Bebek Beslenmesi bebek beslenmesi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Tekrar söylüyorum. Ben size gündüz de mama verin demedim. Arkadaş mamayı kes demiş, ben de öyle şey olmaz, günde en az 500 ml anne sütü ya da devam sütü alması lazım dedim. Gece alıyorsa bi 500 de gündüz verin anlamına mı geliyor bu?

Benim bebeğim de 4 mayıs doğumlu. Devam sütü vermiyorum çünkü sütüm yeterli ve güzel emiyor. Ek gıdaya alışamadığı halde kilosu ve boyu gayet iyi.

Ben buraya kimseyi eleştirme amaçlı girmedim. Bebeğim iştahsız, değişik ne tarifler deneyebilirim diye bakmak için girdim. Hangi ayda neye başlayacağımızı, günde ne zaman ne yiyeceğimizi ne kadar yiyeceğimizi doktorumuz söylüyor zaten. Doktordan öğrenmem gereken şeyleri, kafama göre ya da internetten okuduklarıma göre uygulamıyorum. Ben de farklı tarifler var mı diye bakmak istedim.
benim bebeğim de çok iştahsız nasıl yemek yedireceğimi şaşırıyorum. ben bebeğime özel ekmek yapıyorum kek yapıyorum

Dogru soyluyon baharcim ama gercwkten alisir mi dersin.
Yani soylemi yapayim hasladiktan sonra catalla mi ezeyim ama corba mecburen sulu olmak zorunda.
Sabh kahvaltisinda yumurta verirken kasikla eziyom ihlamurla karistiriyom puturlu oluyo hemen oguruyo verince arkasindan hemen cay veriyom o zaman yutabiliyor anca vermezsem kusacak yani korkuyom
valla tatlım benim kızda öyleydi yaptığım yoğurt çorbasının sadece suyunu vermedim pirinçleriyle beraber verdim ilk zamanlar onun da midesi bulanıyordu şimdi alıştı. artık ekmeği yemeğin suyuna batırıp veriyorum çiğneyip yutuyo. bence sende küçük şeylerlealıştır kuzum ilerde çok zorlanırsın. ben kıyma parçalarını dahi veriyorum

Bu aksam yemekte bende kiyma parcasi verdim. ekmek koparip yemegin suyuna bandirip verdim cok sevdi sanirim sebze puresinde oguruyor onu farkettim

Jjd
Arkadaşlar ben mi sizi anlayamıyorum yoksa siz mi beni anlayamıyorsunuz bilmiyorum.

Ben size çocuğunuz emdiği halde formül süt verin demiyorum. Ya da markaların kaşık mamalarını, kavanoz mamalarını kullanın demiyorum. Benim çocuğum emiyor, bu nedenle mama vermiyorum. Ama eğer emmeseydi ya da sütüm olmasaydı, günde 500 ml mama(formül süt) hazırlayıp verirdim. Bunu sağlık bakanlığı söylüyor.

Sütüm olmadığı zaman ben de aptamil kullandım, ama sütüm artınca bıraktım. Çünkü doğalı varken yapayının kullanılması tabi ki mantıksız. Ama sütünüz yoksa da anne sütünün tek alternatifi bu formül mamalar...

Hiçbir çocuk doktoru da, anne sütü almayan bir bebek için ek gıdalar yeterli, mamayı kesin demez. Bundan eminim. Çünkü "cıvık bir muhallebi" de dahil hiçbir şey bu mamalarla eşdeğer değildir. Doyurur ama içeriği bambaşkadır..

Mama derken kastettiğim de bebeğin ilk 6 ayında da kullanılabilen, aslında mama değil formül süt /devam sütü diye adlandırılan aptamil, sma gibi şeylerdir.

Konu sahibinin bebeği geceleri belli bi miktar alıyorsa gündüz gerek olmayabilir. Ben gündüz de mutlaka versin demiyorum, gün içinde en az 500 ml anne sütü ya da devam sütü alınması gerek diyorum sadece.

Sizi yargılamak için değil, bebeklerinizin iyiliği için yazdım. Belki farkında olmadığınız şeyler vardır diye...

Sizi anlamadigimdan degil konuya aciklik getirmek icin zaten 500 ml mama verdigimi anlatmak icin bu aciklamayi yaptim.

Tam tersine biz seni anlamiyor degiliz sen bizi anlamiyorsun.

ilk basta yanlis algiladigin gibi devamini da yanlis anlamissin.

Neden birgun boyunca verdigin besinleri yazmiyorsun? sen nasil bizde degisik bir tarif var mi diye bakmissin belki bizde sendeki biseyi ogrenir onu veririz bebeklerimize.. bekliyorum sevgiler...

Elifcim benim kiz tarhana corbasini hic sevmiyor sen nasil yaptigini yazar misin bi de oyle deneyim. bir de tarhana corbasi verince sebze corbasi vermiyo musun?

Jjd

Sizi anlamadigimdan degil konuya aciklik getirmek icin zaten 500 ml mama verdigimi anlatmak icin bu aciklamayi yaptim.

