• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek doğduktan sonra eşle yaşanan problemler

Irlandakizili

huyum kurusun!
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2016
68
42
38
Eşimle iyi kötü anlasiyorduk... 3 yıl boyunca ciddi boyuta gelecek bir kavgamız olmadı... evimin temizliğini yapar,o işten geldiğinde yemeğini hazırlar, ütü ,çamaşır her türlü ihtiyacını karşılardım... ve aynı zamanda çalışıp maddi acidan da yardımcı oluyordum sonra hamile kaldım.. hamileykende sıkıntı yaşamadık . , bebek doğduktan sonra herşey değişti.. evde hergün kavga hergün tartışma... eşim bebeğe bakmaktan anlamadigi için ve sabırlı olmadığı için bebeğe bakmak istemiyor.bebek geceleri uyaniyor diye yataklari ayirmakla basladi evvela..ev işlerine ise hic karismak istemiyor birseyler yapincada soylenerek yapiyor.. bense bebeğe bakmaktan ne temizlik yapabiliyorum ne de herhangi bir ev işi . .. annelerden herhangi bir yardim alamıyorum ..zira yaslari epey var.. eşimden bekledigim bebekle ilgilenmesi sadece.. bunlar hep kavga nedeni oluyor.. doğduğu andan itibaren bir kere bile sen uyu ben bakarım demedi.. bu bile suan kavga nedeni.. sonra ondan beklentileri mi kestim hicbirsey istemiyorum beklemiyorum.. ama evi daginik gorunce depresyona giriyorum. .. tam o anda bebek agliyor bebege bakim derken ocaktaki yemegi hatirliyorum o anda camasirlarda asılmak için beni bekliyor.. yani depresyona girecek zamanım bile olmadığını anlıyorum.

Tatlı tatlı yol yapsanız eşinize?
İşte ay babasının işten geldiğini hissetti uyandı, babasının sesini seçiyor galiba, bende olunca susmayan bebek seni duyunca sustu vs. böyle böyle ısındırmayı denediniz mi? Önce yaklaştırsanız, sonra görevlendirseniz?

Bi de ev işlerine takılmayın, sonradan düzene giriyor el alıştıkça, bebişin uyku düzene girdikçe.
Bırakın bi süre dağınık kalsın.

esiniz cok bencil ama..
bu durumda sizin bolunerek cogalip islere yetisecek haliniz yok bu imkansiz.
onemli olan bebeginiz.
esiniz bence kavga etmeye degecek insan dahi degil,azcik anlayisli olan insan isin ucundan tutar.
kendini beslesin camasirini halletsin,elinizi surmeyin.

eşiniz haklı demiyorum hatta çok kaba ama bebeği olan organize bir kadın evinin tüm işlerini kimseye ihtiyaç duymadan yapabilir çok büyük bir mesele değil sadece alışık değilsiniz
Hiç de öyle olmuyor bebek akilliysa tamamda benimki gibi bi bebekte imkan yok

eşiniz haklı demiyorum hatta çok kaba ama bebeği olan organize bir kadın evinin tüm işlerini kimseye ihtiyaç duymadan yapabilir çok büyük bir mesele değil sadece alışık değilsiniz

buyuk ihtimal gecesi gunduzu birbirine girmistir konu sahibinin.
gece uyumayan gunduz kus uykusuna yatan bebek cok zor,hele annenin bunye hassassa..
esi aslinda anlayisli olsa bence motive olup yapabilir isleri ama adam elini hicbiseye surmek istemiyor,bebekle ilgilenmek istemiyor,duzenim devam etsin derdinde..cok zor boyle biriyle Allah kolaylik versin.

Bırak evi bok götürsün çocuğu yaparken tek başına değildin bir zahmet bir işe yarasın en azından işinizi hafifletsin ev işlerinde yardımcı olsun..
Gıcık kapıyorum şöyle insanlardan.Dayımda öyle birisi kapısını çeker uyur yengem 2 çocuk birisi bebek ev işleri ile debelenir dururdu.En sonunda raahmetli anneannem geldi yengemi aldı götürdü dayıma da adam olmadan gelme dedi. 1 hafta dayandı dayım sonra yengemi götürdü ev mis gibi temizlemiş felan.Sözüm ona burnu sürtsün biraz.

