• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek dogmadan isim krizi

Herked ötsün dursun, hic önemli degil. Mesela ben şu şu isimleri seviyorum diye konusma mesela. Konusma yani. Konusulabilecek olanlarla, insan olanlarla konusulur. Hicbiri sorun degil deeeeee, amaaaaa ben olsam , ortada fol yok yumurta yokken cocugumuz olursa babamin ismini koyucam cirkefligini yapan adamdan cocuk yapmazdim. Burnu sürtünüp sınırlarını öğrenene kadar beklerdim. Herkes öter durur mesele degil, eşin arkanda degilse o mesele. Sen yipranicaksin. Hem de cok

Eşim sagolsun önceliği bana verdi hic kimseyi konu hakkında yorum dahi yaptırmadı. Eş desteği bu konuda önemli kimseye kulak asmayın cocugu dünyaya getiren sizsiniz. Benim adım rahmetli ananemin adı annem hep çok üzülür keske farklı bir isim konulsaydı derim hep.

Senin soyadını taşıyor.isim hakkı benimdir diyin.
Gerçi birşey değişmez inan bana nüfus kaydını yine kendi istediği ismi yazdırabilir
Tek vereceğim fikir inatlaşmayın,daha kaç ay var,sağlıkla dogsun biz sağlıkla evimize dönelim gb palavrala sözler söyleyin inatlaşınca ikna etmeye çalıştıkça daha deliriyorlar

Benim adım rahmetli ananemin adı annem hep çok üzülür keske farklı bir isim konulsaydı derim hep.
Ölenlerin ismini koymak da yanlış bence, isminizle yaşayın inşaallah lakin ölen insanın sevenleri seslenirken bile kötü oluyor, bebeğimin cinsiyeti belli olduğunda eşim ölen k.kardeşimin adını koymayı önerdi, kardeşimi ne çok özlediğimi bildiği için incelik yapmak istedi ama reddettim çünkü kızıma kardeşimin adıyla seslenmek beni yaralayacaktı ama en çok annemin yüreğini sızlatacaktı, sonra tutturdu senin adını koyalım diye, her çocuğun kendi kaderi ve şahsına münhasır ismi olmalı bana göre, o yüzden o teklifi de reddettim.

Eşiniz de bir isim koyabilir tabiki, neticede onun da cocugu. bir isim o secsin diğer ismi siz secin, kayınvalideyi filan boşverin, kafayı takmaya degmez.

Kizlar, yeni hamileyim ama daha ailelere soylemedik.

Hamile kalmadan once esimin ailesi tutturdu, isim danismadan olmaz, once bi buyuklere danisilir vs vs. Kendi kizi, yani gorumcem istedigi ismi koydu ama.

Sonra bide esimin babaannesi cikti daha evlenmeden, cocugun olursa benim adimi koyacaksin diye.

Esimde tutturdu oglan olursa babamin adini koycam diye.

Esimin ailesi hep kaynana kayinbaba koymus isimleri. Bide ailede baska gelinler var, sanki isim yokmus gibi kendi kaynanalarin isimlerini koydular, bana onlari ornek gosteriyorlar.

Delircem ya. Cocuk benim, neden ben isim secemiyorum, nedir bu milletteki isim krizi. Ben su su su isimleri begeniyorum dedigimde, kaynanam hemen 'eeee iyyy o ne bicim isim' diye konusup duruyor.

Ne yapmaliyim bana bi akil fikir verin?
Böylelerine gerçekten sinir oluyorum. Çok istiyorsan doğur koy istediğin ismi. Soyadını baba tarafından alıyor zaten bıraksınlar da adını da annesi karar versin. Bende bebek bekliyorum erkek olursa "Göktuğ" , kız olursa "Yade" koyacağız dedik. Tek isim olmasın erkeğin yanına Ahmet v.s koyun dediler. Hayır tek isim deyip kesip attık. Belirleyin ismi eşinizi de isme alıştırın. Ya da ortak karar verin insanları bi salmadılar ya.

Ben yaptım ben taşıdım ben doğurdum ben ismini koydum. Kv sonradan eşime benim ismimi neden koymadınız diye soruyorlar demiş hiiiç umrumda değil.
Ha biz erkek olsa eşim koyacaktı kız olsa ben anlaşmıştık bu konuda kimsenin ismini de koymamaya

Bana değil ama kayinpederim eltimle bu isim muhabbetine girmiş.İki çocuğuna da kendi isim soylemiş.Eltim birinde koymuş digerinde koymamış.
Ben hamile kaldiğımda eşim sizinkilere de bizimkilere de soralim ne isterler diye dedi.Bende çocuk bizim çocuğumuz hiç kimsenin böyle bir şeye hakkı yok dedim.8 ay ismi belli olmadı ama 8.ayda netleştirdik.
Kaynanam hastanede ismi ne diye soranlara söylediğimde bir dedesi gelsin bakalim ne diyecek dedi.Bir dede o mu benim de babam var kimsenin karışmaya hakkı yok dedim.Konu kapandı gitti.
İnsan stres oluyor ister istemez ben çok olmuştum ama sen olma.Ben bunu istiyorum anası benim de geç.

