• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek doğduktan sonra eşle yaşanan problemler

anne bebege bakar is yapar yemek yapar baba ne ise yariyor..iki kisinin cocugu en az annr kadar babada ilgilenmeli isten geldiginde alicak cocuga o bakacak sizde o sira yemek hazirlarsiniz yani bu kdr zor olmamali cocuguyla ilgilenmek iki seviyim sonra veriyim annesi baksin kafasindaki adamlara sinir oluyorum

Merhaba oncelikle soyle soylim size gunduz uykusu olmayan geceleri de uyanan bir bebek.. Oncelikle uykusuz kalarak gune 1 -0 yenik basliyorsunuz. Esiniz osurugunda misir patlatarak uyumus sabaha kadar kalkip sizdeb kahvalti bekliyor bebeginiz aglak cay koyuyorsn bebek agliyo donup saknlestrm diyosnz sakinlesnce arkanzi donmeye frsat kalmadn yine agliyor sunu bi emzirim diyorsnz 45 dk emzrme suresi... Kahvaltiyi hazrladnz esiniz yesi ve siz yine ac kaldnz cunku bebek durmadi ... Skor 2-0 oglen tine ayni tan tana aksam yine gem ac gem uykusuz ve yorgun esiniz bu arada bep soyleniyor evi bok goturuyo utu yok su yok bu yok bir de yaptgnz yemegide yememis begenmedgi icin... Eskidn kaynanayla yasanirdi o yuzden hayat kolaydi heralde ....
Cnm biz bu donemde konserve, disaridan, yada kiymali yumurta yerdik :KK71:
Temizlige vs yardim edecek yada beklemicek.
Ayrica senin ac kaldigini gore gore yiyo mu yani ses etmeden aklim almiyor..
Kavga cikmasin diye yapmaya calisiyomussun ya, direk cildir bence!!
Gule gule buyut..

Tamam ben de çocuk büyüttüm cahildim tek başıma zorlandım Allah razı olsun ailem yardım etti ele avuca gelene kadar da toparlayabildim kendimi.
Benim anlamadığım ise çocuk bakmak bu kadar zor ise insanlar 3 5 hatta daha fazla çocuğu neye güvenerek nasıl yapıyor.
Bunların kocaları yemek istemiyor mu , evleri dağılmıyor mu vallahi çatlıyorum merakımdan.
Arkadaş nasıl bakıyorsunuz ya.

Bence "ya islere bebegimizin bakimina yardim edersin ya da yardimci tutacagiz tek basima halledemiyorum" diye konus, canina yazik

eşiniz haklı demiyorum hatta çok kaba ama bebeği olan organize bir kadın evinin tüm işlerini kimseye ihtiyaç duymadan yapabilir çok büyük bir mesele değil sadece alışık değilsiniz
Geceleri hiç uyumayan gündüzleri de toplamda 1.5 saat uyuyan oğlumla uykusuzluğum yorgunluğum ciğerime dökülürdü içim kıyılırdı.. afedersiniz tuvalete bile gidemezdim sarıp sarmalar kucağıma alır öyle girerdim..

Yanımda bi kutu hurma ve suyla bütün öğünlerimi geçirirdim.. bi de sobalı eski bi evde oturuyodum o zaman hasta olmasın diye mutfağa da giremiyodum.. yani organize olmakla hiç ilgisi yok bunun.. bebekleri uyumayan anneler anlamıştır ne demek istediğimi.. 1 seneye yakın böyle gitti ama eşim sağolsun Allah razı olsun çok destek oldu.. yoksa fıttırmalık olayın en göbeği..

herkese cok tesekkr ederim..destekleriniz ve düşünceleriniz icin annelik hem cok güzel hemde guzel oldugu kadar zor ama hep iyi ki var dedirtiyor..cocugu olanlarınkıne Allahh uzun saglıklı omur versin olmayanlarada nasip etsin evlat sahibi olmaya :*
Eşimle iyi kötü anlasiyorduk... 3 yıl boyunca ciddi boyuta gelecek bir kavgamız olmadı... evimin temizliğini yapar,o işten geldiğinde yemeğini hazırlar, ütü ,çamaşır her türlü ihtiyacını karşılardım... ve aynı zamanda çalışıp maddi acidan da yardımcı oluyordum sonra hamile kaldım.. hamileykende sıkıntı yaşamadık . , bebek doğduktan sonra herşey değişti.. evde hergün kavga hergün tartışma... eşim bebeğe bakmaktan anlamadigi için ve sabırlı olmadığı için bebeğe bakmak istemiyor.bebek geceleri uyaniyor diye yataklari ayirmakla basladi evvela..ev işlerine ise hic karismak istemiyor birseyler yapincada soylenerek yapiyor.. bense bebeğe bakmaktan ne temizlik yapabiliyorum ne de herhangi bir ev işi . .. annelerden herhangi bir yardim alamıyorum ..zira yaslari epey var.. eşimden bekledigim bebekle ilgilenmesi sadece.. bunlar hep kavga nedeni oluyor.. doğduğu andan itibaren bir kere bile sen uyu ben bakarım demedi.. bu bile suan kavga nedeni.. sonra ondan beklentileri mi kestim hicbirsey istemiyorum beklemiyorum.. ama evi daginik gorunce depresyona giriyorum. .. tam o anda bebek agliyor bebege bakim derken ocaktaki yemegi hatirliyorum o anda camasirlarda asılmak için beni bekliyor.. yani depresyona girecek zamanım bile olmadığını anlıyorum.

eşiniz haklı demiyorum hatta çok kaba ama bebeği olan organize bir kadın evinin tüm işlerini kimseye ihtiyaç duymadan yapabilir çok büyük bir mesele değil sadece alışık değilsiniz

Tatlı tatlı yol yapsanız eşinize?
İşte ay babasının işten geldiğini hissetti uyandı, babasının sesini seçiyor galiba, bende olunca susmayan bebek seni duyunca sustu vs. böyle böyle ısındırmayı denediniz mi? Önce yaklaştırsanız, sonra görevlendirseniz?

