bebek cinsiyet belirleme..

sabahi serifleriniz hayirli olsun gizlar
yarin regaip kandili dua zamani insallahhh gunduzu oruclu gecesini ibadetle gecirin insallahh
bu namaz aksamla yatsi arasinda kilinacak
Regaib Gecesi Namazı Nasıl Kılınır?

Regâib Gecesi Namazı: Bu geceyi ibâdetle geçirmenin sevabı pek çoktur. Bu gecede kılınacak namaz 12 rek’attir. Bu namazın kılınışı şöyledir:

Her rek’atta fatihadan sonra üç kadir suresi ile 12 adette ihlas suresi okunur. Her iki rek’atta bir selam verilerek 12 rek’at tamamlanır. On ikinci rek’at kılınıp selam verildikten sonra yerinden kalkmadan yetmiş kere “ Allahumme salli ala Muhammedinin nebiyyil ummiyyi ve ala alihi” denilir. Sonra secdeye varılır. Secdede yetmiş kere “ subbuhun kuddusun Rabb-ul melaiketi verruhi” denir.

Sonra secdeden kalkılarak ettahiyyatta oturulur. Ve yetmiş kere “Rabbiğfir ve erham ve tecavez ta’lemü” dedikten sonra tekrar secde edilir. Secdede yetmiş kere “ subbuhun kuddusun Rabb-ul melaiketi verruhi” dedikten sonra, isteklerimizi alemlerin Rabbine arz edilir. ( ıhya ulumuddin, Bedir yayınları, 1974, c:1, s:555)
Mübarek Kandil Gecelerini Nasıl Değerlendirmeliyiz?

1. Kur'an-ı Kerim okuyarak,
2. Peygamberimiz ( sav)’ın mübarek duası olan Cevşen-ül Kebiri okuyarak,
3. Aile bireyleriyle birlikte günün mana ve ehemmiyeti hakkında sohbet ederek,
4. Allah rızası için namaz kılarak,
5. Hayatımızın geçmiş günleri ve yılları hakkında muhasebe yaparak,
6. Günahlarımızın bağışlanması için Allah'tan af dileyerek,
7. Sevgili Peygamberimize bol bol salât ve selâm okuyarak,
8. Dünya ve ahirete ait dileklerimiz için dua ederek,
9. Hastaları, yaşlıları ziyaret ederek; yoksulları, öksüz ve yetimleri sevindirerek,
10. Eş, dost ve yakınlarımızla tebrikleşerek,
11. Dargın ve küskünleri barıştırarak, değerlendirebiliriz

Son düzenleme:

Allah razı olsun ablacım
Regabin mübarek olsun şimdiden
Rabbim bütün dualarını kabul etsin
bana da dua et olurmu hayırlı sağlıklı bir erkek evlat için ve de tayinimin istediğim yere olması için

ablam allah razı olsun bılglerın ıcın rabbım ıns tum yaptıgımız badetlerı kabul eder ıns ben herkese dua edecem ablam sende unutma duanda bızlerı

Allah razı olsun ablacım
Regabin mübarek olsun şimdiden
Rabbim bütün dualarını kabul etsin
bana da dua et olurmu hayırlı sağlıklı bir erkek evlat için ve de tayinimin istediğim yere olması için

ablam allah razı olsun bılglerın ıcın rabbım ıns tum yaptıgımız badetlerı kabul eder ıns ben herkese dua edecem ablam sende unutma duanda bızlerı
insalalh canlarim hep beraber insallah dua ederiz de dualrimiz kabul olur

arkadaşlar hepimiz gerçekten dua edlim
ben inanıyorum hayırlısı ne ise o olacak hepimiz için
gurbetim çok güzeldi bunlar sağol paylaştığın için
eğer hasta olmazsam hepsine niyetliyim

canım yaşın kaç ve hangi ayda hamile kaldınnnn......kızına Allah bağışlasınnn ...yani kızın kaç doğumlu sen kaç doğumlusun ve hangi ayda hamile kaldın sevgilerrr

kızım 10.10.2008 doğumlu ben şu an 26 yaşındayım 1984 şubat doğumluyum ocakta hamile kaldığım için tam 26ya girecekken oldu
hatta ocak ayının 24 üydü:)

