- Konu Sahibi xxAyxsxeGxuxlxx
-
- #2.821
sabahi serifleriniz hayirli olsun gizlar
yarin regaip kandili dua zamani insallahhh gunduzu oruclu gecesini ibadetle gecirin insallahh
bu namaz aksamla yatsi arasinda kilinacak
Regaib Gecesi Namazı Nasıl Kılınır?
Regâib Gecesi Namazı: Bu geceyi ibâdetle geçirmenin sevabı pek çoktur. Bu gecede kılınacak namaz 12 rek’attir. Bu namazın kılınışı şöyledir:
Her rek’atta fatihadan sonra üç kadir suresi ile 12 adette ihlas suresi okunur. Her iki rek’atta bir selam verilerek 12 rek’at tamamlanır. On ikinci rek’at kılınıp selam verildikten sonra yerinden kalkmadan yetmiş kere “ Allahumme salli ala Muhammedinin nebiyyil ummiyyi ve ala alihi” denilir. Sonra secdeye varılır. Secdede yetmiş kere “ subbuhun kuddusun Rabb-ul melaiketi verruhi” denir.
Sonra secdeden kalkılarak ettahiyyatta oturulur. Ve yetmiş kere “Rabbiğfir ve erham ve tecavez ta’lemü” dedikten sonra tekrar secde edilir. Secdede yetmiş kere “ subbuhun kuddusun Rabb-ul melaiketi verruhi” dedikten sonra, isteklerimizi alemlerin Rabbine arz edilir. ( İhya ulumuddin, Bedir yayınları, 1974, c:1, s:555)
Mübarek Kandil Gecelerini Nasıl Değerlendirmeliyiz?
1. Kur'an-ı Kerim okuyarak,
2. Peygamberimiz ( sav)’ın mübarek duası olan Cevşen-ül Kebiri okuyarak,
3. Aile bireyleriyle birlikte günün mana ve ehemmiyeti hakkında sohbet ederek,
4. Allah rızası için namaz kılarak,
5. Hayatımızın geçmiş günleri ve yılları hakkında muhasebe yaparak,
6. Günahlarımızın bağışlanması için Allah'tan af dileyerek,
7. Sevgili Peygamberimize bol bol salât ve selâm okuyarak,
8. Dünya ve ahirete ait dileklerimiz için dua ederek,
9. Hastaları, yaşlıları ziyaret ederek; yoksulları, öksüz ve yetimleri sevindirerek,
10. Eş, dost ve yakınlarımızla tebrikleşerek,
11. Dargın ve küskünleri barıştırarak, değerlendirebiliriz
ablam allah razı olsun bılglerın ıcın rabbım ıns tum yaptıgımız badetlerı kabul eder ıns ben herkese dua edecem ablam sende unutma duanda bızlerısabahi serifleriniz hayirli olsun gizlar
yarin regaip kandili dua zamani insallahhh gunduzu oruclu gecesini ibadetle gecirin insallahh
bu namaz aksamla yatsi arasinda kilinacak
Regaib Gecesi Namazı Nasıl Kılınır?
Regâib Gecesi Namazı: Bu geceyi ibâdetle geçirmenin sevabı pek çoktur. Bu gecede kılınacak namaz 12 rek’attir. Bu namazın kılınışı şöyledir:
Her rek’atta fatihadan sonra üç kadir suresi ile 12 adette ihlas suresi okunur. Her iki rek’atta bir selam verilerek 12 rek’at tamamlanır. On ikinci rek’at kılınıp selam verildikten sonra yerinden kalkmadan yetmiş kere “ Allahumme salli ala Muhammedinin nebiyyil ummiyyi ve ala alihi” denilir. Sonra secdeye varılır. Secdede yetmiş kere “ subbuhun kuddusun Rabb-ul melaiketi verruhi” denir.
Sonra secdeden kalkılarak ettahiyyatta oturulur. Ve yetmiş kere “Rabbiğfir ve erham ve tecavez ta’lemü” dedikten sonra tekrar secde edilir. Secdede yetmiş kere “ subbuhun kuddusun Rabb-ul melaiketi verruhi” dedikten sonra, isteklerimizi alemlerin Rabbine arz edilir. ( İhya ulumuddin, Bedir yayınları, 1974, c:1, s:555)
Mübarek Kandil Gecelerini Nasıl Değerlendirmeliyiz?
1. Kur'an-ı Kerim okuyarak,
2. Peygamberimiz ( sav)’ın mübarek duası olan Cevşen-ül Kebiri okuyarak,
3. Aile bireyleriyle birlikte günün mana ve ehemmiyeti hakkında sohbet ederek,
4. Allah rızası için namaz kılarak,
5. Hayatımızın geçmiş günleri ve yılları hakkında muhasebe yaparak,
6. Günahlarımızın bağışlanması için Allah'tan af dileyerek,
7. Sevgili Peygamberimize bol bol salât ve selâm okuyarak,
8. Dünya ve ahirete ait dileklerimiz için dua ederek,
9. Hastaları, yaşlıları ziyaret ederek; yoksulları, öksüz ve yetimleri sevindirerek,
10. Eş, dost ve yakınlarımızla tebrikleşerek,
11. Dargın ve küskünleri barıştırarak, değerlendirebiliriz
Allah razı olsun ablacım
Regabin mübarek olsun şimdiden
Rabbim bütün dualarını kabul etsin
bana da dua et olurmu hayırlı sağlıklı bir erkek evlat için ve de tayinimin istediğim yere olması için
insalalh canlarim hep beraber insallah dua ederiz de dualrimiz kabul olurablam allah razı olsun bılglerın ıcın rabbım ıns tum yaptıgımız badetlerı kabul eder ıns ben herkese dua edecem ablam sende unutma duanda bızlerı
cnm pekı yumurtlama gununmuydu ?????