Bi de ev işlerine takılmayın, sonradan düzene giriyor el alıştıkça, bebişin uyku düzene girdikçe.
Bırakın bi süre dağınık kalsın.

esiniz cok bencil ama..
bu durumda sizin bolunerek cogalip islere yetisecek haliniz yok bu imkansiz.
onemli olan bebeginiz.
esiniz bence kavga etmeye degecek insan dahi degil,azcik anlayisli olan insan isin ucundan tutar.
kendini beslesin camasirini halletsin,elinizi surmeyin.

Hiç de öyle olmuyor bebek akilliysa tamamda benimki gibi bi bebekte imkan yok

buyuk ihtimal gecesi gunduzu birbirine girmistir konu sahibinin.
gece uyumayan gunduz kus uykusuna yatan bebek cok zor,hele annenin bunye hassassa..
esi aslinda anlayisli olsa bence motive olup yapabilir isleri ama adam elini hicbiseye surmek istemiyor,bebekle ilgilenmek istemiyor,duzenim devam etsin derdinde..cok zor boyle biriyle Allah kolaylik versin.

Bırak evi bok götürsün çocuğu yaparken tek başına değildin bir zahmet bir işe yarasın en azından işinizi hafifletsin ev işlerinde yardımcı olsun..
Gıcık kapıyorum şöyle insanlardan.Dayımda öyle birisi kapısını çeker uyur yengem 2 çocuk birisi bebek ev işleri ile debelenir dururdu.En sonunda raahmetli anneannem geldi yengemi aldı götürdü dayıma da adam olmadan gelme dedi. 1 hafta dayandı dayım sonra yengemi götürdü ev mis gibi temizlemiş felan.Sözüm ona burnu sürtsün biraz.

Eskiden bebekler cok mu uysalmis simdiki bebekler cok mu huysuz anlamiyorum

her bebek aynı değil kabul ediyorum her annede aynı değil kimi anneler bunu pekala başarabiliyorlar
annelik yaparım evimede bakarı ayaklarımın üstündede durabilirim diyebilen kadınları severim idealim güçlü kadın güçlü anne
kimisi gücü farklı anlar bağırıp çağırma olduğunu zanneder ama alakası yoktur
eşinizi ile ettiğiniz kavgalar bile boşuna gitmesin konu sahibi

bünye hassas çünki hassas büyütüyoruz kızlarımızı

Güzel arkadaşım hayat biraz müşterek. Tamam o dışarda çalışıyor siz evde çalışıyorsunuz. Ama en azından bebek bakımında destek olacak. Her şeyi yapmak sizi süper kadın yapmaz. Süper kadın diye bir şey yok. Kimse hem çocuğuna bakıp hem de evini pırıl pırıl yapan bir de üzerine dışarda çalışan kadına madalya takmıyor. Anca dert sahibi oluyor. İnsanca insani şartlarda yaşamak önemli olan. Çiftler de iş bölümünü buna göre yapacak.

Ay anneannenize helal olsun gelinini götürdü öyle mi süper ya

Çocuktan önce fazlasıyla kölelik yapmışsınız.
Alıştığı kral hayatında vazgeçemiyo.
Elini hiçbir işe sürme bence.

Iyi de adama sorumluluk verin yapmazsa ev pis kalsın giyecek gömlek olmasın vs vs

Başka bir çözüm yolu yok ki

Genel temizliğe yardım al, eşin fiili yardım yapmazsa parasını verip yardımcı bulun

Yengem evsiz ve kimsesizdi 19 yaşında anneannem sokakta rastladı yengeme ve dayımla evlendirdi.Onları ayrı eve çıkardı.Yengem hiç anne baba görmedi anneannem öldüğünde yengem 1 ay da 40 kiloya düştü tedavi gördü..İnsan olmak çok önemli arkasından yengem şimdi dualar ediyor...

Allah rahmet etsin işte anne bu.yengene de helal olsun kiymet bilmiş bunları okumak ne guzel

burdan güçlü anneye nasıl yurudunuz anlamadım kadınlar her ise koşmak zorunda değil bunun güçlü olmakla alakası yok bence fazla fedakarlik ben fazlasıyla sakin bir yapıya sahibim bağırıp cagirmam hele bu yüzden eşimle hiç kavga etmem çocuklarına cok düşkün bir babadır işten gelir gelmez yapisir kızım babasına uyuyana kadar vakit geçirirler her anne aynı değil derken kimisi basarabiliyor demişsiniz bunun başarı ile alakası yok çocuğu durmayan anneler mi başarısız yanlış yorum yapmışsınız bence umarım kolik ve huysuz bir çocuğunuz olmaz

Hay agziniza sağlık

Yemekte yapma işte yapma. Herseye yetişirseniz kılını bile kıpırdatmaz. Süreklide sızlanın. Böyle kocaya böyle muamele..

Bu dediginiz yapılıyor da zaman aliyor sistemin oturmasi.
Bebegin ilk aylari en guclu kadını bile sarsabiliyor.
Bebeginiz var mi bilmiyorum, hos her bebek de ayni olmuyor ya.
Ozellikle gece gunduz farkini ayirt etmekte zorlanan bebekler anneyi tüketiyor gercekten.