O kadar haklısınız ki Allah nasip ederse çocuğumun doğmasına beş ay var şimdiden kayınvalidem Eylül ayında doğarsa adını Eylül koyalim diyor
Benim kayinvalide de ayni şeyi söyledi benim aklımdaki isimde Eylül idi zaten
eşim ben ve kizim Eylül ayında doğduğumuz için özel olacağını düşünüp koyduk

KayınvAlidene hic kızma esin bu kafada oldugu sürece, kayınvalide kayınpeder benim ismimi koyun diye baskı yapar senin begendigin isme burun kıvırır. Hatta komsu bile benim ismimi koyun diye trip yapabilir 🤣 esinle isin zor malesef

Ölenlerin ismini koymak da yanlış bence, isminizle yaşayın inşaallah lakin ölen insanın sevenleri seslenirken bile kötü oluyor, bebeğimin cinsiyeti belli olduğunda eşim ölen k.kardeşimin adını koymayı önerdi, kardeşimi ne çok özlediğimi bildiği için incelik yapmak istedi ama reddettim çünkü kızıma kardeşimin adıyla seslenmek beni yaralayacaktı ama en çok annemin yüreğini sızlatacaktı, sonra tutturdu senin adını koyalım diye, her çocuğun kendi kaderi ve şahsına münhasır ismi olmalı bana göre, o yüzden o teklifi de reddettim.
Aynı düşüncelerdeyim babam ve babannem anneme jest olsun diye annesinin ismini koymasını teklif etmişler ama bana kızdığı bağırdığı zaman ağladığını bilirim annesine saygısızlık yaptığını düşünüyor üzülüyor muhtemelen.

Aynı düşüncelerdeyim babam ve babannem anneme jest olsun diye annesinin ismini koymasını teklif etmişler ama bana kızdığı bağırdığı zaman ağladığını bilirim annesine saygısızlık yaptığını düşünüyor üzülüyor muhtemelen.
babanız ve babaanneniz ince fikirli insanlarmış fakat kaybettiğiniz insanın ismiyle seslenmek kötü hissettiriyor:(

Çocuğun adını açık artırmaya çıkarın en iyisi. Alt limit için 150 bin uygundur. Katılımcılara da iban numaranızı verin. En yüksek teklifi veren çocuğun adını koysun.

Kayınvalide kayınpeder ile bu iş çözülmez. Eşinize anlatacaksınız derdini. Anlamıyorsa da hastaneden alacağınız doğum belgesine sıkı sıkıya yapışacaksınız. Kimse gidip isim filan koyamayacak sizden habersiz.

Gerçekten su isim mevzularina hiç anlam veremiyorum. Bir bebeğin ismini anne babasından başkası koyamaz, nokta. Bu konuda tavriniz net olsun. Taviz vermeyin kesinlikle.

Koymam net ,kim ne derse desin. İş eşinizde bitiyor, ısrar etme kendi adımı koyarım deyin😁

Dik duracaksınız, tartışmayacaksınız, baktınız çok laf söyleyen oluyor çocuk benim karnımda farkındaysanız ismini koymak isteyen alsın taşısın diyin.

Benim eşimin vefat eden bi amcası var benim babamla adaş. İlk oğlumda söyleyenler oldu ismini o koyarsınız belki diye ama o kadar acıklı bi vefat hikayesi var ki çocuğa bunu yüklemeye gerek var mı?

Her çocuk kendi adıyla yeni bir hayata başlamalı.

Kizlar, yeni hamileyim ama daha ailelere soylemedik.

Hamile kalmadan once esimin ailesi tutturdu, isim danismadan olmaz, once bi buyuklere danisilir vs vs. Kendi kizi, yani gorumcem istedigi ismi koydu ama.

Sonra bide esimin babaannesi cikti daha evlenmeden, cocugun olursa benim adimi koyacaksin diye.

Esimde tutturdu oglan olursa babamin adini koycam diye.

Esimin ailesi hep kaynana kayinbaba koymus isimleri. Bide ailede baska gelinler var, sanki isim yokmus gibi kendi kaynanalarin isimlerini koydular, bana onlari ornek gosteriyorlar.

Delircem ya. Cocuk benim, neden ben isim secemiyorum, nedir bu milletteki isim krizi. Ben su su su isimleri begeniyorum dedigimde, kaynanam hemen 'eeee iyyy o ne bicim isim' diye konusup duruyor.

Ne yapmaliyim bana bi akil fikir verin?
Yine nezaketen sorun ya da şu mu olsun bu mu diye sorun direkt. Biz öyle yaptık kisme de yorum yapamadı

hayir esim de diyor ki, yok ben ailemi karistittirmam kendi cocuguma ismi kendim secerim diyor, sonra da ya babasi ya da dayisinin ismiyle geliyor bana.

Hayir diyorum, su isim olsun. yok. illaa kendi ailesinin ismi arkaya takilacak

Bu konuda annem şanslıymış zamanına göre. Babam büyük erkek çocuk ve erkek çocuklardan olan ilk kız çocuğunu da erkek çocuğunu da annem doğurmuş.

Rahmetli babannem ben ismimi sevmem asla koyamazsınız sevsem de koymayın zaten demiş büyükbabam da ben ölmüş müyüm de adımı yaşatacaksınız koyamazsınız izin vermiyorum demiş.

Back
X