• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek , düşük , psikoloji

Su an 35 im. 33 yaşında anne oldum. Vardı gecimsizligimiz olmaz mı boşandık tekrar evlendik yaşım geçiyor pcosum da vardı tup bebek yapayım dedim o ara nispeten iyiydi aramiz çocuk kalır bana dedim keşke demeseydim iyi dusunun
Biz de 7 yıllık evliyiz
Onca soruna rağmen boşanmadık biz
Çalışıyorum da muhtaç da değilim
Ama boşanamadıj
Madem boşanacak bi durum yok çocuk olsun artık dedim
Bu süreçte terapi de alıyorum
Alıyoruz

Bence eşinin ailesiylede problmelerini halletmeye çalış sonuçta senin çocuğununda dedesi babannesi olucaklar görmek isticekler yok saymak çözüm değil
Yok saymam mümkün değil zaten
Eşim kabul etmez
Yinde görüşülüyor yılda en az iki defa
Şahsıma kalsa asla görüşmem ama evlilik var işte

Burda bir uye taniyorum kadinda problem yoktu ama esinde genetik sorun vardi o yuzden de hamile kaliyor ama bebekler belli bir sure sonra karninda öluyordu ona da pgt onermisti doktorlar. Belki sizin de oyle birseydir

Bakın her şerde bi Hayır vardır. Anladigim kadariyla sadece yasinizdan dolayi çocuk istiyorsunuz aynı hatayi ben de yaptım ne olursa olsun çocuk bende kalır dedim ama adam bosanmiyor (şükür şimdi problem yok ama bebeğim 2 yaşında ve aralıksız 20 ay kavgalar ettik,durulduk)yani gerçekten çocuk büyük sorumluluk çocuğu vermiyor boşanmaya yanasmiyor veben de tüp bebek yapmıştım çocuk küçük olmasına rağmen kavglaardan etkileniyor. Yani çocuk olunca hersey güllük gulistanlik olmuyor daha kötü oluyor. Ayrilsaniz bile çocuk onu da görecek çocuğunu görmemek istemesi zaten ayrı bir problem yaratır. Ve öyle bir aşamaya geleceksiniz ki çocuğum babanne dede sevgisi görsün kuzenleriyle kaynassin isteyeceksiniz ya da çocuk kendi isteyecek zaten. Siz bir gitmeyeceksiniz iki gitmeyeceksiniz ucuncude çocuk anne neden gelmiyorsun diyecek. Mecbur goruseceksiniz. Kısacası biraz bekleyin terapiye devam edin kafanızı dinlendirin çocuk çocuk diye diretmeyin. Benim şimdiki aklım olsa asla çocuk yapmazdim elbet çocuk güzel ama omurden ömür gidiyor
Sizin sorunlara rağmen gecelik devam etmiş
Ben kendimde derin korkular hissediyorum ve bu sebepten devam etmiyor diye düşünüyorum maalesef
Bu defa terapiste gidebilirsek içimdeki bu korkuları iyice anlatacağım eşim de bilsin ciddiyeti
Zaten yılda iki görüyorsun diye sinir olacak

Burda bir uye taniyorum kadinda problem yoktu ama esinde genetik sorun vardi o yuzden de hamile kaliyor ama bebekler belli bir sure sonra karninda öluyordu ona da pgt onermisti doktorlar. Belki sizin de oyle birseydir
Biz genetik dru ile görüştük ,
Sorun yoktu diye hatırlıyorum ama bu defa eşime bakıldı
Sorun varsa pgt ...

O aileye tırnağımı vermem
Kendim için istiyorum
Yalnızca size ait bir çocuk şuan ki tıbbi imkanlarla maalesef mümkün değil, sayın konu sahibi...
Allah en uygun zamanda sağlıklı bir bebek nasip etsin size inşallah, ama eşinizden bu denli kinle bahsediyorken çocuk yapmak istemek ileride nasıl sorunlar yaratır bilemedim...