Insan merhametten yoksun olmaya gorsun. Azicik vicdani olsa soylenmek yerine yardim eder. Buarada cocugu sakin olan saatlerce uyuyan anneler cocuk bakiyorum soyle herseyide yapiyorum mukemmelim falan demesinler. Zira ben bebegime bakarken birak yemeyi wcye bile gidemiyordum.

evet her anne her baba aynı değil
ne diyorsunuz eşim her anlamda yardımcıdır konu sahibi ne diyor eşim yardımcı değil diyor burda iki baba örneği var ve ikisi birbirlerinden farklı
anne var anne var bakın burda bir üye konu açmış bekar kayınlarımın odalarını kv bana temizletiyor ve odaları berbat durumda buda bir anne örneği 27 boyunca kişisel bakımı bile öğretememiş çocuklarına anne tanıyorum altı erkek çocuğuyla dul kalmış her altısıda en iyi üniversitelerde okumuş iyi insanlar olmuş iyi babalar olmuştur ve ben o annenin önünde eğilirim evet güçlü anneler var ve gene söylüyorum her anne aynı değil

bencede tecrübe lazım yılmamak lazım

konu sahibi iyi anne profili sizinle alakalı değil üzerinize alınmayın
dediğim gibi tecrübe ile sabır size lazım olan bu

Çocuğunuz var mı:110:

Yalnız kimse eşinin psikolojik sorunları var bi uzmana görünsün dememiş şu ana kadar çok şaşırdım:KK70:

Sanırım eşini kolaya alıştırmışsın birde eşin saat kaçta işten eve geliyor özel sektör berbat bazıları akşam 9 veya 10 buluyor tabi o vakit pek yardımı dokunmaz ama erken geliyorsa çocuğa bakabilir birde akşam çocuk ağlarken kalkıp bakan bir babaya şahit olmadım çoğunluk arkasını dönüp yatıyor ,

Yeni bir anneyim 2 aylik henuz ama esim saolsun her konuda yardimci gercekden ilk tecrube cok zor 2 ay oldu daha yeni yeni hem evimi hem bebegime bol bol yetiyorum ondada haftada bir evi silip supuruom yemek koyarken odaya 20 kere geliorum aglio susturuom birsey dograyip geri geliom yero gelio yapamiorum esim gelince birseyler ayarlariz dio gece uyumadigm icin sut olmuo bakiyor 3 4 saat uyuyorum dinlenince sut oluo vs vs daha bircok konuda yardm edio aksam onu bekliom dort gözle sizin gibi bir esle inanin insan gercekden perisan olur birakin ev pis olsun yikamyin camasirlari yapmayin yemegi evde ters giden seyleri gosterin ki yardim etmek zorunda kalsin

Sanırım eşini kolaya alıştırmışsın birde eşin saat kaçta işten eve geliyor özel sektör berbat bazıları akşam 9 veya 10 buluyor tabi o vakit pek yardımı dokunmaz ama erken geliyorsa çocuğa bakabilir birde akşam çocuk ağlarken kalkıp bakan bir babaya şahit olmadım çoğunluk arkasını dönüp yatıyor ,

Mesajınızda kesinlikle bi iyiniyet yok, sen becerememişsin demeye getirmişsiniz, çocuğu olan biri tamamen böyle taraflı bi yorum yapmaz biraz da olsa anneden yana olurdu

Benimki bakiyor canim ya şükür cok yardimci bana pazar gunu ben uyuyum die oturma odasina gider ogluyla 2 saat sonra acikinca getirir yanima saolsun

aslında öyle değil ama

Siz galiba beni anlamadınız evet hiç bir insan aynı değildir ben ne diyorum siz ne yazıyorsunuz altı çocuğuyla dul kalan kadına geldiniz evet helal olsun o kadına ama ne alaka ya

Erkeğin bencili ne çocuğa bakar nede evişine zaten bunu evlenmeden önce bazı tavırlarıyla gösterecektir ondandır evlenmek için aşk yeterli değil karekterli olması önemli

Erkeğin bencili ne çocuğa bakar nede evişine zaten bunu evlenmeden önce bazı tavırlarıyla gösterecektir ondandır evlenmek için aşk yeterli değil karekterli olması önemli

Canım ilk fırsatta bir çamaşır kurutma makinesi al,beko arçelik en optimistik fiyat kalite olarak 750 falan,inan bana hayat kurtarıcı küçük bebekle,maalesef eşine diyecek lafım yok, kimisi koynunda pışpışlıyor kimisi böyle ben anlamam deyip sıyrılıyor ,halbuki bir iki saat aralıksız uyumak sizede ne kadar iyi gelecek

bebekleri anneler tek başına mı yapıyor,, bebeğin sorumluluğu sadece annede mi olmalı anlamıyorum ki.
yapmayın. ya bebeğe baksın siz yemek yapın ya siz bebeğinize bakın o yemek yapsın. poposunu kaldırıyoruz bu erkeklerin paşa gibi yaşıyorlar yaşatmayın, sorumluluk alsın işe gidip gelmekle olmuyor. :KK51:

Benim kadar eşimde çocuğuyla ilgilenmek zorunda tek benim çocuğum değil beraber istedik sonuçta dimi elbette seve seve bakarım ama benimde tukendigim yerler olur her çocuk aynı değil mesela kızım neler çektim Allah bilir 40 kiloya düştüm o kadar aglardiki yemek temizlik hak getire eşiminde öyle beklentisi yoktu şükür ama oğlum maşallah öyle akıllı ki her işimi yapabilirim

Ve ona sakince şunu anlatın ,hayatım yeterince uykumu alamadığım için beynim sağlıklı karar veremiyor birgün ocakta yemekle uyuya kalırsam ya ,lütfen bir iki saat idare et ben dinleneyim deyin

Benim bebegim 80 gunluk. Uykusu yok ne gece ne gunduz. Uyudugu ulk firsatta bende uyuyorum Hic bisey yapmiyorum evi b.k goturuyor bazen. Esim birsey deyince kalk yap ben kizimla ilgileniyorum diyorum.
Ne camalsiir ne bulasik yalvrumdan ve benden kiymetli degil.
Esim bebegi tutunca mutfagi banyoyu tuvaleti temizliyorum..

