• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek dogmadan isim krizi

Ya bi de eşinizin kafası çok kötü gerçekten.

Sizin babanızın adını erkek kardeşiniz koysun demiş yaa.. Hanedan soyu sanki de erkek evlattan yürüyecek..

Belki kardeşiniz evlenmeyecek ya da erkek çocuğu olmayacak. Madem bu kadar önemli dedenin isminin torundan olması babanız bundan mahrum mu kalacak o zaman?

Eşimin adı dedesinin adı, yeni bir ortama girince adını söylemeye çekiniyor. Kötü değil ama yaşının ismi de değil 😀
Eşinde aileside çok kötüler. Ne demek bi büyüklere danışalım. Baba ben bu gece sevişip çocuk yapacağım da dedi mi ? Rızalarını aldı mı?

Bu arada kız ve erkek için isimleri beğendim esime de göstermiştim kız için olanı teee önceden çok sevmiştim zaten nisanliyken eşim de çok sevmisti erkek olanı da baktık ben sevdiğim isimleri söyledim ortak yine seçtik
Açıkçası daha isimleri kimseye söylemedik cinsiyet belli değil ama söylediğimiz de sorun çıkaran olursa ben böyle seçtim bunlar olacak derim uzatana da doğur sen koy ismini derim

Öyle ama uyuz oluyorum böyle adamlar evlenip kızlarımızın huzurunu mutluluğunu hiçe sayıyor. Kadına bebeğinin mutluluğunu bile yaşatmıyorlar. Lanet olsun böyle insanlığa aile yapısına ya..
Ya gerçekten öyle olmazsa başka türlü kadınları mutsuz edece birşey buluyorlar bu ülkede kadının mutlu olması çok zor

İnsanlar kendilerini niye bu kadar buyuk gorup onemsiyor diye dusunuyorum. Yani kimsin sen, ne yaptin bugune kadar seni kim taniyor da ismini devam ettirme derdindesin yani? Bir sure sonra dunyada var olduğu bile bilinmeyecek bir insansin alti ustu. 🙄 Buna benzer baska konuya da yorum yapmistim sanki haneden mensubular...

Kizlar, yeni hamileyim ama daha ailelere soylemedik.

Hamile kalmadan once esimin ailesi tutturdu, isim danismadan olmaz, once bi buyuklere danisilir vs vs. Kendi kizi, yani gorumcem istedigi ismi koydu ama.

Sonra bide esimin babaannesi cikti daha evlenmeden, cocugun olursa benim adimi koyacaksin diye.

Esimde tutturdu oglan olursa babamin adini koycam diye.

Esimin ailesi hep kaynana kayinbaba koymus isimleri. Bide ailede baska gelinler var, sanki isim yokmus gibi kendi kaynanalarin isimlerini koydular, bana onlari ornek gosteriyorlar.

Delircem ya. Cocuk benim, neden ben isim secemiyorum, nedir bu milletteki isim krizi. Ben su su su isimleri begeniyorum dedigimde, kaynanam hemen 'eeee iyyy o ne bicim isim' diye konusup duruyor.

Ne yapmaliyim bana bi akil fikir verin?

İş kocanda bitiyor canım.kendini çok mutsuz göster o konu açılınca, psikolojik baskı yap 😄 isim çok mühim Allah evlatlariniza dair ilk göreviniz hayırlı isim koymak diyor hatır gönül işi değil bu..

Ben kendim çocuğumun ismi hazır öneri kabul etmiyorum diye herkesin önünü kestim, İsmi Nilhan olacak dediğimde başta görümcem olmak üzere başkada bakalım deyince hiç gerek yok dedim telefonda..
Ama öncesinde dediğim gibi eşime bu konuda çok Mahsuni oynadım 😄

İlk kızımda kayınvalideme demiştik istersen senin adını koyalım yok dedi koymayın tamam dedik başka bir isim önerdi beğenmedik kendi istediğimiz ismi koydum ama eşim kimlikte Kayınvalidemin adını da yazdırmış hiç aramızda konuşmamıştık da eşim kimliği verince neden yazdırdım diye hiç de sormadım

Ama Kayınvalidem ısrarla deseydi koyun diye hele ki ismi beğenmesem hayatta koymazdım 👍👍

Eşinle senin karar vermen gerek bence ilk kızımın ismine eşim karar vermişti ortak ama o önermişti

2. Kızıma da ben koydum hatta kendi adımı koydum 🤪🤪🤪
benim kızımda da iki isim var.biri kayınvalidemin adı diğerini kendim koydum.ama kendisini zaten hiç görmedim adı yaşasın diye isteyerek koydum

Boyle ailesinin kucuk cocugu gibi davranan hukmunu anne babasina geciremeyen erkeklerle evlenmek en buyuk hata. Siz cekirdek ailenizde kari-koca ikiniz karar verebilmelisiniz herseye
+++

Babane, anneanne, dede ismini koydurtmak bana çok cahilce geliyor( kendi isteğiyle kooyana bir sey diyemem) ailenin diretmesi Saçmalığın daniskası.
Kvnize de ıyy o ne biçim isim dediğinde sen kendin yap bitane anne ona sevdiğin ismi koyarsın demediğin sürece de susmayacak ben söyleyeyim
İsim koymak anne babanın hakkıdır.
Ama onu da bilecek koca lazım

Ya gerçekten iş kocada bitiyor kesinlikle.
Biz cocugun ismine karar verdik sonra toplu otururken eşim biz karar verdik dedi herkes şok oldu ve biraz da bozuldular.
Ama seslerini çıkarmadılar neden çünkü eşimle ortak kararımız bu bizim evladımız sonuçta.

