Arkadaşlar ben mi sizi anlayamıyorum yoksa siz mi beni anlayamıyorsunuz bilmiyorum.
Ben size çocuğunuz emdiği halde formül süt verin demiyorum. Ya da markaların kaşık mamalarını, kavanoz mamalarını kullanın demiyorum. Benim çocuğum emiyor, bu nedenle mama vermiyorum. Ama eğer emmeseydi ya da sütüm olmasaydı, günde 500 ml mama(formül süt) hazırlayıp verirdim. Bunu sağlık bakanlığı söylüyor.
Sütüm olmadığı zaman ben de aptamil kullandım, ama sütüm artınca bıraktım. Çünkü doğalı varken yapayının kullanılması tabi ki mantıksız. Ama sütünüz yoksa da anne sütünün tek alternatifi bu formül mamalar...
Hiçbir çocuk doktoru da, anne sütü almayan bir bebek için ek gıdalar yeterli, mamayı kesin demez. Bundan eminim. Çünkü "cıvık bir muhallebi" de dahil hiçbir şey bu mamalarla eşdeğer değildir. Doyurur ama içeriği bambaşkadır..
Mama derken kastettiğim de bebeğin ilk 6 ayında da kullanılabilen, aslında mama değil formül süt /devam sütü diye adlandırılan aptamil, sma gibi şeylerdir.
Konu sahibinin bebeği geceleri belli bi miktar alıyorsa gündüz gerek olmayabilir. Ben gündüz de mutlaka versin demiyorum, gün içinde en az 500 ml anne sütü ya da devam sütü alınması gerek diyorum sadece.
Sizi yargılamak için değil, bebeklerinizin iyiliği için yazdım. Belki farkında olmadığınız şeyler vardır diye...