Yapmamayida denedim cogu kez.. Kavgalar alip basini gidince sirf sesi gelmesin diye elimden geleni yapiyorum.. Benim ki de oyle tilki uykusu vesselam :KK70:

Merhaba oncelikle soyle soylim size gunduz uykusu olmayan geceleri de uyanan bir bebek.. Oncelikle uykusuz kalarak gune 1 -0 yenik basliyorsunuz. Esiniz osurugunda misir patlatarak uyumus sabaha kadar kalkip sizdeb kahvalti bekliyor bebeginiz aglak cay koyuyorsn bebek agliyo donup saknlestrm diyosnz sakinlesnce arkanzi donmeye frsat kalmadn yine agliyor sunu bi emzirim diyorsnz 45 dk emzrme suresi... Kahvaltiyi hazrladnz esiniz yesi ve siz yine ac kaldnz cunku bebek durmadi ... Skor 2-0 oglen tine ayni tan tana aksam yine gem ac gem uykusuz ve yorgun esiniz bu arada bep soyleniyor evi bok goturuyo utu yok su yok bu yok bir de yaptgnz yemegide yememis begenmedgi icin... Eskidn kaynanayla yasanirdi o yuzden hayat kolaydi heralde ....

Denemedim bu sekilde yaklasmayi.. Denerim.. Cok tatlisiniz ama :) ama icinde yapma hissi olmayan birine ne kadr ise yarar bilmiyorum

:) (bolunerek cogalip islere yetisecek haliniz yok bu imkansiz) gerçekten olmuyor imkansızın ötesi birşey

katılıyorum size..bunu bu devirde yardımsız bir eşle yapılabilecegini düşünmüyorum.. önceleri büyüklerimiz kaynanalaryla yasadıklarından dolayı bebek bakmayı kolay sanıp onların nasıl yaptıgını sorgulyorlar.. evet günümüz teknoloji hersyi makine yapıyor sözüm eşlere bir tuşa basmak onlar içinde bu kadar zor olmamalı

siz öyle diyorsanız

Erkekler babalik duygusunu zamanla ogrenirmis derler belki zamanla degisicektir alisicaktir

Adamın ne suçu var simdi burada? Siz alistirmişsiniz herseyi ayagina, tam hizmet vermeye... Cocuk dogunca tam tersini bekliyorsunuz mantikli mi yani?

Annelik yapıp eve de bakılabilir ama sanırım konu sahibi aynı zamanda çalışıyor. Üc iş bunalmış olabilir.

Hayır böyle yorumları nispet olsun diye mi yaparsınız bilmem... Konu sahibi zaten üzgün kırgın...:KK12:

Beni yanlis anlamayinda sizin cocugunuz varmi bilmiyorum ama herkezin cocugu farkli, sizinki sorunsuz bebekmistirki siz her ise yetismissinizdir egerki cocugunuzvarsa. Benim oglum bir benim koynumda uyurdu 8 aylik olana kadar yerimden kipirdiyamiyordum uyandigindada cirliyordu kolik bebekdi, ben kolay kolay yorulan bi insanda degilim ama simdi bana soyleyin hangi ara is yapsaydim? Benim esim bana destek olmasaydi bende cogu seyi yapamazdim. Saolsun kendide goruyordu bana diyordu sen iyi dayaniyorsun diye halada der. Gecerleri saat basi uyaniyordu. Sizin yorumunuz bana cok sacma geldi her bebek bir degil!! Guclu kadin kendini ikiye bolebilmeli diye birsey yok bu hayatta. Esim beni destekledigi halde ben 48 kiloya dustum dogumdan once 58 kiloydum dusunun yani.

Evlilik terapistine gitmeden sorunun kendinde olduğunu anlamayacak bencil bir tip ile evlisiniz.Ki bu tipler o terapist de gitmezler.Benim kocamda şimdiden geceleri nasıl uyuyacagini düşünüyor.Kesin beni başka odaya postalayacak.Ev işleri konusunda ne yapar bilmiyorum da kaynanam kesin gelip ev işlerinin bekliyor olmasına söylenip beni sinir edecektir.Daha dogurmadan bizde terapiste gitmek zorunda kalabiliriz diye düşünüyorum.Kocam çocuk vs.de sevmez.Hic çocuk yapmak istemeseydim memnun bile olabilirdi yani.

Pardon hamilelikden once olacakdi

Canım benim, bir süre sling ya da ergonomik tarzı kanguru kullanabilirsin evde, bebek hep koynunda olur huysuzluk etmez, evdeki işleri az buçuk halledip rahatlayabilirsin ama senin sorunun eski düzenini devam ettirmek isteyen kocanla... üzgünüm ama bunun suçlusu da sensin, herşeye yetişirdim üstüne bir de çalışıyorum diye övünerek söylemişsin. Böyle alışınca böyle devam etmek istiyor işte kocan gb adamlar... al karşına insan gb anlat derdini. Sokaktan alıp gelmedin nihayetinde birlikte yaptınız çocuğu, yardım etmek zorunda

Kesinlikle katiliyorum sana, benimde 4.5 aylik bir bebegim var ve cok huysuz ne uykusunda is yaptirir ne uyanikken, anca esim gelince bi kac is yapabiliyorum. Bebekten bebege degisir.Esinizin davranislari tabiki yanlis ama onu isindirmaya gayret gosterin. Cocuk ona duskun gibi davranin erkeklerin vicdanina dokunmaniz gerekiyoru boyle bi durumda.

Vallaha anneden değil o çocukların mayasından birazda.Cocuklarin maya bozuksa hiçbir şey fayda etmez Örneklerini çok gordumde.Ne kötü annelerden(sevgisiz vs.) ne evlatlar çıkıyor.Her şey karakterle alakalı.

bebeği babaya babayı bebeğe doğar doğmaz alıştırmak lazım yoksa kendini dışlanmış hissedip uzaklaşıyor galiba erkekler gördüğüm kadarıyla

Annelik yapmak,eve bakmak,ayaklarının üzerinde durmak ...
Yazık günah değil mi? Niye kadınların üzerine bu kadar yük bindirelim?

Çünkü psikoji meselesi değil bu,vicdan meselesi. Yetiştirilmesi yanlış.

