Bebek Beslenmesi Bebek bezi konusunda napacagım ben acil yardım?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
2 çocuğumdan edindiğim deneyim molfix kesinlikle. hep prima pişik yaptı. ama çocuktan çocuğada değişebiliyor artık bezden bıktığım için bim bezi bile kullandım .

Sleepy, adını hatırlamıyorum a101in bezi, huggies, Canbebe ve komili kullandim. Komili dışında hepsi pişik yaptı ve kakayı sizdirdi. Parfümlu olduğu için değiştirmek istedim ama bebegime pisik yapmayan tek bez olduğu için hala Komili kullanıyorum.

Bebegimin poposunu ilk aylar pamuk ve suyla temizledim. Pamuk çok masraflı gelince ıslak mendilleri kaynar suda makinede yıkayıp kurutup yine ılık suyla temizlemeye devam ettim. Yasindan sonra ıslak mendille temizleyip uzun uzun yikadim her kakadan sonra. İki üç bezde bir de kaka olmasa da yıkadım. Pisiklerini sadece mor desitin geçirdi. Bir kaç kere sulu pişik oldu, doktor mantar kremi ve antibiyotikli krem verdi karıştırıp sürdüm. Bu ikisinin zamanlamasına özen göstermek gerekiyor pisikte direnç gelişmemesi için. Mantar kremi de aralıksız en fazla 10 gün kullanilabiliyor. Cildi incelttigi için hem doktor hem eczacı uyarmıştı. Sık sık kullanmak da doğru değil yani. Sıradan pişik kremi gibi her bezde kullanan da gördüm bu kremleri. Kısa süreli kullaniliyor tekrar etmiş olayım.

Son olarak hayat çok yorucu gelmiyorsa, bebek uyuyor ve kendinizi enerjik hissediyorsaniz yıkanabilir bebek bezi öneriyorum. Pamucco adında yerli uretim organik bir marka var bildigim. Dogdugundan beri uyumayan bebegim benim tum organik hayallerimi yıktı ama sartlariniz uygunsa siz kullanin benim yerime :)

Hm bilgi için teşekkür ederim

Kızlar anne sütünden birde bebegin saçından kolye yaptırılıyormuş yaptıranız varmı aranızda

Bak canım ben doğumdan sonra bir çok bez denedim.Evy beny berbat bir bez bana göre.canbebede öyle önceki bebegimde canbebe kullanmıştım iyiydi fakat yeni çıkanlar berbat.molfixde arkası kısa çok kötü çıkarmış. Bimin jenni wiy diye bezi var o biraz iyiydi yumuşak ve büyük .Ben prima kullanıyorum ş u an çok memnunum.büyük paketlerde indirim oluyor.biraz pahalı ama dayanıklı uzun süre popoda dura biliyor.Sakin denemeden alma pişman olursun bir paket al dene ondan sonra al .

Prima premium care denemeni öneririm pişik asla yapmıyor çok emici. Pampersla hiç kıyaslanamaz ikisi de prima fakat alakaları yok. Doğumdan bu yana kullanıyorum. Ben çok memnun kaldım. Kuru tuttuğu için hemen değiştirmen gerekmiyor bebeği de rahatsız etmiyor. Fiyat yönünden pahalı fakat diğer bezleri sık değiştirmek gerektiği için bu daha uyguna geliyor. Tavsiye ederim

Can bebe deneyin ya da yıkanabilir Bebek bezi deneyebilirsiniz
Can bebe her markette bulunmuyor maalesef Benimde bebeğimin pipisinde pişik olmuş biz prima kullanıyoruz başka alternatif bulamadım pipisini mustela pişik kremi sürüyorum

Evet ben pampers kullanıyorum sanırım bizide o pişik yaptı

Okuduğum kadarıyla herkesin deneyimleri farklı. Ben marketlerde satılan tüm bez markalarını denemiş biri olarak Birtek Primadan memnun kaldım. Diğer bezlere göre kesinlikle daha kuru tutuyor. Bez çok sık aldığımız birşey olduğu için bence kıyasladığınız markaların hepsini deneyin ve en beğendiğinizin internet kampanyalarını takip edin toplu sipariş verin. Hesaplayınca marketten almayla arasında inanılmaz fark oluyor.

Molfix dene ben onu kullskullanı yorum gayet iyi

Bu forumu okuyan anneler için yazıyorum, yıkanabilir bez kesinlikle. Hazır bezler kolayımıza geliyor evet ama bir dünya kimyasal var içinde. Küçükken tamam bir şekilde idare ediliyor ama büyükçe bez çok pahalı. Prima 5 beden tane 1.40 gibi, diğer bezlerin çoğuda bir lira.
Ben komple yıkanabilir beze geçtim. Bir aylık bez masrafına tüm bezlerimi aldım. Üstelik 2. çocukta sıfır masraf olacak. Bambu veya pamuk. Mis gibi. Çamaşır sodası ve uygun deterjanla yıkıyorum, herşey dahil masrafım 40tl civarında. Günde 7-8 bez değiştiğimi düşünürsek ki bazen fazla oluyor, çok hassasım bu konuda ayda 300tl bana kalıyor. Hemde sağlıkla. Korkmayın ybb candır, üstelik çok tatlılar :)

Kullandiginiz bezler hep parfumlu bezler bebegin cildine zararli.hele prima kadar igrenc sizdiran bi bez gormedim ona ragmen baya bi sure kullandim sleepy ile ikisini.sleepy suan favorim en sizdirmayan kaliteli sagliklisi bence sleepy.minies yani migrosun bezi de cok iyi yumusacik ince yapili bunlar karar sizin tabiki

Bebeğim doğduğundan beri prima kullanıyorum. Bi ara fiyatlar pahalılaştı sleepy denedim pişik yaptı. Bi ara huggies denedim kakasını sırtına kadar çıkardı.
En son ne yaptım ettim başkasına geçemedim prima kullanmak zorunda kaldım.

Bence ilk başta ne kullanırsanız o gidiyor. Bebek bedeni nazik ve narin alıştığında başka bez pişik yapıyor.

Ama nette şöyle bi konu ile karşılaştım belki size faydası dokunur.

Bebek bezi karşılaştırma buradan bakabilirsin

Son düzenleyen: Moderatör:

Canım evy baby geöiş yapmıştım 1 ay 'ı geçti fakat tekrar pişik başladı nokta nokta benek benek olmaya başladı 5 krem değiştirdim olmadı mantar kremi de dahil hametan ve fito da dahil. Zeytinyagı yakıyor kantron yagıda olmadı yine bez değiştirecegiz heralde .

Son düzenleyen: Moderatör:
Sana Katılıyorum evy baby dendim pişik yapmadı toplu getittirdim 1 aydan fazla oldu kullanıyorum güzel fakat pişik başladı tekrar 5 krem degiştirdim fito ve hametan da dahil mantar kremide içinde hepsini doktor verdi tabiki ama sürekli tekrarlıyor ıslak mendili yıkayıp kullanıyorum ama yine aynı kırmjzı kırmızı su toplamış gibi kabarcıklar oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…