• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek doğduktan sonra eşle yaşanan problemler

Benim kadar eşimde çocuğuyla ilgilenmek zorunda tek benim çocuğum değil beraber istedik sonuçta dimi elbette seve seve bakarım ama benimde tukendigim yerler olur her çocuk aynı değil mesela kızım neler çektim Allah bilir 40 kiloya düştüm o kadar aglardiki yemek temizlik hak getire eşiminde öyle beklentisi yoktu şükür ama oğlum maşallah öyle akıllı ki her işimi yapabilirim

Ve ona sakince şunu anlatın ,hayatım yeterince uykumu alamadığım için beynim sağlıklı karar veremiyor birgün ocakta yemekle uyuya kalırsam ya ,lütfen bir iki saat idare et ben dinleneyim deyin

Eşimle iyi kötü anlasiyorduk... 3 yıl boyunca ciddi boyuta gelecek bir kavgamız olmadı... evimin temizliğini yapar,o işten geldiğinde yemeğini hazırlar, ütü ,çamaşır her türlü ihtiyacını karşılardım... ve aynı zamanda çalışıp maddi acidan da yardımcı oluyordum sonra hamile kaldım.. hamileykende sıkıntı yaşamadık . , bebek doğduktan sonra herşey değişti.. evde hergün kavga hergün tartışma... eşim bebeğe bakmaktan anlamadigi için ve sabırlı olmadığı için bebeğe bakmak istemiyor.bebek geceleri uyaniyor diye yataklari ayirmakla basladi evvela..ev işlerine ise hic karismak istemiyor birseyler yapincada soylenerek yapiyor.. bense bebeğe bakmaktan ne temizlik yapabiliyorum ne de herhangi bir ev işi . .. annelerden herhangi bir yardim alamıyorum ..zira yaslari epey var.. eşimden bekledigim bebekle ilgilenmesi sadece.. bunlar hep kavga nedeni oluyor.. doğduğu andan itibaren bir kere bile sen uyu ben bakarım demedi.. bu bile suan kavga nedeni.. sonra ondan beklentileri mi kestim hicbirsey istemiyorum beklemiyorum.. ama evi daginik gorunce depresyona giriyorum. .. tam o anda bebek agliyor bebege bakim derken ocaktaki yemegi hatirliyorum o anda camasirlarda asılmak için beni bekliyor.. yani depresyona girecek zamanım bile olmadığını anlıyorum.
Benim bebegim 80 gunluk. Uykusu yok ne gece ne gunduz. Uyudugu ulk firsatta bende uyuyorum Hic bisey yapmiyorum evi b.k goturuyor bazen. Esim birsey deyince kalk yap ben kizimla ilgileniyorum diyorum.
Ne camalsiir ne bulasik yalvrumdan ve benden kiymetli degil.
Esim bebegi tutunca mutfagi banyoyu tuvaleti temizliyorum..

Yapmayın. bebeğim 4.5 aylık evde iş işe b.k yeme diyor. bebek kuş uykusuna yatıyor günde 5-6 kere yatıyor o da 15-20 dk en fazla uyur. eşime diyorum bebeğe bakarsan yemek yaparım. yapmayın
Yapmamayida denedim cogu kez.. Kavgalar alip basini gidince sirf sesi gelmesin diye elimden geleni yapiyorum.. Benim ki de oyle tilki uykusu vesselam :D

eşiniz haklı demiyorum hatta çok kaba ama bebeği olan organize bir kadın evinin tüm işlerini kimseye ihtiyaç duymadan yapabilir çok büyük bir mesele değil sadece alışık değilsiniz
Merhaba oncelikle soyle soylim size gunduz uykusu olmayan geceleri de uyanan bir bebek.. Oncelikle uykusuz kalarak gune 1 -0 yenik basliyorsunuz. Esiniz osurugunda misir patlatarak uyumus sabaha kadar kalkip sizdeb kahvalti bekliyor bebeginiz aglak cay koyuyorsn bebek agliyo donup saknlestrm diyosnz sakinlesnce arkanzi donmeye frsat kalmadn yine agliyor sunu bi emzirim diyorsnz 45 dk emzrme suresi... Kahvaltiyi hazrladnz esiniz yesi ve siz yine ac kaldnz cunku bebek durmadi ... Skor 2-0 oglen tine ayni tan tana aksam yine gem ac gem uykusuz ve yorgun esiniz bu arada bep soyleniyor evi bok goturuyo utu yok su yok bu yok bir de yaptgnz yemegide yememis begenmedgi icin... Eskidn kaynanayla yasanirdi o yuzden hayat kolaydi heralde ....

Tatlı tatlı yol yapsanız eşinize?
İşte ay babasının işten geldiğini hissetti uyandı, babasının sesini seçiyor galiba, bende olunca susmayan bebek seni duyunca sustu vs. böyle böyle ısındırmayı denediniz mi? Önce yaklaştırsanız, sonra görevlendirseniz?