canım yaşın kaç ve hangi ayda hamile kaldınnnn......kızına Allah bağışlasınnn ...yani kızın kaç doğumlu sen kaç doğumlusun ve hangi ayda hamile kaldın sevgilerrr
merhaba arkadaşlar.
ben size birşey sormak istiyorum.
aslında bunun için beni siz daha iyi anlarsınız gibi geldi.o yüzden burda sormaya karar verdim.
bizim iki tane kızımız var.eşim erkek çocuk hayalleri kuruyor.iki iki buçuk senedir gizli olarak hapla korunuyorum.ona yalan söylüyorum.regl olmaya devam ettikçe şaşırıyor.doktora gidelim demeye başladı eşim.
benim sormak istediğim şey böyle benim yaptığım gibi eşinden gizli korunmak günah mı?
siz bu konudaki görüşünüzü merak ediyorum.
çocuk istemiyorum dersem bütün evlilik hayatımız kötüye gider.
aslında eşim çokta istemiyor gibi ama etrafının dolduruşuna geliyor.
lütfen fikir ve görüşlerinizi yazın.
ben istiyorum esim istemiyor canim valla normalde korunmak gunah degil evlilik tehlikeye girecekse yap bir tane daha canim yumurtani takibe alalim yap bir tane daha sigin Allah a canim bir erkek evladin olur huzurla yasarsin insallahhmerhaba arkadaşlar.
aslında bunun için beni siz daha iyi anlarsınız gibi geldi.o yüzden burda sormaya karar verdim.
bizim iki tane kızımız var.eşim erkek çocuk hayalleri kuruyor.iki iki buçuk senedir gizli olarak hapla korunuyorum.ona yalan söylüyorum.regl olmaya devam ettikçe şaşırıyor.doktora gidelim demeye başladı eşim.
benim sormak istediğim şey böyle benim yaptığım gibi eşinden gizli korunmak günah mı?
kızlar erkek bebek için cinsel perhiz ne kadar olmalı temmuza az kaldı biliyosunuz heyecanım iyice artıyor .sayi geçen gün bir arkadaşımla karşılaştım erkek bebeği oldu ben söylemeden o kocana söyle soda içsin dedi sende et ye ben bunları doğumdan sonra öğrendim ama bilmeden uygulamışım dedi
evet canım 8 yaşında 1 kızım var , bilmiyorum ama artık olsun bir an önce diye düşünüyoruz zaten erteleye erteleye zaman çok çabuk geçti.
yumurtlama zamanımı yakalayamam diye düşünüyosun dimi canım
aslında bende bundan tereddüt ettiğim için sana yazdım
diyetle ilgili belli başlı şeyler denerim soda , tuzlu yicekler falan
adetimden sonrada ateşimi ölçmeyi düşünüyordum
bilmiyorum ben bu konuda pekte umutlu değilim :))
çok şartın bir araya gelmesi lazım kafamçokkarıştı
bu pipili ne kadar zor gelimiyomuş yahu :)
matematik nye göre tarih verecek canım gün içinde onuda bulurum
bende folikasite başladım ama şansımı artırıyormu bilmiyorum dr verdi
eşimede çinko hapımı içirmeliyim sen nerden öğrendin canım
aynen canım benimde hergün kafam karışıyor
ama çinko ne işe yarıyor onu anlamadım :))
yaa kızlar ben eşime "elevit" vitamin hapı içiriyorum ...kendim de içiyorum içinde çinko da var oyüzden..yanlış mı yapıyorum...sade çinko mu içirmeliyim...???? benim eşim kan veremez ki rahatsızlığı var çünkü ...oyuzden o da yattı ooofff oooff....
Bebek konusunda Tek yaptığım herkese duaaaa namazlarımda hepimize ...birde artık kafama takmıyorum ...ilişkide rahatım yani dr.ların dediği gibi çocuk yapmak için yapmıyorum..eğleniyorum tabir-i caizse :)) bide kalkıyorum ayağa ,duşuma gidiyorum..Allah'ım nasip etmişsse tutar diyorum....hemen kalkmamın sebebi söylmiştim amam hatırlatayım.!!!!!..erkek y spermleri hızlı olduğu için eger hemen kalkmayla hamile kalınmışsa genellikle erkek oluyor arkadaşlar cinsiyet.!!!!!.çünkü y spermleri hızlı ...test ettim çevremde,, anam bendede tutarsa size tez bile hazırlayabilirim bu konuda eheüheheeheh...keçiboynuzu da içirmiştim eşime ..ama artık onu da yapmıyorum...işte böyle .......
valla gecen icerde kaldi takke hemen gittim ertesi gun hapi aldim kortum valla simdi istemiyorum bebek
merhaba arkadaşlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?