Erkek Çocuk Sahibi Olmak ıçin Neler Yapalabilirsiniz
Çocuğun cinsiyetini, kızlar da X sperminin, erkeklerde ise Y sperminin belirler . Vajinanın asit ortamı, boşalma anında penisin vajina içinde derinlik derecesi, kadının orgazm oluşu gibi faktörler döllenmenin niteliğini etkileyen kesin olmayan faktörlerdir diye eklemiştik. Unutmayın veriler kesin olmayan deneylerin getirdiği yargılardır.
Erkek çocuğu istiyorsanız, öncelikle doğru bir zamanlama yapmalısınız. Ovülasyon anında veya ovu-lasyondan yanlızca birkaç saat önce cinsel ilişkide bulunmaya çabalamalısınız. Ovülasyon öncesi üç dört gün kadar cinsel ilişkide bulunmaktan kaçının. Az cinsel ilişki ile meni içindeki erkek sperm sayısını arttıracaksınız. Vajinanın alkali oluşu erkek spermler için uygun ortam yaratacağından bir litre ılık suya iki yemek kaşığı doğal karbonat karıştırarak elde edeceğiniz solüsyonu vajinal lavaj yapmakta kullanın. Vajina alkali ortamının artması Y sperminin geçişini kolaylaştırırken, penis de Y spermini servikse yakın bir yere bırakabilmek için vajinaya iyice girmiş olmalıdır. Vajinal orgazm olmak içinde gerekli ön hazırlıkları ihmal etmeden kendinizi orgazm koşullarına uyarlayın. Ser-viksin alkali salgısı orgazm anında dışarı çıkarak Y sperminin ilerleyişini kolaylaştıracaktır. Esas olarak cinsel birleşmeden aldığınız yüksek zevk ortamı erkek çocuğunuz olma olasılığını o ölçüde arttıracaktır.

merhaba arkadaşlar.
ben size birşey sormak istiyorum.
aslında bunun için beni siz daha iyi anlarsınız gibi geldi.o yüzden burda sormaya karar verdim.
bizim iki tane kızımız var.eşim erkek çocuk hayalleri kuruyor.iki iki buçuk senedir gizli olarak hapla korunuyorum.ona yalan söylüyorum.regl olmaya devam ettikçe şaşırıyor.doktora gidelim demeye başladı eşim.
benim sormak istediğim şey böyle benim yaptığım gibi eşinden gizli korunmak günah mı?
siz bu konudaki görüşünüzü merak ediyorum.
çocuk istemiyorum dersem bütün evlilik hayatımız kötüye gider.
aslında eşim çokta istemiyor gibi ama etrafının dolduruşuna geliyor.
lütfen fikir ve görüşlerinizi yazın.

günahmı değilmi sorusu için değilde
burda arkadaşlarımızın önerdiği bazı yöntemler var onları uygulayarak bir daha denemek istemezmisin ??
ben değilde bazı arkadaşlarımız bu konularda çok bilgililer sanada yardımcı olablirler
inşallah banada

ben istiyorum esim istemiyor canim valla normalde korunmak gunah degil evlilik tehlikeye girecekse yap bir tane daha canim yumurtani takibe alalim yap bir tane daha sigin Allah a canim bir erkek evladin olur huzurla yasarsin insallahh
Değerli Kardeşim;

“Evleniniz, çoğalınız, çünkü ben Kıyamet gününde sizin çokluğunuzla iftihar edeceğim.”1

“Sevimli, doğuma müsait kadınlarla evlenin” hadis i şeriflerinden evlilikte esas alınan önemli bir noktayı öğreniyoruz, o da neslin devamını sağlamaktır. Bu meselede dikkat edilmesi gereken husus, neslin üremesini engelleyici tedbirleri baştan almaktır. Yani doğurabilen hanımlarla evlenmektir.

Her meselede olduğu gibi, bu meselenin de şüphesiz birtakım istisnaları vardır. Bazı şartlarda hadis-i şeriflerde de müsaade edildiği “azl”e, bugünkü tabirle doğum kontrolüne ruhsat verilmektedir.

Kordonları bağlatmaya, tıbbî deyimiyle “tüplerin bağlanması” meselesine gelince;

Gerek erkeğin ve gerekse kadının tüplerinin bağlanması yolu ile bir daha çocuk yapma kabiliyetinden mahrum kalmaları hem dinen, hem tıbben mahzurlu bir metoddur. Birçok yan tesiri vardır. Geçici kısırlaştırma ise kısmen benimsenebilir. Bazan anne adayının sağlığını ciddi şekilde tehlikeye sokan hallerde kısırlaştırma yapılabilmektedir.

Meselâ üçüncü sezaryen ameliyatlarından sonra bir yenisi anne için riskler taşıyorsa, batın yavrunun çıkarılması için hazır açılmışken tüpler bağlanarak kısırlaştırma yapılabilmektedir.2

Görüldüğü üzere, bu uygulama hem geçici, hem de herkes için her zaman değildir. Yani ancak zaruret halinde başvurulabilecek bir çaredir. Bu çeşit meselelerde tıp müsaade etmiyorsa, din de müsaade etmez. Çünkü dinin eseslarından birisi de neslin ve canın muhafazasıdır. Bunun için böyle bir zaruretle karşılaşınca tek doktorun kararından ziyade, tıbbî bir kurulun kararına itimat etmelidir.