Ev işlerini şimdilik kafanızdan atın. Bebeğiniz ele avuca bir gelsin, siz kendinizi bir toparlayıp o zaman rayına girer her şey.
Boşuna beyninizi meşgul etmeyin.
Her bunaldiginizda , bebeğinizin , ufacık mis kokulu ellerini koklayın.

Babası eve geldiğinde , bütün işi bırakın , alın bebeğinizi eşinizle birlikte oturun.
Eline verin. Sonra , " Aa gülümsedi , yok işte sustu , sana farklı bakıyor sanki " v.s diyerek bebeğine alismasina yardımcı olun.
Göğsüne uzandirin , fotoğraf cekeceginizi söyleyin.
Babalar çok sever , uzanıp bebegi yüz üstü uzandirmayi .
..

Sakın kavga etmeyin. Hiçbir ise yaramaz, aksine inada biner. Böyle en sıkıştığınız zamanda tatlı tatlı destek isteyin.
Tatlı emrivakiler olurya, " hayatım.ayakta duramıyorum , yarım saat uzanmak istiyorum " diyip hemen eline verip gidin uyuyun.

" neden yapmıyorsun, neden uyuyamıyorum, neden yardım etmiyorsun , neden neden neden ? Sadece kendinizi yipratmakla kalırsınız. Aylar geçer sizde izi kalır , eşiniz hatırlamaz bile.

yükü taşıyabilecek kapasite olsun gerektiğinde yıkılmasın
gerekirse yükü taşırız gerekmiyosa taşımayız

Eşine ver cocugu gidip yat uyuyor numarası yap bak nasıl yola gelecek

mrb...benim iki oglum var.ikiside çok yaramaz hiç durmuyorlar.büyük olan 5 yaşında küçük 2,5 ..inan ki yıllardır gece gündüz ben bakıyorum.ne gece ne gündüzüm var.arkadaslarimla bile artık gorusemiyorum..evede misafir alamıyorum.sabah 7 de bi başlıyorlar anne acıktım anne susadım anne cisim anne kaka..boyle böyle saat oluyo 11 ...hergün aynı..sonra zar zor bişeyler yemeğe çalışıyorum.eşimde artık tek başına kahvaltı yapmaya alıştı yıllardır..bende ne aynaya bakabiliyorum ne kuaföre ..hep bi kosturmaca ...temizlik yapmaya çalışıyorum elektrik süpürgesi için kavga ediyorlar..balkonu yıkıyim diyorum benden önce balkondalar..çorap eşofman ne varsa su gibi..tabi ben bagirmaktan artık komsular delirdigimi düşünüyorlar.eşimle bi laf konusmak istesem hiç konusturmuyorlar..anlicagin ben saldim kendimi arkadaş...birgün bi yandan bulasik yikiyorum bi yandan Ağlıyorum..Psikoloji iptal..Çocuklar diyo niye ağlıyor anne..başlıyor onlarda ağlamaya...yaaa işte evli mutlu çocuklu dedikleri bu olsa gerek...gerçekten hemen hemen her ailede bu tip sorunlar var..birgün hersey güzel olucaktir heralde diye ümit ediyoruz bakalım..

Bence hafta da 1 kadın alın temızlıge. Yemegı de yapabıldıgınız kadar yoksa da yapmayın yormayın o kadar kendınizi . Eşinizin düzeni bozulsun görsün bakalım nasılmış gündüz de bebek uyurken sizde uyuyun dınlenın. Eşinizin izinli olduğu zamanda verın bebegı siz kendınze haftada 1 sa böle olsa zaman ayırın eşinizde dışarda bebek arabasıyla gezdırır sıkıntı olmaz gece bakması gıbı . Sabrı yok dıe bebeği bırakmamazlık etmeyım derim alışır hıc bakmaz bundefa

Kesinlikle canim yaşamayan bilemez bu durumu gerçi bazıları sorunu anneligimizde bulmuş ama onların bebisleri çok akıllı demekki

Canim bende kızımda huysuzdu çok iyi bilirim neler yaşadım konu sahibi ben değilim eşim benden daha fazla düşkün çocuklara ben bir yerde tüketiyorum o sabırlı içten gelerek yapıyor ev işlerinde çok yardımcı diyemem ama çocuklara benden daha güzel bakar biri iki yaşında biri dört aylık görevi dolayısıyla çok ayrı kaldılar kızımla ondan mi bilmem ikisine deli gibi düşkün birbirine

insan eğitilebilir öğrenebilir ve annenin başarısı söz konusu burada
bir bilim adamı tek yumurta ikizlerinden birini hırsız diğerini bilim insanı yapabilirim demiştir ben buna inanırım yetiştiğimiz çevre öğrendiklerimiz etrafımızdaki insanlar bizim kişiliğimizdir

MUTLU MU OLMAK İSTİYORSUN KİMSEDEN BİRŞEY BEKLEME..

Tecrubelerim olmasaydı inanirdim ki eskiden sizin dediginiz gibi olduğunu düşünürdüm.İnsanlari,aileleri tanıdıkça fikrim örneklerle değişti.Maya bozuksa ne yapsan nafile.Bunu gordum.

Canim semi anlıyorum. Ama evin hanımı sensin. Kocan yardım etse ne güzel. Ama etmiyor diye de bırakma kendini. Elinden geleni yap. Kimseye muhtaç değilsin. Benim bebegm 4.5 aylık. İnan ki uykular 15 20 dk. Ben o uykular denk getiriyorum tüm işlerimi. O kadar kısa vakte düşün. He bende diyim yapmıyorum yeter diye. Ee nolcak adam da yapmıyor bende dağınıklıga tahammül edemiyorum e çat kapı gelen de oluyor bazen çocuk görmeye. Noye evi pis görsün de arkamdan laf desin. Elden geldiğince yap sende.

