Bebek Beslenmesi bebek beslenmesi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Dunden beri aklim sende bu kizniye boyle diye ben okudum ama yazmaya firsatim yokdu yazamdim.
Emin ol cok uzuldum
Ins.biam. once toparlarsin

Bende uzuldum umarim toparlanir bi derdin varsa anlat derman olmaya calisalim ben eski konularini bilmiyorum

Aynen dediğin gibi cnm sorun hayrunnisa değil herşeye karşı böyleyim ve kendimi kontrol edemiyorum artık . iyiyken kendi kendime söylüyorum bahar salaklık yapma allahım sana çok zeki akıllı sağlıklı melek gibi bir evlat vermiş niye kızarak köreltiyorsun çocuğu diyorum artık kızmamaya karar alıyorum gel gör ki sinirlendiğim dakikaya kadar. Sinirlenince yerden yere çarpsam gözüm görmüyo hemen yanından uzaklaşıyorum ona birşey yapmamak için yastıkları yerden yere vuruyorum sinirimi yenemiyorum bi türlü hayrunnisa anne diye yanıma gelince de vicdan azabından ölüyorum iki gündür ağlıyorum dün çok kızdım diye vicdanım rahatlamıyo. Bitki çaylarını deneyecem kızlar iyi ki varsınız canımsınız. Eşimi allah versin zaten onunla hiçbirşey konuşulmuyo o benden daha kötü oluyo morali bozulmasın diye onunla hiç dertleşmem bile. İyi ki siz varsınız.

Çok seviyorum sizi kızlar
Bilmiyorum niye böyle oldum yılların birikimi sanırım. Umarım toparlarım bi an önce doktora gitmeyi bile düşünüyorum

Toparlanirsin cnm hic merak etme sen icine atma burada bizimle de paylas ama paylas yoksa bu icine atma insani hasta eder icinde dert yapar anlat ki icin bosalsin unutma biz hep yanindayiz

Merhaba kızlar topiginize rastladım şimdi 6 buçuk aylık oğlum var ne pişirip yedircem çok zorlaniyom hiç yeşillik yedirmedim tarif lazım bana bide sabır siz nasıl basediyonuz dudaklarını kilitleyince bazen zorla tikiyom ağzına çorbayı saglicakla buyutun bebislerimiz Rabbim hayırlı evlat eylesin

Merhaba aynı evreleri biz de geçirdik :) kızım mayısta 2 yaşını dolduracak. Tv reklamlarıyla, internetteki çocuk şarkılarıyla veya ilgisini çekecek birşeyler bulup o şekilde yedirirdim. Sebze püreleri yapabilirsin , sebze çorbaları yapabilirsin ama sana tavsiyem bolca sebze tarhanası yedir

Şimdi yedirebilirmiyim sebze tarhana bide siz nasıl yapiyonuz onu

Ins.bi an once toparlarsin ama suna takildim neden esinle konusamiyosun anlamadim

Sizde iyiki varsiniz canim

Hos ge
Aramiza hosgeldin canim
Ewet yawasdan ta mavranin dedigi sekidle yedorebilirsin dikkatini cekecek seylrle yani
Ve artik tadina bakicak şekilde vermelisn yani tadina alissin bi hoc vermediysen bu zmana kadar azar azar verip bi hafta busekilde. Dewam edesrsin emiyosada cok sikma zaten az az ver sevebilecegi seyelrden basla yogurt olanilir2 seker koyma tabi

Vala unutmusum ben yaaa :))
Cok garib aklimda birsey yok suan

Hosgeldin cnm bizde zorlayarak yediriyoruz hep oyunla. Hepimizinki mayista 2 yasina girecek yemek isini bi cok kez kizima biraktim kendi yemesi icin catal kasik kullanmasi icin maalesef sabahtan aksama kadar hicbisey yemedigini gorunce zaten yasitlarina gore cok da zayif oldugu icin biraktim uzun zmandir kendim yediriyorum hava guzel olunca balkonda yediriyorum o zaman video falan acmiyorum disarda kediye kopege kusa bakarken cok guzel yiyor. Hemde acik havada yedigi icin istahli oluyor. Nasil olsa ogrenecek birgun catal kasik kullanmaya doke saca da olsa biraz kasik kullanmaya calisiyor.

Gelelim yemeklere aklina gelebilecek her turlu sebzeyi yediriyorum mesela bugunki corbamiz kerevizle birlikte yapraklari, havuc sogan ve sarimsakti. Hergun sebze yer bize ayri kizima ayri corba hazirlarim hergun. (yesil kabak, balkabagi, kereviz,brokoli,karnabahar, havuc ) bu sebzelere sogan sarimsak katarak corbalar hazirlarim. Onun disinda mercimek tavuk suyu tarhana corbalari da tabi.. 2 gunde bir kiyma yediririm.
Senin oglusuna gelince ne zaman basladiniz ek gidaya ? Bu onemli ben bu zamanlarda hatirlamiyorum ama ilk mesaja bakabilirsin. Genellikle gun icinde mutlaka yogurt, sebze puresi, ve elma suyu yada cam rende de rendelenmis elma armut verebilirsin.
Hergun sebze puresi yap az suda brokoli yarim havuc yarim patates haslayip blendirdan gecir yada catalla iyice ezdir ve ezdikten sonra zeytinyagi kat. Yemek piserken katma kesinlikle verecegin zaman kat. Ve mutlaka tuzsuz pisir. Ben 1 yasina kadar tuz vermedim. Umarim faydali olmustur senin icin..

5 aylıkken başladık ek gıdaya meyvelerle sonrasında patates habucla çorba yaptım zaten başkada çorba yapmadım 3 hafta her öğlen yedi ve sanırım bikti bu çorbadan ıspanak aldım yarin pisirirkm diye ama nasıl pisircem ayy sanki bu işin altından kalkamayacam
Emiyorda TurkuazKrampon isime yarar tabiki çok teşekkür ederim hepinize

İnternette bebek tarhanası tarifleri var ama onu yapmak çok uğraştırıcı. Sebzwleri haşlayıp tamur gibi yapıp ince serip kurutup un haline getiriliyo bu işlemleri kayınvalidem yapmıştı ben o tozdan çorba yapardım

Sadece patates havucla yapma cnm cocuk bikar degisik sebzeler kat. Kalkarsin tabi altindan neden kalkamayasin merak etme. Ispnak havuc yapabilirsin bu sefer icine biraz irmik de kat.

Aa gecmis olsun cnm ya su hastalik bi pesinizi birakmadi sizinde ama daha iyi bagisikligi guclenir. Soguk bisey mi ictiniz ki?

Malesef ff
Dondurma yedik nisada cok az yedi yani kasigin ucuyla yedi hemen bogazlari kizardi cok sukur ateslenmedi 2 gundur ama pedidus veriyorum , bende soguk alginligi ilac kullnaiyorum. Bogazlarim agiryinca kulagimada vuruyo gorsen gecen hafta hep misafirim vardi hep yoruldum
Simdide dinleniyorum inamki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…