İşiniz zor ne yapıp edin çocuğunuza istemediğiniz ismi vermeyin

oyle deyince de kendi erkek kardesin koysun babanin ismini diyor
Baba benim babam, ondan bana ne, benim çocuğum babamın ismini taşıyacak deyin.
Hayatta böyle tavsiye vermem diyordum ama olacakmış🙈; biraz hamilelik nazını kullanın böyle durumlarda Allah aşkına. Sizin taşıdığınız çocuğa herkes sizden çok müdahale etmeye çalışıyor. Boşanma olsa ikinci yıl çocuğu unuturlar ama isme gelince aslan kesiliyorlar. İzin vermeyin, inat edin. Çocuğunuzun soyismi onlardansa isim de sizin istediğiniz gibi olmalı. Hakkaniyet bunu gerektiriyor.

Orada eşinizle ortak tutum çok önemli.
Eşim babasının adını, yanına istediğimiz bir ismi koymak istiyordu.
Kızımız oldu. Bizim bir isim vardı aklımızda, iki aileye de sorduk yanına önereceğiniz bir isim var mı yanına yakışacak diye... Onlar da tek isim olsun dediler :)

Ne yap biliyormusun bu konuyu hic acma onlar acarsada duymamiş gibi yap cevap verme.
Boşver dogumda ögrenir adini cokta önemli degil. Annesi sensin karar senin üzmeyin kendinizi böyle cahil insanlar icin 🧚🏼‍♀️
Bebeginizi saglikla kucaginiza alirsiniz umarim🌸

Bu konuda eşler birbirinin yanında olmamalı. Yoksa bu dediğinizi yine uygulayamaz.

Bu KK dan öğrendiğim en büyük ailevi sorunlardan birisi, doğacak çocuğa konacak isimmiş meğer...

Benim iki ismim var. İkisi de güzel isimler. Hatta bir tanesi babaannemin koyduğu isim daha modern ama annemle babam Zeynep istemişler. Ne mi oldu? Zeynep dediklerinde babaannem küstüğü için annemler diğer ismimi kullanmak zorunda kalmışlar. Bana kalsa Zeynep daha güzel o yüzden sosyal hayatımda Zeynep ismimi daha çok kullanıyorum.

+++
İnsanlar kendilerini niye bu kadar buyuk gorup onemsiyor diye dusunuyorum. Yani kimsin sen, ne yaptin bugune kadar seni kim taniyor da ismini devam ettirme derdindesin yani? Bir sure sonra dunyada var olduğu bile bilinmeyecek bir insansin alti ustu. 🙄 Buna benzer baska konuya da yorum yapmistim sanki haneden mensubular...

Hamile kalmadan once esimin ailesi tutturdu, isim danismadan olmaz, once bi buyuklere danisilir vs vs. Kendi kizi, yani gorumcem istedigi ismi koydu ama.

Sonra bide esimin babaannesi cikti daha evlenmeden, cocugun olursa benim adimi koyacaksin diye.

Esimin ailesi hep kaynana kayinbaba koymus isimleri. Bide ailede baska gelinler var, sanki isim yokmus gibi kendi kaynanalarin isimlerini koydular, bana onlari ornek gosteriyorlar.

Delircem ya. Cocuk benim, neden ben isim secemiyorum, nedir bu milletteki isim krizi. Ben su su su isimleri begeniyorum dedigimde, kaynanam hemen 'eeee iyyy o ne bicim isim' diye konusup duruyor.

Konuyla ilgili hiç tavsiyem yok ama bu konuları gördükçe hayret ediyorum kendi doğurduğunuz çocuğa isim koyma hakkınızın bile olmadığı eşinizin sizi bu kadar yok saydığı bir evlilik niye bu evliliğe çocuk niye çok mu gerekliydi ? Sadece size demiyorum bunu genel bir merak

Kız yine güzel isim koymak istiyor😂 bi de dürüye felan koymak isterse napacaktın. Dürüye ismini beğenmediğim anlamına gelmesin ama 20 yaşına gelince çocuk bu ismi beğenmeyecek
Eylül ayında doğarsa Eylül olsun diyor onun da kızı olmuş o koysaydi eylülü her konuda muhalefet oluyor zaten buna izin veremem 😄

Ya bu devirde böyle kro’lar hala nasıl oluyor?
Hadi annesi babası istedi diyelim diyemiyormu size noluyor diye? Benim annem bile yılar önce babannemin istediği ismi koymamış, 45 sene öncesinden bahsediyorum. Bizde kimsede dede-babaanne ismi konmamış, konmaz. Zaten doğurcağım ya 1 ya 2. Ben isim koymayı beceremiyormuyum da birileri koycak.

erkek arkadaşımla böyle bi muhabbet yapmıştık ben ona fikrini sormuştum ve o sadece; 9 ay sen taşıyacaksın buna karar vermek en çok senin hakkın demişti. doğal olarak ailesine de böyle der diye düşünüyorum bu konuda tartışma yaşamayız. ama ben tabiki tek karar vermektense eşimle ortak karar verme taraftarıyım. her erkek bir değil, sizinki de en azından sadece ikinizin istediği isim üstünde düşünmeliydi. kimseyi katmadan. elbette fikirler alınır ama sadece fikir olarak kalmalı emreder gibi değil...

Cocuk dogana kadar begendiginiz isimleri kendinize saklayin. O surecte ismini ben koyacagim deyip kestirip atin. Net olun, taviz vermeyin. Kendi kizi istedigi ismi koyduysa siz de koyarsiniz. Esiniz de isine baksin.

Back
X