1 Beyhakî, 7: 81.
2 ınsan ve Cinsi Hayat, s. 100

Değerli Kardeşim;

Doğum kontrolü:

ıslamda esas olan doğacak çocuklara mani olmamak, Resulüllahın çokluğuyla iftihar edeceği inançlı bir nesil yetiştirmektir. Bu bakımdan çok çocuktan kaçınılmamalıdır.
Ancak günün şartları çok çocuğun bakımını, besleyip büyütmeyi, ayrıca da ıslam ahlakıyla hayata hazırlayıp Resulüllahın ümmet olarak iftihar edeceği nesil haline getirmeyi zorlaştırıyor, aile ciddi sıkıntı içinde kalabiliyor. Böyle durumda kalan ana babalar da bu defa bakabilecekleri, yetiştirebilecekleri kadar çocuk sahibi olmayı tercih ediyor, fazlasından kaçınıyor, korunmak istiyorlar.. Ancak fazlasından korunmak nasıl olacak? Manevi sorumluluğa maruz kalmadan bakabileceği kadar çocukla kalmayı nasıl sağlayacaklar?
ışte tereddüt ve zorluklar burada meydana geliyor.
Konuya baktığımızda görüyoruz ki, saadet asrından beri uygulana gelen en mahzursuz, yahut ta en az mahzurlu korunma şekli (azil) ve daha sonrasında da (kılıf) olmuş, buna alimler fazla itiraz da etmemişler. Çünkü bu yöntemde erkeğin nutfesiyle kadının yumurtası rahim içinde birleşme imkanı bulamamış, böylece insan çekirdeğine esas teşkil edecek bir madde (alaka) oluşmamış, bir insan adayının öldürülmesi söz konusu olmamıştır.
Erkeğin bu tedbirine mukabil hanımın da rahim ağzını kapatma hakkının olduğu değerli fıkıh kitabı ıbn-i Abidin’de bildirilmiştir. Kadın da rahim ağzını kapatma hakkını kullanabilmektedir.
Tarafların alacakları bu tedbirlerde bir sakınca gözükmemektedir. Çünkü bunlarda hamile kalma önlenmekte, böylece bir oluşumu yok etme söz konusu olmamaktadır.
Azil ile ilgili bu hüküm, gebeliği önlemek için kullanılan ilaç, prezarvatif, spiral ve diğer araçlar için de geçerlidir. Çünkü bunların hepsi aynı kapsamda değerlendirilirler. Azilin caizliği ile ilgili deliller aynen bunlara da uyar. Zira bunların hepsi aynı kapsama giren konulardan birisidir. Diğer taraftan mademki hangi yolla olursa olsun hamileliği önlemek için erkeğin azil yapması caizdir, öyleyse erkek için caiz olan kadın için de caizdir. Çünkü hüküm hangi yolla olursa olsun hamileliği önlemekle ilgili bir hükümdür.
Endişe ve yasak şüphesi, rahme düşmüş spermin kadın yumurtasıyla buluşmasından sonraki gebelik safhasına aittir. Yani hamile kaldıktan sonrasında söz konusudur. ışte burada şu soru akla geliyor:
– Acaba doğum kontrol hapları, özellikle spiral, hamile kalmayı mı önlüyor, yoksa hamile kaldıktan sonra oluşan varlığı mı yok ediyor?
Bu konudaki seminerlerde ilgili tıp uzmanlarının verdikleri bilgiye bakılırsa doğum kontrolünde kullanılan spiral (çoğunlukla) hamile kalmayı önlüyor.
Tabii ki çoğunlukla böyle olunca dini hüküm de çoğunluğa göre oluyor, spiral kullanmak caiz sayılıyor.
Hayrettin Karaman Hoca efendi (Hayatımızdaki ıslam) kitabında bu konuda geniş bilgi verirken spiralle ilgili arz ettiğimiz hükmünü de kaydetmektedir. Tatmin edici genişlikteki bilgiyi bu değerli eserde bulmak mümkündür. Burada hamilelikten sonrasında müdahalenin caiz olmayacağı görüşü de ifade edilmektedir. Elbette en sağlam görüş de bu birinci görüştür. Çünkü burada bir oluşumun yok edilmesi şüphesi yoktur.
Doğum kontrolünü hamile kaldıktan sonraya da uzatan ikinci görüşü ise (Prof, Dr, Hamdi Döndüren- Aile ılmihali) kitabında kaydetmiştir.
Buna göre, (meşru mazereti olanlar) bir buçuk ay içinde kontrol yaptırabilirler.
Bu ikinci görüşte de mazeretin ciddiliği nispetinde sorumluluğun hafiflediği, mazeretin hafifliği nispetinde de sorumluluğun ağırlaştığı hatırlatılmaktadır.
Bir üçüncü görüş daha vardır. Bu da geçmiş devrin bazı fıkıh alimlerinin o günkü eksik tıp bilgileriyle dört aylık oluncaya kadar bebek aldırılabilir, çünkü azaları belirmemiştir şeklindeki görüşleridir
Bu görüşe itiraz edenler bugün çoğunluktadırlar. Bunu bir cinayet olarak ta ifade edenler vardır.
Çünkü tıbbın gelişmiş cihazları bugün, spermin yumurtayı aşıladığı andan itibaren, hayatın ve insan azalarının oluşmaya başladığını tespit etmektedir. Dolayısıyla bu kadar erken beliren insan çekirdeğinin dört aylık oluncaya kadar alınabileceğini söylemek, geçmişte bilgi eksikliğinden kaynaklanan bir söz olur denmektedir.

