bebek düşüncesi

İyi de tüm Türkiye özel hastane de sezeryan ile mi doğuruyor da konu sahibine o yetmez bu yetmez diyorsunuz. Millet nasıl yetiriyorsa o da yetirecek mecbur zaten gelirin üzerinde harcama nereye kadar dayanır. Özelde değil devlette doğurursunuz bebek kıyafetlerinin uygunundan alırsınız en pahalı bezi değil uygununu seçersiniz ne var bunda.
Ama ailelerle görüşmemek hiç de normal bir durum değil: iletişim kopukluğu bebek ile birlikte ne duruma gelecek olunca görmeniz lazım

Benim k.valide kendisini lohusa sandı. Olur olmaz küstü. Annem ona birşey yapmadığı halde onun yüzünden intihar ettim dedi. Eşime ihtiyacım olduğu halde sürekli çağırdı. Kendi geldiğinde de emzirmeye alıştırmaya çalıştığım bebeği kucağından indirmedi. Ben doyuracağım dediğimde mama verdirmedi bana diye eşimi fişekledi. En sonlara doğru küstü bir süre görüşmedi. Sonra barıştı. Düzeldik de. O yaptıklarını unutmuyorum. 2. Çocuk yapın diyor. İstemiyorum. Tekrar yaşayamam.

Baştan konuş eşinle. Ne düşünüyorsan

ben dün akşam eşime bi yem atayım dedim. hani dün burda övüne övüne aman evliliğim düzeldi eşim değişti diyordum ya! adam aslında değişmemiş. ben 3 aydır ailesinden bahsetmediğim için kavga etmemişiz biz. ailesinden bahsettiğim an hop kavga

Walla bu kadar yani bir paket bez 40 lira 350 gr mama 25 lira bir hafta gitmiyor.Tabii 15 lirayada bez var.Mama yerine inek sütü prinçunu da verirseniz bakın o olur.300 liraya da bebek arabası var 3000 liraya da tercih meselesi tabii.Ama herşeyin en ucuzu da olsa zor yani insan özeniyor.En iyisi yedirmek,giydirmek istiyor.Bu daha birşey değil en ucuz kreş aylık 1000 lira bu liste böyle uzayıp gider anlayacağınız.Evde şuanda 4000 liralık araç gereç var bir tane biberon 40 lira en basiti yanii senaryo değil gerçek hayatın ta kendisi hanımefendi malesef

Hâla 2 bin gelir için uçuk ve gereksiz örnekler veriyorsunuz.
Özel kreşe göndermeyeceği çok açık, ayda bir kıyafet almayacağı çok açık, evinde -hediye gelmezse- 4bin liralık araç gereç olmayacağı çok açık ki gereksiz de zaten.
Çocuğunuz da maşallah iyi büyüyormuş, gelişimi normal oğlumun ve ayda bir kıyafet ihtiyacı olmadı.
Hı üstüne tam oturan bir şeyi tabii ki anca bir ay giyer ama kolunu bacağını kıvırmadan da daha uzun süre idare eden kıyafetler alabilir ki kolunu bacağını da kıvırmayı tercih edebilir, bence kötü görünmez.
Çocuğu rutin kontroller için sağlık ocağına götürmesi yeterli, hepimiz her ay özele götürmüyoruz, vitaminleri de sağlık ocağı veriyor, başka tercih edecekse de o kadarını gözden çıkarır.

Bu arada biriktirmeden olur diye masrafları küçümsemeyi de mantıklı bulmuyorum konu sahibi, Allah korusun dünyanın binbir türlü hali var.
Birikim şart.
Masraflar emin olun tahmininizden çok olacak.
Gereksiz harcamanız da olacak.
Her şeyi baştan almak zorunda değilsiniz ama sonra da masraf.

İstanbul'da yasiyormus.. benim anlatmak istedigim 600 liraya dogum yaptiran neresi varmis? Neyse bir suru ozel hastane var tabi surumden kazaniyor olabilirler

Konumda istanbulda yaşıyorum diye bi yerde yazmadım ben :) istanbulla kıyaslanmasa ne güzel olur yaşadığım şehir dedim. çünkü ben konya da yaşıyorum.