Bebeginiz var mi sorusuna yanit vermediniz sanirim. Ama benim tahminim yok. Gene de gayet fikir sahibisiniz. Yalniz emzirip gece de 3 4 kez uyanmanin bile, nerdeyse 1 yildan uzun sure tilki kadar bile uyumayarak zaten enerjinizin 100 de 70 i bitiyo. Kalani da bebeginizi uyutup emzirerek, aglarken susturmaya calisarak geciyo. Oyalamaya calismak ayri bi mesai. Köse minderi degil bebekler. Biraktigin yerde serpilmiyo. Ciddi mesai istiyo ve yardimsiz sadece bebege bakmak bile buyuk basari. Guç kismina gelince, bu kadar yorgunluga, uykusuzluga hala buyuk sabir ve şefkatle her aglamasina koşmak var ya güç ve annelik bu bana göre. Bilmek icin yasamak lazim.

iki çocuğum ve aralarında 2 yıl gibi kısa bir süre var birini ayağımda diğerini göğsümde uyuturdum sizden tecrübeliyim sanırım
evet birşey bilmek için yaşamak lazım

:) benden tecrübeliyseniz bu kadar sikinti yasadigini anlatmaya calisan yeni anneye kendini gucsuz ya da yetersiz hissettirmeyin. ( biliyosunuz ya, o kadarcigini da akil edin) herkes sizin kadar biyonik olmayabilir.

güçsüz hissettirnek değil niyetim
her halükarda deneyimli olsamda olmasamda sizin için değişmeyecek
sabitlik karşısında acizim
bu sizin fikriniz diyorum

Sabitlikle hic alakasi yok inanin. Kimi kadinlar yapiyor bunu sutum yetmiyo diyene ben 3 sene emzirdim naber diye basliyo cumleye. Siz demissiniz ya ben guclu kadin guclu anne severim diye. Ben de mütevazi ve empati yetenegine sahip insanlari seviyorum. Baska bi durum yok.

2. cocugumda insanliktan çıkmıstım .hic uyumuyordu durmadan emip bağiriyordu dr a gitsem bisey yok sagliklı cin gibide ondan derdi .Her çocuk aynı olmuyor.Aynı yaşlarda gorumcemin çocugu oldu durmadan uyurdu .Sonra buyüdukce benimkinin faaliyetleride arttı . Herturlü absürtlüğü yaşadım . Çocuğu psikoloğa bile götürdük .
Cok zeki olduğuna seviniymmi ,normal değil diye uzüliymmi bilmiyorum .Bilmiyorum.

anne bebege bakar is yapar yemek yapar baba ne ise yariyor..iki kisinin cocugu en az annr kadar babada ilgilenmeli isten geldiginde alicak cocuga o bakacak sizde o sira yemek hazirlarsiniz yani bu kdr zor olmamali cocuguyla ilgilenmek iki seviyim sonra veriyim annesi baksin kafasindaki adamlara sinir oluyorum

Cnm biz bu donemde konserve, disaridan, yada kiymali yumurta yerdik :KK71:
Temizlige vs yardim edecek yada beklemicek.
Ayrica senin ac kaldigini gore gore yiyo mu yani ses etmeden aklim almiyor..
Kavga cikmasin diye yapmaya calisiyomussun ya, direk cildir bence!!
Gule gule buyut..

Tamam ben de çocuk büyüttüm cahildim tek başıma zorlandım Allah razı olsun ailem yardım etti ele avuca gelene kadar da toparlayabildim kendimi.
Benim anlamadığım ise çocuk bakmak bu kadar zor ise insanlar 3 5 hatta daha fazla çocuğu neye güvenerek nasıl yapıyor.
Bunların kocaları yemek istemiyor mu , evleri dağılmıyor mu vallahi çatlıyorum merakımdan.
Arkadaş nasıl bakıyorsunuz ya.

Bence "ya islere bebegimizin bakimina yardim edersin ya da yardimci tutacagiz tek basima halledemiyorum" diye konus, canina yazik

Geceleri hiç uyumayan gündüzleri de toplamda 1.5 saat uyuyan oğlumla uykusuzluğum yorgunluğum ciğerime dökülürdü içim kıyılırdı.. afedersiniz tuvalete bile gidemezdim sarıp sarmalar kucağıma alır öyle girerdim..

Yanımda bi kutu hurma ve suyla bütün öğünlerimi geçirirdim.. bi de sobalı eski bi evde oturuyodum o zaman hasta olmasın diye mutfağa da giremiyodum.. yani organize olmakla hiç ilgisi yok bunun.. bebekleri uyumayan anneler anlamıştır ne demek istediğimi.. 1 seneye yakın böyle gitti ama eşim sağolsun Allah razı olsun çok destek oldu.. yoksa fıttırmalık olayın en göbeği..
için..

Sürekli ağlayan ve uyku sorunu yaşayan bir bebekse, tüm enerjinizi ona vermek zorunda kalabilirsiniz. Sizi çok iyi anlıyorum. Bir seçim yapmanız gerekseydi, sizi en çok hangisi mutlu ederdi? Bebeğinizin uyuduğu süreyi biraz kestirerek geçirmek ve ikinci yatışında belki üstten bir iki şeyi toplamak iyi gelirse, bu şekilde zaman yönetimi yapabilirsiniz. Ancak "yemek yetiştirmek", "bir iki çeşit yemek yapmak", "evi kaldırıp derinden temizlemek" sizi strese sokabilir. Bu benim size tavsiye edebileceğim bir şey değil. Sinir birikimi, stres ve dolayısıyla negatif pek çok etkisi olur sağlığınıza. Benim annem literatürde çok güçlü ve kendine yeten bir kadındı. Artık neyi nasıl yaptı ise, zira her şeyi yapıp, kendine yeten ve güçlü bir kadın olabilmenin de bazı bedelleri vardır.. Şu an yaşlılığında sağlık sorunları ile uğraşıyor. Gençlikte enerjinizi sizi mutlu da edecek şekillerde bölerek, çok zorlamadan kullanın. Farkında olmadan, sizi yaşlılıkta da taşıyacak bünyenize zarar verecek yükleri "Ben yaparım!" gazıyla lütfen yapmayın.
Bebek zor bir sorumluluk.. Ama geçecek, merak etmeyin.. Zamanla hepsi düzene girecek.. Nasıl mutlu olacaksanız, kendinizi çok yormadan zaman yönetimi yapın. Eşiniz de bir zahmet evi dağıtmasın.. Bulaşık ve çamaşır başlı başına bir sorundur sanıyorum.. Ben de tek başıma iki çocuk büyütüyorum ve şöyle yapmaya çalışıyorum.
Banyoya iki sepet koydum, eşim beyazlarını bir sepete ve renklilerini bir sepete atar. Çoraplarını mutlaka çiftleyerek atar. Ütülük kıyafetleri olmuyor benim eşimin, sizin varsa eğer, çok kurutmayın makinede ve mümkünse ıslak asın. Daha kolay ütü olduğunu söylerler. Bulaşıklar için de geceden makine boşaltıp, çok fazla bardak çanak değil de, büyük pasta tabaklarına her şeyden az az koyup iki tabakla kahvaltı yaparsanız bulaşıkta öyle aman aman olmuyor. Elbette bunlar küçük ve belki sizin için yararsız çözümlerdir.
Lütfen kendinizi zorlamayın.. O minik güzelliğin en güzel zamanları bunlar.. Zamanınızı yönetemeyeceğinizden kuşkulu iseniz, eşinizi yönetmeye ve yardımcı olması için yollar bulmaya çalışmanız da bir çözüm..
Allah kolaylık versin