Neden birgun boyunca verdigin besinleri yazmiyorsun? sen nasil bizde degisik bir tarif var mi diye bakmissin belki bizde sendeki biseyi ogrenir onu veririz bebeklerimize.. bekliyorum sevgiler...

Bebeğimin iştahsız olduğunu, birşey yemediğini yazmıştım. Ondan dolayı liste verememiş olabilir miyim? İlla istiyorsanız şöyle yazayım:

08:00 anne sütü
10:00 anne sütü
12:00 anne sütü
14:00 anne sütü
16:00 anne sütü
18:00 anne sütü
20:00 anne sütü
22:00 anne sütü
01:00 anne sütü
03:00 anne sütü
05:00 anne sütü

Verilmesi gerekenleri de benden değil, doktorumuzdan öğrenmeniz daha sağlıklı olur. Ben gün içinde neler vereyim diye değil, verilen gıdalar için farklı tarifler görmek için girdim. Mesela çorba tarifleri, kahvaltı tarifleri vs.

SEVGİLER...

benim bebeğim de çok iştahsız nasıl yemek yedireceğimi şaşırıyorum. ben bebeğime özel ekmek yapıyorum kek yapıyorum

Teşekkür ederim fikriniz için ama ben kabızlıktan dolayı öyle ekmek, kek gibi şeyler veremem. Mümkün olduğunca posalı yedirmem gerekiyor.

Şimdilik sadece emdiği halde kilosu iyi, bakalım ne kadar devam edecek böyle...

Bende zaten tarif anlaminda soyledim
Bebeğimin iştahsız olduğunu, birşey yemediğini yazmıştım. Ondan dolayı liste verememiş olabilir miyim? İlla istiyorsanız şöyle yazayım:

08:00 anne sütü
10:00 anne sütü
12:00 anne sütü
14:00 anne sütü
16:00 anne sütü
18:00 anne sütü
20:00 anne sütü
22:00 anne sütü
01:00 anne sütü
03:00 anne sütü
05:00 anne sütü

Verilmesi gerekenleri de benden değil, doktorumuzdan öğrenmeniz daha sağlıklı olur. Ben gün içinde neler vereyim diye değil, verilen gıdalar için farklı tarifler görmek için girdim. Mesela çorba tarifleri, kahvaltı

sen herseyi gercekten cok yanlis algiliyorsun sen nasil degisik bir tarif aradigini soyluyorsun bende ayni sekilde o yuzden yazman icin israrda bulundum.

İstahsizligini yazdigini hatirlamadim.

Sevgiler...

Sen gercekten herseyi cok yanlis algiliyorsun sen nasil bizde degisik bir tarif aradin bende ayni sekilde. o yuzden yazman icin israrda bulundum.

İstahsizligini yazdigini hatirlamadim.

Bizden tarif bakiyorsun sende yaptigin herhangi biseyi yazabilirsin surekli doktor ne diyorsa onu veriyorum ddiyorsun

sevgiler.............................................

Burda
Jjd

burada sendeki farkli bir tarif demek istedim.

Canim suan ewde deilim sarjim az burda olaylar olaylar yaniiiii
En kisa zamanda yazacammmm

Kuzucum arkadas SUREKli doktor doktor diyo madem oyle bziim bilgilerimizi kendine uygun bulmuyo o degisik dedigi tarifleri sevgili doktoru versin ....

Canim ew yapimi tiz tarhana
Cok az yag ve sarimsak koyuyorum
Daha sonra karistirarrk pisiriyorum cok guzel yiyo sewerek yiyo
İlerleyen zmanda kiymada koymayi dusunuyoru. İcinde o sekilde canim

Arti biz bilmeden yapmiyoruZ birseyleri sonucda cocuk yani siz nasil ozenerej dikkat ederek soylediginiz gibi DOKTOR unuza dnaisarak yapiyosaniz ayni sekilde bizde oyle bilgi almak istedim diyosun ama tamm okey surekli bizi elestiriyosunuz
Arti kendi bebeginize yaptiginiz bir seyi dahi yazmiyosunuz

doktorun s
Teşekkür ederim fikriniz için ama ben kabızlıktan dolayı öyle ekmek, kek gibi şeyler veremem. Mümkün olduğunca posalı yedirmem gerekiyor.

Şimdilik sadece emdiği halde kilosu iyi, bakalım ne kadar devam edecek böyle...
gün kurusu kayısısını haşla püre yap sabah aç karnına ver uzerine de su içir saf zeytinyağı da verebilirsin kabızlığa iyi gelir bir de kefiri tavsiye edebilirim ama doktorunuz ne der bilemem

Ne güzel maşallah bebeklerinize benim kizim da 5 buçuk aylik bu zamana kadar hep emdi arada bireylerin tadina baktirdim iki haftadir da bi hevesle ek gida olayina başlamaya calisiyorum ilk zamanlar yoğurdu meyve püresini çok az yiyordu ama simdi hic agzini bile acmiyo kasik değdiği anda kapatiyo agzini şubatta da ise baslamayi düşünüyorum napcam bilmiyorum su an düzelir di mi

Back
X