bebek düşüncesi

2 ay önce dogum yaptim. Dogum 5500du sigorta karsiladi,600tl olan hastane bence iyi. Bebis dogunca muayeneleri için devlete gidebilirsin.1 ay sonra isten ayrilacagim için sigortamiz kesilecek bizim. Suan 30 tl muayrne oduyorum ama sigortasiz 310 tl olacagi için baska hastane arastiriyotum acikcasi. Bebek elbiseleri,arabasi,bakim urunleri,sut pompasi vs.aklina gelecek herseyi calisirken alirsin;ben suan bebek bezi,islak mendil disinda bise almiyorum.Onlari da internetten indirimleri takip edip en buyuk boylarini aliyrm. Bir de ne hikmetse ben calisirken daha çok masrafimiz oluyormus onu anladim,onceden kurusu kurusuna harcardik simdi hicbiseyden kismadan tek maastan birikim de yapabiliyoruz belki bebek size de bereket getirir. Yine de bir sure maasini unut,size tek maasin yetip yetmedigine bak derim.Bebek olmasa bile 1250tl yetmeyebilir.

Mama bez ayda 700 kıyafet desen bir ay geçmeden küçülüyor yenisini alman lazım mecbur bebek sonuçta günde 2 kere en az üst değiştiriyor.Doktor kontrolleri vitaminleri(her defasında gidip yazdıramıyorsun bitiyor.Birçok bebek ilacını sgk karşılamıyor)Bebek arabası yok anakucağı sonra yürüteç mama sandalyesi vs vs bir ton şey hepsini almak istiyorsun hemde en güzelinden böyle yani.2000 yetmez asla ama şöyle olur siz çalışırsanız aile büyüklerinden biri anne yada kv bebeğe bakar.Yani korkularınızın hepsi gerçek olmuş olur

Mama bez ayda 700 kıyafet desen bir ay geçmeden küçülüyor yenisini alman lazım mecbur bebek sonuçta günde 2 kere en az üst değiştiriyor.Doktor kontrolleri vitaminleri(her defasında gidip yazdıramıyorsun bitiyor.Birçok bebek ilacını sgk karşılamıyor)Bebek arabası yok anakucağı sonra yürüteç mama sandalyesi vs vs bir ton şey hepsini almak istiyorsun hemde en güzelinden böyle yani.2000 yetmez asla ama şöyle olur siz çalışırsanız aile büyüklerinden biri anne yada kv bebeğe bakar.Yani korkularınızın hepsi gerçek olmuş olur

Kusura bakmayın ama bir abartı senaryo daha.
Tamam aldıkları maaş zor geçinilecek bir para, bebek cidden masraf ama bu kadar da değil ya hu.

Birikim yapmadan çocuk olmasını tavsiye etmem. Bazı insanlar fazla kaderci çocuk nasibiyle gelir filan gibi. Dilimize öyle dolanmış ama hayat öyle değil. Hastaneyle anlaşmamız var demişsin ama hastaneye yeter ki işin düşsün her şeyi kılıfına uyduruyorlar para almak için. Aç şikayeť sitelerini oku özel sigortası olanlardan bile ne paralar alınıyor. Onlara güvenme. Kenarda en az 15-20 bin para olmalı bi de nazlıyım diyorsan. Ben de öyleyim çünkü. Gidip bir kan veriyorsun altı üstü vitamin hormon filan tahlil 500 lira tutuveriyor. E bunlar hemen her ay tekrarlanıyor çocuk olana kadar. Bu sefer hamile kalıyorsun başka tahliller.. Ha giderim devlette yaptırırım dersen bilemem. Ben bazen öyle yapıyorum tahlil parası vermemek için.

hanımlar iyi günler

ben artık anne olmak istiyorum. biraz sağlık sorunlarım var sonrasında artık düşünelim diyorum eşime ama korkularım var.
1- ben şuan çalıştığım yerden çıkıp bi mağazaya geçecem hamile kalırsam orayı da bırakmak zorunda kalacam ki ben zaten çok nazlı aman hastayım diyen bi tipim oturarak çalışıyor olsam da bırakırım o işi.
2- ben eşimin ailesiyle görüşmüyorum eşim benim ailemle görüşmüyor ve böyle çok mutluyuz. bebek olacağı dönemde eşimin ailesiyle görüşmek zorunda kalıp aynı sıkıntıları yaşamak ve başa dönmek en büyük korkum.
3- eşim 2bin tl alıyor 750 ev kirası var. borcumuz da 2 ay sonra bitecek. benim çalışmadığım dönemde geçim sıkıntısı çok çekermiyiz?