Nekadar ince birisin kız konu sahibi kıyamamm... Irlandakizili Irlandakizili
Teker teker herkesi alıntımamış yavrum benim.
Böyle ince ruhlu olduğun için tepene çıkıyo belki de senin herif.
Yorumları okumadım gerçi ama hiç pisleşmeden, doğal olarak işleri bırak sana tavsiyem.
Özellikle çamaşır ütü bulaşık vs işlerini.
Yetişebiliyosan bi yemek yap, onda da malum senin de beslenmen lazım kasmadan yap canının istediği şeyleri.
Geri kalanı yapmayınca eşin söylenmeye başlayınca da kırış iyce bi:'ayy hayağtıımm ona sıra mı geliyo aşkım sen birikince çamaşırları ativer sana zahmet, aslanım kaslı kolların zeval görmesin'de.:KK48::KK48::KK48:
Hep böyle geçiştir.
Ama asla yapma.
Ve asla kavga etme.
Mecbur yapacak bi süre sonra.

Nekadar ince birisin kız konu sahibi kıyamamm... Irlandakizili Irlandakizili
Teker teker herkesi alıntımamış yavrum benim.
Böyle ince ruhlu olduğun için tepene çıkıyo belki de senin herif.
Yorumları okumadım gerçi ama hiç pisleşmeden, doğal olarak işleri bırak sana tavsiyem.
Özellikle çamaşır ütü bulaşık vs işlerini.
Yetişebiliyosan bi yemek yap, onda da malum senin de beslenmen lazım kasmadan yap canının istediği şeyleri.
Geri kalanı yapmayınca eşin söylenmeye başlayınca da kırış iyce bi:'ayy hayağtıımm ona sıra mı geliyo aşkım sen birikince çamaşırları ativer sana zahmet, aslanım kaslı kolların zeval görmesin'de.:KK48::KK48::KK48:
Hep böyle geçiştir.
Ama asla yapma.
Ve asla kavga etme.
Mecbur yapacak bi süre sonra.
:D sende cok tatlısın ya cok güldüm söylediklerini deniycegm :D tesekkr ederim

Bende eşimin aşırı ilgisinden rahatsızım.bebeğe annesi oymuş gibi bakmaya çalışıyor.sanki herşeyi o biliyor herşeye karışıyor.karışmasının boyutunu anlamanız için sölüyorum : sütümü sağarken , neden sağ mememi sol memem kadar sağmamışım , ordan az daha çıkarmış...

Sürekli ağlayan ve uyku sorunu yaşayan bir bebekse, tüm enerjinizi ona vermek zorunda kalabilirsiniz. Sizi çok iyi anlıyorum. Bir seçim yapmanız gerekseydi, sizi en çok hangisi mutlu ederdi? Bebeğinizin uyuduğu süreyi biraz kestirerek geçirmek ve ikinci yatışında belki üstten bir iki şeyi toplamak iyi gelirse, bu şekilde zaman yönetimi yapabilirsiniz. Ancak "yemek yetiştirmek", "bir iki çeşit yemek yapmak", "evi kaldırıp derinden temizlemek" sizi strese sokabilir. Bu benim size tavsiye edebileceğim bir şey değil. Sinir birikimi, stres ve dolayısıyla negatif pek çok etkisi olur sağlığınıza. Benim annem literatürde çok güçlü ve kendine yeten bir kadındı. Artık neyi nasıl yaptı ise, zira her şeyi yapıp, kendine yeten ve güçlü bir kadın olabilmenin de bazı bedelleri vardır.. Şu an yaşlılığında sağlık sorunları ile uğraşıyor. Gençlikte enerjinizi sizi mutlu da edecek şekillerde bölerek, çok zorlamadan kullanın. Farkında olmadan, sizi yaşlılıkta da taşıyacak bünyenize zarar verecek yükleri "Ben yaparım!" gazıyla lütfen yapmayın.
Bebek zor bir sorumluluk.. Ama geçecek, merak etmeyin.. Zamanla hepsi düzene girecek.. Nasıl mutlu olacaksanız, kendinizi çok yormadan zaman yönetimi yapın. Eşiniz de bir zahmet evi dağıtmasın.. Bulaşık ve çamaşır başlı başına bir sorundur sanıyorum.. Ben de tek başıma iki çocuk büyütüyorum ve şöyle yapmaya çalışıyorum.
Banyoya iki sepet koydum, eşim beyazlarını bir sepete ve renklilerini bir sepete atar. Çoraplarını mutlaka çiftleyerek atar. Ütülük kıyafetleri olmuyor benim eşimin, sizin varsa eğer, çok kurutmayın makinede ve mümkünse ıslak asın. Daha kolay ütü olduğunu söylerler. Bulaşıklar için de geceden makine boşaltıp, çok fazla bardak çanak değil de, büyük pasta tabaklarına her şeyden az az koyup iki tabakla kahvaltı yaparsanız bulaşıkta öyle aman aman olmuyor. Elbette bunlar küçük ve belki sizin için yararsız çözümlerdir.
Lütfen kendinizi zorlamayın.. O minik güzelliğin en güzel zamanları bunlar.. Zamanınızı yönetemeyeceğinizden kuşkulu iseniz, eşinizi yönetmeye ve yardımcı olması için yollar bulmaya çalışmanız da bir çözüm..
Allah kolaylık versin
mutfakta ev işlerinde pratiklik arayıslarım başlamısstı söylediklerinde yapacagım tşkr edrim :)

