo 1.5 dk falan video bide kirmizi rengi ogrenme pepe ile yaziyom o da 2.5 dk falan sadece kirmizi rengi ogretiyo ekran kipkirmizi oluyo falan anlayabilecekleri sekilde yani umarim faydasi olur. Ben bu sabah 15 dk falan izlettim bi de sarki dinlettim hersabah yapicam bunu uyanir uyanmaz cunku sabahleyin bilincleri daha bi acik oluyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…