benim yaşım 25 eşimin 29. evet daha gencim ama çokta geç kalmak istemiyorum.
Herkes hesaplara girmis. Çocuk berekettir bu sebeple cocuk fikri ertelenmez Rabbim riziksiz kimseyi birakmaz ama boyle hesap kitap yapilirsa tam teslimiyet olmazsa tabi sıkıntı cekilir. Rizik konusunda Yalnizca Rabbime guven tatlim sizi dar da birakmaz, aile konusuna gelince cocuktan sonra barismaniz buyuk bi ihtimal ve huylu huyundan vazgecmez ayni problemler yasanicaktir ne problem var ise ama şoyle dusunmelisin illaki cocuk olcak ha simdi ja 5 yil sonra illaki barisilcak ve ayni seyler yanicaktir senin bi yol izlemen lazim onlara karsi esinle arana girememeliler.

Bebege aylik kıyafet alanları da gördük bu konu sayesinde.... mama sandalyesi 50 tl ye de var 500 tl ye de.... diyeceğim o ki Butcene göre alışveriş yapmak lazım. Hastane ,giyim,gıda hepsinde geçerli bu. Ama bbebek için en onemli şey huzurlu bir yuva. :anne:
Ağziniza sağlik :)

yaşadığım şehirde güzel bi özel hastane ile anlaşmamız var. geçen gün gittiğimde ordaki bayanlar konuşuyordu doğum 600 diye. büyük bi şehirde yaşıyorum ama bu kadar pahalı hastane bilmiyorum
600 TL? Dogum? Ozel hastanede hemde :) o paraya doktor degilde ebe falan mi giriyormus doguma :)

hanımlar iyi günler

ben artık anne olmak istiyorum. biraz sağlık sorunlarım var sonrasında artık düşünelim diyorum eşime ama korkularım var.
1- ben şuan çalıştığım yerden çıkıp bi mağazaya geçecem hamile kalırsam orayı da bırakmak zorunda kalacam ki ben zaten çok nazlı aman hastayım diyen bi tipim oturarak çalışıyor olsam da bırakırım o işi.
2- ben eşimin ailesiyle görüşmüyorum eşim benim ailemle görüşmüyor ve böyle çok mutluyuz. bebek olacağı dönemde eşimin ailesiyle görüşmek zorunda kalıp aynı sıkıntıları yaşamak ve başa dönmek en büyük korkum.
3- eşim 2bin tl alıyor 750 ev kirası var. borcumuz da 2 ay sonra bitecek. benim çalışmadığım dönemde geçim sıkıntısı çok çekermiyiz?

tüm sorunlarını halledin borcunuzu bitirin. ikinizde cocuk konusunda hem fikir iseniz. bebek yapıın.
ayrıca bebegine ilk dogrudu zaman ne senin ailen ve onun ailesi gelip yardım etmesin. illa birileri yardım edecek diye bir lkanun yok. herkes dogurduguna pekala bakabilir. saglık ocaklarında bebek bakımı ile ilgili ebeler ders verirler onlaa gidersin danışırsın sana gösterirler. zaten ilk 3 gun eş izini var. eşinde az da olsa yardım eder. atlatırsınız.

Amma abartmış bir çok kişi hamileyim ve birikim yapmadan hamile kaldım çokta isteyerek şükür Rabbim de layık gördü verdi almaz herşeyin en pahalisini alır uygun olanini emzirir 6 ay mama derdi yok bez 17 liraya bezde var 50 lirayada ıslak mendil desen atla deve değil devlet hastaneleri sağlık Ocakları 7 24 çalışıyor aç yada çıplak kalmaz bebek ayda birde bebeğe kıyafet alınmaz bu kadar abartmaya gerek Yok

bence hamile kalmayı erteleyebilirsiniz kendi maaşınızı hiç harcamayın 6-7 ay sonra başlayın bence çok uzun bir süre değil

kendimden soykeyeyim. Ozel hastanede dogum yaptim bende hem ebe hem doktor başından sonuna kadar yanimda idi. yaşanılan sehirle alakasivardir. Konu sahibi nerede yaşıyorsun ?
İstanbul'da yasiyormus.. benim anlatmak istedigim 600 liraya dogum yaptiran neresi varmis? Neyse bir suru ozel hastane var tabi surumden kazaniyor olabilirler