merhaba arkadaşlar
Ben dördüncü kürtajımı oldum şurup durup ağlıyorum
Gelişmiyor bebekler
Bu kürtajımı kimse ile paylaşmadım Annemler dahil
Bugün bi arkadaşımla konuştum bu konuyu, bir önceki kürtajım Mayıs’ta olmuştu ve sonra psikoloğa başlamıştım
Psikoloğum eşini kabullenmezsen vücudun bebeği de risk olarak algılar ve atar demişti , fiziksel olarak sebep olarak dr lar bi şey bulamıyorlar , görünen bir sebep Yok düşükelrim için , bugün konuştuğum arkadaşım da aynısını söyledi
Ben eşimin ailesi yüzünden ( ve tabi eşimin akılsızlığı ) ilk yollar ciddi sorunlar yaşadım içten içe büyüttüm ve ailesine zerre güvenin Yok zerre ....
Bebek olursa kv bela olur mu korkusu hep içimde
Hatta elti kişisi için içten içe hep dua ettim Benden önce kzı evladı olsun diye , çünkü kv nin kız çocuk hasreti vardı , şuan bi kız bi erkek torunu var , bizim hala evladımız olmadı , bu gebeliğimi öğrenir öğrenmez yine beynime bi sürü şey üşüştü , yine sorunlarım artar kv yüzünden eşimle tartışırım vs va binlerce şey doldu beynime hemen psikoloğa koştum
Ama sonuç değişmedi ve bebeğim gitti :KK43:
Sizce bu psikoloji bebek düşürmeye sebep mi ?
Şuan içimde eşime karşı nefret var , aşırı üzgünüm
Niye bu insanların arasinda hala hamileleik icin ugrasiyorsunuz ?
Esinize güvenmiyorsunuz ailesini sevmiyorsunuz.
Biraz daha düşünün.
Cok gecmis olsun

Ailevi problemlerinizi bilemicem ama cok sayida dusuk yapmis biri olarak size tavsiyem esiniz ve siz mutlaka genetik testi yaptirin.3 kere dusuk yapip kurtaj olan kadina mutlaka kadin dogumcu bu tahlilleri istemesi lazim.Mesela bende faktor 5 kan pihtilasmasi var. Bazilarinda akrabaglik geni cikabiliyor ve bunun gibi bir suru sey.

merhabalar , eski konularıma bakabilirsiniz. 5 kez düşük yaptım kalp atışı hep aynı haftalarda duruyor ve kürtaj oluyorum. en son pgt ile tüp bebek yaptırdım her şey yolundaydı fakat tutmadı.
kan sulandırıcı iğneyi ben de sizin gibi günde 2 kez kullandım genetik testler neredeyse temiz yani düşüğe sebep değil.
Bende sevgiliykenden kalma bi güvensizlik var , eşimle ya da ailesiyle bi problemim yok ancak ne zaman yalnız kalsam boşanınca nasıl toparlayacağımın hayalini kurmaya başlıyorum. sizin gibi bi arkadaşım kendini boşanma fikrine o kadar alıştırdın kı vücut bebeği atıyor diyor. hiç psikoloğa gitmedim ,gitsem ne anlatacağım ki beni seven sayan , değer veren bi eşim var fiii tarihinde ayrılıp barıştık yine ayrılabilme ihtimali var diye planlar yapıyorum mu diyeceğim. hem zaten kimin ayrılma ihtimali yokki.
7 senelik evliyim aynı sizin gibi... yazdıklarınızı bi taraftan eşime okuyorum.. takipteyiz.

Eşin senin hislerini de biliyor mu ?
Ben de 7 yıllık evliyim ve ilk yollar yaşadıklarım canıma okudu şimdi de bıraktığı izler ...
Aynen ben de bebeğe tek bakabilir miyim ? Boşanırsam basıl olur
Annemle yaşarım sanırım
Toparlayamam sanırım , para konusunda sıkıntım Yok , malları nasıl paylaşırız gibi gibi gibi onlarca düşünce
Bebek olursa da eşim yine saçmalarsa
Anası burnumdan getirirse
Evine gelir gitmezse
Hıırsuzluk yaşarssam herşey daha kötü olursa çok çok zorlanırsam gibi gibi binlercesi
Psikolog da bana aynı şeyi söyledi
Herkesin ayrılma ihtimali var geleceğe değil bebeğe odaklan , kv ni ve eşini bebeğinle arana sokma va va bi sürü telkin ama yine de gitti bebeğim
Şuan psikoloğa gitmek için sabırsızlıkla bekliyorum boşluk yok haftaiçi de ben işe başlıcam
Düşünüyorum da elti kişisi ğeşpeşe üstelik eşi ve kendi işsizken çocuk yaptı
Kv hile yakın oturuyorlar
İnsanlar ne kadar rahat
Ben her yönden garantici ve mükemmel olma psikolojisindeyim
Konularına göz atacağım
Çok benziyoruz