Bi de ev işlerine takılmayın, sonradan düzene giriyor el alıştıkça, bebişin uyku düzene girdikçe.
Bırakın bi süre dağınık kalsın.
Denemedim bu sekilde yaklasmayi.. Denerim.. Cok tatlisiniz ama :) ama icinde yapma hissi olmayan birine ne kadr ise yarar bilmiyorum

esiniz cok bencil ama..
bu durumda sizin bolunerek cogalip islere yetisecek haliniz yok bu imkansiz.
onemli olan bebeginiz.
esiniz bence kavga etmeye degecek insan dahi degil,azcik anlayisli olan insan isin ucundan tutar.
kendini beslesin camasirini halletsin,elinizi surmeyin.
:) (bolunerek cogalip islere yetisecek haliniz yok bu imkansiz) gerçekten olmuyor imkansızın ötesi birşey

Hiç de öyle olmuyor bebek akilliysa tamamda benimki gibi bi bebekte imkan yok
katılıyorum size..bunu bu devirde yardımsız bir eşle yapılabilecegini düşünmüyorum.. önceleri büyüklerimiz kaynanalaryla yasadıklarından dolayı bebek bakmayı kolay sanıp onların nasıl yaptıgını sorgulyorlar.. evet günümüz teknoloji hersyi makine yapıyor sözüm eşlere bir tuşa basmak onlar içinde bu kadar zor olmamalı

Merhaba oncelikle soyle soylim size gunduz uykusu olmayan geceleri de uyanan bir bebek.. Oncelikle uykusuz kalarak gune 1 -0 yenik basliyorsunuz. Esiniz osurugunda misir patlatarak uyumus sabaha kadar kalkip sizdeb kahvalti bekliyor bebeginiz aglak cay koyuyorsn bebek agliyo donup saknlestrm diyosnz sakinlesnce arkanzi donmeye frsat kalmadn yine agliyor sunu bi emzirim diyorsnz 45 dk emzrme suresi... Kahvaltiyi hazrladnz esiniz yesi ve siz yine ac kaldnz cunku bebek durmadi ... Skor 2-0 oglen tine ayni tan tana aksam yine gem ac gem uykusuz ve yorgun esiniz bu arada bep soyleniyor evi bok goturuyo utu yok su yok bu yok bir de yaptgnz yemegide yememis begenmedgi icin... Eskidn kaynanayla yasanirdi o yuzden hayat kolaydi heralde ....
siz öyle diyorsanız

Erkekler babalik duygusunu zamanla ogrenirmis derler belki zamanla degisicektir alisicaktir

Adamın ne suçu var simdi burada? Siz alistirmişsiniz herseyi ayagina, tam hizmet vermeye... Cocuk dogunca tam tersini bekliyorsunuz mantikli mi yani?

her bebek aynı değil kabul ediyorum her annede aynı değil kimi anneler bunu pekala başarabiliyorlar
annelik yaparım evimede bakarı ayaklarımın üstündede durabilirim diyebilen kadınları severim idealim güçlü kadın güçlü anne
kimisi gücü farklı anlar bağırıp çağırma olduğunu zanneder ama alakası yoktur
eşinizi ile ettiğiniz kavgalar bile boşuna gitmesin konu sahibi
Annelik yapıp eve de bakılabilir ama sanırım konu sahibi aynı zamanda çalışıyor. Üc iş bunalmış olabilir.

Yeni bir anneyim 2 aylik henuz ama esim saolsun her konuda yardimci gercekden ilk tecrube cok zor 2 ay oldu daha yeni yeni hem evimi hem bebegime bol bol yetiyorum ondada haftada bir evi silip supuruom yemek koyarken odaya 20 kere geliorum aglio susturuom birsey dograyip geri geliom yero gelio yapamiorum esim gelince birseyler ayarlariz dio gece uyumadigm icin sut olmuo bakiyor 3 4 saat uyuyorum dinlenince sut oluo vs vs daha bircok konuda yardm edio aksam onu bekliom dort gözle sizin gibi bir esle inanin insan gercekden perisan olur birakin ev pis olsun yikamyin camasirlari yapmayin yemegi evde ters giden seyleri gosterin ki yardim etmek zorunda kalsin
Hayır böyle yorumları nispet olsun diye mi yaparsınız bilmem... Konu sahibi zaten üzgün kırgın...:KK12:

siz öyle diyorsanız
Beni yanlis anlamayinda sizin cocugunuz varmi bilmiyorum ama herkezin cocugu farkli, sizinki sorunsuz bebekmistirki siz her ise yetismissinizdir egerki cocugunuzvarsa. Benim oglum bir benim koynumda uyurdu 8 aylik olana kadar yerimden kipirdiyamiyordum uyandigindada cirliyordu kolik bebekdi, ben kolay kolay yorulan bi insanda degilim ama simdi bana soyleyin hangi ara is yapsaydim? Benim esim bana destek olmasaydi bende cogu seyi yapamazdim. Saolsun kendide goruyordu bana diyordu sen iyi dayaniyorsun diye halada der. Gecerleri saat basi uyaniyordu. Sizin yorumunuz bana cok sacma geldi her bebek bir degil!! Guclu kadin kendini ikiye bolebilmeli diye birsey yok bu hayatta. Esim beni destekledigi halde ben 48 kiloya dustum dogumdan once 58 kiloydum dusunun yani.