İstanbul'da yasiyormus.. benim anlatmak istedigim 600 liraya dogum yaptiran neresi varmis? Neyse bir suru ozel hastane var tabi surumden kazaniyor olabilirler
Medipol normal Doğum 650 sezeryan 1100 tl. Muayene 30 tl doçent olunca 50 tl.
Atla deve değil özel hastanelerde muayene olmak. Zaten devlette ödediğin muayene ücreti bekleme vs Faslı'nla bu ücretler bedava kalıyor.
200 tl muayene ücreti veremeyeceği veya 4500 e doğum yapamayacağı belli zaten arkadaşın. Çok uçuk örnekler verilmiş.!

Amma abartmış bir çok kişi hamileyim ve birikim yapmadan hamile kaldım çokta isteyerek şükür Rabbim de layık gördü verdi almaz herşeyin en pahalisini alır uygun olanini emzirir 6 ay mama derdi yok bez 17 liraya bezde var 50 lirayada ıslak mendil desen atla deve değil devlet hastaneleri sağlık Ocakları 7 24 çalışıyor aç yada çıplak kalmaz bebek ayda birde bebeğe kıyafet alınmaz bu kadar abartmaya gerek Yok
Bebeğin 6 ay emeceğinin veya 17 liralık kalitesiz bezin pişik yapmayacağının garantisi var mı?
Varsayımla dönmüyor bu işler

hanımlar iyi günler

Cocuk basli basina bir masraf cok iyi dusunun derim. 1250 tl ile cok zor.

Hastane masraflarindan bahsedilmis de ozel de mi yapicak illa kontrollerini onu anlamadim devlrt hastanesinde kontrolleri ve dogumu yapabilir..bebek bakmak tabi butceyi etkileyecektir ama hamileyken bebek bezi ve kiyafetlerini stoklayabilirsiniz yavas yavas hani dusunuyorumda daha ne gibi masrafi olur bir bebegin anne sutu emiyor zaten doktor vs derseniz herkes ozelemi gidiyor bunun icin bence fazla abartilmis gibi geldi

Kusura bakmayın ama bir abartı senaryo daha.
Tamam aldıkları maaş zor geçinilecek bir para, bebek cidden masraf ama bu kadar da değil ya hu.
Walla bu kadar yani bir paket bez 40 lira 350 gr mama 25 lira bir hafta gitmiyor.Tabii 15 lirayada bez var.Mama yerine inek sütü prinçunu da verirseniz bakın o olur.300 liraya da bebek arabası var 3000 liraya da tercih meselesi tabii.Ama herşeyin en ucuzu da olsa zor yani insan özeniyor.En iyisi yedirmek,giydirmek istiyor.Bu daha birşey değil en ucuz kreş aylık 1000 lira bu liste böyle uzayıp gider anlayacağınız.Evde şuanda 4000 liralık araç gereç var bir tane biberon 40 lira en basiti yanii senaryo değil gerçek hayatın ta kendisi hanımefendi malesef

Bebege aylik kıyafet alanları da gördük bu konu sayesinde.... mama sandalyesi 50 tl ye de var 500 tl ye de.... diyeceğim o ki Butcene göre alışveriş yapmak lazım. Hastane ,giyim,gıda hepsinde geçerli bu. Ama bbebek için en onemli şey huzurlu bir yuva. :anne:
Walla ben daha bir ay giydiremedim aldığım birşeyi haa iki beden büyük alıp kollarını paçalarını kıvırıp giydirirsen o başka:)Tabii ki huzurlu bir yuva en önemlisi çok doğru ama insan evladına en güzelini almak istiyor.Dar gelirle tabii ki çocuk yapılır ama çalışmayıp evde oturmak bana bencillik gibi geliyor.Çalışır hiçbirşeyden mahrum etmem çocuğumu.Bu aylık kıyafet alanıda gördük konu sayesinde yazınca üzerime alındım o yüzden alıntıladım:)

Back
X