ben dün akşam eşime bi yem atayım dedim. hani dün burda övüne övüne aman evliliğim düzeldi eşim değişti diyordum ya! adam aslında değişmemiş. ben 3 aydır ailesinden bahsetmediğim için kavga etmemişiz biz. ailesinden bahsettiğim an hop kavga
malesef.
öyle kolay değişilse keşke.
ailevi sorunlar da öyle ha deyince kapanmaz.
sen zaten maddi olarak ta manevi olarak ta sıkıntı çekeceğinizi az çok anladın.
ona göre bir yol çizin kendinize.
herkesin yaşam standardı farklı.
verilen örnekler değişir.
ancak asgari bir bakım gideri vardır.
ortalama düzeyde giydirip yedirip içirmek istersin sen de elbette.
bunları iyi değerlendir.
işini de bırakma.
hayat hep bir mücadeledir.
pes etmeye,kenara çekilmeye gelmez.
hele ki anne baba olmak istiyorsunuz.
elinizden geleni yapmalısınız diye düşünüyorum.

Medipol normal Doğum 650 sezeryan 1100 tl. Muayene 30 tl doçent olunca 50 tl.
Atla deve değil özel hastanelerde muayene olmak. Zaten devlette ödediğin muayene ücreti bekleme vs Faslı'nla bu ücretler bedava kalıyor.
200 tl muayene ücreti veremeyeceği veya 4500 e doğum yapamayacağı belli zaten arkadaşın. Çok uçuk örnekler verilmiş.!
Cok ilginc ben denk gelemedim oyle ozel bastaneye demek.. Benim gittiklerim-dogum icin degil- o halde baya kazikliyor bizleri. Cok ucuzmus oyle 50 ye docent bakiyorsa

Bebeğin 6 ay emeceğinin veya 17 liralık kalitesiz bezin pişik yapmayacağının garantisi var mı?
Varsayımla dönmüyor bu işler

Merak etmeyin emmese bile aç kalmaz ona göre ayarlar bütçesini bi şekilde herkes 4 5 bin lirayla çocuk buyutmuyor yada herkesin birikimi yok çocuk için ayrıca kaliteli olması için pahali olmasi gerekmiyo hiç bişey in herkes prima kullanmak zorunda değil bebeğin poposu da neye alisirsa onunla devam ediyor çok güzel ama uygun olan şeylerde var siz primayla mi buyudunuz

Benimde kafam bu konuda karısık ben mi abartıyorum diyodum açıklamalar iyi oldu harcamalar vs konusunda. Birkac ay sonra 28 yasında olucam eşim çocuk isteyip duruyor hala borçlarımız var dügünden kalan cok sükür azalttık baya bn işten ayrıldım 1 ay oluyor (cıkmak zorunda kaldım) iş bakıyorum, esimin iş durumu sıkıntılı bu ara nolucak belirsiz. Bide herkesde bir laf Allah rızkını veriyor. Tamam hicbir isin garantisi yok ,hamilelikten kaynaklı da isten ayrılmak zorunda kalınabilir ama kirada tek maas çok zor ki ben sorun olmadıkca doguma kadar hatta sonrasında da iznim harici çalısıcam cok netim bu konuda. Ben evlenirken cok seyden kısmak zorunda kaldım ama çocugumdan kısmak istemiyorum. Hamile kalsam işe giremem yeni işe giripde 6 ayı dolmadan hamile kalsan cıkartma bahanesi oluyor en azından borçları azaltıp cocuk icin kenara 3-5 koymadan istemiyorum çok net ve okudukca dogru düsündügümü görüyorum. Madem 2 ayınız kalmış borclarınızın bitmesine en azından birkac ay da birikim yapıp öyle cocuk yapın bence. Ayrıca bir arkadasın dedigi gibi hamilelik hastalık degil niye calışmayasınız ?

Merak etmeyin emmese bile aç kalmaz ona göre ayarlar bütçesini bi şekilde herkes 4 5 bin lirayla çocuk buyutmuyor yada herkesin birikimi yok çocuk için ayrıca kaliteli olması için pahali olmasi gerekmiyo hiç bişey in herkes prima kullanmak zorunda değil bebeğin poposu da neye alisirsa onunla devam ediyor çok güzel ama uygun olan şeylerde var siz primayla mi buyudunuz
Açıkçası annelik EGO'larını tatmin etmek için birikimsiz ve kalitesiz malzemeyle çocuk büyütenleri de ben anlayamıyorum. Benim zamanında hazır bez yoktu. Kumaş bez vardı. 40 sene önce kıyaslamanız da bir o kadar garip.