Hiç de öyle olmuyor bebek akilliysa tamamda benimki gibi bi bebekte imkan yok
her bebek aynı değil kabul ediyorum her annede aynı değil kimi anneler bunu pekala başarabiliyorlar
annelik yaparım evimede bakarı ayaklarımın üstündede durabilirim diyebilen kadınları severim idealim güçlü kadın güçlü anne
kimisi gücü farklı anlar bağırıp çağırma olduğunu zanneder ama alakası yoktur
eşinizi ile ettiğiniz kavgalar bile boşuna gitmesin konu sahibi

buyuk ihtimal gecesi gunduzu birbirine girmistir konu sahibinin.
gece uyumayan gunduz kus uykusuna yatan bebek cok zor,hele annenin bunye hassassa..
esi aslinda anlayisli olsa bence motive olup yapabilir isleri ama adam elini hicbiseye surmek istemiyor,bebekle ilgilenmek istemiyor,duzenim devam etsin derdinde..cok zor boyle biriyle Allah kolaylik versin.
bünye hassas çünki hassas büyütüyoruz kızlarımızı

Güzel arkadaşım hayat biraz müşterek. Tamam o dışarda çalışıyor siz evde çalışıyorsunuz. Ama en azından bebek bakımında destek olacak. Her şeyi yapmak sizi süper kadın yapmaz. Süper kadın diye bir şey yok. Kimse hem çocuğuna bakıp hem de evini pırıl pırıl yapan bir de üzerine dışarda çalışan kadına madalya takmıyor. Anca dert sahibi oluyor. İnsanca insani şartlarda yaşamak önemli olan. Çiftler de iş bölümünü buna göre yapacak.

Bırak evi bok götürsün çocuğu yaparken tek başına değildin bir zahmet bir işe yarasın en azından işinizi hafifletsin ev işlerinde yardımcı olsun..
Gıcık kapıyorum şöyle insanlardan.Dayımda öyle birisi kapısını çeker uyur yengem 2 çocuk birisi bebek ev işleri ile debelenir dururdu.En sonunda raahmetli anneannem geldi yengemi aldı götürdü dayıma da adam olmadan gelme dedi. 1 hafta dayandı dayım sonra yengemi götürdü ev mis gibi temizlemiş felan.Sözüm ona burnu sürtsün biraz.

Ay anneannenize helal olsun gelinini götürdü öyle mi süper ya

Iyi de adama sorumluluk verin yapmazsa ev pis kalsın giyecek gömlek olmasın vs vs

Başka bir çözüm yolu yok ki

Genel temizliğe yardım al, eşin fiili yardım yapmazsa parasını verip yardımcı bulun

Ay anneannenize helal olsun gelinini götürdü öyle mi süper ya

Yengem evsiz ve kimsesizdi 19 yaşında anneannem sokakta rastladı yengeme ve dayımla evlendirdi.Onları ayrı eve çıkardı.Yengem hiç anne baba görmedi anneannem öldüğünde yengem 1 ay da 40 kiloya düştü tedavi gördü..İnsan olmak çok önemli arkasından yengem şimdi dualar ediyor...

Yengem evsiz ve kimsesizdi 19 yaşında anneannem sokakta rastladı yengeme ve dayımla evlendirdi.Onları ayrı eve çıkardı.Yengem hiç anne baba görmedi anneannem öldüğünde yengem 1 ay da 40 kiloya düştü tedavi gördü..İnsan olmak çok önemli arkasından yengem şimdi dualar ediyor...

Allah rahmet etsin işte anne bu.yengene de helal olsun kiymet bilmiş bunları okumak ne guzel

her bebek aynı değil kabul ediyorum her annede aynı değil kimi anneler bunu pekala başarabiliyorlar
annelik yaparım evimede bakarı ayaklarımın üstündede durabilirim diyebilen kadınları severim idealim güçlü kadın güçlü anne
kimisi gücü farklı anlar bağırıp çağırma olduğunu zanneder ama alakası yoktur
eşinizi ile ettiğiniz kavgalar bile boşuna gitmesin konu sahibi
burdan güçlü anneye nasıl yurudunuz anlamadım kadınlar her ise koşmak zorunda değil bunun güçlü olmakla alakası yok bence fazla fedakarlik ben fazlasıyla sakin bir yapıya sahibim bağırıp cagirmam hele bu yüzden eşimle hiç kavga etmem çocuklarına cok düşkün bir babadır işten gelir gelmez yapisir kızım babasına uyuyana kadar vakit geçirirler her anne aynı değil derken kimisi basarabiliyor demişsiniz bunun başarı ile alakası yok çocuğu durmayan anneler mi başarısız yanlış yorum yapmışsınız bence umarım kolik ve huysuz bir çocuğunuz olmaz

Güzel arkadaşım hayat biraz müşterek. Tamam o dışarda çalışıyor siz evde çalışıyorsunuz. Ama en azından bebek bakımında destek olacak. Her şeyi yapmak sizi süper kadın yapmaz. Süper kadın diye bir şey yok. Kimse hem çocuğuna bakıp hem de evini pırıl pırıl yapan bir de üzerine dışarda çalışan kadına madalya takmıyor. Anca dert sahibi oluyor. İnsanca insani şartlarda yaşamak önemli olan. Çiftler de iş bölümünü buna göre yapacak.
Hay agziniza sağlık

Yemekte yapma işte yapma. Herseye yetişirseniz kılını bile kıpırdatmaz. Süreklide sızlanın. Böyle kocaya böyle muamele..

Back
X