bebek cinsiyet belirleme..

Hamilelik cetveli derken?Anlamadım kusura bakma.

bak canım ben yazı yazdıktann sonra mesajımınn altına bakk orda cetvel var benim kaç haftalık olduğumm gözüküyoo ben 14 hafta 4 günlüğümmm
senide takip ederdikkkk
kaç haftalık olduğunuu
her hafta kendisii değişiyoooo

Hayır çift çizgiden sonra ertesi gün tek çizgi çıktıktan sonra.ve tek ilişki.Galenik diye bir marka içinde gebelik testide var.ben iki kutu aldım.

sağol canım denerim sanırım
çünkü doktara gittiğimde 2 gün sonra çatloyo dese bile bunu yapmak lazım sanırım
ne dersin ?
doktorum çok yardımcı olmuyo ÇÜNKÜ

Ertesi gün hapı, korunmadan cinsel ilişkiye girdiğiniz ya da kullandığınız doğum kontrol yönteminin işe yaramadığını fark ettiğiniz bir gecenin ardından kullanılabilecek bir yöntem ama kesinlikle bir doğum kontrol yöntemi değil.

Nedir ve nasıl kullanılır?

Ertesi gün hapı, etkili doğum kontrol hapına benzeyen bir korunma yöntemi. Korunmadan girilen cinsel İlişkiden sonra 72 saat içinde kullanılması gereken bu hap, östrojen ve progesteron hormonları içeriyor. Cinsel ilişki sonrası spermin yumurtaya ulaşmasını, yani döllenmeyi önlüyor ya da sperm yumurtayla birleşmişse bu birleşimin rahim içinde tutunmasına engel oluyor. Yapılan araştırmalarda başarı şansının yüzde 97-98 gibi yüksek bir oranda olduğu saptanan yöntem ne kadar erken uygulanırsa, yani hap cinsel ilişkiden sonra ne kadar çabuk alınırsa o kadar etkili. Uzmanların bu hap konusunda dikkat çektikleri bir diğer nokta ise, döllenmiş yumurta hücresinin düşürülmesine yarayan kürtaj-düşük haplarından farkı. Eğer döllenmiş yumurta hücresi ana rahminde yuvalanmışsa, ertesi gün hapının hiçbir etkisi olmuyor. Yani bu hap, mevcut bir gebeliği sonlandırmıyor ve eğer böyle bir durum varsa, fetusa zarar vermiyor.

Yan etkileri ve kullanılması gereken durumlar

Çok fazla yan etkisi olmadığı belirtilen ertesi gün hapı yine de bazı bünyelerde mide bulantısı, baş ve kasık ağrısı, halsizlik, kusma ve baş dönmesi gibi durumlara neden olabiliyor. İlaç alındıktan sonra 4-10 gün içinde hafif bir kanama yaşanıyor ve ondan sonraki adetle birlikte düzenli adet görülmeye başlanıyor.

Dikkat edilmesi gereken noktalar

Prezervatifin yırtılması, diyaframın kayması, doğum kontrol hapının unutulması ya da kullanılan diğer bir yöntemin başarısızlıkla sonuçlanması durumunda uygulanması gereken ve hormonal acil kontrasepsiyon olarak da adlandırılan bu yöntemi kullanırken dikkat edilmesi gereken üç önemli nokta var: İlki, hapı korunmasız cinsel ilişkiden sonra almak.

Önce hapı alıp sonra ilişkiye girerseniz, hiçbir işe yaramayacağından emin olabilirsiniz.

İkincisi, ertesi gün hapını sürekli bir doğum kontrol yöntemi olarak görmemek. Bu hapın amacı, bir gecelik kazaların sonucu olan hamilelik ihtimalinin ortadan kaldırılması ve ayda sadece bir kez kullanılabiliyor. Kısa süre içinde sık sık kullanılması halinde ise etkisi azalıyor.

Üçüncü önemli nokta, ertesi gün hapının cinsel yolla hastalık bulaşmasını engelleyici hiçbir özelliğinin bulunmaması, tıpkı ağızdan alınan diğer İlaçlar gibi... O yüzden bu hapı, daha rahat ve sorumsuz davranmanız için bir bahane değil, çok ekstra bir durum yaşadığınızda hayatınızı kurtaracak ve içinizin rahat etmesini sağlayacak bir seçenek olarak görün ve cinsel hayatınızda sürekli bir doğum kontrol yöntemini düzenli olarak uygulamak konusunda titiz davranmaya devam edin.​

bak işte tam benimm anladığımm gibii anlattın
genellikle çift çizgii çıktığı gün yapıyorlarrr
hadii güzel haberler bekliyoruz kaç haftalıksınnn

Benim 6 oldu.bie sitede araştırma yaparken okumuştş.diyorki erkek bebek isteyenler günlük testlerini yapsınlar çift çizgiden sonraa tek çizgi çıkınca 12 saat içinde ilişkide bulunsunlar diye. Tabi nasip.

çünkü doktara gittiğimde 2 gün sonra çatloyo dese bile bunu yapmak lazım sanırım
ne dersin ?

evet evet lazım canım mutlaka
g.gidiyordan bak canım
bide daha ucuza olanlarıda var 20 tanesi 30 tl olanlar
ovülüsyon başlığınıda oku canımm
onlardan daha iyii bilgi alabilirsinn erden aldıklarına dahirr

ne dersin ?

olabilir.ben çok doktora gittim.yumurta takibi yaptırmak istiyom dedim.sebebini söylemedim.onlarda yok kanda bakarız,yok gerek yok gün verdiler ( normal gebelik için )bugünlerde ilişkide bulun diye tavsiyede bulundular.hergittiğindede ayrı bir eziklik duygusu.hayırlsı.bakalım sonuç ne olacak.

gurbetimm oğluşumunn olacağııı kesinleşsinn bende yaptıracamm sanaa
amaa şuu bebek görüntülerii varyaa erkekk bebeğii olanlarr mavii yapıyoo
hepp özenmişimdirr onlaraa ondann istiyorumm
evet canımm yapsınn sanadaa
senide bilelimmmm

aynısınıı ben yaşadımmm
bide eşimii çağırdılarr hepp 7 yıl aradan sonra bebek olmuyorsa erkeğinn spermlerininn sayısında düşük vardır sizde problemm yokturr dediler banada
eşime deyincee ben dahaa hiç deneme yapmadımkii bebeğimm olmasınn diyoo
başlarımm doktorunaa deyipp kızdıı banaaa
banada yumurtlamaa zamanın 1 gün yap 1 gün yapmaa dediler satenn biliyomm benn öyle yaparsamm kalırımm
amaa sadecee çatladığıı anı istiyordumm

Gerçektendede dediğin gibi bir eziklik içinde söyledim bende mahcup oldum
oda yumurta takibine gerek yok önemli olan sağlıklı olması dedi
noluyomuş yapınca dedi daha çok utandım bende

birde sağ yumurtalıktan hamile kalmak gerekiyomuş kızlar sizin doktorunuz bişey dedimi canım ne dersiniz ?

evet bende öyle istiyorum ama bana diyorki 2-3 gün sonra çatlayacak
benim için yeterli olmuyoki genel söylüyor
bazende içime kötülük düşmüyo değil hani
ben böyle söyledim diye beni yanıltamsın hihoyyyt

gurbet bilgi çok güzeldi sağol
bisi degil canim mimozaya sert ciktim biraz sirf onu sevdigimc´den dir valla
insss 1 hafta kaldi zaten kralini nyaparim oglusumuza
3 olandan istiyorum.sana zahmet olmasa.
canim sati i yolla yapam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…