Açıkçası annelik EGO'larını tatmin etmek için birikimsiz ve kalitesiz malzemeyle çocuk büyütenleri de ben anlayamıyorum. Benim zamanında hazır bez yoktu. Kumaş bez vardı. 40 sene önce kıyaslamanız da bir o kadar garip.

Herkes ister çocuğuna en iyi şeyleri almak ama bütçesi yoksa çocuk yapmasin mi çocuğu olanların hepsi mi zengin yada durumları çok mu iyi konu sahibi için konusmuyorum onunki ayrı bi usengeclik ama herseyin en iyisini alamayacaklar diyede kimse çocuk sahibi olmasın mi zaten herkes çocuğu için elinden geleni yapar herkes herseyi tam olsun ister ama ulkemizde o kadar el verilişli bi yer değil malesef keşke herkesin durumu çok iyi olsada herkes herseyin en güzelini yapabilse

Hâla 2 bin gelir için uçuk ve gereksiz örnekler veriyorsunuz.
Özel kreşe göndermeyeceği çok açık, ayda bir kıyafet almayacağı çok açık, evinde -hediye gelmezse- 4bin liralık araç gereç olmayacağı çok açık ki gereksiz de zaten.
Çocuğunuz da maşallah iyi büyüyormuş, gelişimi normal oğlumun ve ayda bir kıyafet ihtiyacı olmadı.
Hı üstüne tam oturan bir şeyi tabii ki anca bir ay giyer ama kolunu bacağını kıvırmadan da daha uzun süre idare eden kıyafetler alabilir ki kolunu bacağını da kıvırmayı tercih edebilir, bence kötü görünmez.
Çocuğu rutin kontroller için sağlık ocağına götürmesi yeterli, hepimiz her ay özele götürmüyoruz, vitaminleri de sağlık ocağı veriyor, başka tercih edecekse de o kadarını gözden çıkarır.

Bu arada biriktirmeden olur diye masrafları küçümsemeyi de mantıklı bulmuyorum konu sahibi, Allah korusun dünyanın binbir türlü hali var.
Birikim şart.
Masraflar emin olun tahmininizden çok olacak.
Gereksiz harcamanız da olacak.
Her şeyi baştan almak zorunda değilsiniz ama sonra da masraf.
Evet gelişimi hızlı 8 aylık 11 kilo 78 cm hep üstüne tam kıyafet aldığım için olabilir.Ama bu dedikleriniz çok doğru da mesleği çalışma hayatı olan biriyse doğumdan sonra çalışmalı yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum.Ama sırf evde oturmak için ben olsam çocuğumu birçok şeyden mahrum bırakmazdım ne bileyim.Aileler hayattaymış birde destek olacak insanlarda varken bilmiyorum orası mantıksız geldi bana

Bütün yorumları okudum. Ben her zaman garantici bir insan olmuşumdur. Hayatın ne getireceğini kimse bilemez. Biz kendimizi ne kadar garantiye alıp güvende hissedersek gelecek engelleri o kadar kolay aşarız diye düşünüyorum. Evet çocuk masraf. Ama bu demek değilki maaşı az olan çocuk yapmasın. Tamam yapsın ama önünde uzun bir zaman varken birikim yapsın ve öyle cocuk yapsın. Hayat cok acımasız. Ben nazlıyım çalışamam ne demek kusura bakmayın ama bana çok bencilce geliyor. Ha hamile kaldıktan sonra çalışamayacak kadar kotu hissedersiniz doktor da bunu raporlar o zaman başka. Ama siz daha şimdiden ben nazlıyım çalışamam diyosunuz. Zaten boyle düşünürseniz psikolojik olarak çalışamazsınız.

Bi taraftan da cocuk işi nasip kısmet işi. Belki hemen olur belki de yıllarca tedavi olursunuz olmaz tüp bebek yaptırmak zorunda kalırsınız. Bunun masraflarından haberiniz var mı? Veya Allah göstermesin bebeğinizde bir rahatsızlık oldu ve aylarca özel hastanede kaldı. Bunu karşılayabilecek misiniz? Bu kadar kötü şeyler düşünme diyenler olacaktır aranızda ama her şey ihtimal dahilinde.

Belli bir birikim yapmadan sadece hayatta kalmasını sağlayacak şeylerle çocuk yapar ve büyütürseniz hem siz hem de çocuğunuz sürekli başkalarına imrenerek bir hayat geçirecek bunu da düşünün...

Bebek günümüzde rızkıyla değil, masrafıyla geliyor maalesef....

Back
X