Eşimle iyi kötü anlasiyorduk... 3 yıl boyunca ciddi boyuta gelecek bir kavgamız olmadı... evimin temizliğini yapar,o işten geldiğinde yemeğini hazırlar, ütü ,çamaşır her türlü ihtiyacını karşılardım... ve aynı zamanda çalışıp maddi acidan da yardımcı oluyordum sonra hamile kaldım.. hamileykende sıkıntı yaşamadık . , bebek doğduktan sonra herşey değişti.. evde hergün kavga hergün tartışma... eşim bebeğe bakmaktan anlamadigi için ve sabırlı olmadığı için bebeğe bakmak istemiyor.bebek geceleri uyaniyor diye yataklari ayirmakla basladi evvela..ev işlerine ise hic karismak istemiyor birseyler yapincada soylenerek yapiyor.. bense bebeğe bakmaktan ne temizlik yapabiliyorum ne de herhangi bir ev işi . .. annelerden herhangi bir yardim alamıyorum ..zira yaslari epey var.. eşimden bekledigim bebekle ilgilenmesi sadece.. bunlar hep kavga nedeni oluyor.. doğduğu andan itibaren bir kere bile sen uyu ben bakarım demedi.. bu bile suan kavga nedeni.. sonra ondan beklentileri mi kestim hicbirsey istemiyorum beklemiyorum.. ama evi daginik gorunce depresyona giriyorum. .. tam o anda bebek agliyor bebege bakim derken ocaktaki yemegi hatirliyorum o anda camasirlarda asılmak için beni bekliyor.. yani depresyona girecek zamanım bile olmadığını anlıyorum.
Evlilik terapistine gitmeden sorunun kendinde olduğunu anlamayacak bencil bir tip ile evlisiniz.Ki bu tipler o terapist de gitmezler.Benim kocamda şimdiden geceleri nasıl uyuyacagini düşünüyor.Kesin beni başka odaya postalayacak.Ev işleri konusunda ne yapar bilmiyorum da kaynanam kesin gelip ev işlerinin bekliyor olmasına söylenip beni sinir edecektir.Daha dogurmadan bizde terapiste gitmek zorunda kalabiliriz diye düşünüyorum.Kocam çocuk vs.de sevmez.Hic çocuk yapmak istemeseydim memnun bile olabilirdi yani.

Canım benim, bir süre sling ya da ergonomik tarzı kanguru kullanabilirsin evde, bebek hep koynunda olur huysuzluk etmez, evdeki işleri az buçuk halledip rahatlayabilirsin ama senin sorunun eski düzenini devam ettirmek isteyen kocanla... üzgünüm ama bunun suçlusu da sensin, herşeye yetişirdim üstüne bir de çalışıyorum diye övünerek söylemişsin. Böyle alışınca böyle devam etmek istiyor işte kocan gb adamlar... al karşına insan gb anlat derdini. Sokaktan alıp gelmedin nihayetinde birlikte yaptınız çocuğu, yardım etmek zorunda

Hiç de öyle olmuyor bebek akilliysa tamamda benimki gibi bi bebekte imkan yok
Kesinlikle katiliyorum sana, benimde 4.5 aylik bir bebegim var ve cok huysuz ne uykusunda is yaptirir ne uyanikken, anca esim gelince bi kac is yapabiliyorum. Bebekten bebege degisir.Esinizin davranislari tabiki yanlis ama onu isindirmaya gayret gosterin. Cocuk ona duskun gibi davranin erkeklerin vicdanina dokunmaniz gerekiyoru boyle bi durumda.

evet her anne her baba aynı değil
ne diyorsunuz eşim her anlamda yardımcıdır konu sahibi ne diyor eşim yardımcı değil diyor burda iki baba örneği var ve ikisi birbirlerinden farklı
anne var anne var bakın burda bir üye konu açmış bekar kayınlarımın odalarını kv bana temizletiyor ve odaları berbat durumda buda bir anne örneği 27 boyunca kişisel bakımı bile öğretememiş çocuklarına anne tanıyorum altı erkek çocuğuyla dul kalmış her altısıda en iyi üniversitelerde okumuş iyi insanlar olmuş iyi babalar olmuştur ve ben o annenin önünde eğilirim evet güçlü anneler var ve gene söylüyorum her anne aynı değil
Vallaha anneden değil o çocukların mayasından birazda.Cocuklarin maya bozuksa hiçbir şey fayda etmez Örneklerini çok gordumde.Ne kötü annelerden(sevgisiz vs.) ne evlatlar çıkıyor.Her şey karakterle alakalı.

bebeği babaya babayı bebeğe doğar doğmaz alıştırmak lazım yoksa kendini dışlanmış hissedip uzaklaşıyor galiba erkekler gördüğüm kadarıyla

Back
X