Selam ve dua ile...

Son düzenleme:

saglıklı bi hamillik için sperm kalitesi önemli.
3-4 günlük cinsel perhizle sperm sayısı ve kalitesi artar.bence en ideali 3-4 gündür.
uzun süre boşalma olamazsa spermler dölleme yeteneğini kaybeder,sperm sayısı artsa bile kalitesi bozulur, normal yapıdaki spermlerin oranı azalır.
bide 1 haftalık cinsel perhiz bence cok fazla. sen bütün hazırlıkları yaparsın son gün eşin hamamcı olabilir :)

yöntemler cok karışık zor gibi görtünüyor ama aslında uygulaması kolay.
dieti vucudu alkali hale getirmek için yapıyoruz
en az 2-3 aylık diet sonucunda vucut alkali hale gelir.
öle bi kac haftayla olacak bişi degil

matematigin actıgı bi konu var bioritim enerjiyle ilgili.orayı bi incele istersen

bende folikasite başladım ama şansımı artırıyormu bilmiyorum dr verdi
eşimede çinko hapımı içirmeliyim sen nerden öğrendin canım

folik asite başlaman iyi olmuş
hamilelikten 3 ay önce alınması gereken bi vitamin.bebegin olası sakat dogma riskini azaltırıyor.

aynen canım benimde hergün kafam karışıyor
ama çinko ne işe yarıyor onu anlamadım :))

çinko da sperm sayısını arttırdıgı için tavsiye ediliyor
cinko eksikligi olan erkeklerin oglu olma şansı azmış diye okumuştum biyerde.

erkeklerde günlük çinko miktarı 15 mg
kadınlarda 12 mg dır
elevitin içinde 7.5 mg çinko var.bence yetersiz.

sen 6 aydır cocuk yapmayı denemişsin sanırım
gerekli şartları uyguladıktan sonra ayaga kalkmanın geregi yok bence
ayaga kalkınca spermlerin belli kısmı geri cıkabilir ama yine bi miktar sperm içerde kalır.
içerde kalan spermlerin hepsi y olacak diye bişi yok.ne kadar hızlı olurlarsa olsunlar yumun catlamadan y ler gitse bile bi faydası yok.yumun catlayana kadarda y ler ölebilir
geriye kalan x ler 1 haftaya kadar içerde yaşayabilirler ve yumun catladıgında x ler yumu döller ve kızın olur.
yani bu ihtimalide gözardı etme derim.
bi kac tanıdıgım var bu şekilde kızlarına hamile kaldılar.

valla gecen icerde kaldi takke hemen gittim ertesi gun hapi aldim kortum valla simdi istemiyorum bebek

en korktugumm şey bu yaaa
amann nasıl korunacagımızıda şaşırıdıkk
bi an önce hamile kalmakta fayda var.yoksa bi kaza kurşununa kurban gitcezzz

gizli korunmanın günah olmasını gerektirecek durum yalan sölemen olabilir.
işin günah boyutundan ziyade eşinin hayal kırıklıgını düşünmen lazım
adamın her ay bi beklentisi oluyor umutlanıyor ve sen herdefasında adamı tepetaklak yapıyorsun.buda günahtır

en güzeli konuşmak.cocuk istemedigini söle.gerekcelerini anlatt
ondan da dinle gerekcelerini.erkek cocuk için istiyorsa bu onun en dogal hakkı.senin saglık durumun ve maddi durumunuz müsaitse tekrar cocuk yapmak sorun olmaz
diger türlü gizli saklı hap kullanmak kocanı kandırmak hoş degil bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…