merhaba arkadaşlar
Gelişmiyor bebekler
Bugün bi arkadaşımla konuştum bu konuyu, bir önceki kürtajım Mayıs’ta olmuştu ve sonra psikoloğa başlamıştım
Psikoloğum eşini kabullenmezsen vücudun bebeği de risk olarak algılar ve atar demişti , fiziksel olarak sebep olarak dr lar bi şey bulamıyorlar , görünen bir sebep Yok düşükelrim için , bugün konuştuğum arkadaşım da aynısını söyledi
Ben eşimin ailesi yüzünden ( ve tabi eşimin akılsızlığı ) ilk yollar ciddi sorunlar yaşadım içten içe büyüttüm ve ailesine zerre güvenin Yok zerre ....
Hatta elti kişisi için içten içe hep dua ettim Benden önce kzı evladı olsun diye , çünkü kv nin kız çocuk hasreti vardı , şuan bi kız bi erkek torunu var , bizim hala evladımız olmadı , bu gebeliğimi öğrenir öğrenmez yine beynime bi sürü şey üşüştü , yine sorunlarım artar kv yüzünden eşimle tartışırım vs va binlerce şey doldu beynime hemen psikoloğa koştum
Çok üzücü ama lütfen kızmayın tıbbi bir sorun yoksa ,ozaman vücudunuz sizden daha mantıklı hareket ediyor diyebiliriz. Her an sorun yaşanacak bir evde ne sağlıklı bir gebelik nede çocuk yetiştirmek çok zor .

Çok üzücü ama lütfen kızmayın tıbbi bir sorun yoksa ,ozaman vücudunuz sizden daha mantıklı hareket ediyor diyebiliriz. Her an sorun yaşanacak bir evde ne sağlıklı bir gebelik nede çocuk yetiştirmek çok zor .
Aklıma şu geliyor
Evliliğinde sorun yaşayan binlerce insan var ve bebekleri oluyor
Etrafımda duyduğum onlarcası
Ama işte benim beynim kabul etmiyor demek ki edemiyor

Selam 6 dusuk sonrasi 7.ye hamileyim 38 haftaligiz cok sukur. Doktor intralipid serum uyguladi ilk 8 hafta kortizon da kullandik. 15 16 haftaya kadar 10 gunde bi intralipid uygulandi sebep bulunamayanlar doktorunuza mutlaka danisin. Allah isteyen herkese versin.

merhaba arkadaşlar
Gelişmiyor bebekler
Hiç alakası olduğunu düşünmüyorum benim 7 kaybım var (kimyasalları saymıyorum). Eşimle de Allah'a çok şükür hiç bir problemim yok, ailesiyle de aynı şekilde.. Bence böyle şartlandırmalar yapma ama iyi gitmeyen bi evlilikte de çocuk yapmaya zaten çalışma derim.. Kaybın için üzgünüm :(

Eşinizi sevmiyorsanız eğer çocuk yapmamalısınız. Sanki bir çocuk yapıp ayrılma planları yapıyormuşsunuz gibi geldi bana(Çocuğa eşinizin ailesinin musallat olmasını istemiyorsunuz, sadece kendi çocuğunuzmuş gibi büyütmek istiyorsunuz, siz ne sorun yaşarsanız yaşayın onlar da babaanne ve dede ve görmek onların da en doğal hakları). Sadece siz istiyorsunuz diye bir çocuk yapmak doğru mu? O çocuk sizin ona sunabileceğiniz hayatı yaşamak ister mi acaba?

Selam 6 dusuk sonrasi 7.ye hamileyim 38 haftaligiz cok sukur. Doktor intralipid serum uyguladi ilk 8 hafta kortizon da kullandik. 15 16 haftaya kadar 10 gunde bi intralipid uygulandi sebep bulunamayanlar doktorunuza mutlaka danisin. Allah isteyen herkese versin.
ben de şuan tüp bebek tedavisindeyim,
bana da intralipid uygulanacak?
yan etkisinden korkuyorum var mı ?

Back
X