Bende eşimin aşırı ilgisinden rahatsızım.bebeğe annesi oymuş gibi bakmaya çalışıyor.sanki herşeyi o biliyor herşeye karışıyor.karışmasının boyutunu anlamanız için sölüyorum : sütümü sağarken , neden sağ mememi sol memem kadar sağmamışım , ordan az daha çıkarmış...

:KK48::KK48::KK48::KK48:

Eşin yardım etmiyorsa ütüsünü kendi yapsın mesela mantar gibi yerden bitmedi o bebek sonuçta ama işlerinizi planlı yaparsanız sorun olmaz dağınık ev dağınık ruh hali demek 2 kızım var en büyük tavsiyem pratik şeyler olsun evinde mesela benm evimde aksesuar yok aşağılarda ama saat tablo çerçeve feln onlarda duvarda bş kızım çok sakindi diğer kızım sizin bebeğiniz gibiydi ama 2 çocukla hızlandım biraz pek yemek iş sorunum olmadı

:KK70: sende cok tatlısın ya cok güldüm söylediklerini deniycegm :KK70: tesekkr ederim
kızım 15 aylık şuan çalışıyorum
tam 1 yaş 1 haftalıkken işe geri döndüm ve benim kızım da 6 ayına kadar böyleydi
evi b.k götürüyordu hala da öyle sayılır
kızım elektrik süpürgesinden çok korkuyor babası bakması lazım çok ağlıyor yoksa

benim eşimin inadı da büyük kızımız (10 yaşında) bakacakmış ben öyle yapacakmışım
yok öyle yağma dedim inadına yapmadım öyle böyle geçti zaman

gerçi benimki öğlenleri önceleri bi 45 dk 5 aydan sonra da günde 2 3 defa 40 dk uyuyordu
yemek yapıyordum iyi kötü
ama yine de yapılmıyordu derin temizlik v.s.
o yüzden kasmayın kendinizi derim
geçiyor bu günlerde

İlginenede suçlu ilgilenmeyende ay çok güldüm bu yoruma ,işte adam gibi adam babalığın hakkını veriyor ,daha ne istiyorsun mutlu ol

Eşimle iyi kötü anlasiyorduk... 3 yıl boyunca ciddi boyuta gelecek bir kavgamız olmadı... evimin temizliğini yapar,o işten geldiğinde yemeğini hazırlar, ütü ,çamaşır her türlü ihtiyacını karşılardım... ve aynı zamanda çalışıp maddi acidan da yardımcı oluyordum sonra hamile kaldım.. hamileykende sıkıntı yaşamadık . , bebek doğduktan sonra herşey değişti.. evde hergün kavga hergün tartışma... eşim bebeğe bakmaktan anlamadigi için ve sabırlı olmadığı için bebeğe bakmak istemiyor.bebek geceleri uyaniyor diye yataklari ayirmakla basladi evvela..ev işlerine ise hic karismak istemiyor birseyler yapincada soylenerek yapiyor.. bense bebeğe bakmaktan ne temizlik yapabiliyorum ne de herhangi bir ev işi . .. annelerden herhangi bir yardim alamıyorum ..zira yaslari epey var.. eşimden bekledigim bebekle ilgilenmesi sadece.. bunlar hep kavga nedeni oluyor.. doğduğu andan itibaren bir kere bile sen uyu ben bakarım demedi.. bu bile suan kavga nedeni.. sonra ondan beklentileri mi kestim hicbirsey istemiyorum beklemiyorum.. ama evi daginik gorunce depresyona giriyorum. .. tam o anda bebek agliyor bebege bakim derken ocaktaki yemegi hatirliyorum o anda camasirlarda asılmak için beni bekliyor.. yani depresyona girecek zamanım bile olmadığını anlıyorum.
Haftada 1 veya 2 gün gelecek temizlikçi ayarla , sende rahat rahat bebişine bak ne canını sıkıyorsun başlarım eviydi işiydi bebeğinden senden önemlimi :sinirli:

Tatlı tatlı yol yapsanız eşinize?
İşte ay babasının işten geldiğini hissetti uyandı, babasının sesini seçiyor galiba, bende olunca susmayan bebek seni duyunca sustu vs. böyle böyle ısındırmayı denediniz mi? Önce yaklaştırsanız, sonra görevlendirseniz?

Bi de ev işlerine takılmayın, sonradan düzene giriyor el alıştıkça, bebişin uyku düzene girdikçe.
Bırakın bi süre dağınık kalsın.

benım taktik bu cok da işe yarayan bi taktiktir..benım eşime artık nasssıl bır gaz vermıssem,utanmasa onları ben dogurdum dıyecek durumda...bence konu sahıbı bunu uygulasın

eski anneler eski babalar kalmadı öyle. evin katkısında müşterek çocuk yaparken müşterek.ama sıra çocuğa bakmaya gelince anası baksın. bunları söyleyin ve diyin. ben bakacaksam.yaşlanıncada kapı dışına seni koyar çocuk.

:D:D:D:D:D:D
Gülmekten yerlere yatttım ayyyyy çok komikkkk

Back
X